Άρθρα-Δημοσιεύσεις που ξεχώρισα....

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Όπως είχα γράψει και παλαιότερα θεωρώ πως η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο ή να τον αντικαθιστά, όπως γίνεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό σήμερα.
Αν θυμάμαι καλά είχα γράψει πως κάθε τεχνολογική καινοτομία/εφεύρεση πρέπει να περνάει από......φιλοσοφικό "κόσκινο" με κύριο θέμα το κατά πόσο θα βοηθήσει τον άνθρωπο και όχι να τον "υποδουλώσει" ή να τον αντικαταστήσει. Δεν πρέπει δλδ η τεχνολογική εξέλιξη να είναι σε βάρος της φυσικής εξέλιξης, εκτός και αν θεωρήσουμε πως με τη φυσική εξέλιξη έχουμε τερματίσει......ξέρετε κάτι σαν τον λευκό καρχαρία. Το τερμάτισε, δεν πάει άλλο.......


Με παγκόσμιο πληθυσμό που συνεχώς αυξάνεται από τη μία και από την άλλη η αυτοματοποίηση των βιομηχανιών, βιοτεχνιών σε όλους τους τομείς, ακόμα και στη ναυτιλία.....

αναρωτιέται κανείς τι θα γίνει στο μέλλον με τόσους πολλούς ανθρώπους, την κλιματική αλλαγή και την απασχόληση αυτών!

Και το άρθρο είναι του 2008 και αφορά ένα μέρος της Ελλάδας, υπάρχουν όμως πάρα πολλά άρθρα πάνω στο θέμα, όπως
Στο "The Expanse", και αλλού, πήραμε μια ιδέα πάνω στην μελλοντική εύρεση εργασίας και πως με...επιδόματα διατηρούσαν τον υπόλοιπο πληθυσμό στον πλανήτη.


Και μη φτάσουμε στο....."προφητικό" ?!.....για αρκετούς είναι, δεν ξέρω αν το εκλαμβάνουν και ως κατευθυντήρια οδηγία για το μέλλον του πλανήτη ή απλά ένα "αστείο" που έκαναν κάποιοι!!


Έτσι πρέπει να αναρωτηθούμε όχι μόνο τι πλανήτη* θα αφήσουμε στους επόμενους, αλλά και που οδηγεί αυτή η τεχνολογική εξέλιξη και κατά πόσο θα επηρεάσει το μέλλον του ανθρώπου.....


Και όλο αυτά...σκέψεις απ' αυτό που ξεχώρισα.....

Τραγουδάκι......


*Υ.Γ: Ακόμα δεν πατήσαμε το πόδι μας στον Άρη .........Θα μεταφέρω εδώ την απάντηση για την κοινωνιολογία.....
 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Διότι καλό είναι να εξετάζουμε τα βαριά, τα μεγάλα θέματα αλλά και οι 2, μη σας πω και παραπάνω ή και λιγότεροι, κρύβονται στις λεπτομέρειες.......

Το διάβασα εχθές και θυμήθηκα τις......απίστευτες δηλώσεις αυτού του ανθρώπου! Η ακροδεξιά ρητορική έχει μολύνει την κοινωνία, και μπορεί πολλοί να ισχυριστούν και το αντίθετο, αυτό της αριστεράς, με ουκ ολίγα παραδείγματα, αλλά δεν ξέρω κανένα σώφρων πολιτικό να κατηγορεί πως ένα μάθημα, όπως αυτό της κοινωνιολογίας, κάνει τους ανθρώπους αριστερούς!!!

Και δλδ σ' αυτό το θέμα, το γράφω ξανά, σ' αυτό το θέμα, που το κακό της αριστεράς .....?!?!?
Α ρε ελληνοφρένεια.......


δεν σε αντέχει η τηλεόραση!


Άντε να δούμε στο MEGA του .......εμπόρου, ξέρετε εσείς!!

Γιατί οι Αρβύλα έγιναν κάτι σαν το ελαφρολαϊκό τραγούδι ή όπως έχω γράψει παλαιότερα, βαλβίδα εκτόνωσης στη χύτρα ταχύτητας.....

Παράξενη επίσης η συγκυρία ανακοίνωσης, μεταξύ σοβαρού και αστείου, νέας εκπομπής.......τα "Σιχτιρίσματα" και οι επερχόμενες εκλογές.....!!!
Λέτε τελικά να έχουμε εκλογές το Φθινόπωρο ....?!?!


Ά ρε Τσίπρα, θα έχεις πάλι να βγάλεις κάστανα από την φωτιά , άρα πάει η όποια αριστερά έχεις κατά νου, αφού υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχεις ΠΑΛΙ δεκανίκι , υπάρχει και η περίπτωση να έχεις Ελληνοφρένεια και Αρβύλα απέναντί σου!!!
Ποιος τη χάρη σου.....
Ξέρετε κάτι σαν τον Λαζόπουλο που είχαν απέναντι οι συγκυβερνήσεις.....και να βρεθεί κάποιος να πει ότι δεν έπαιξε ρόλο στην εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ!!!
Μετά είδε τις κωλοτούμπες, τα ψεύδη του ενός νόμου και ενός άρθρου, την υπογραφή μνημονίου και σου λέει......καλύτερα να εξαφανιστώ από την τηλεόραση......
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Δεν προσπαθώ να είμαι κομιστής κακών μαντάτων, ούτε να το παίξω ......Κασσάνδρα, που παρεμπιπτόντως σωστά πρόβλεπε/προφήτευε αλλά καταράστηκε από τον Απόλλωνα να μην την ακούει κανείς.....


Δεν λέω να ακούτε τις Κασσάνδρες ούτε όμως και να μην τις ακούτε...Απλά τονίζω να είμαστε λίγο σκεπτικοί μ' ότι διαβάζουμε ή ακούμε.

Όπως λέω και στα παιδιά μου, "ότι σας λέω δεν θα το παίρνετε ως σωστό, ως αξίωμα κ.α, πάντα θα ερευνάτε και θα είστε επιφυλακτικοί και πάντα με γνώμονα αυτά που βιώνετε"

Μια Κασσάνδρα λοιπόν, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε μια συνέντευξη αναφέρει τα παρακάτω......

Δυσοίωνο σενάριο για τον επερχόμενο χειμώνα, αλλά μιλάει βάσει αυτών που γίνονται γύρω μας και καθημερινά. Το ξεχώρισα διότι θεωρώ ότι δεν απέχει μακράν της πραγματικότητας που θα αντιμετωπίσουμε ή μιας άλλης μελλοντικής πραγματικότητας σ' έναν ρευστό κόσμο, σ' έναν κόσμο που......

"Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ’αυτό μένειν" Ηράκλειτος (από τους αγαπημένους)Το παραπάνω είναι και συνέχεια αυτού........
Αυτό που πιστεύω είναι πως θα έχουμε δύσκολο χειμώνα, είναι το μόνο σίγουρο. Επίσης άνετα το έβαζα στο Ουκρανικό θέμα αλλά εκεί ο κωμικός το έχει πάει σε άλλο επίπεδο.......Αυτό που ξέρω είναι πως το διαίρει και βασίλευε, που εφαρμόζει το χειρότερο και το πιο εχθρικό κράτος στον κόσμο, οι ΗΠΑ,"Αυτή η χώρα πέρασε από τη βαρβαρότητα στην παρακμή, χωρίς να γνωρίσει τον πολιτισμό." Τσόρτσιλδιέλυσε μια χώρα και οδηγεί την ΕΕ, και όλον τον κόσμο, βλ. Σρι Λάνγκα


σε σκοτεινά μονοπάτια.......μερικά απ' αυτά που αναφέρουν τα παραπάνω άρθρα. Και δεν είναι τα μόνα που μιλάνε για τον επερχόμενο χειμώνα......
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Ωραία το θέτει με τις συνωμοσίες... 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
"Οι εμείς" και οι "εσείς"........


χίλιες φορές ο διχαστικός λόγος, μπας και ξυπνήσουν όσοι θέλουν να ξυπνήσουν!

Καλά ήταν 48 χρόνια........συνύπαρξης, ανεκτικότητας, ενότητας και αναζήτησης συναινέσεων.....


"Η συνύπαρξή μας εδραιώνεται στην ανεκτικότητα και τη συμπερίληψη, την ευχέρεια όλων μας να διαμορφώνουμε και να πετυχαίνουμε τα σχέδιά μας."


"Στις δημοκρατίες τίθενται σήμερα σκληρά διλήμματα και δύσκολες επιλογές, σε ένα αβέβαιο και απειλητικό διεθνές περιβάλλον. Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες, προέχει η ενότητα, η αναζήτηση των συναινέσεων και των συγκλίσεων για το καλό του τόπου μας. Από εκεί αντλούν οι Έλληνες τη δύναμη και τη δημιουργικότητά τους, όπως έχουν αποδείξει διαχρονικά."

Που όταν διάβαζα το άρθρο της Ακρίτα θυμήθηκα την....τραγουδάρα, άλλο ελληνική ραπ κι άλλο ελληνική τραπ.......(αλλά μη τσουβαλιάζω, υπάρχουν και καλά τραπ, νομίζω......)
 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Δεν είναι παράξενο πως όταν υπάρχουν άρθρα που διαφημίζουν την Ελλάδα όλα τα .......έγκυρα και "έγκριτα" ΜΜΕ (τυπογραφικά, τηλεοπτικά και ψηφιακά) με μεγάλους τίτλους αναπαράγουν την είδηση προς εξύψωση φυσικά του φρονήματος!!
Όταν όμως υπάρξουν ρεπορτάζ, άρθρα, έγκυρες και έγκριτες απόψεις κατά του αφηγήματος, αυτές θα τις βρείτε στα ψιλά γράμματα, και σε μέσα ενημέρωσης που δεν θα εμφανίζονται συχνά στις ειδήσεις του κινητού, εκτός και αν τα επισκεφτείτε αρκετές φορές και τότε θα βλέπετε ειδήσεις απ΄ αυτά τα μέσα.
Βασική προϋπόθεση είναι σε ενημερωτικά μέσα που εμφανίζονται ειδήσεις που δεν επιθυμείτε να ενημερώνεστε, εκεί πατάμε στις τελίτσες πάνω δεξιά του site και επιλέγουμε να μην εμφανίζεται περιεχόμενο από το συγκεκριμένο site.
Άντε και στο επόμενο βήμα της google που θα έχει επιλογή να μην εμφανίζονται ειδήσεις για λέξεις κλειδιά, όπως π.χ survivor, έπεσε το insta με τα κάλλη της τάδε......

Η είδηση αρχικά δημοσιεύτηκε τη 1 Αυγ
αναπαράχθηκε μόνο από 3-4 site στο Ελλαδιστάν διότι τα άλλα αρέσκονται σε ειδησεις που δεν ταράζουν τον "ύπνο" του Έλληνα, και τα παραθέτω......


3 Αυγ

4 Αυγ (εδώ μάλλον, μάλλον, έχει πέσει copy-paste)

5 Αυγ

Αυτά δεν είναι copy-paste

Σε ποια Ελλάδα είμαστε τώρα ?!
Ποια βιομηχανική επανάσταση ηγούμαστε......?!?! 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Το θυμήθηκα καθώς έβλεπα το Shang Chi and the Legend of the Ten Rings, θα βρείτε αναφορά στο "Marvel vs DC.......2000AD"


Βέβαια η Disney/Marvel είναι αμερικανικές εταιρίες, δεν μπορούν όμως να αποφύγουν κινέζικες πολιτιστικές, και μυθολογικές, γραφικότητες.
Για τις ανοικτές καρτέλες που αναφέρω στην απάντηση στο θέμα της Marvel.......παραθέτω το εξής άρθρο......


Και ας φέρω ένα αντιπαράδειγμα, κάποτε είχαμε τηλεφωνικές ατζέντες, filofax κ.α και εκεί γράφαμε τα τηλέφωνα συγγενών, φίλων, χρήσιμων επαγγελματιών όπως υδραυλικό, ηλεκτρολόγο κ.α.
Τώρα έχουμε smartphones και google map, αν και προτιμώ το HERE WEGO, στην Κων/πολη 2 φορές που πήγα με "έσωσε".....τέλος πάντων, και όχι μόνο βρίσκουμε τηλέφωνα αλλά και που είναι το κατάστημα/μαγαζί, που κάποτε ρωτούσαμε στο τηλέφωνο που θα το βρούμε.

Αλήθεια, μιας και το ανάφερα, παρένθεση ανοίγω, οι τηλεφωνικές υπηρεσίες καταλόγου γιατί υπάρχουν ακόμα, επιδοτούνται κιόλας?! Αφού βρίσκουμε τα πάντα στο ίντερνετ, και όταν γράφω τα πάντα, το εννοώ.
Την καμινάδα από το ενεργειακό τζάκι θέλω να καθαρίσω και πληκτρολογώντας "καθαρισμός καμινάδας, περιοχή" μου έβγαλε όσους ασχολούνται μ' αυτό! Κλείνει η παρένθεση.

Αυτό δεν θέλαμε όλοι εμείς που ζήσαμε σε εποχές που δεν υπήρχε το ίντερνετ?! Να μπορούμε να βρούμε τα πάντα μ' ένα κλικ?!
Τώρα θα αρχίσουμε τα περί ψηφιακής αμνησίας κ.α ηλιθιότητες που πάσχει ο ......πλανήτης?!?!?!
Τεχνολογική εξέλιξη λέγεται για όσους ανησυχούν για το φαινόμενο της.......αμνησίας. Αν την οικτίρουν τότε ας επιστρέψουμε πίσω να ακολουθήσουμε τον δρόμο της βιολογικής εξέλιξης. Αν και είμαι υπέρ αυτής, ποιος περιμένει όμως κάποιες εκατοντάδες χιλιετίες για την........ κινηματογραφικά βιολογική εξέλιξη και ανύψωση!!!
Όσο για τις καρτέλες, θυμάμαι τι διαβάζω, έχω αυτό το "κακό" προτέρημα, γι' αυτό και όταν έρθει η στιγμή παραθέτω το άρθρο που διάβασα. Το πρόβλημα είναι πως με τόσα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης, και που πολλά απ' αυτά μπορεί να έχουν ασχοληθεί με το ίδιο θέμα, δεν θυμάμαι σε ποιο απ' όλα διάβασα αυτό που μου κίνησε την περιέργεια και μου άρεσε. Οπότε αντί να ψάχνω εκ νέου όλα τα site που αναφέρθηκαν σ' αυτό, αποθηκεύω ότι διαβάζω σε καρτέλα!

Βέβαια εδώ υπάρχει άλλο ένα μεγάλο θέμα, το φαινόμενο Μαντέλα........


Και εγώ το έχω πάθει αυτό. Θυμάμαι πως στο δημοτικό, και στο μάθημα της Γεωγραφίας, η Σέρρες ανήκε στην αν. Μακεδονία. Το θυμάμαι και κόβω φλέβες!!
Ειδικά σε εποχές που μαθαίναμε ολόκληρες σελίδες από τα σχολικά βιβλία, όχι όπως τώρα που επισημαίνουν, τονίζουν με χρώμα, στο σχολείο τι να διαβάσουν.
Τώρα η Σέρρες ανήκει στη κεντρική Μακεδονία!!!!
Βέβαια, μπορεί να άλλαξε υπαγωγή κατόπιν κυβερνητικών αποφάσεων που εγώ δεν ενημερώθηκα. Στη μνήμη μου όμως η Σέρρες ανήκει στην αν. Μακεδονία, αχώνευτο μου κάθεται το κεντρική Μακεδονία!!!

Μια σύγχυση την έχω....και όχι τίποτε άλλο, αλλά ποιος ταξιδεύει τώρα στο χωριό για να δει τα σχολικά βιβλία, που έχω κρατήσει απ' όλα τα σχολικά μου χρόνια, μαζί με τα τετράδια, και να δει τι γράφει στο βιβλίο της Γεωγραφίας για τη Σέρρες.......

Ποιος ξέρει, μπορεί να πάσχω από το φαινόμενο Μαντέλα.......
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

ΑρθρογράφοςΑλήθεια τώρα, υπάρχει trend "not_my_national_team"......?! Και πόσους ακολούθους έχει, αν το λέω σωστά καθώς δεν έχω λογαριασμό στο twitter?!


Στις παραγράφους του άρθρου που αναφέρει για τη gen Z, (άτομα που γεννήθηκαν από το 1997-2012, τα έτη είναι κατά προσέγγιση)Η Gen Z έχει διαφορετική ταυτότητα από την προηγούμενη γενιά


και


"Το φαινόμενο είναι σε ύφεση και υπό έλεγχο"έχω κάποιες ενστάσεις. Βλέπω ρομαντισμό και αισιοδοξία και ειλικρινά χαίρομαι γι' αυτό, τουλάχιστον η κα Λίζα Τσαλίκη ονειρεύεται, δεν κοιμάται. Η άλλη όψη του νομίσματος όμως για την γενιά Ζ, και για την ύφεση και υπό έλεγχο, είναι αυτή........11+ δισ. προβολές τα βίντεο του.......11.000.000.000.000+....!!!!!

Και μεγάλο μέρος από το κοινό του ανήκει στη γενιά Ζ.

Καλό είναι να τα βλέπουμε κι αυτά.Στην παράγραφο:Η 'προβληματική' αντίληψη της εθνικής ταυτότητας


ξαφνιάστηκα ευχάριστα, και δυσάρεστα, καθώς απουσιάζει το γνωστό μότο των μισαλλόδοξων, "Πας μη Έλλην βάρβαρος"......!!!!
Καραμέλα στο στόμα τους, και αν τους ρωτήσεις ποιος το είπε αυτό, δεν ξέρουν να σου απαντήσουν! Ένα γενικό "οι αρχαίοι Έλληνες" το είπαν και αυτό αποτελεί αξίωμα γι' αυτούς!! Δεν χωράει άλλη συζήτηση, τέλος. Το είπαν οι αρχαίοι Έλληνες και ανάθεμα αν έχουν διαβάσει ένα αρχαίο κείμενο, με την απόδοση στα νεοελληνικά δεξιά αυτού!!!

Και όταν τους πεις ....ξέρεις οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν επίσης "Να μιλάς σαν Σκύθης", με ειλικρίνεια και παρρησία δλδ, ξύνουν τη κούτρα τους........


"παρέσχε δε και αφορμήν παροιμίας δια το παρρησιαστής είναι, την από Σκύθων ρήσιν" Ανάχαρσις, τόμος Α, σελ. 102-103, Βίοι Φιλοσόφων, Διογένης Λαέρτιος

Και όταν ένας Αθηναίος τον κατηγόρησε ότι είναι Σκύθης απάντησε:

"αλλ' εμού μεν όνειδος η πατρίς, συ δε της πατρίδος"
"Για μένα αποτελεί ντροπή η πατρίδα, αλλά εσύ αποτελείς ο ίδιος ντροπή για την πατρίδα" Ανάχαρσις, τόμος Α, σελ. 106-107, Βίοι Φιλοσόφων, Διογένης Λαέρτιος


Και στην επιστολή στον Κροίσο γράφει:


"Εγώ, βασιλεύ Λυδών, αφίγμαι εις την των Ελλήνων, διδαχθησόμενος ήθη τα τούτων και επιτηδεύματα, χρυσού δ' ουδέν δέομαι, αλλ' απόχρη με επανήκειν ες Σκύθας άνδρα αμείνονα"


"Εγώ, βασιλιά της Λυδία, έχω φθάσει στη χώρα των Ελλήνων, δια να μάθω τα ήθη και τας ασχολίας των. Δεν έχω καθόλου ανάγκη από χρυσό αλλά μου είναι αρκετό, να γυρίσω στη Σκυθία τελειότερος." Ανάχαρσις, τόμος Α, σελ. 106-107, Βίοι Φιλοσόφων, Διογένης Λαέρτιος


Όσο δε για τον Ισοκράτη, που πολλοί θεωρούν πως αυτός το είπε το "πας μη έλλην βάρβαρος", ας μου το βρούν κάπου διότι ο Ισοκράτης γράφει τα εξής (σε παρένθεση οι δικές μου προσθήκες)....


Ισοκράτης, Πανηγυρικός, 50


"τοσοῦτον δ᾽ ἀπολέλοιπεν ἡ πόλις ἡμῶν περὶ τὸ φρονεῖν καὶ λέγειν τοὺς ἄλλους ἀνθρώπους, ὥσθ᾽ οἱ ταύτης μαθηταὶ τῶν ἄλλων διδάσκαλοι γεγόνασιν, καὶ τὸ τῶν Ἑλλήνων ὄνομα πεποίηκεν μηκέτι τοῦ γένους, ἀλλὰ τῆς διανοίας δοκεῖν εἶναι, καὶ μᾶλλον Ἕλληνας καλεῖσθαι τοὺς τῆς παιδεύσεως τῆς ἡμετέρας ἢ τοὺς τῆς κοινῆς φύσεως μετέχοντας.»"


"Τόσο πολύ ξεπέρασε η πόλη μας (η Αθήνα) όλους τους άλλους στην πνευματική ανάπτυξη και στην τέχνη του λόγου, ώστε οι δικοί της μαθητές (οι Αθηναίοι) έγιναν δάσκαλοι στους άλλους· το όνομα πάλι Έλληνες κατόρθωσε να μη συμβολίζει πια την καταγωγή, αλλά την καλλιέργεια του πνεύματος, και Έλληνες να ονομάζονται πιο πολύ όσοι δέχτηκαν τον τρόπο της δικιάς μας αγωγής και μόρφωσης παρά αυτοί που έχουν την ίδια με εμάς καταγωγή."Όσο η γνώση θα είναι ελεύθερη, και προσβάσιμη, σε ΟΛΟΥΣ τόσο τα κάστρα του εθνικισμού θα πέφτουν σαν τραπουλόχαρτα!
Ενοχλεί πολλούς που όλοι πια μπορούν να μετέχουν, να έχουν πρόσβαση, στην αρχαία ελληνική γραμματεία!!!!
Πως θα πουλήσουν τα αφηγήματά τους όταν υπάρχουν site όπως το TLG....(το οποίο υπάρχει σε πρόγραμμα για το pc)......και το :


Πόσο επιθυμείτε να γυρίσετε στις σκοταδιστικές εποχές, που ΟΛΑ τα παραποιούσατε στο βωμό του χρήματος, της ημιμάθειας, και του "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια....!!!


Υ.Γ

1. Ένα πολύ καλό άρθρο είναι το παρακάτω :


Στο οποίο διάβασα, και θυμήθηκα, το εξής.......

"Στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου, η Κασσάνδρα αρχικά παρουσιάζεται ως βουβή, επειδή ομιλεί τη βαρβαρική γλώσσα (βάρβαρον φωνήν κεκτημένη, στιχ.1051) η οποία μάλιστα ακούγεται σαν ενοχλητικό τιτίβισμα χελιδονιού."


Το οποίο μας δίνει καθαρή εικόνα για τη βαρβαρική γλώσσα, και όχι μόνο, των Τρώων, που ανάφερα στο θέμα "Ο Φετιχισμός της Ιστορίας" (πως το ξέχασα αυτό....και πόσα άλλα, πάει κουρκούτιανα!!)
2. Μου φαίνεται πως πρέπει να δραστηριοποιηθώ περισσότερο στα κοινωνικά δίκτυα, το σκέφτομαι ακόμα.....
 

Συνημμένα

 • ο-νεοέλληνας-φοβάται-600x314.jpg
  ο-νεοέλληνας-φοβάται-600x314.jpg
  52,5 KB · Προβολές: 1
 • IMG_20180918_191018-e1537312979799.jpg
  IMG_20180918_191018-e1537312979799.jpg
  67,3 KB · Προβολές: 1
 • ntropi.jpg
  ntropi.jpg
  50,3 KB · Προβολές: 1
 • and this.jpg
  and this.jpg
  17,2 KB · Προβολές: 1
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα Κάτω μέρος