Game of Thrones: House of the Dragon

Game of Thrones : Μια σειρά prequel βασισμένη στο βιβλίο "Fire & Blood" έχει ήδη παραγγελθεί από το ΗΒΟ.. Η σειρά θα φέρει τον τίτλο "House of the Dragon." Η σειρά μας πάει 300 χρόνια πριν από τα γεγονότα του "Game of Thrones" και αναφέρεται στην ιστορία του Όικου Targaryen. Ο σκηνοθέτης Miguel Sapochnik του "Game of Thrones" θα κατευθύνει τα πιλοτικά και πρόσθετα επεισόδια.Το HBO έδωσε πράσινο φώς για 10 επεισόδια. Ο George R.R. Martin συμμετέχει στην σειρά με τον Ryan Condal. Οι Sapochnik και Condal θα είναι επίσης εκτελεστικοί παραγωγοί μαζί με τον Martin και τον Vince Gerardis.Πολυ ωραία τα νέα λοιπόν μετά την χθεσινή κρυάδα.....έτσι λοιπόν πιο κάτω σας έχουμε όλες τις πληροφορίες για τον Όικο Targaryen που θα μας απασχολήσει σύντομα...πάμε λοιπόν !!!!!!!!!!!!!!!!!!

targaryen-family-sigil.jpg


elseworlds-superman-lois.jpg
Ο Όικος Targaryen

Aerys II Targaryen
Ο Aerys ΙΙ Targaryen, γενικά ονομαζόμενος και Τρελός Βασιλιάς, ήταν το τελευταίο μέλος του Οίκου των Targaryen που κυβέρνησε από τον σιδηρούν θρόνο. Στα τελευταία χρόνια της ζωής του τρελάθηκε και καθαιρέθηκε από τον Robert Baratheon στον εμφύλιο πόλεμο.
Ο Aerys Targaryen, δεύτερος του ονόματος του, απέκτησε το παρατσούκλι του λόγο της παρανοϊκής και δολοφονικής του βασιλείας. Ο τελευταίος αιματηρός κύκλος ξεκίνησε από τον γιό του Rhaegar όταν απήγαγε την Αρχόντισσα Lyanna Stark του Winterfell. Οι Οίκοι Stark, Tully, Arryn και Baratheon σήκωσαν τις σημαίες της επανάστασης και κατέστρεψαν τα φιλοβασιλικά στρατεύματα σε διάφορες σημαντικές μάχες, με αποκορύφωση την Μάχη της Τρίαινας όπου έπεσε ο πρίγκιπας Rhaegar.
Ο βασιλιάς Aerys προδόθηκε από τον πρώην φίλο του και Χέρι του Βασιλιά, Άρχοντα Tywin Lannister, ο οποίος οδήγησε τον στρατό του για την υπεράσπιση της πρωτεύουσας, του King's Landing, αλλά στη συνέχεια αντ’ αυτού την λεηλάτησαν βάναυσα. Ο Aerys εκτελέστηκε από ένα μέλος της δικής του Βασιλικής Φρουράς, τον Σερ Jaime Lannister αλλιώς και Βασιλοκτόνο. Τα τελευταία του λόγια του ήταν «Κάψτε τα όλα» δίνοντας παρανοϊκές διαταγές να καεί ολόκληρη η πρωτεύουσα.
Όταν η Lyanna Stark απήχθη από τον πρίγκιπα Rhaegar Targaryen, ο αδελφός της Brandon, αναζήτησε δικαιοσύνη αλλά ο Aerys φυλάκισε αρχικά αυτόν κι έπειτα τον πατέρα του Rickard Stark, τους οποίους στο τέλος έκαψε. Αυτή ήταν και η αφορμή που ο Eddard Stark ξεκίνησε την επανάσταση, υποστηριζόμενος από τους προαναφερόμενους Οίκους.

Rhaella Targaryen
Η Rhaella Targaryen ήταν η σύζυγος του βασιλιά Aerys ΙΙ Targaryen. Είχαν τρία παιδιά, τον Rhaegar, τον Viserys και την Daenerys.
Στην εξέγερση του Robert η Rhaella με τον νεότερο γίο Viserys, κατέφυγε στο DragonStone την έδρα του Οίκου τους. Εκεί, μέσω μιας καταιγίδας, έφερε στον κόσμο την κόρη της αλλά πέθανε στην γέννα.

Rhaegar Targaryen
Ο Πρίγκιπας Rhaegar Targaryen ήταν ο γιος και διάδοχος του βασιλιά Aerys ΙΙ. Αυτός πυροδότησε τον εμφύλιο γνωστό ως η Εξέγερση του Robert, όταν απήγαγε την Lyanna Stark για άγνωστους λόγους.
Σκοτώθηκε στην Μάχη της Τρίαινας από τον αρραβωνιαστικός της, Robert Baratheon.

Elia Targaryen
Η Elia Targaryen ήταν η σύζυγος του πρίγκιπα Rhaegar Targaryen. Είχαν δύο παιδιά, μια κόρη την Rhaenys και ένα γιο τον Aegon.
Γεννημένη στον Οίκο Martell του Dorne. Η Elia και τα δύο παιδιά της σκοτώθηκαν λίγο αργότερα κατά την άλωση του King's Landing.

Rhaenys Targaryen
Η Rhaenys Targaryen ήταν η κόρη του πρίγκιπα Rhaegar Targaryen και της Elia Targaryen.
Είχε έναν μικρότερο αδερφό, τον Aegon. Σκοτώθηκε στην διάρκεια των μαχών με την μητέρα της και τον αδερφό της.

Aegon Targaryen
Γιος του πρίγκιπα Rhaegar Targaryen και της Elia Targaryen , αδερφός της Rhaenys. Στην άλωση του King’s Landing δολοφονήθηκε από τους Lanister .

Viserys Targaryen
Ο Viserys Targaryen είναι ένας σημαντικός χαρακτήρας του GOT στην πρώτη σεζόν. Γιός και διάδοχος του Aerys Targaryen ΙΙ, πρώην βασιλιά του Westeros, κατά την διάρκεια της εξέγερσης του Robert ήταν ασφαλής με την έγκυο μητέρα του κρυμμένοι στη νήσο DragonStone. Όταν η μητέρα του πέθανε στην γέννα, ο ίδιος και η νεογέννητη αδερφή του φυγαδεύτηκαν για την ασφάλεια τους στις ελεύθερες πόλεις πέρα από την στενή θάλασσα.
Ο Viserys διεκδικεί τον τίτλο Βασιλιάς των Επτά Βασιλείων και αναφέρεται στον Robert Baratheon μόνο ως «σφετεριστή». Μετά από χρόνια μάταιης περιπλάνησης στις Ελεύθερες Πόλεις, αναζητώντας στρατιωτική υποστήριξη για να ξαναπάρει το θρόνο του, αυτός και η αδερφή του γίνονται επισκέπτες του ισχυρού Μαγίστρου Illyrio Mopatis στο Pentos.

Ο Πρίγκιπας Viserys στην εξορία στο Pentos.
Εκεί κανονίζει να παντρέψει την αδερφή του με τον πολέμαρχο των Dothraki, Khal Drogo, σε αντάλλαγμα το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεται για να ανακτήσει τον Σιδηρούν θρόνο.

Viserys και Daenerys
Αφού παντρεύει την αδερφή του αποφασίζει να ταξιδέψει με το khalasar του Drogo μέχρι να εκπληρωθεί η συμφωνία. Γίνεται ανυπόμονος και προσβλητικός απέναντι στον τρόπο ζωής των Dothraki και των ίδιων και φτάνει να απειλήσει μπροστά σε όλους την πλέον έγκυο αδερφή του κρατώντας το σπαθί του στην κοιλιά της.
Ο Viserys λαμβάνει το χρυσό του στέμμα.
Στην απειλή αυτή, ο Khal υπόσχεται στον Viserys το στέμμα και στην συνέχει τον σκοτώνει για την αναίδεια του, ρίχνοντας στο κεφάλι του λιωμένο χρυσό. Κι έτσι μόνη, ζωντανή και νόμιμη κληρονόμος των Targaryen μένει η Daenerys.
Daenerys Targaryen

Η Daenerys Targaryen, ή αλλιώς Dany, γνωστή και ως Daenerys Stormborn, είναι η κόρη του Βασιλιά Aerys II και της Rhaella. Τα περισσότερα μέλη της οικογενείας της σκοτώθηκαν κατά την Επανάσταση του Robert, ενώ η μητέρα της πέθανε την ώρα της γέννας. Έτσι, η δυναστεία των Targaryen απαρτίζεται πλέον μόνο από τον μεγαλύτερο αδερφό της, τον Viserys, και την ίδια.
Η Daenerys συνελήφθη από τη μητέρα της στη διάρκεια της επανάστασης που οργάνωσε ο Robert Baratheon, γνωστή με τον τίτλο Ο Πόλεμος του Σφετεριστή, η οποία εντέλει σταμάτησε τη βασιλεία της οικογενείας της. Όταν ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια της, ο Πρίγκιπας Rhaegar Targaryen, σκοτώθηκε στη Μάχη του Trident, η μητέρα της και ο δεύτερος αδερφός της, ο Viserys, μεταφέρθηκαν στο Dragonstone, την αρχέγονη έδρα του Οίκου Targaryen, για να είναι ασφαλείς. Πριν περάσει πολύς καιρός όμως, ο πατέρας της σκοτώθηκε στη Λεηλασία του King’s Landing.
Η Daenerys γεννήθηκε στη διάρκεια μιας τρομερής καταιγίδας και γι’ αυτό την αποκαλούν Stormborn. Η μητέρα της πέθανε στη διάρκεια της γέννας. Όταν η φρουρά άρχισε να συνωμοτεί για να τους παραδώσει στους επαναστάτες, η Daenerys και ο Viserys ταξίδεψαν κρυφά στην Ελεύθερη Πολιτεία του Braavos με τη βοήθεια ενός πιστού ιππότη, του Ser Willem Darry. Στο Braavos, ζούσαν σε ένα σπίτι με κόκκινη πόρτα. Ο Ser Willey είχε γεράσει και ήταν φιλάσθενος, αλλά αντιμετώπιζε με καλοσύνη την Daenerys. Μετά τον θάνατό του, οι υπηρέτες έδιωξαν την Daenerys και τον Viserys από το σπίτι. Η Daenerys έκλαιγε την ώρα που τους έβγαζαν έξω και το σπίτι με την κόκκινη πόρτα έγινε το σύμβολο μιας παιδικής ζωής που δεν γνώρισε ποτέ.

Ο Viserys και η Daenerys θεωρούσαν τους εαυτούς τους νόμιμους ηγεμόνες του Westeros. Τα χρόνια που ακολούθησαν, περιπλανήθηκε στις εννέα Ελεύθερες Πολιτείες μαζί με τον Viserys αναζητώντας βοήθεια, γεγονός που απέφερε στον Viserys τον χλευαστικό τίτλο του Ζητιάνου Βασιλιά. Ο Viserys ήταν συχνά ένας σκληρός, βίαιος σύντροφος, καθώς ήταν επιρρεπής σε απότομες αλλαγές στην διάθεσή του και σε βίαια ξεσπάσματα. Η εμμονή του με την πεποίθηση ότι το στέμμα του ανήκε δικαιωματικά έκανε την Daenerys να πιστέψει με τη σειρά της ότι η ανάκτηση του Westeros ήταν ο στόχος της ζωής της.
Aemon Targaryen

Ο Aemon είναι ο maester στο Μαύρο Κάστρο και είναι ένας από τους στενότερους συμβούλους του Διοικητή Jeor Mormont στο Τείχος.
Κάποτε μέλος του Οίκου των Targaryen, θείος του Τρελού Βασιλιά, πριν εγκαταλείψει εκείνη την ζωή και φορέσει τα μαύρα.

Ο Aemon συμβουλεύει τον Jon Snow
Ο για δεκαετίες ξεχασμένος από όλους Aemon, αποκαλύπτει την ταυτότητα του σε μια συζήτηση στον Jon Snow στο Τείχος, όταν ο δεύτερος παλεύει να πάρει την απόφαση αν θα λιποτακτήσει από την Νυχτερινή Φρουρά μετά τον θάνατο του πατέρα του. Περιγράφει το καθήκον του ως άντρας την Νυχτερινής Φρουράς και πως αυτό τον έκανε να μείνει φαινομενικά απαθής όταν ο Οίκος του σφαγιάστηκε.

έτσι για αρχή για να έχουμε να λέμε !!!!!!!!!!!!!!!!
Οι πληροφορίες είναι από το www.gameofthrones-grfans.com
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα Κάτω μέρος