ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ρωσία - Ουκρανία -Κίνα

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Όπως έγραψα και σε άλλο θέμα οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές, τρομακτικές, και θα αποκαλυφθεί σε μεγάλο βαθμό, και με το πέρας του χρόνου, όλη η υποκρισία, η κοροϊδία, η συγκάλυψη και το κεκαλυμμένο ενδιαφέρον της πραγματικής αδιαφορίας για τις τύχες λαών, κρατών, εθνών κ.α

Λόγω αυτού αναγκαστικά ανοίγω νέο θέμα, παρόλο που προσπάθησα να το αποφύγω, παρόλο που ενώ εκλήφθηκε ως άστοχη αρχή στη συνέχεια πιστεύω πως και οι πιο....."δύσπιστοι" κατανόησαν το που ήθελα να το οδηγήσω και τι ακριβώς ήθελα να τονίσω, και που συνεχίζω εντέχνως να ξεμπροστιάζω την δυτική υποκρισία στο θέμα της Ουκρανίας.

Εντούτοις συνεχίζω να θεωρώ πως το όλο θέμα είναι προοίμιο της επερχόμενης αντιπαράθεσης ΗΠΑ - Κίνας και θα μπορούσε να ενταχθεί στο εκεί θέμα.
Επειδή όμως, ακόμα και με την όποια λήξη, και όταν...., αυτού του πολέμου, στο μέλλον θα αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για το παιχνίδι που παίχτηκε σε βάρος ενός λαού/κράτους και το πως χειραγωγήθηκε από τα δυτικά, και όχι μόνο, μέσα ενημέρωσης, θεώρησα σκόπιμο τελικά να ανοίξω νέο θέμα.
Επίσης θεωρώ πως να το αφήσουμε σαν μια είδηση όπως π.χ της παιδοκτόνου ή άλλων ειδήσεων (δείτε το παρακάτω άρθρο της naftemporikis και θα καταλάβετε τι εννοώ) θα είναι μεγαλύτερο έγκλημα απ' όσα έχουν ήδη διαπραχθεί ή θα διαπραχθούν!

Το να ξεχνάμε σημαίνει ότι θα επαναλάβουμε το ίδιο λάθος σε κάθε άλλη περίπτωση, ακόμα και αυτής της αντιπαράθεσης με την Τουρκία που έχουμε.


Σκεφτείτε ανάλογα άρθρα στο εξωτερικό όπου αντί Ρωσίας-Ουκρανίας ήταν Ελλάδα-Τουρκία, και πάμε χερί-χέρι να τα δούμε καθώς άρχισαν δειλά την εμφάνισή τους......
Σκέφτεστε στην, απίθανη, περίπτωση Ελλάδας - Τουρκίας να άρχιζαν παρόμοια άρθρα στο εξωτερικό όπου θα καλούσαν για ........θα το γράψω όσο πιο λαϊκά γίνεται....καλή η εξεζητημένη γραφή αλλά το λαϊκό βγαίνει καλύτερα......

"Τελειώνετε το μουχαμπέτι σας εκεί στο Αιγαίο/Έβρο και ότι νησί/ηπειρωτικό χώρο, τυχόν, πήρε η Τουρκία.......ελάτε σε συμφωνία (δικό της δλδ) ή και το αντίθετο (αν και αυτό θα άρεσε περισσότερο υποθέτω σε πολλούς)...... !!!!!


Κλείνοντας αυτό το νέο θέμα θα μεταφέρω εδώ ότι έχω αναρτήσει αλλού, και με τα εξής........


Αυτό εντάσσεται στο ..."δήθεν" οικονομικό εμπάργκο της δύσης στη Ρωσία όπως απάντησα και σε προηγούμενη αναφορά μου.....

Και ........


κ.α . Και φυσικά επικαλούνται την άτυπη , το τονίζω και το ξαναγράφω, την ΑΤΥΠΗ συμφωνία για την μη αποστολή προηγμένου εξοπλισμού στην Ουκρανία.....Και έχει και Ελβετική συνέχεια.....
Καλά αυτή η .....υποκριτική ουδετερότητα της Ελβετίας.....για φτύσιμο από ναζίστικής εποχής, ουδέτεροι είμαστε αλλά τα λεφτά σας σ' εμάς, πως τα αποκτήσατε δεν μας ενδιαφέρει και ΔΕΝ θέλουμε να ξέρουμε.......


και για μούντζα αλλά ο ΚΟΚ την ......."ποινικοποίησε".......
Και μας έμεινε το φτύσιμο...πάει και η ελληνικότατη μούντζα.......Δλδ, θα σας βοηθήσουμε με τρόφιμα, εξοπλισμό κ.α αλλά ....με ότι σαβούρα έχουμε για να την ξεφορτωθούμε καθώς, έτσι κάθονται στις αποθήκες και μας είναι και βάρος και μη ζητάτε προηγμένο εξοπλισμό......


Η ....Αμερικανική συνέχεια....Ενώ θα πάρετε μεσαίου και μικρού βεληνεκούς .......
αλλά όχι για πλήγματα εντός ρωσικού εδάφους......

Είπαμε, ο πόλεμος στη γειτονιά σας, εμείς είμαστε αρκετά μακριά για να μας πάρουν τυχόν ...."σκάγια", μη τον κάνουμε όμως και ευρύτερα Ευρωπαϊκό, όλα κι όλα, έχουμε Κίνα μετά και θέλουμε τους συμμάχους......."ξεκούραστους".........


Τα ραδίκια εχθές είχαν στα super market κοντά στο 1,50+, μου αρέσουν σαν σαλάτα όπως και τα αντίδια κ.α , εκτός και αν πας να τα μαζέψεις μόνο σου, το κουτόχορτο πόσο κοστίζει , ξέρεις κανείς.......και το βασικότερο, που φυτρώνει.......?!


Το τρώμε, δεν λέω, αλλά όχι στις ποσότητες που θέλετε και όταν εσείς το θέλετε, κρατάμε ακόμα αρκετές άμυνες......Τραγουδάκι για να χαλαρώσουμε λίγο.....ΥΓ. Ευελπιστώ, δεν προσδοκώ διότι όποιος προσδοκά απογοητεύεται γρήγορα, ευελπιστώ λοιπόν στην όποια συζήτηση υπάρξει σε πνεύμα υγιούς διαλόγου, για την ομορφιά της λογικής αντιπαράθεσης........
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Απανωτά τα σοκ.......με τόσα καθημερινά σοκ απορώ με την αταραξία μου!!!

Και ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει να σοκαριστώ με την είδηση ή με την ........αντιγραφή και την παραπληροφόρηση?!

Μα τόσοι κλώνοι της είδησης......?! Και είναι όντως κλώνοι...!!!!
Ούτε παράγραφο δεν αλλάζουν στην αντιγραφή, ξέρετε, λίγο μαγείρεμα, μια αλλαγή λέξεων κ.α


Αυτό που γίνεται με τα ειδησιογραφικά site μου θυμίζει την κοντρα που είχατε (?!), την έχετε ακόμη...ποιος ξέρει, για τους υπότιτλους!!!!

Καραούλι ποιος θα σηκώσει τον πρώτο υπότιτλο και δώσε αντιγραφή!!! Αυτό ακριβώς κάνουν και οι.....δημοσιογράφοι της (παρα)πληροφόρησης μας!!!!


Ούτε ένας δεν αναφέρει την πηγή για όσα γράφει, απλά αοριστολογίες και μετά δώσε συνθήκες για εμπρηστικές βόμβες, ότι η Ουκρανία είναι ο σιτοβολώνας της Ευρώπης, τα σιτηρά είναι κλειδωμένα σε σιλό κ.α

Και όλοι, μα όλοι, έχουν τους Ουκρανούς στρατιώτες να....ψεκάζουν με νερό τα χωράφια!!! Κάτι δλδ σαν να ψεκάζεις τις ελιές ή άλλα δέντρα για αρρώστιες!!!
Με ψεκαστήρια οι Ουκρανοί σε στρέμματα σιτηρών.....!!!

Στρέμμα:


Που άμα ρωτήσεις κάτοικο χωριού πως ποτίζεις το χωράφι σου θα σου απαντήσει, με ψεκαστήρα .......!!!!
Και η φωτογραφία που χρησιμοποιούν όλα τα site δείχνει....στρατιώτες με φτυάρια!!! Εκτός και αν πήραν τα παγούρια τους και μ' αυτά σβήνουν φωτιές!!

Που ακόμα και αν ρωτήσεις ένα πυροσβέστη, εθελοντή ή άλλους, αν πιάσει φωτιά τέτοιο χωράφι χώνεσαι μέσα να την σβήσεις?! Θα σου απαντήσει....."Είσαι τρελός? Θα καείς διότι η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και καίει ταχύτατα ότι βρει στο διάβα της όταν πρόκειται για εκτάσεις με σιτάρι."


Καμία σημασία λοιπόν τι δείχνουν οι φωτογραφίες ή τι αναφέρουν ή τι ΔΕΝ αναφέρουν εντός, σημασία έχει ο τίτλος και ειδικά με bolt, αυτός θα μείνει όταν ολοκληρώσει ο "μπλεχαπάκιας" την ανάγνωση του άρθρου! Και φυσικά στο καφενείο θα αρχίσει το σπασμένο τηλέφωνο της είδησης!!


Ενώ διαβάζουμε σε κάποια άλλα site κάτι διαφορετικό....


Για βομβαρδισμούς διαβάζουμε, τώρα κάπως εξηγείτε το φαινόμενο της φωτιάς. Βομβαρδίζεται μια περιοχή ελεγχόμενη από τον αντίπαλο και είναι φυσικό να πιάσει κάπου φωτιά και αυτή να επεκταθεί, είτε σε χωράφι ή σε αποθήκη. Βολές πυροβολικού, όλμων ακόμα και τροχιοδεικτικών είναι αυτές, δεν πάνε πάντα όπου θέλεις εσύ....!!

Πάρτε μια ιδέα :

Όχι όμως, εμείς θα εστιάσουμε ότι καίνε χωράφια με σιτάρι...... και με σπίρτα μη σου πω!!

Εδώ άσκηση γίνεται και πάντα υπάρχει ο φόβος της φωτιάς, παρά τα μέτρα που παίρνει ο στρατός, για την αποφυγή/αποτροπή τέτοιων περιστατικών, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ή των βολών στα πεδία...
Και υπάρχουν και άλλες ειδήσεις απλά ένα παράδειγμα. Τι λέτε, να καταργήσουμε τις ασκήσεις το καλοκαίρι, λόγω πυρκαγιών ή να τις καταργήσουμε τον χειμώνα, λόγω........"το παιδί μου έξω στην άσκηση κρυώνει, το έχουν μέσα σε μια σκηνή και έξω ρίχνει καρεκλοπόδαρα ή χιονίζει" άλλη καταγγελία ....ΣΟΚ......!!! Δώσε τηλέφωνα στο διοικητή της μονάδας, στο αρχηγό του ΓΕΣ ακόμα και στον υπουργό.....!!Ενώ τα παρακάτω εννοείτε πως είναι.........κατάπτυστα. Δεν το συζητάμε, σωστά?!


Για να μη παραθέτω ΟΛΑ όσα βρήκα, αλλά στο εξωτερικό έχουν άλλη εικόνα......
Α, τι βλέπουμε εδώ?! Βλέπουμε μια στρατηγική τακτική που χρησιμοποιήθηκε ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν....Αυτή της καμένης γης*......
Και φυσικά αυτή η στρατιωτική τακτική, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν αποσκοπεί στην τροφοδοσία του αντίπαλου στρατού όσο στην μη κατοχή/υφαρπαγή των σιτηρών και την όποια εκμετάλλευσή τους.....Είναι και αυτό μια άποψη!!!


Το που είναι η αλήθεια και που το ψέμα......ο καθένας με τα πιστεύω του, τις πεποιθήσεις του και τις απόψεις του. Η ιστορία όμως υπάρχει, η συλλογική και η κοινή γνώση επίσης υπάρχει και καλό είναι να διδασκόμαστε απ' αυτές στο τι είναι εφικτό, πραγματικό και τι είναι .......παραπληροφόρηση, μη το χαρακτηρίσω πιο βαριά!!!


Όπως έγραψα και στην αρχή του θέματος "Περί Ιστορίας βιβλία, άρθρα κ.α "


"Όταν ακούει κάποιος μόνο τη μια παράταξη, δεν μαθαίνει παρά μόνο τη μισή αλήθεια"
Αισχύλος* Πως θυμάμαι ότι την τακτική της καμένης γης την χρησιμοποίησαν και στους Περσικούς πολέμους οι Έλληνες?! Απλά δεν με αφήνει ο χρόνος να βρω ιστορική αναφορά.
 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Για όσους παραμυθιάζονται ή παραμυθιάζουν τον εαυτό τους, ποιος ξέρει τη διαφορά.....?!?!?

Και ειλικρινά δεν ξέρω, είναι "θύματα" της επικαιρότητας, των ψευδαισθήσεων τους, της πλασματικής ή της ....."διαστρεβλωμένης" πραγματικότητας τους?!?!

Ορίστε οι ειδήσεις, οι παλιές ειδήσεις, και τα συμπεράσματα......?!:
Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρος, στην Ευρώπη είναι οι χώρες με την χαμηλότερη φορολογία σημαίας.....Υπάρχει και ο Παναμάς κ.α χώρες αλλά μιλάμε για Ευρώπη!!

Έχει και ονόματα/εταιρίες.........
Να παραθέσω κι άλλα.......?!

Και δεν πιάνω για την ώρα το σιτάρι ή τα σιτηρά........τα κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά!!

Αλήθεια, πως θα τα βαφτίσουν αυτά......τούρκικα!!! Ας ψάξουμε λίγο τη διαδρομή του ρώσικου πετρελαίου και πως και κυρίως ΠΟΥ ......"αράζει" σε καράβια για μέρες........
Ρε σεις, μη κάνετε τόσο εμπάργκο στη Ρωσία......!!

Ουγγαρία και Ελλάδα οι χώρες που άσκησαν βέτο στις κυρώσεις για το πετρέλαιο, για τους δικούς της λόγους η κάθε χώρα...


 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Πήρε την ...έγκριση της υποψηφιότητας η Ουκρανία από την ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων


Ενώ υπάρχει και αυτό από εκεί που δεν το περίμενα...από το in....?!?!
Εντάξει, καλά βλέπω, το In.gr το δημοσίευσε!! Μάλλον κάποιος κάνει extreme sports εκεί στο in.gr, όπως τονίζουν οι Αρβύλα για έναν δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ στη κόντρα του με τον Πορτοσάλτε κ.α .....και αμέσως το....... παιδί άρχισε να πανηγυρίζει, ξέρετε, κάτι πριν το βόδι το σκοινί.....?!Ας του πει κάποιος αυτού του.....κωμικού πως το θέμα θα κρατήσει αρκετό καιρό, χρόνια όπως γράφουν! Άσε που εφόσον δεν έχουν καθοριστεί τα νέα σύνορα του κράτους (Ουκρανίας), θα επανέλθουν στα προ Φεβρουαρίου όρια ή στα όποια νέα όρια αποφασιστούν ?!


(Την ουρά απ' έξω οι.......Ευρωπαίοι, εσείς τι θέλετε μη κοιτάτε εμάς!!!!!)


πως θα συζητήσουμε για πλήρη ένταξη?!?!


Ενώ ο άλλος, ξέρετε, ο Ιβάν ο Τρομερός, δεν έχει τέτοια......οικονομικά προβλήματα σ' ότι αφορά την Ουκρανία.....
Και είναι αλήθεια...να γράψω τραγικό...?!.....που μια χώρα, ένα κράτος, βρισκόμενο εν αμύνη απέναντι στις επεκτατικές/τσαρικές βλέψεις κάνει διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ.
Δλδ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η έκβαση του πολέμου.....
Και αυτοί συζητούν για ποιο μέλλον?! Μέχρι να ανορθώσει τη χώρα από τα οικονομικά και όχι μόνο πλήγματα και καταστροφές θα χρειαστεί καιρός εκτός και αν........έχουμε κάτι σαν σχέδιο Μάρσαλ της ΕΕ, και όχι μόνο, προς την Ουκρανία....είδαμε κάτι παρόμοιο στο Ιράκ που δεν τους βγήκε όμως στο Αφγανιστάν!!!

Πάντως ο Ιβάν ο Τρομερός είναι διατιθεμένος για πολλά.......


Ποιος ξέρει, μπορεί ακόμα και για.....οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία ?!?!


Αυτοί μας κοροϊδεύουν και δεν το κρύβουν κιόλας......Έχουν χωρίσει ήδη την Ουκρανία και στο όποιο μέρος τους αναλογεί σκέφτονται ήδη πως θα το......"αξιοποιήσουν"


Δεν μπορεί, ζούμε κάτι σουρεαλιστικό δεν εξηγείτε αλλιώς.......αραμπάδες και καρούλια, ραπανάκια και μαρούλια......


 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Για να ρίξουμε άλλη μια ματιά σε μερικά πεισματάρικα γεγονότα για την Ουκρανία......
Σημερινό άρθρο του Πρώτου Θέματος, μιας εφημερίδας/site ταγμένης στην κυβερνητική πολιτική και κατ' επέκταση στην ...φιλάνθρωπη Δύση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι μεμπτό ή κατάπτυστο στο παραπάνω άρθρο. Δεν είναι αριστερή, αριστερίζουσα ή με αριστερές αποχρώσεις, ούτε φιλορωσική εφημερίδα το Πρώτο Θέμα. Αναπαράγει, διαμορφώνει και παραμορφώνει, διογκώνει και σε περιπτώσεις διαστρεβλώνει, σε βάρος των πραγματικών γεγονότων, το κυβερνητικό και γενικά το δυτικό αφήγημα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά....


Τι γράφει λοιπόν το Πρώτο Θέμα :

"Έστω και με τεράστιες απώλειες και ενώ βρισκόμαστε σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, η Μόσχα δείχνει να βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην επίτευξη του κεντρικού της στόχου, που είναι η κατάληψη της ανατολικής Ουκρανίας."


Τι έγραφε ο κ. Τσιάρας στην ΕΦΣΥΝ (Μερικά Πεισματάρικα Γεγονότα για την Ουκρανία) την 21-5-22

"Στο επιχειρησιακό πεδίο πρώτα. Σε αντίθεση με τα συστηματικά ψέματα ή σωστότερα τους ευσεβείς πόθους των αγγλοαμερικανικών ΜΜΕ και των ημεδαπών κολαούζων τους περί «τεράστιων ρωσικών απωλειών» και «επιβράδυνσης» στο κρίσιμο μέτωπο του Ντονμπάς, εκεί δηλαδή όπου δίνεται η αποφασιστική μάχη του πολέμου, η ρωσική στρατηγική της αποφυγής μετωπικών επιθέσεων κατά οχυρωμένων θέσεων και της αργής, μεθοδικής προέλασης σε πολλαπλά μέτωπα, μετά από εξοντωτικά μπαράζ του πυροβολικού, επιβραβεύεται καθημερινά."


Και τότε ήταν ακόμα στην αρχή στο Ντονμπάς.
Τι γράφει το Πρώτο Θέμα.....

"Την ίδια ώρα η Δύση προβληματίζεται για το πώς θα αντιμετωπίσει μία πραγματικότητα που μάλλον δεν περίμενε, καθώς διαπιστώνει πλέον ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αντέχει στις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί στη ρωσική οικονομία και ιδίως στον ενεργειακό πόλεμο που έχουν κηρύξει οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη."
"Η παρέμβαση της αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών ήρθε αφού έχει γίνει πλέον πλήρως αντιληπτό ότι οι μέχρι τώρα δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας στον ενεργειακό τομέα δεν έχουν επιτύχει σχεδόν κανέναν στόχο, τουναντίον υπάρχουν επιπτώσεις ή κίνδυνοι για επιπτώσεις στις δυτικές οικονομίες και ενώ η Μόσχα έχει αυξήσει τα έσοδά της, ενισχύοντας θεματικά τις εξαγωγές της προς την Κίνα και την Ινδία!"


Τι έγραφε στα πεισματάρικα.....:


"Υπάρχει βέβαια και ο άλλος πόλεμος, ο oικονομικός. Εκεί να δείτε νίκες! Αντί για το ρωσικό οικονομικό ολοκαύτωμα ως αποτέλεσμα των κυρώσεων, το ρούβλι σημείωσε χτες νέο ρεκόρ πενταετίας έναντι του δολαρίου (κάτω από τα 57/ δολ.) και του ευρώ και η ρωσική οικονομία μάλλον οδεύει σε ανάπτυξη, καθώς όχι μόνον ΟΛΟΙ οι υποκριτές Ευρωπαίοι αγοράζουν πλέον καύσιμα σε ρούβλια, αλλά παρατηρείται και τεράστια αύξηση στις διεθνείς τιμές όλων των προϊόντων που παράγει και εξάγει η Ρωσία - λες και τις κυρώσεις τις σχεδίασαν πράκτορες του Πούτιν και όχι λυσσασμένοι αντι-Ρώσοι σαν την... άχαστη Ούρσουλα και τον sleepy Joe Μπάιντεν!"

"Η Ρωσία όχι μόνο κερδίζει τον πόλεμο αλλά με την αύξηση της τιμής φυσικού αερίου και πετρελαίου έχει ήδη υπερκαλύψει τα προγραμματισμένα έσοδα από πωλήσεις για όλο το έτος, παρά το εμπάργκο. Την εβδομάδα που μας πέρασε, η Κίνα παρέλαβε τα πρώτα φορτία ρωσικών καυσίμων που αγοράστηκαν με γουάν, η Ινδία ήδη υπέγραψε τα πρώτα συμβόλαια σε ρουπίες, και μάλιστα με μεγάλη έκπτωση. Και χτες οι υπουργοί Εξωτερικών των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν. Αφρική) συμφώνησαν να επεκτείνουν την οικονομική συμμαχία τους με πλήθος «επιλαχόντες» για ένταξη στο νέο (μη δολαριακό και στηριγμένο στα εμπορεύματα και όχι στα νομίσματα-φωτοτυπίες) διακρατικό «τραστ» στη ΝΑ Ασία, τη Μέση Ανατολη, την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Οι μόνοι που επιμένουν στις μαζικές κυρώσεις είναι οι ευρωπαϊκές χώρες, που βαδίζουν με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό για το χατίρι της μαμάς-προαγωγού, της Αμερικής!"Και για να μη παραθέσω όλη τη παράγραφο διαβάστε στην ..."κυβερνητική" εφημερίδα για το Ενεργειακό Παράδοξο, μ' αυτό κλείνει το άρθρο του Πρώτου Θέματος.


Και κυρίως, ΔΙΑΒΑΣΤΕ τα σχόλια.......τρολ πολλά και πολλοί, αλλά............?!


Υ.Γ Μήπως να ξαναπαραθέσω το.........?! Μήπως τώρα διακρίνεται καλύτερα η.......ειρωνεία, και όχι μόνο, του κ. Τσιάρα σ' ότι αφορούσε το δυτικό αφήγημα?! Διότι όλο και περισσότερα άρθρα κάνουν την εμφάνισή τους για τα πραγματικά γεγονότα αυτού του πολέμου εν αντιθέσει με όσα διαβάζαμε πριν λίγο καιρό, και σε εφημερίδες που ΔΕΝ είναι...φιλορωσικές......


ΥΓ.1 Τελικά το ξανθό γένος θα μας σώσει?!
Το λένε και οι παρακάτω.......

Καλοκαιράκι τώρα, μια χαρά, άσχετα με τον επερχόμενο καύσωνα. Μια βολτούλα, λίγη σκιά, πολλά υγρά θα περάσει, ακολουθεί όμως χειμώνας......
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Ας δούμε τους τίτλους των ειδήσεων των τελευταίων ημερών έτσι όπως τις κατέγραψαν τα site, κατά χρονολογική σειρά για να αποφευχθούν τυχόν......υπόνοιες, παρανοήσεις κ.α. Αυτά θα παραθέσω και δεν θα αναφέρω κάτι για αυτό το θέμα, και δεν χρειάζεται εξάλλου.......


28-29/628-29-30/6 - 1/7


Αυτάααα........πως είναι ο τίτλος της efsyn...... 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Σε συνέχεια, διότι το θέμα έχω την εντύπωση πως υποτόνισε ή ατόνισε, λόγω άλλων τρεχουσών εξελίξεων, κάτι που αναφέρθηκε σε προηγούμενες απαντήσεις.......Σε κάτι που κρατάει πολύ ο κόσμος χάνει το ενδιαφέρον του!! Ο κόσμος θέλει συνεχώς κάτι νέο, κάτι καινούργιο διότι σ' αυτά που γίνονται μέσα του και γύρω του θέλει να βλέπει επιφανειακά, είναι η τάση της εποχής, η ...κοινοτοπία του κακού, για να ευθυγραμμιστώ με το άλλο θέμα.
Και τόνισα πως το να ξεχνάμε ή να παραβλέπουμε είναι μεγαλύτερο έγκλημα.......


Έτσι θα κρατήσω το θέμα ανοιχτό για όσο καιρό θα είμαι εδώ, πριν την ετήσια χειμερινή "κάθοδο", και ευελπιστώ όταν επανέλθω να μη ψάχνω να με.....βρω.........

Διότι έγκλημα ή "έγκλημα" δεν είναι μόνο να ξεχνάμε αλλά και να μη ξέρουμε να διαβάζουμε.....

Εγώ δεν ξέρω να γράφω, σύμφωνοι!
Πολλοί ειδικά όταν με ακούν με παρομοιάζουν με τον γιόντα, του Star Wars, που δεν ξέρει συντακτικό!
Το ξέρω, το έχω παραδεχτεί.
Τρικυμία εν κρανίω που ειδικά στη προφορική σύνταξη μιας πρότασης, άλλο μπαίνει στην αρχή και άλλο στο τέλος, έχω και μια μανία με την σωκρατική ειρωνεία που εύκολα παρεξηγείται, οπότε το αποτέλεσμα είναι να δικάζομαι συχνά......

Αλλά υπάρχουν πολλοί που δεν ξέρουν να διαβάζουν, και το κακό μ' αυτούς δεν σταματάει μόνο εκεί, δεν ξέρουν και να ακούν!

Όποιος δεν ξέρει να διαβάζει δεν ξέρει και να ακούει, κι αυτό είναι κανόνας!! Όλα τα διαστρεβλώνει, και τον αρθρογράφο και τον συνομιλητή του.......και ίσως χειρότερο από κάποιον που δεν ξέρει να γράφει....

Δηώτη τω να γράψο κάτοι λάθως όπιως ξαιρι να δοιαβαζι θα το καταλάβι, akoma ke an to grapsw mai griklish.........όποιος δεν ξέρει όμως να διαβάζει δεν ξέρει και ν΄ακούει......Η είδηση είναι η παρακάτω.....και εσείς κρίνεται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.......


Διότι η Ευρώπη, ακόμη μια φορά, έγινε υποχείριο και υποχοίριο των επεκτατικών πολιτικών των ΗΠΑ......και όσοι θέλουν ας βροντοφωνάξουν για δυτικά καλλωπιστικά αφηγήματα και τρόπο ζωής......
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Και διαβάζουμε τις κάτωθι ειδήσεις....
Και αμέσως, εμείς οι ψεκασμένοι, κατηγορούμε τη Ρωσία για παραπλάνηση, και μη τήρηση, της συμφωνίας για τα σιτηρά......Αφού βομβαρδίζει το λιμάνι της Οδησσού και εκεί υπάρχουν .....


αυτά έβαλαν στο μάτι οι....σατανάδες ρώσοι ώστε να πεινάσει ο πλανήτης.....!!


Και πριν προλάβει η σκόνη, από τους βομβαρδισμούς εννοείτε, να κατακαθίσει, βγαίνει ο κωμικός, πάντα χρειάζεται ένας κλόουν στη ζωή μας, οι Ουκρανοί έχουν αυτόν, οι ΗΠΑ έχουν τον Μπάϊντεν, μετά τον Τραμπ τι άλλο θα ακολουθούσε (?!), μετά την τραγωδία η κωμωδία, εμείς έχουμε Κούλη και Αλέξη κ.α, ακόμα και το fansubbers έχει εμένα......σιγά μην έλειπε από τη καθημερινότητά μας ένας κωμικός!
Βγαίνει λοιπόν ο ουκρανός κωμικός, μαζί με τους κωμικούς επιτελείς του, μετά τους βομβαρδισμούς και την αγωνία για τα σιτηρά, και ανακοινώνει....

Όπα, όπα...μισό λεπτό...τελικά τι βομβάρδισαν οι Ρώσοι στην Οδησσό.......?!?!

Αποθήκες σιτηρών, ώστε να ακυρωθεί η συμφωνία και μέσω των ρωσικών εξαγωγών, και όσων σιτηρών έχουν υφαρπάξει από τα ουκρανικά καταληφθέντα εδάφη, να κερδίσουν περισσότερα απ' όσα ήδη κερδίζουν από τα αστείες οικονομικές κυρώσεις που τους έχουν επιβάλλει οι δυτικοί, ή κάτι άλλο που υπήρχε εκεί στο λιμάνι της Οδησσού και φυλάσσονταν εγγύς των αποθηκών με τα σιτηρά.......?!Ποιοι βομβάρδισαν τελικά τη συμφωνία για τα σιτηρά......?!


Ανάγωγα


- Τώρα μας κουνάει και το χέρι ο κωμικός....

Ένα φόβο παραπάνω τον έχω στην καθημερινότητά μου. Έχω τους Τούρκους από τη μια......Και ναι, μένω Χίο τα τελευταία 25 χρόνια........τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.......Θα έχω και τον κωμικό από την άλλη να μου κουνάει το χέρι......

Έχει και ζέστη αυτές τις μέρες, ύπνος δεν θα με πιάνει το βράδυ, είναι και το ρεύμα στα ύψη, ακόμα, πάει θ' απλώσω ράντζο και θα κοιμάμαι στο μπαλκόνι τα βράδια!!!!


- Έχουμε και τον Λαφαζάνη από την άλλη, από τη μια κωμικός, τούρκοι κ.α, και από την άλλη ο Λαφαζάνης......Αχ, τη βλέπω τη δουλειά......θα κλειστώ σε βουδιστικό-ζεν μοναστήρι.........
 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Εκκένωση του Ντονέτσκ ζήτησε ο ...κωμικός.........
Συνέχεια της προέλασης των Ρώσων......
Και αυτός ο κωμικός που έσυρε την χώρα του σ' έναν πόλεμο, ως υπάκουο σκυλάκι των ΗΠΑ, που στο τέλος υπάρχει μεγάλη περίπτωση όχι απλά να μείνει μισή από ήμισυ, αλλά και να μην υπάρχει.......

Και αυτός ο κωμικός εν μέσω πολέμου, βγάζει...σέλφι.....
Μάλλον θέλει να εξασφαλίσει το μέλλον του στη μετά καταστροφή Ουκρανίας εποχή........μήπως έχουμε και κρυφούς λογαριασμούς σε Κέιμαν νήσους?!?!
 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Πολλά από τα θέματα που θέλω ν' ασχοληθώ λιμνάζουν για 2 λόγους!
Ο πρώτος λόγος είναι ο χρόνος.
Τα πρωινά θα πιω το τσάι μου, θα φάω μια φρυγανιά με μέλι και στη συνέχεια με τον καφέ, ελληνικό μέτριο (Λουμίδη μονοποικιλιακό), προσθέτοντας κάρδαμο και κανέλα, θα αρχίσω την ενημέρωσή μου. Κατά τις 11.00, με τον δεύτερο καφέ, έρχομαι εδώ ή και αλλού και γράφω την τρέλα μου, τον πόνο μου, τις φαντασιοπληξίες μου και το παίζω κριτικός κινηματογράφου, ιστορικός και επαναστάτης με (υποτιθέμενη) αιτία. Από το απόγευμα και μετά το παίζω πασιφιστής με μια μίξη από ζεν-βουδισμό, επικούρεια φιλοσοφία κ.α, και τα βράδια φεγγαρολούζομαι!
Ο δεύτερος λόγος είναι η καθημερινή επικαιρότητα.
Ενώ έχω επισημάνει κάποια άρθρα που θέλω ν' ασχοληθώ, αυτά την επόμενη μέρα αντικαθίστανται από σημαντικότερα γεγονότα και αναγκαστικά τα πρώτα λιμνάζουν σε ανοικτές καρτέλες!

Έτσι σήμερα θα ξεκινήσω με ανάγωγα..........

Πριν λίγες μέρες έγινε αυτός ο αγώνας....:
Και κατά τη διάρκεια του αγώνα έγινε αυτό:Πριν κάποιους μήνες διάβασα/σαμε αυτή την είδηση:Και πριν κάποιες μέρες αυτή την είδηση:
Και να γράψω την αλήθεια μια σύγχυση επικράτησε μέσα μου. Μια απορία, εύλογη και αβλόγητη, την έχω βρε αδερφέ ........... !!

Αυτή η χώρα που δέχεται εισβολή, συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο και μάλιστα να συμμετέχει σε προκριματικούς ομίλους champions league?!

Θα μου πει κάποιος, εδώ συμμετείχε στη eurovision, με ανάκληση των μελών του συγκροτήματος από το μέτωπο.....
και κέρδισε, εσένα σε πείραξε η Ντιναμό Κιέβου και η συμμετοχή της στο champions....?!


Όχι βρε αδερφέ! Εμένα τι να με πειράξει......?! Έτσι κι αλλιώς το έγραψα παραπάνω, ανάγωγο, ποια αγωγή να έχω όταν ασχολούμαι με....μικρότητες!!!

Απλά σκεπτόμενος (έλα ρε, το κάνεις κι αυτό, έχω διάθεση για αρρωστημένο χιούμορ σήμερα) και ενθυμούμενος κάποιες άλλες καταστάσεις και εισβολές του παρελθόντος......
Διαβάζω πως το 1913, και στις περιόδους 1915-1921 και 1940-1945, το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου διεκόπη, μ' αυτό ασχολούμαστε και αυτό αναφέρω, σίγουρα και στα υπόλοιπα αγωνίσματα δεν θα υπήρχε δραστηριότητα!

Μάλιστα τα βίντεο εκείνης της εποχής δείχνουν το κλίμα των ημερών........


Όταν κηρύχτηκε ο πόλεμος στην Ελλάδα και έγινε επιστράτευση δεν νομίζω οι παίκτες των ποδοσφαιρικών ομάδων να πήραν αναβολή ή να εξαιρέθηκαν από αυτή.
Όλοι πήγαν στον πόλεμο, ή σχεδόν όλοι, καθώς η χώρα δεχόταν εισβολή!! Τι άλλο δλδ έπρεπε να κάνουν, έτσι γίνονται τα ΕΠΗ......

Όσο δε για το καλλιτεχνικό μέρος του πληθυσμού που έμεινε στα μετόπισθεν, δεν είχε τότε eurovision να δούμε και ν' ακούσουμε το...........
Τέλος με τα ανάγωγα.......Στην άλλη λιμνάζουσα είδηση........

Επισκέφτηκε τη χώρα μας ο ....."ξυπόλητος" πρίγκηψ.......


Και κουβέντα για τα εγκλήματα του!
Φωνάζουμε για την εισβολή στην Ουκρανία, και στέλνουμε δεξιά όπλα, και όσοι μιλήσουν για Ρωσία και Πούτιν είναι με τη λάθος πλευρά της ιστορίας!!


Ενώ στον εμφύλιο της Υεμένης...


που στείλαμε κι εκεί όπλα, αριστερά όπλα, και εν συνεχεία υποδεχόμαστε μετά βαΐων και κλάδων τον πρίγκιπα......μάλλον είμαστε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας.......

Αλήθεια, πόσο κοστολογείται σήμερα η σιωπή και η υποκρισία μας......?!


 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Το έγραψα στην αρχή


"Όπως έγραψα και σε άλλο θέμα οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές, τρομακτικές, και θα αποκαλυφθεί σε μεγάλο βαθμό, και με το πέρας του χρόνου, όλη η υποκρισία, η κοροϊδία, η συγκάλυψη και το κεκαλυμμένο ενδιαφέρον της πραγματικής αδιαφορίας για τις τύχες λαών, κρατών, εθνών κ.α"και ήταν αυτό που ήθελα να τονίσω από την πρώτη απάντηση......την διαγραμμένη, όσοι τη θυμάστε...!!!!
ΟΛΑ θα αποκαλυφθούν με τον καιρό ή σχεδόν όλα.......

Πάμε λοιπόν μια βολτίτσα, παρέα με την ουκρανική βαλίτσα, να διαβούμε την σωστή πλευρά της ιστορίας.......

Όταν λέει ο κωμικός να χαρούμε ποιους εννοεί, τους Ουκρανούς ή τους εντολοδόχους του ?!?!

Ενώ στα αποτελέσματα αναζήτησης


υπάρχει η είδηση και στο παρακάτω.....

με το που μπαίνεις στο site εμφανίζει μνμ, page not found.......!!!!


Όσο δε για τα πετσωμένα ΜΜΕ......για γέλια οι γελοίοι....


Ακόμη και στη περίπτωση που κάποιος ισχυριστεί πως αυτό είναι παραπληροφόρηση, fake news,............πάρτα να τα διαβάσεις....


ενώ στο παρακάτω, αφού κάνει αναφορά για φήμες, τελικά βρίσκει πως υπάρχει αλήθεια πίσω απ' αυτές.....!!


Εξάλλου ακόμα και αν αποκλείσουμε ως φήμες όσοι αναφέρουν την είδηση.....ειδικά από το BRICS information portal


υπάρχει η είδηση στο australian national review


Δεν το λες fake, ούτε φήμη!

Έναν χάρτη βρε παιδιά, έναν χάρτη.....!!!

Να δούμε ποιες εκτάσεις γης κατέχουν οι πολυεθνικές, οι αμερικάνικες πολυεθνικές, και που είναι αυτές, ποιες έχει αρπάξει η Ρωσία και πόση γη τελικά μένει ή θα μείνει στον Ουκρανικό λαό.......!!!!
Έναν χάρτη, για να υπολογίσουμε το μέγεθος της υποκρισίας του κωμικού και της καλοπέρασης του στη μετά καταστροφή της Ουκρανίας εποχή......

Άντε τώρα βάλε τα κλάματα και ζήτα συνάντηση και βοήθεια από τον Σι.....


Τώρα που πήγε, είδε και τρέχοντας απήλθε η Πελόζι από την Ταϊβάν.....Διότι αυτή πήγε κάθισε, έμεινε, ένα 20ωρο, ίσα- ίσα να τεντώσει τα πόδια της από το ταξίδι στην Ασία! Να φάει και λίγα κεφτεδάκια με ντοματούλα, ξέρετε, κάτι σαν Αθήνα-Θεσ/νίκη παλιά που σταματούσαν στον δρόμο, κατά τη διάρκεια του πολύωρου ταξιδιού, και έβγαζαν το τάπερ με τα κεφτεδάκια να τσιμπήσουν και να ξεμουδιάσουν λίγο......αλλά τη μπάλα την άφησε στο γήπεδο της Ταϊβάν και όχι της Κίνας όπως αναφέρει και το παρακάτω.......
Κάτι όπως έκαναν και με την Ουκρανία.......Θα σε βοηθήσει ο Σι κωμικέ, μην ανησυχείς....... 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Και ειλικρινά θα καταντήσω εμμονικός,αν δεν είμαι ήδη, όταν διαβάζω ειδήσεις γι΄ αυτόν τον γελοίο πολιτικό, και τι άλλο να περίμενα από ένα κωμικό που έσυρε, και σέρνει, την χώρα του, και την ΕΕ, στην καταστροφή κατ' εντολή της μαμάς Αμερικής και του διαίρει και βασίλευε!!
Και όση γη απομείνει στους Ουκρανούς, διότι οι Ρώσοι δεν πρόκειται να παραδώσουν τα εδάφη που κατέλαβαν, εκτός και αν ηττηθούν, την έχει ήδη πουλήσει σε πολυεθνικές!!

26% κατοχή του Ουκρανικού εδάφους από την Ρωσία, που έχει σκοπό να το φτάσει στο 30-33%, και το 28% σε πολυεθνικές!!! Δλδ αν επαληθευτούν τα Ρώσικα σενάρια θα έχουμε 61% του Ουκρανικού εδάφους κατακτημένο και πουλημένο!!!!!


Και τι θα μείνει σ' έναν πολύπαθο λαό, που έχει τραβήξει τα πάνδεινα από τους Ρώσους εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά την εποχή του πατερούλη.......?!

Και όταν ρωτούσα, ή τόνιζα κάποια γεγονότα, αντιφάσεις, παράδοξα ή εντέχνως....."ξεχασμένα", μου άρχιζαν τα γνωστά κόλπα της διαλεκτικής, όχι αυτής του Αριστοτέλη αλλά της γνωστής του Μαρξ.......

και τους έφτυσα, και συνεχίζω να τους φτύνω, κατάμουτρα......αλλά έγραψα και σε άλλη απάντηση, το όραμα αυτό που τους ξεχωρίζει....για πολλές σφαλιάρες και αυτοί μιλάμε!!

Έτσι αυτός ο λαός, που έχει για πολιτικό ένα γελοίο ανδρείκελο*, ζει έναν καθημερινό τρόμο λόγω της εισβολής αλλά και από τους ίδιους τους πολιτικούς/στρατιωτικούς που έχει στην ηγεσία του.......

Ως ανθρώπινες ασπίδες "χρησιμοποιούνται" οι Ουκρανοί από τον γελοίο πολιτικό και τους στρατιωτικούς συμβούλους που έχει......

Και ωρύεται ο γελοίος κωμικός και η ουκρανική κυβέρνηση :


"Σχετική ανακοίνωση έγινε και από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου. Οι ζωές των Ουκρανών, αναφέρει η απάντηση, «απειλούνται μόνο από τον ρωσικό στρατό ......."


Ενώ η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει συγκεκριμένα....:


"Υπάρχουν στοιχεία για το πως ελεύθεροι σκοπευτές του Στρατού της Ουκρανίας και του Αζόφ σκότωσαν παιδιά από τριών έως πέντε ετών μαζί με τους γονείς τους και πως ο Ουκρανικός Στρατός βομβάρδισε κατοικημένες περιοχές, ναρκοθετούσε σπίτια. Επίσης, πυροβόλησαν γυναίκες και παιδιά που προσπαθούσαν να διαφύγουν και να εγκαταλείψουν τους τόπους των εχθροπραξιών». Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, οι Ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας ναρκοθετούσαν επίσης μέρη όπου οι άνθρωποι αντλούσαν νερό, δεν άφηναν τους πολίτες να βγουν από τα κτήρια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που φλέγονταν..."Και συνεχίζει αυτή η.......άντε να μη γράψω φασιστική/ναζιστική κυβέρνηση, αλλά η γελοία κυβέρνηση του γελοίου πολιτικού.....


"......και η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας δεν είναι τίποτα λιγότερο από συμμετοχή στην εκστρατεία της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας»"Όταν όμως η Διεθνής Αμνηστία δημοσίευε εκθέσεις όπως οι παρακάτω....:


26/26/5
13/6
Τότε ήταν με τη σωστή πλευρά της ιστορίας.......

Και εντάξει, αυτή είναι μια έκθεση μιας ΜΚΟ, και όχι όποιας κι όποιας ΜΚΟ, μιλάμε για τη Διεθνή Αμνηστία, αλλά αν όντως αποδειχτεί τότε να δω όλους αυτούς που έφεραν στη βουλή τους φασίστες/ναζιστές, και που έτρεξαν προς βοήθεια στα κροκοδείλια δάκρυα αυτού του γελοίου κωμικού
που ουδόλως νοιάζεται για τη χώρα του και τους πολίτες της!!!


Και θα ξαναγράψω, ΟΛΑ με τον καιρό θα φανούν!

Βλέπετε, όσοι ήταν με τη σωστή πλευρά της ιστορίας είχαν 5 μήνες (από 20/2 που ξεκίνησε ο πόλεμος μέχρι 4 ημέρες πριν ανοίξω εδώ αυτό το θέμα, και πολλοί άλλοι, πολύ πριν, σε τόσα forum/site κ.α) να......αναπαράγουν τις φαντασιοπληξίες τους!!!
Μη ξεχνάμε δημοσιεύματα πως χάνουν οι Ρώσοι, Ρώσοι στρατιώτες αυτομολούν, μεγάλες απώλειες των Ρώσων, ο Πούτιν με καρκίνο, και άλλες παθήσεις, ψυχικά άρρωστος, διανοητικά.....και ποιος μπορεί να βρει άκρη στο τι γράφονταν στο βωμό της σωστής πλευράς της ιστορίας.

Έλα όμως που ο καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια!


Έτσι αφού κόβεται το κεφάλι της σωστής πλευράς της ιστορίας τι μένει......το παραπούλι.....
Νάτα νάτα τα χαμπέρια.......και που 'στε ακόμα!!!


Κωφεύουν όμως πολλοί!! Μάλλον θα περιμένουν τον καιρό που θα γυρίσει πάλι ο τροχός* στη σωστή πλευρά της ιστορίας.


"Αλλά ας μη τα βάζουμε με τον καιρό, αν δεν άλλαζε κάθε λίγο και λιγάκι, οι εννιά στους δέκα δεν θα ήταν σε θέση να ξεκινήσουν μια συζήτηση." από έναν άλλο κωμικό, αμερικανό, τον HubbardΤα δυο αστεράκια είναι τα παρακάτω meme, έτσι για να χαλαρώσουμε λίγο......
 

Συνημμένα

 • ανδρείκελο.jpg
  ανδρείκελο.jpg
  86,8 KB · Προβολές: 5
 • τροχός.jpg
  τροχός.jpg
  9,5 KB · Προβολές: 7
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Παραιτήθηκε..........
Αναφέρει ότι η έκθεσή της ήταν μεροληπτική (!!!???) και ότι "«υπηρέτησε άθελά της τη ρωσική προπαγάνδα»!!!!


"Πρόσθεσε ότι προσπάθησε μάταια να πείσει τη διεύθυνση της Διεθνούς Αμνηστίας ότι η έκθεση ήταν μεροληπτική και πως δεν έλαβε υπόψη τις απόψεις του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας."


Δλδ δεν της έφτανε η επί τόπου έρευνα, συνεντεύξεις και άλλες πληροφορίες που συνέλεξε στο πεδίο, ήθελε και την άποψη του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας για να είναι ολοκληρωμένη η έκθεσή της!!!! Η οποία έκθεση εκθέτει τους συμπατριώτες της και αποτέλεσε εργαλείο Ρωσικής προπαγάνδας!!!!

Ρωσική προπαγάνδα τελικά ότι αναφέρει η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας η οποία συντάχθηκε από την επικεφαλής στην Ουκρανία και η οποία είναι και Ουκρανή πολίτης!!!

Και απ' ότι διαβάζουμε στην ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας:

"τα συμπεράσματα της έκθεσης «βασίζονται σε στοιχεία που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών μεγάλης κλίμακας που υπόκεινται στα ίδια αυστηρά πρότυπα και διαδικασία επαλήθευσης όπως όλο το έργο της της Διεθνούς Αμνηστίας»"


Τα ίδια συμπεράσματα που βασίστηκαν τα στοιχεία που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών μεγάλης κλίμακας και που υπόκεινται στα ίδια αυστηρά πρότυπα και διαδικασία επαλήθευσης όταν οι εκθέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας κατηγορούσαν τους Ρώσους!!!


Τελικά θα μου πει κάποιος που φυτρώνει το κουτόχορτο και πως είναι εμφανισιακά?! Μπορεί να το μπερδεύω με τον δυόσμο, τον άνηθο κ.α......
 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Βρε σεις, αυτό το ζαβό ποιος θα το "μαζέψει"?! Έτσι ελεύθερος θα κυκλοφορεί ο κωμικός που σέρνει την Ευρώπη και τον κόσμο σε μια οικονομική, επισιτιστική και ενεργειακή κρίση?!

Και σαν άρχων της Ουκρανίας μπορεί να λέει ότι θέλει, εξάλλου όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, όταν ο προφορικός και ο γραπτός λόγος κάποιου δεν αφορά ή υποκινεί σε βία κ.α, είναι ελεύθερος να λέει την άποψή του.......
Το είπε και ο......δικός μας άρχων ή αλλιώς ο Μητσοτάρχας, κατά την "ιερή αγελάδα" της efsyn, αλλά αυτό είναι θέμα που αφορά άλλο θέμα.....


Και ακολούθησαν την προτροπή του κωμικού 2 χώρες........(η φωτογραφία στο παρακάτω μου δίνει την ευκαιρία να ασχοληθώ μ' ένα άλλο μεγάλο θέμα, θέλει προσοχή όμως διότι έχουμε και αρκετούς που δεν ξέρουν να διαβάζουν, εγώ το δήλωσα πάντως πως δεν ξέρω να γράφω.....)


Ότι έχουν ξεφύγει, έχουν ξεφύγει!
Από το συγκεκριμένο Ουκρανικό ανδρείκελο μόνο χειρότερα μπορώ να περιμένω, από................. όμως περίμενα περισσότερα από αυτό......:


«Το ταξίδι στην Ευρώπη είναι ένα προνόμιο, όχι ένα ανθρώπινο δικαίωμα.....» Κάγια Κάλλας


Τι είπε η φιλελεύθερη?!?!?
Προνόμιο να ταξιδεύεις στην Ευρώπη?! Γιατί τι είναι η Ευρώπη:


Μην είν' οι κάμποι;
Μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά;
Μην είναι ο ήλιος της, που χρυσολάμπει;
Μην είναι τ' άστρα της τα φωτεινά;*


Μην είναι η Capitol στη χώρα της Panem........?!Τι είναι η Ευρώπη και το να ταξιδεύεις σ' αυτήν είναι προνόμιο.....?!
Και ποιους, για την ώρα, αφορά αυτό το προνόμιο.......?!
Ποιοι αύριο, μεθαύριο θα είναι οι προνομιούχοι που θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη.....?!
Όσοι είναι με τη σωστή και "σωστή" πλευρά της ιστορίας......?!
Δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα το ταξίδι, η μετακίνηση, και είναι προνόμιο που δίδεται σε.....πιστούς και "πιστούς"........?!


Μερικές ερωτήσεις ως τροφή για σκέψη.......Είχαν τέτοια προνόμια οι πρόγονοι αυτής, οι Έστοι ή Αεστίι, που μετακινήθηκαν στην περιοχή που βρίσκονται σήμερα.......?!


Δεν θέλω να το παραχοντρύνω καθώς επεξεργάζομαι το άλλο θέμα που ανάφερα παραπάνω.......Και καταλήγει το ανδρείκελο...:
Αααα, το πάει μακριά αυτός.........!!!!
Και θα ήταν τόσο απλά τα πράγματα για τον πολύπαθο λαό αν επέλεγε ο κωμικός, πρώτα να μπει στην ΕΕ και μετά από κάποια χρόνια, και ωρίμου σκέψεως, τι έγραψες τώρα....?!?......να αποφάσιζε για ΝΑΤΟ κ.α.....τόσο απλά, για όλους.....!!!* Θυμήθηκα καθώς έγραφα μια γελοιογραφία, στις εικόνες.......
 

Συνημμένα

 • ti-einai-h-patrida-mas-1-2.jpg
  ti-einai-h-patrida-mas-1-2.jpg
  75,3 KB · Προβολές: 3
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα Κάτω μέρος