Project Blue Book (2019– ) & UFO Stories

  • Συντάκτης apla
  • Ημερομηνία έναρξης
Project Blue Book (2019– )Επίκαιρη όσο ποτέ είναι η σειρά 'Project blue book' που είδαμε τον χειμώνα που μας πέρασε και περιμένουμε την 2η σεζόν.!! εάν δεν γνωρίζετε τι διαπραγματεύεται αυτη η σειρά,σας γράφουμε λίγα λόγια, ότι εξερευνά όλα τα πιθανά Α.Τ.Ι.Α μέσα από το απόρρητο πρόγραμμα Project blue book από την δεκαετία του ΄50 και μετά μέχρι να τερματιστεί.Μήπως όμως θα ξανανοίξει το πρόγραμμα μέσα στο 2019? Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το άρθρο από το Reader.gr:Μπορεί η NASA να... ψάχνει μονίμως για ζωή στους άλλους πλανήτες, ωστόσο αξιωματούχος στις ΗΠΑ υποστηρίζει πως κάθε μήνα στον εθνικό εναέριο χώρο «εισβάλλουν» Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, τα γνωστά ΑΤΙΑ (UFO).
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αξιωματούχου στην εφημερίδα Washington Post, τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα εντοπίζονται στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ όχι μία και δύο, αλλά αρκετές φορές κάθε μήνα από το 2014.
Ο αξιωματούχος δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα όσα υποστηρίζει και ανέφερε πως το αμερικανικό Ναυτικό δεν επιθυμεί να γνωστοποιήσει περισσότερες πληροφορίες. Παρ' όλα αυτά, έκανε λόγο για «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα» κάθε μήνα στις ΗΠΑ.
«Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει αναφορές για εισβολές μη εξουσιοδοτημένων ή μη αναγνωρισμένων αεροσκαφών σε αρκετές περιοχές οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο του στρατού ή σε απομακρυσμένους εναέριους χώρους», είπε ο αξιωματούχος και συμπλήρωσε: «Το Ναυτικό βελτιώνει και οριστικοποιεί τη διαδικασία ώστε τέτοιες πληροφορίες να μεταφέρονται απευθείας στις αρμόδιες Αρχές».
Από το 2017 το αμερικανικό Ναυτικό εργάζεται προκειμένου να βρεθεί η «φόρμουλα» και να μεταφέρονται οι πληροφορίες απευθείας στις αρμόδιες Αρχές. Αφορμή στάθηκαν οι πληροφορίες για τον εντοπισμό παράξενων στρογγυλών αντικειμένων στον ουρανό που έμοιαζαν με εξωγήινα αεροσκάφη.
Για την ιστορία, ήδη από το 2004 αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου Νίμιτς είχαν καταδιώξει αρκετές φορές UFO, σύμφωνα πάντα με αναφορές, στην Χερσόνησο Μπάχα της Καλιφόρνια. Οι πιλότοι των αεροσκαφών έκαναν τότε λόγο για σκάφη που εντόπισαν με μυστηριώδη τεχνολογία.
«Κάποια στιγμή, καταλήξαμε να παρακολουθούμε αρκετά αντικείμενα», σημείωσε ο υπαξιωματικός Gary Voorhis σε κατάθεσή του για το περιστατικό. «Κινούνταν με απίστευτες ταχύτητες, σε απίστευτες γωνίες και τροχιές και τελικώς αποχώρησαν πολύ γρηγορότερα από τα ραντάρ μας (σ.σ μπορούσαν να τα εντοπίσουν)», περιέγραψε.
Πλέον αναμένεται να ενημερωθεί το Κογκρέσο για τις αναφορές και να αποφασιστεί αν θα πρέπει να γίνει ενδελεχής έρευνα. Από την πλευρά τους, πολλά είναι τα μέλη του Κογκρέσου που ζητούν να γίνει έρευνα και αυτό διότι υπάρχουν εκατοντάδες αναφορές από το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ για την ύπαρξη μυστηριωδών αντικειμένων στον ουρανό.
'Ολα αυτά πέΡσι.Φέτος πρόσφατα τον Σεπτέμβριο έχουμε και επίσημη επιβεβαίωση από το Αμερικανικό Ναυτικο.Σας παραθέτω το άρθρο από το NEWSBEAST:
«Το Ναυτικό των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι τα "βίντεο με UFO" που έχουν διαρρεύσει είναι αληθινά και ότι ποτέ δεν έπρεπε να έχουν βγει στη δημοσιότητα».
Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείο RT αναφορικά με τη συζήτηση για το αν υπάρχει εξωγήινη ζωή και αν υπάρχουν σχετικές ενδείξεις.
Τρία βίντεο που φαίνεται να δείχνουν συναντήσεις μεταξύ αεροσκάφους του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και UFO, είναι πραγματικά, όπως παραδέχθηκε η υπηρεσία, ενώ επιμένει ότι δείχνουν απλώς «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα» και δεν προορίζονταν για να δοθούν στη δημοσιότητα.
«Τρία βίντεο που κυκλοφόρησαν ευρέως και απεικονίζουν ένα στρατιωτικό αεροσκάφος να αλληλεπιδρά με ΑΤΙΑ (UFO) - μυστηριώδη αντικείμενα τα οποία εκτελούσαν ελιγμούς που δεν ήταν δυνατόν να γίνουν βάσει της υπάρχουσας, γνωστής σε εμάς αεροπλοΐας - δεν έπρεπε να δοθούν στη δημοσιότητα» τόνισε ο Joseph Gradisher στο σάιτ Black Vault νωρίτερα μέσα στον μήνα.
Ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επεσήμανε μάλιστα: «Ωστόσο τα βίντεο είναι γνήσια και το περιεχόμενό τους δεν μπορεί να εξηγηθεί».
«Το Ναυτικό ορίζει τα αντικείμενα που φαίνονται στα βίντεο και τις κινήσεις τους ως αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα» είπε ο Gradisher, εξηγώντας ότι ο όρος χρησιμοποιείται αντί του όρου UFO ως «στοιχειώδης περιγραφή για τις θεάσεις/παρατηρήσεις ανεπίσημων/αγνώστων αεροσκαφών/αντικειμένων που έχουν παρατηρηθεί να εισέρχονται/δραστηριοποιούνται στον εναέριο χώρο από διάφορα σημεία στο φάσμα ελέγχου του στρατού» συνέχισε.
Το RT σημειώνει σχετικά με τη δήλωση του Αμερικανού αξιωματούχου: «Μεταφρασμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα: δεν ξέρουμε τι είναι, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι εξωγήινοι».
Το ένα βίντεο («FLIR1») δείχνει ένα σκοτεινό αντικείμενο σε σχήμα κάψουλας να υπερίπταται για μερικά δευτερόλεπτα πριν να φύγει εξαιρετικά γρήγορα προς τα πλάγια. Σε άλλο βίντεο («GoFast») φαίνεται ο αισθητήρας του αεροσκάφους που παρατηρεί να «κλειδώνει» σε έναν γρήγορα κινούμενο στόχο, ενώ οι πιλότοι ακούγονται να αναρωτιούνται με ενθουσιασμό τι ακριβώς έχουν βρει τυχαία. Το τρίτο βίντεο («Gimbal») δείχνει ένα επίμηκες αντικείμενο που κινείται σταθερά πριν να σταματήσει και να περιστραφεί, ενώ οι πιλότοι που το παρατηρούν εκφράζουν την έκπληξή τους.Τα βίντεο δημοσιεύτηκαν το 2017. Από τότε έχουν φιλοξενηθεί στις σελίδες των New York Times αλλά και στο To The Stars Academy of Arts & Science, μια κοινοπραξία πρώην στελεχών μυστικών υπηρεσιών, επιστημόνων και διασημοτήτων που προωθούν την έρευνα για τα UFO και άλλα «επιστημονικά μυστήρια». Μάλιστα το Πεντάγωνο εξέφρασε παράπονα, λέγοντας ότι τα βίντεο «πρέπει να παρακρατηθούν», καθώς «ποτέ επισήμως δεν δόθηκαν στο ευρύ κοινό». Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ορίσει κατευθυντήριες γραμμές για τις αναφορές «αγνώστων αεροσκαφών» που εισέρχονται στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντας ότι καμία «συνάντηση» δεν θα μείνει μη καταγεγραμμένη. Αμερικανοί γερουσιαστές έχουν επίσης ζητήσει ενημέρωση για το θέμα, καθώς η ιστορία του Πενταγώνου σχετικά με το «κυνήγι» UFO στο πλαίσιο απόρρητων προγραμμάτων όπως το AATIP έχουν περιέλθει στη γνώση του κοινού.
Πώς λοιπόν να μην περιμένουμε με αγωνία την σειρά PROJECT BLUE BOOK SEASON 2 ;

apla
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: alienX
Project Blue Book (2019– ) Επιτέλους έχουμε ημερομηνία της εξαιρετικής αυτής σειράς για τον 2ο κύκλο : 21 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Τρίτη.Εδω και το νέο trailer:
 
Πρόγραμμα Blue Book (Project Blue Book)
υπήρξε μία συστηματική μελέτη που διεξήχθη από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ). Ξεκίνησε το 1952 και αποτέλεσε την τρίτη μελέτη του είδους της μετά τα προγράμματα Sign (1947) και Grudge (1949). Η μελέτη τερματίστηκε τον Δεκέμβριο του 1969 και όλες οι δραστηριότητες υπό την αιγίδα της έπαυσαν επίσημα στις 19 Ιανουαρίου 1970. Το Πρόγραμμα Blue Book είχε δύο στόχους:
Να προσδιορίσει εάν τα ΑΤΙΑ αποτελούσαν απειλή για την εθνική ασφάλεια και να αναλύσει με επιστημονικό τρόπο δεδομένα που σχετίζονται με τα ΑΤΙΑ.
Χιλιάδες αναφορές ΑΤΙΑ συλλέχθηκαν, αναλύθηκαν και αρχειοθετήθηκαν. Ως αποτέλεσμα της έκθεσης Condon το 1968, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει τίποτα αφύσικο όσον αφορά τα ΑΤΙΑ, το Πρόγραμμα Blue Book τερματίστηκε τον Δεκέμβριο του 1969. Η Πολεμική Αεροπορία δημοσιοποίησε την ακόλουθη περίληψη των ερευνών της:
  1. Κανένα ΑΤΙΑ που αναφέρθηκε, διερευνήθηκε και αξιολογήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία δεν αποτέλεσε ποτέ ένδειξη απειλής για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ
  2. Δεν υπήρχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να υποβλήθηκε ή να ανακαλύφθηκε από την Πολεμική Αεροπορία ότι θεάσεις που χαρακτηρίστηκαν ως "απροσδιόριστες" αντιπροσωπεύουν τεχνολογικές εξελίξεις ή αρχές πέρα από το φάσμα της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης
  3. Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι θεάσεις που χαρακτηρίστηκαν ως "απροσδιόριστες" ήταν εξωγήινα οχήματα.[1]
Το Πρόγραμμα συγκέντρωσε 12.618 αναφορές ΑΤΙΑ μέχρι και τη λήξη του και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες από αυτές ήταν παρερμηνείες φυσικών φαινομένων (σύννεφα, αστέρες κλπ.) ή συμβατικών αεροσκαφών. Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης, ορισμένες αναφορές μπορούν να εξηγηθούν ως θεάσεις πτήσεων των τότε μυστικών αεροσκαφών Lockheed U-2 και A-12.[2] Ένα μικρό ποσοστό αναφορών χαρακτηρίστηκε ως ανεξήγητο, ακόμη και μετά από σχολαστική ανάλυση. Οι αναφορές ΑΤΙΑ αρχειοθετήθηκαν και είναι διαθέσιμες στο πλαίσιο του νόμου για την ελευθερία των πληροφοριών στις ΗΠΑ, αλλά τα ονόματα και λοιπές προσωπικές πληροφορίες όλων των μαρτύρων έχουν αποκρυφθεί.
Οι δημόσιες μελέτες ΑΤΙΑ από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησαν για πρώτη φορά με το Πρόγραμμα Sign στα τέλη του 1947, μετά από πολλές ευρέως δημοσιευμένες αναφορές ΑΤΙΑ.
Το Πρόγραμμα Sign δεν κατέληξε επισήμως σε συμπεράσματα όσον αφορά την αιτία των θεάσεων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον σμηναγό Έντουαρντ Ρούπελτ της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (πρώτο διευθυντή του Προγράμματος Blue Book), η αρχική εκτίμηση του Sign που συντάχθηκε στα τέλη του καλοκαιριού του 1948, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι είναι πραγματικά σκάφη που δεν κατασκευάστηκαν ούτε από τη Σοβιετική Ένωση ούτε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πιθανόν είναι εξωγήινης προέλευσης. Η εκτίμηση αυτή διαβιβάστηκε στο αμερικανικό Πεντάγωνο, αλλά στη συνέχεια απορρίφθηκε λόγω έλλειψης υλικών αποδείξεων.
Το Πρόγραμμα Sign διαδέχτηκε στα τέλη του 1948 το Πρόγραμμα Grudge, το οποίο κατηγορήθηκε ότι έχει εντολή απομυθοποίησης των ΑΤΙΑ. Το Grudge κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σύνολο των ΑΤΙΑ είναι φυσικά φαινόμενα ή άλλες παρερμηνείες, αν και έκανε επίσης γνωστό ότι το 23% των αναφορών δεν μπορούσε να εξηγηθεί.
Το απόρρητο πρόγραμμα ''Project blue book'' μάλλον πρέπει να ξανανοίξει! Αν και η σειρά τελείωσε(κρίμα!) εδω θα γράφουμε τι ακούγεται και γράφεται για τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα(Α.Τ.Ι.Α)
Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα Huffington Post στην αμερικανική της έκδοση, αλλά και οι New York Times στα πρωινά πρωτοσέλιδα των ηλεκτρονικών εκδόσεών τους, τελικά οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αντί να ξεκαθαρίσουν το τοπίο, για πολλοστή φορά περιπλέκουν τα πράγματα.
Ο τίτλος που θα ταίριαζε σε αυτή την περίπτωση είναι η γνωστή ελληνική έκφραση «ναι μεν αλλά», η οποία συνοδεύεται και από το χαρακτηριστικό «αναμείνατε στο ακουστικό σας». Για να είμαστε ειλικρινείς, συνοπτικά η επίσημη ανακοίνωση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για δημόσια κατανάλωση έχει ως εξής: «Δεν είμαστε σε θέση να συσχετίσουμε όλα αυτά τα στοιχεία με φαινόμενα που συμβαίνουν στον αέρα με εξωγήινους. Από την άλλη δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για τι ακριβώς πρόκειται».
Το πολύπλοκον του ζητήματος διογκώνεται από το γεγονός ότι οι επίσημες δημόσιες ανακοινώσεις συνοδεύονται και πάλι από μία απόρρητη έκθεση.
Για να είμαστε συγκεκριμένοι, οι Αμερικανοί εκπρόσωποι των μυστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ασφαλείας δεν κατέληξαν σε συσχέτιση με αποδεικτικά στοιχεία των δεκάδων περιπτώσεων μη ταυτοποιημένων εναέριων φαινομένων που καταγράφηκαν σε ντοκουμέντα, δηλαδή βίντεο και φωτογραφίες από πιλότους και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με διαστημόπλοια εξωγήινων, σύμφωνα με το επίσημο κείμενο έκθεσης, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί δημόσια και το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύπτεται από τους New York Times.
Παρά τα ευρήματα, η επί μακρόν αναμενόμενη έκθεση δεν εξηγεί τις δεκάδες περιπτώσεις καταγεγραμμένων συμβάντων στον αμερικανικό εναέριο χώρο και ταυτόχρονα δεν διαψεύδει ξεκάθαρα και αμετάκλητα τη θεωρία πως κάποια από αυτά τα συμβάντα σχετίζονται με παρουσία εξωγήινων.
Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, που απευθύνθηκαν σε άτομα τα οποία είναι απολύτως εξοικειωμένα με τα ευρήματα αυτά και άρα γνωρίζουν από πρώτο χέρι περί τίνος πρόκειται, οι επίσημοι αξιωματούχοι οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως τα μη ταυτοποιημένα αντικείμενα δεν σχετίζονται με στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, ούτε με πειράματα υψηλής τεχνολογίας τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη από την αμερικανική κυβέρνηση.
Αυτή η λεπτομέρεια, όπως επισημαίνει η εφημερίδα New York Times, προφανώς θα παγώσει κάθε προσέγγιση περί πειραμάτων του αμερικανικού Πενταγώνου με νέα όπλα υψηλής τεχνολογίας. Παρ΄ όλα αυτά οι New York Times επισημαίνουν και υποσημειώνουν με νόημα πως ορισμένα από αυτά τα μη ταυτοποιημένα ιπτάμενα αντικείμενα θα μπορούσαν να έχουν σχέση με πειραματικά προγράμματα της Ρωσίας και της Κίνας στο πλαίσιο πτήσεων ιπτάμενων αντικειμένων σε εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες.
Μία αποχαρακτηρισμένη εκδοχή της έκθεσης αυτής πρόκειται να δοθεί στο Κογκρέσο έως τις 25 Ιουνίου. Στο πλαίσιο αυτής της αποχαρακτηρισμένης έκθεσης θα υπάρχει και πάλι ένα απόρρητο συμπλήρωμα, σημειώνουν με νόημα οι Times της Νέας Υόρκης.
Παρ΄ όλα αυτά επίσημοι αξιωματούχοι οι οποίοι έχουν γνώση της συνολικής έκθεσης με τα αποχαρακτηρισμένα και τα απόρρητα κομμάτια της επισημαίνουν πως βασικές ερωτήσεις παραμένουν αναπάντητες και πως οι ερευνητές κατέληξαν σε ελάχιστα αξιόπιστα συμπεράσματα που εξηγούν αυτά που οι ίδιοι οι πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ είδαν, κατέγραψαν και διηγήθηκαν. Κάποιοι από αυτούς έκαναν λόγο για περιδίνηση αντικειμένου με ταχύτητες απίστευτες και σε μία απόσταση ύψους 30.000 ποδιών.
Στην επίσημη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για πάνω από 120 συμβάντα. Όλα αυτά έχουν καταχωριστεί με ντοκουμέντα οπτικοακουστικά από πιλότους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των 20 τελευταίων ετών.
Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις εξακολουθεί να είναι από δύσκολο έως απίθανο να κατανοήσουν οι πιλότοι τον τρόπο επιτάχυνσης και αλλαγής κατεύθυνσης των μη ταυτοποιημένων ιπτάμενων αντικειμένων. Το εγχείρημα να καταχωριστούν με αξιοπιστία αυτά τα ντοκουμέντα άρχισε επί της ουσίας το 2007.
Σημειώνεται πως πάρα πολύ πρόσφατα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εμφανίστηκε στο γνωστό The Late Late Show τον περασμένο μήνα, απάντησε στις ερωτήσεις του τηλεοπτικού οικοδεσπότη του Τζέιμς Κόρντεν μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Υπάρχουν ευρήματα και στοιχεία για ιπτάμενα αντικείμενα για τα οποία όμως δεν γνωρίζουμε επακριβώς περί τίνος πρόκειται».
Για ότι νεότερο υπάρχει θα επανέλθουμε από εδω.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για την αναμενόμενη σειρά ντοκυμαντέρ του J.J. Abrams για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής σε 4 επεισόδια από το Showtime , Κυριακή, 8 Αυγούστου.Η εμπλοκή του στρατού, της κυβέρνησης και τι αποκρύβεται τελικά θα είναι και ένα από τα θέματα που θα ασχοληθεί το ντοκυμαντέρ.θα το δούμε εννοείται!!

ufo-jj-abrams-1014x570.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: alienX

U.F.O συνέχεια:

U.F.O :Αμερικανικό Πεντάγωνο:Τι ξέρουμε μέχρι σήμερα - Πότε θα δημοσιευθεί η πολυαναμενόμενη έκθεση


Αμερικανικό Πεντάγωνο για τα UFO: Τι ξέρουμε μέχρι σήμερα - Πότε θα δημοσιευθεί η πολυαναμενόμενη έκθεση


Η πολυαναμενόμενη έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης για τα UFO (Μη ταυτοποιημένα ιπτάμενα αντικείμενα) αναμένεται να δημοσιευθεί πριν το τέλος Ιουνίου. Τι ξέρουμε όμως μέχρι σήμερα;

Η δημόσια έκθεση απαιτήθηκε από το Κονγκρέσο μετά από πολυάριθμες αναφορές του Αμερικανικού Στρατού ότι εθεάθησαν σκάφη να κινούνται αστραπιαία στον ουρανό.
Παράλληλα ακολουθεί και μια πολιτιστική στροφή, που είδε τον Αμερικανικό στρατό και τους αρχηγούς της αμερικανικής πολιτικής να αλλάζουν και ο σκεπτικισμός της εξωγήινης ζωής να μετατρέπεται σε περιέργεια.
Αλλά με τον μικρό αριθμό τελεσίδικων αποδείξεις που αναμένονται να επιβεβαιώνουν οποιεσδήποτε διαγαλαξιακές επισκέψεις, ερώτημα είναι πόσοι θα αλλάξουν γνώμη και θα πεισθούν.Στρατιωτικοί ηγέτες προειδοποιούν ότι η τεχνολογία, αν όχι εξωγήινη, μπορεί να ανήκει σε αντιπάλους των ΗΠΑ, όπως η Ρωσία και η Κίνα.Τι ξέρουμε για την έκθεση: Την περασμένο Αύγουστο, το Πεντάγωνο εγκαθίδρυσε μία ειδική ομάδα για τα μη ταυτοποιημένα ιπτάμενα φαινόμενα, προκειμένου να ψάξει σε παρατηρήσεις άγνωστων ιπτάμενων αεροσκαφών. Μία απόρρητη έκδοση της έκθεσης της συγκεκριμένης ομάδας, δόθηκε στους νομοθέτες νωρίτερα αυτό το μήνα. Ανώνυμα κυβερνητικά στελέχη είπαν σε Αμερικανικά ΜΜΕ ότι η έκθεση δεν βρήκε καμία απόδειξη για εξωγήινη δραστηριότητα, ωστόσο δεν το οριστικοποίησε.
Σημειώνεται, ότι η ειδική ομάδα αναφέρει στην έκθεση ότι τα παρατηρούμενα UFOs δεν ήταν μυστική στρατιωτική τεχνολογία των ΗΠΑ.
Τα στελέχη έλεγξαν πάνω από 120 επεισόδια των περασμένων δύο δεκαετιών, συμπεριελαμβανομένων τριών βίντεο που το Πεντάγωνο δημοσίευσε πέρυσι, περιγράφοντας ότι δείχνουν «ανεξήγητα ιπτάμενα φαινόμενα».

Γιατί τώρα​

Η πίεση της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ, προκειμένου να δημοσιευθεί τι είναι γνωστό για τους εξωγήινους τροφοδοτεί εδώ και καιρό μία ομάδα πολιτών, που αποκαλούνται "ουφολόγοι" (ufologists). Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η απόδειξη της ύπαρξής τους κρύβεται εδώ και καιρό από την κυβέρνηση.
Το Πεντάγωνο μάζευει αθόρυβα από το 2007 πληροφορίες, στο πλαίσιο ενός στρατιωτικού προγράμματος για την εξακρίβωση αεροδιαστημικής απειλής, για το οποίο όμως λίγα είναι γνωστά.
Ο μάναντζερ της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, που ακολουθεί εδώ και χρόνια τις θεωρίες ύπαρξης των UFO, υποσχέθηκε το 2016 ότι θα δημοσίευε απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα για τους εξωγήινους, εάν εκλεγόταν η υποψήφια των Δημοκρατικών.
Το 2020, ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, είπε σε μία συνέντευξή του, ότι δεν θα απέκρυπτε - ούτε καν από την οικογένειά του - τίποτα από όσα είχε μάθει για τους εξωγήινους.

Τι αποδείξεις υπάρχουν​

Στρατιωτικοί των ΗΠΑ και στελέχοι των μυστικών υπηρεσίων, έχουν εξετάσει με κάθε λεπτομέρεια τα παράξενα θεάματα, με κάποιες από τις πιο αξιόπιστες εκθέσεις να έρχονται από πιλότους που έχουν δει οι ίδιοι UFOs, δίπλα στα στρατωτικά όπλα και στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Τον Μάρτιο, ο πρώην διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών, Τζον Ράντκλιφ, ο οποίος προηγουμένως είχε επιτηρήσει και της 18 μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, συνόψισε τα φαινόμενα, λέγοντας στο FOX NEWS: «Ειλικρινά, υπάρχουν πολύ περισσότερες θέασεις, από όσες έχουν δημοσιοποιηθεί».
«Μιλάμε για αντικείμενα τα οποία έχουν δει στρατιωτικοί στο ναυτικό ή πιλότοι της αεροπορίας, ή έχουν αποκαλυφθεί από τους δορυφόρους», υπογράμμισε.
Σε ένα επεισόδιο CBS News 60 Minutes τον περασμένο μήνα, δύο πρώην στρατιωτικού του Ναυτικού υποστήριξαν ότι είδαν ένα αντικείμενο στον Ειρηνικό Ωκεανό που φάνηκε να αντικατοπτρίζει τις κινήσεις τους.
Ένας πιλότος το περιέγραψε ως "μικρό λευκό αντικείμενο που μοιάζει με Tic-Tac".
"Και έτσι έμοιαζε, εκτός από το ότι ταξίδευε πολύ γρήγορα και πολύ ακανόνιστα, δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε με ποιον τρόπο θα στρίψει ή πώς θα έκανε ελιγμούς, ή το σύστημα προώθησης", μαρτυρά και ο πρώην αξιωματικός του Ναυτικού, Alex Dietrich μιλώντας στο BBC News.
 
  • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: Bobcat

Εκθεση για εξωγήινους: Ανεξιχνίαστη υπόθεση για 143 από τα 144 ιπτάμενα αντικείμενα

Στα 18 καταγράφηκαν ασυνήθιστες κινήσεις ή ασυνήθιστα χαρακτηριστικά πτήσεων​

REUTERS Καταγραφή του Πολεμικού Ναυτικού - Αντικέιμενο Αγνώστου Ταυτότητας
Δεν είναι διαθέσιμες αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινων, παρότι δεκάδες ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα που παρατήρησαν στρατιωτικοί πιλότοι δεν μπορούν να εξηγηθούν κια η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα μάλλον τα αφήνει όλα ανοιχτά.
«Πιθανόν δεν υπάρχει μοναδική εξήγηση» για τα φαινόμενα αυτά, σύμφωνα με το κείμενο της έκθεσης. «Δεν έχουμε σήμερα επαρκείς πληροφορίες στις βάσεις δεδομένων μας για να αποδώσουμε τα περιστατικά αυτά σε συγκεκριμένα αίτια», προστίθεται.
Στην έκθεση καταγράφονται περιστατικά από το 2004 ως το 2021· οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παραδέχονται ότι δεν έχουν καμία εξήγηση για πάνω από 140 εξ αυτών. Το σύνολο των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν «δεν επιτρέπουν να εξαχθεί συμπέρασμα»
Από τα 144 περιστατικά που εξετάστηκαν, μόλις ένα μπόρεσε να εξηγηθεί: επρόκειτο για ένα μεγάλο μπαλόνι που ξεφούσκωνε.
Στα 18 καταγράφηκαν ασυνήθιστες κινήσεις ή ασυνήθιστα χαρακτηριστικά πτήσης, που κατέπληξαν αυτούς που τα παρατήρησαν.

Απειλές ή ΑΤΙΑ​

Ορισμένα θα μπορούσαν να εξηγηθούν από την παρουσία τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAVs) ή πτηνών, που προκάλεσαν σύγχυση στα συστήματα ραντάρ. Άλλα θα μπορούσαν να οφείλονται σε δοκιμές εξοπλισμών ή στρατιωτικών τεχνολογιών από άλλες δυνάμεις, όπως η Κίνα ή η Ρωσία, σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου της Διευθύντριας των Υπηρεσιών Πληροφοριών (ODNI).
Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ανησυχούν για το ενδεχόμενο το Πεκίνο και η Μόσχα να δοκιμάζουν υπερηχητικές τεχνολογίες, συστήματα που κινούνται με ταχύτητες υψηλότερες κατά 10 ως και 20 φορές από αυτές του ήχου, και μπορούν να κάνουν εξαιρετικά δύσκολους ελιγμούς, είπαν αξιωματούχοι σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Την περιέργεια για τα φαινόμενα τροφοδότησε η δημοσιοποίηση την περασμένη χρονιά μερικών βίντεο που τράβηξαν πιλότοι του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, στα οποία μοιάζουν να καταγράφονται πτήσεις Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ATIA). Το ένα μαγνητοσκοπήθηκε τον Νοέμβριο του 2004, άλλα δύο τον Ιανουάριο του 2015.
Έπειτα από δεκαετίες μυστικότητας, το Κογκρέσο έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να ενημερώνει το ευρύ κοινό για της δραστηριότητες της μονάδας του Πενταγώνου που έχει επιφορτιστεί να μελετά τα επιλεγόμενα ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα.
Στην έκθεση δεν αναφέρεται ρητώς η πιθανότητα τα φαινόμενα αυτά να συνδέονται με εξωγήινες μορφές ζωής. Αλλά ούτε αποκλείεται.
Για τον αμερικανικό στρατό και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αυτό που χρειάζεται να εξηγηθεί πάνω απ’ όλα είναι εάν τα φαινόμενα αυτά εγείρουν απειλές για τις ΗΠΑ.
«Τα ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα εγείρουν ερωτήματα για την ασφάλεια των πτήσεων και για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», σύμφωνα με το κείμενο, έκτασης εννέα σελίδων.
Σύμφωνα με τον Μαρκ Γουόρνερ, τον πρόεδρο της επιτροπής της Γερουσίας που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες πληροφοριών, ο αριθμός των περιστατικών βαίνει αυξανόμενος από το 2018.
«Η έκθεση αυτή μάλλον δεν επιτρέπει να εξαχθεί σαφές συμπέρασμα και δεν είναι παρά η αρχή των προσπαθειών για να εξηγηθεί ένα ζήτημα που εγείρει κινδύνους για την αεροπορία σε αρκετές περιοχές της χώρας και του κόσμου», σημείωσε ο κ. Γουόρνερ σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.
Οι ΗΠΑ «πρέπει να μπορέσουν να κατανοήσουν και να μειώσουν τις απειλές για τους πιλότους μας, είτε προέρχονται από UAVs, είτε από μετεωρολογικά μπαλόνια, είτε από μέσα συλλογής πληροφοριών των αντιπάλων μας», πρόσθεσε

ακολουθεί η έκθεση

OFFICE OF THE DIRECTOR OF NATIONAL INTELLIGENCE

liminary Assessment:
Unidentified Aerial Phenomena
25 June 2021


SCOPE AND ASSUMPTIONS
Scope

This preliminary report is provided by the Office of the Director of National Intelligence (ODNI) in response to the provision in Senate Report 116-233, accompanying the Intelligence Authorization Act (IAA) for Fiscal Year 2021, that the DNI, in consultation with the Secretary of Defense (SECDEF), is to submit an intelligence assessment of the threat posed by unidentified aerial phenomena (UAP) and the progress the Department of Defense Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF) has made in understanding this threat.
This report provides an overview for policymakers of the challenges associated with characterizing the potential threat posed by UAP while also providing a means to develop relevant processes, policies, technologies, and training for the U.S. military and other U.S. Government (USG) personnel if and when they encounter UAP, so as to enhance the Intelligence Community’s (IC) ability to understand the threat. The Director, UAPTF, is the accountable official for ensuring the timely collection and consolidation of data on UAP. The dataset described in this report is currently limited primarily to U.S. Government reporting of incidents occurring from November 2004 to March 2021. Data continues to be collected and analyzed.
ODNI prepared this report for the Congressional Intelligence and Armed Services Committees. UAPTF and the ODNI National Intelligence Manager for Aviation drafted this report, with input from USD(I&S), DIA, FBI, NRO, NGA, NSA, Air Force, Army, Navy, Navy/ONI, DARPA, FAA, NOAA, NGA, ODNI/NIM-Emerging and Disruptive Technology, ODNI/National Counterintelligence and Security Center, and ODNI/National Intelligence Council.
Assumptions
Various forms of sensors that register UAP generally operate correctly and capture enough real data to allow initial assessments, but some UAP may be attributable to sensor anomalies.
2
EXECUTIVE SUMMARY
The limited amount of high-quality reporting on unidentified aerial phenomena (UAP) hampers our ability to draw firm conclusions about the nature or intent of UAP. The
Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF) considered a range of information on UAP described in U.S. military and IC (Intelligence Community) reporting, but because the reporting lacked sufficient specificity, ultimately recognized that a unique, tailored reporting process was required to provide sufficient data for analysis of UAP events.
As a result, the UAPTF concentrated its review on reports that occurred between 2004 and 2021, the majority of which are a result of this new tailored process to better capture UAP events through formalized reporting.
Most of the UAP reported probably do represent physical objects given that a majority of UAP were registered across multiple sensors, to include radar, infrared, electro-optical, weapon seekers, and visual observation.
In a limited number of incidents, UAP reportedly appeared to exhibit unusual flight characteristics. These observations could be the result of sensor errors, spoofing, or observer misperception and require additional rigorous analysis.
There are probably multiple types of UAP requiring different explanations based on the range of appearances and behaviors described in the available reporting. Our analysis of the data supports the construct that if and when individual UAP incidents are resolved they will fall into one of five potential explanatory categories: airborne clutter, natural atmospheric phenomena, USG or U.S. industry developmental programs, foreign adversary systems, and a catchall “other” bin.
UAP clearly pose a safety of flight issue and may pose a challenge to U.S. national security.
Safety concerns primarily center on aviators contending with an increasingly cluttered air domain. UAP would also represent a national security challenge if they are foreign adversary collection platforms or provide evidence a potential adversary has developed either a breakthrough or disruptive technology.
Consistent consolidation of reports from across the federal government, standardized reporting, increased collection and analysis, and a streamlined process for screening all such reports against a broad range of relevant USG data will allow for a more sophisticated analysis of UAP that is likely to deepen our understanding. Some of these steps are resource-intensive and would require additional investment.
3
AVAILABLE REPORTING LARGELY INCONCLUSIVE
Limited Data Leaves Most UAP Unexplained...
Limited data and inconsistency in reporting are key challenges to evaluating UAP. No standardized reporting mechanism existed until the Navy established one in March 2019. The Air Force subsequently adopted that mechanism in November 2020, but it remains limited to USG reporting. The UAPTF regularly heard anecdotally during its research about other observations that occurred but which were never captured in formal or informal reporting by those observers.
After carefully considering this information, the UAPTF focused on reports that involved UAP largely witnessed firsthand by military aviators and that were collected from systems we considered to be reliable. These reports describe incidents that occurred between 2004 and 2021, with the majority coming in the last two years as the new reporting mechanism became better known to the military aviation community. We were able to identify one reported UAP with high confidence. In that case, we identified the object as a large, deflating balloon. The others remain unexplained.
• 144 reports originated from USG sources. Of these, 80 reports involved observation
with multiple sensors.
o Most reports described UAP as objects that interrupted pre-planned training or other military activity.
UAP Collection Challenges
Sociocultural stigmas and sensor limitations remain obstacles to collecting data on UAP. Although some technical challenges—such as how to appropriately filter out radar clutter to ensure safety of flight for military and civilian aircraft—are longstanding in the aviation community, while others are unique to the UAP problem set.
Narratives from aviators in the operational community and analysts from the military and IC describe disparagement associated with observing UAP, reporting it, or attempting to discuss it with colleagues. Although the effects of these stigmas have lessened as senior members of the scientific, policy, military, and intelligence communities engage on the topic seriously in public, reputational risk may keep many observers silent, complicating scientific pursuit of the topic.
The sensors mounted on U.S. military platforms are typically designed to fulfill specific missions. As a result, those sensors are not generally suited for identifying UAP.
Sensor vantage points and the numbers of sensors concurrently observing an object play substantial roles in distinguishing UAP from known objects and determining whether a UAP demonstrates breakthrough aerospace capabilities. Optical sensors have the benefit of providing some insight into relative size, shape, and structure. Radiofrequency sensors provide more accurate velocity and range information.
4
But Some Potential Patterns Do Emerge
Although there was wide variability in the reports and the dataset is currently too limited to allow for detailed trend or pattern analysis, there was some clustering of UAP observations regarding shape, size, and, particularly, propulsion. UAP sightings also tended to cluster around U.S. training and testing grounds, but we assess that this may result from a collection bias as a result of focused attention, greater numbers of latest-generation sensors operating in those areas, unit expectations, and guidance to report anomalies.
And a Handful of UAP Appear to Demonstrate Advanced Technology
In 18 incidents, described in 21 reports, observers reported unusual UAP movement patterns or flight characteristics.
Some UAP appeared to remain stationary in winds aloft, move against the wind, maneuver abruptly, or move at considerable speed, without discernable means of propulsion. In a small number of cases, military aircraft systems processed radio frequency (RF) energy associated with UAP sightings.
The UAPTF holds a small amount of data that appear to show UAP demonstrating acceleration or a degree of signature management. Additional rigorous analysis are necessary by multiple teams or groups of technical experts to determine the nature and validity of these data. We are conducting further analysis to determine if breakthrough technologies were demonstrated.
UAP PROBABLY LACK A SINGLE EXPLANATION
The UAP documented in this limited dataset demonstrate an array of aerial behaviors, reinforcing the possibility there are multiple types of UAP requiring different explanations. Our analysis of the data supports the construct that if and when individual UAP incidents are resolved they will fall into one of five potential explanatory categories: airborne clutter, natural atmospheric phenomena, USG or industry developmental programs, foreign adversary systems, and a catchall “other” bin. With the exception of the one instance where we determined with high confidence that the reported UAP was airborne clutter, specifically a deflating balloon, we currently lack sufficient information in our dataset to attribute incidents to specific explanations.
Airborne Clutter: These objects include birds, balloons, recreational unmanned aerial vehicles (UAV), or airborne debris like plastic bags that muddle a scene and affect an operator’s ability to identify true targets, such as enemy aircraft.
Natural Atmospheric Phenomena: Natural atmospheric phenomena includes ice crystals, moisture, and thermal fluctuations that may register on some infrared and radar systems.
USG or Industry Developmental Programs: Some UAP observations could be attributable to developments and classified programs by U.S. entities. We were unable to confirm, however, that these systems accounted for any of the UAP reports we collected.
Foreign Adversary Systems: Some UAP may be technologies deployed by China, Russia, another nation, or a non-governmental entity.
5
Other: Although most of the UAP described in our dataset probably remain unidentified due to limited data or challenges to collection processing or analysis, we may require additional scientific knowledge to successfully collect on, analyze and characterize some of them. We would group such objects in this category pending scientific advances that allowed us to better understand them. The UAPTF intends to focus additional analysis on the small number of cases where a UAP appeared to display unusual flight characteristics or signature management.
UAP THREATEN FLIGHT SAFETY AND, POSSIBLY, NATIONAL SECURITY
UAP pose a hazard to safety of flight and could pose a broader danger if some instances represent sophisticated collection against U.S. military activities by a foreign government or demonstrate a breakthrough aerospace technology by a potential adversary.
Ongoing Airspace Concerns
When aviators encounter safety hazards, they are required to report these concerns. Depending on the location, volume, and behavior of hazards during incursions on ranges, pilots may cease their tests and/or training and land their aircraft, which has a deterrent effect on reporting.
The UAPTF has 11 reports of documented instances in which pilots reported near misses with a UAP.
Potential National Security Challenges
We currently lack data to indicate any UAP are part of a foreign collection program or indicative of a major technological advancement by a potential adversary. We continue to monitor for evidence of such programs given the counter intelligence challenge they would pose, particularly as some UAP have been detected near military facilities or by aircraft carrying the USG’s most advanced sensor systems.
EXPLAINING UAP WILL REQUIRE ANALYTIC, COLLECTION AND RESOURCE INVESTMENT
Standardize the Reporting, Consolidate the Data, and Deepen the Analysis
In line with the provisions of Senate Report 116-233, accompanying the IAA for FY 2021, the UAPTF’s long-term goal is to widen the scope of its work to include additional UAP events documented by a broader swath of USG personnel and technical systems in its analysis. As the dataset increases, the UAPTF’s ability to employ data analytics to detect trends will also improve. The initial focus will be to employ artificial intelligence/machine learning algorithms to cluster and recognize similarities and patterns in features of the data points. As the database accumulates information from known aerial objects such as weather balloons, high-altitude or super-pressure balloons, and wildlife, machine learning can add efficiency by pre-assessing UAP reports to see if those records match similar events already in the database.
The UAPTF has begun to develop interagency analytical and processing workflows to ensure both collection and analysis will be well informed and coordinated.
6
The majority of UAP data is from U.S. Navy reporting, but efforts are underway to standardize incident reporting across U.S. military services and other government agencies to ensure all relevant data is captured with respect to particular incidents and any U.S. activities that might be relevant. The UAPTF is currently working to acquire additional reporting, including from the U.S. Air Force (USAF), and has begun receiving data from the Federal Aviation Administration (FAA).
Although USAF data collection has been limited historically the USAF began a six- month pilot program in November 2020 to collect in the most likely areas to encounter UAP and is evaluating how to normalize future collection, reporting, and analysis across the entire Air Force.
The FAA captures data related to UAP during the normal course of managing air traffic operations. The FAA generally ingests this data when pilots and other airspace users report unusual or unexpected events to the FAA’s Air Traffic Organization.
In addition, the FAA continuously monitors its systems for anomalies, generating additional information that may be of use to the UAPTF. The FAA is able to isolate data of interest to the UAPTF and make it available. The FAA has a robust and effective outreach program that can help the UAPTF reach members of the aviation community to highlight the importance of reporting UAP.
Expand Collection
The UAPTF is looking for novel ways to increase collection of UAP cluster areas when U.S. forces are not present as a way to baseline “standard” UAP activity and mitigate the collection bias in the dataset. One proposal is to use advanced algorithms to search historical data captured and stored by radars. The UAPTF also plans to update its current interagency UAP collection strategy in order bring to bear relevant collection platforms and methods from the DoD and the IC.
Increase Investment in Research and Development
The UAPTF has indicated that additional funding for research and development could further the future study of the topics laid out in this report. Such investments should be guided by a UAP Collection Strategy, UAP R&D Technical Roadmap, and a UAP Program Plan.
7
APPENDIX A - Definition of Key Terms
This report and UAPTF databases use the following defining terms:
Unidentified Aerial Phenomena (UAP): Airborne objects not immediately identifiable. The acronym UAP represents the broadest category of airborne objects reviewed for analysis.
UAP Event: A holistic description of an occurrence during which a pilot or aircrew witnessed (or detected) a UAP.
UAP Incident: A specific part of the event.
UAP Report: Documentation of a UAP event, to include verified chains of custody and basic information such as the time, date, location, and description of the UAP. UAP reports include Range Fouler1 reports and other reporting.
1 U.S. Navy aviators define a “range fouler” as an activity or object that interrupts pre-planned training or other military activity in a military operating area or restricted airspace.
8
APPENDIX B - Senate Report Accompanying the Intelligence Authorization Act for Fiscal Year 2021
Senate Report 116-233, accompanying the Intelligence Authorization Act for Fiscal Year 2021, provides that the DNI, in consultation with the SECDEF and other relevant heads of USG Agencies, is to submit an intelligence assessment of the threat posed by UAP and the progress the UAPTF has made to understand this threat.
The Senate Report specifically requested that the report include:
A detailed analysis of UAP data and intelligence reporting collected or held by the Office of Naval Intelligence, including data and intelligence reporting held by the UAPTF;
A detailed analysis of unidentified phenomena data collected by:
Geospatial Intelligence;
Signals Intelligence;
Human Intelligence; and
Measurement and Signatures Intelligence
A detailed analysis of data of the Federal Bureau of Investigation, which was derived from investigations of intrusions of UAP data over restricted U.S. airspace;
A detailed description of an interagency process for ensuring timely data collection and centralized analysis of all UAP reporting for the Federal Government, regardless of which service or agency acquired the information;
Identification of an official accountable for the process described in paragraph 4;
Identification of potential aerospace or other threats posed by the UAP to national security, and an assessment of whether this UAP activity may be attributed to one or more foreign adversaries;
Identification of any incidents or patterns that indicate a potential adversary, have achieved breakthrough aerospace capabilities that could put U.S. strategic or conventional forces at risk; and
Recommendations regarding increased collection of data, enhanced research and development, additional funding, and other resources.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η ιστορία συνεχίζεται σήμερα 7/7/21 :

Σε ετοιμότητα: UFO πλησιάζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό​

Πλάνα που τραβήχτηκαν από τη ζωντανή μετάδοση της Nasa από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό δείχνουν αντικείμενα που μοιάζουν με σφαίρες να κινούνται μπροστά από την κάμερα.
Ένα άγνωστο αντικείμενο θα προσεγγίσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το πρωί της Πέμπτης, τα ρωσικά μέσα ελέγχου παρακολουθούν την κατάσταση, αλλά δεν υπάρχει απειλή, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η αμερικανική πλευρά, η προσέγγιση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) με διαστημικό αντικείμενο που χαρακτηρίζεται «UNKNOWN», προβλέπεται να γίνει στις 08.07.2021 και 16:16:05 ώρα Μόσχας. Η ελαχίστη απόσταση είναι 4,8 χιλιόμετρα. Η πιθανότητα σύγκρουσης είναι 1.28Ε-05. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δικών μας μέσων παρακολούθησης, η προσέγγιση με τον ISS με το διαστημικό αντικείμενο που χαρακτηρίζεται «ΑΓΝΩΣΤΟ» προβλέπεται να γίνει 08.07.2021 και 16:16:05 ώρα Μόσχας. Η ελαχίστη απόσταση είναι 4.584 χιλιόμετρα. Η πιθανότητα σύγκρουσης είναι 1.12Ε-11» έγραψε ο Ρογκόζιν στο κανάλι του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Ο Ρογκόζιν υπογράμμισε ότι η ρωσική πλευρά συμφωνεί μόνο ως προς την εκτίμηση της απόστασης. «Δεν επιβεβαιώνουμε την απειλή, συνεχίζουμε την παρακολούθηση», διευκρίνισε ο ίδιος.


Νωρίτερα, ο επικεφαλής του πληροφοριακού αναλυτικού κέντρου СHNIImash (υπάγεται στην Roskosmos) Ίγκορ Μπάκαρας, δήλωσε στο πρακτορείο TASS, ότι το ρωσικό Αυτοματοποιημένο σύστημα προειδοποιήσεις επικίνδυνων καταστάσεων στον διαστημικό χώρο πέριξ της Γης το 2020 κατέγραψε 220 επικίνδυνες προσεγγίσεις στον ISS αντικειμένων που εντάσσονται στην κατηγορία των διαστημικών σκουπιδιών. Τον περασμένο χρόνο οι εμπειρογνώμονες αναγκάσθηκαν να αλλάξουν δύο φορές την τροχιά του Διαστημικού σταθμού για να αποφευχθούν συγκρούσεις με «διαστημικά σκουπίδια».

Πλάνα που τραβήχτηκαν από τη ζωντανή μετάδοση της Nasa από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό δείχνουν αντικείμενα που μοιάζουν με σφαίρες να κινούνται μπροστά από την κάμερα.

Ο κυνηγός UFO «Mr MBB333» μοιράστηκε στο youtube ένα στιγμιότυπο που είχε τραβήξει παρατηρητής του διαστήματος το Σάββατο 3 Ιουλίου.

Δημοσίευσε τη συγκλονιστική ανακάλυψη, λέγοντας: «Αυτή είναι μια λήψη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πάνω από τον Νότιο Ατλαντικό, περίπου στις 8.30 π.μ. Δέκα άγνωστα αντικείμενα ταξιδεύουν γύρω από τον διαστημικό σταθμό, πάνω από τον πλανήτη Γη.»
Έπεται συνέχεια....
 

Top Secret UFO Projects: Declassified

Ήδη έχουμε αναφέρει την σειρά-ντοκυμαντέρ του J.J.Abrams στο Showtime με πρεμιέρα στις 8 Αυγούστου.Το NETFLIX όμως ανακοίνωσε την σειρά Top Secret UFO Projects - Declassified στις 3 Αυγούστου!
Εδώ το trailer:
 
Τελευταία επεξεργασία:
UFO: Άκρως Απόρρητα Σχέδια στο Φως Poster

Top secret UFO projects Declassified (2021– )​

Αύριο πρεμιέρα από το NETFLIX και ασχολείται και ο Ελληνικός Τύπος.Παραθέτουμε το άρθρο από το NEWSBEAST:

Υπάρχουν τελικά εξωγήινοι; Η απάντηση αύριο στο Netflix​

Υπάρχουν τελικά εξωγήινοι; Η απάντηση αύριο στο Netflix

Το Netflix προσπαθεί να διαλευκάνει τον μυστηριώδη φάκελο με τους εξωγήινους, εν μέσω του πυρετού που έχει ξεσπάσει προσφάτως με όλων των λογιών τις αποκαλύψεις για τα ΑΤΙΑ.
Πρόκειται για μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που κάνει πρεμιέρα την Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021, και θέλει να μιλήσει με θάρρος και αποφασιστικότητα για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής

Το Top Secret UFO Projects: Declassified έχει έναν στόχο, τη διερεύνηση της υπόθεσης πως οι εξωγήινοι όχι μόνο υπάρχουν, αλλά ζουν ανάμεσά μας εδώ και πολλά χρόνια. Με κάθε εμπλεκόμενο να έχει συγκαλύψει φυσικά το γεγονός.


Το τρέιλερ υπόσχεται σοκαριστικές εικόνες από «αληθινούς εξωγήινους», αλλά και «αποδείξεις» για κρατικές συγκαλύψεις και κυβερνητικές συνωμοσίες.
Η σειρά κάνει λόγο για εξωγήινους και ΑΤΙΑ, συζητώντας γιατί δεν έχουμε δει ποτέ μας αυτό το υλικό. Ενώ υπάρχει, όπως υποστηρίζει. Ισχυρίζεται μάλιστα πως η αλήθεια θα αποκαλυφθεί στο τέλος, αργά αλλά αναπόφευκτα, σε πείσμα των λυσσαλέων προσπαθειών πολλών κυβερνητικών παραγόντων.
Κάποιοι λένε μάλιστα πως είναι η πιο εξονυχιστική ανάλυση που έγινε ποτέ για την εξωγήινη ζωή στη Γη. Φαίνεται να είναι μια ειλικρινής και αυθεντική προσπάθεια να μιλήσουμε επιτέλους χωρίς ταμπού για τα UFO.
Ο Πετρ Βαχλέρ, δημιουργός της σειράς, μοιάζει πεπεισμένος πως οι εξωγήινοι υπάρχουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Και θέλει να μάθει ο κόσμος την αλήθεια.
 
Τελικά φαίνεται ότι κάτι υπάρχει......

Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε ασυνήθιστα σήματα που έρχονται από την κατεύθυνση του κέντρου γαλαξία μας. Τα εν λόγω ραδιοκύματα δεν ταιριάζουν με καμία γνωστή ραδιοπηγή, γι' αυτό πιθανώς προέρχονται από κάποιο άγνωστο έως τώρα αντικείμενο του διαστήματος. Κανένας επιστήμονας, προς το παρόν, δεν έχει σαφή απάντηση ποια είναι η προέλευση τους.

Οι ερευνητές από διάφορες χώρες (Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδα, Ισπανία, Γαλλία, Ν. Αφρική) οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής "Astrophysical Journal", ανέφεραν ότι «η πιο παράξενη ιδιότητα του νέου σήματος είναι ότι έχει πολύ υψηλή πόλωση, πράγμα που σημαίνει ότι το φως του ταλαντώνεται μόνο προς μια κατεύθυνση, αλλά αυτή η κατεύθυνση περιστρέφεται με το πέρασμα του χρόνου».


Επίσης τόνισαν ότι «η φωτεινότητα του αντικειμένου αυξομειώνεται δραματικά, κατά 100 φορές, και το σήμα φαίνεται να "αναβοσβήνει" με τυχαίο τρόπο. Ποτέ δεν έχουμε δει κάτι παρόμοιο», δήλωσε ο ερευνητής Ζιτένγκ Γουάνγκ του Ινστιτούτου Αστρονομίας και της Σχολής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.

«Κοιτάζοντας προς το κέντρο του γαλαξία μας, βρήκαμε αυτό το αντικείμενο που είναι μοναδικό, καθώς στην αρχή ήταν αόρατο, μετά έγινε φωτεινό, μετά ξεθώριασε και μετά εμφανίστηκε ξανά. Η συμπεριφορά ήταν τελείως ασυνήθιστη», ανέφερε η καθηγήτρια Τάρα Μέρφι επίσης του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.

Πολλά είδη άστρων εκπέμπουν μεταβλητό φως στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Οι αστέρες νετρονίων (πάλσαρ), οι υπερκαινοφανείς αστέρες (σούπερ-νόβα), τα άστρα που στέλνουν εκλάμψεις στο διάστημα και οι γρήγορες εκρήξεις ραδιοκυμάτων (FRB) είναι τέτοια αστρονομικά αντικείμενα των οποίων η φωτεινότητα αυξομειώνεται.

Όμως η νέα πηγή, που ανακαλύφθηκε αρχικά με το αυστραλιανό ραδιοτηλεσκόπιο ASKAP και η ύπαρξη της επιβεβαιώθηκε από το νοτιοαφρικανικό ραδιοτηλεσκόπιο MeerKAT, δεν φαίνεται να ταιριάζει με κανένα από αυτά τα φαινόμενα. Έχοντας ανιχνεύσει έξι ραδιοσήματα με το ASKAP στη διάρκεια εννέα μηνών το 2020, οι αστρονόμοι προσπάθησαν στη συνέχεια να το παρατηρήσουν με οπτικό τηλεσκόπιο, αλλά απέτυχαν. Το ίδιο αποτυχημένη ήταν η προσπάθεια και του ραδιοτηλεσκοπίου Parkes, αλλά τελικά το πιο ευαίσθητο MeerKAT ανίχνευσε φέτος ξανά το μυστηριώδες αντικείμενο, το οποίο βαφτίστηκε «το αντικείμενο του 'Αντι» (από το παρατσούκλι του αστρονόμου που πρώτος το ανακάλυψε).Όπως είπε η Μέρφι, "ήμασταν τυχεροί που το σήμα επέστρεψε, αλλά βρήκαμε ότι η συμπεριφορά του ήταν δραματικά διαφορετική. Η πηγή εξαφανίστηκε μέσα σε μια μόνο μέρα, μολονότι είχε διαρκέσει επί εβδομάδες, όταν το είχαμε παρατηρήσει με το ραδιοτηλεσκόπιο ASKAP".Η νέα άγνωστη πηγή, που πιθανώς είναι μικρή σε μέγεθος και διαθέτει ισχυρό μαγνητικό πεδίο, έρχεται να προστεθεί σε άλλα μυστηριώδη ραδιο-αντικείμενα που έχουν ανακαλυφθεί σχετικά πρόσφατα κοντά στο γαλαξιακό κέντρο και έχουν επίσης μεταβαλλόμενη φωτεινότητα (γι' αυτό ονομάστηκαν "Galactic Centre Radio Transients"). Μέσα στην επόμενη δεκαετία θα τεθεί σε λειτουργία το μεγάλο διασυνδεμένο μέσω διαδικτύου διηπειρωτικό ραδιοτηλεσκόπιο SKA (Square Kilometer Array), το οποίο ελπίζεται να ρίξει περισσότερο φως σε αυτά τα μυστηριώδη αντικείμενα.

πηγή:NEWSBEAST
 

Το Πεντάγωνο σπάει τη σιωπή του για τα UFO σε δημόσια ακρόαση του Κογκρέσου​

Το Κογκρέσο δεν έχει πραγματοποιήσει δημόσια ακρόαση για αγνώστων εναέριων φαινομένων (UFO) εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια.
Πηγή: Στέφανος Νικήτας


Το Κογκρέσο των ΗΠΑ πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη του δημόσια ακρόαση για τα UFO από τη δεκαετία του 1960 σήμεραΤρίτη 17 Μαΐου, βασιζόμενο σε μαρτυρίες αμυντικών πληροφοριών για να διαπιστωθεί τι θα μπορούσε να προκαλεί τα φαινόμενα.
Η ακρόαση - στην οποία θα ερωτηθούν δύο ειδικοί του Πενταγώνου για το τι γνωρίζουν για τις θεάσεις UFO - θα επικεντρωθεί στο περιεχόμενο μιας έκθεσης του Πενταγώνου τον Ιούνιο του 2021 που αποκάλυψε ότι πιλότοι του πολεμικού ναυτικού είχαν αναφέρει 144 θεάσεις αγνώστων εναέριων φαινομένων (UAPs) από το 2004, τα περισσότερα από τα οποία το Πεντάγωνο κατέληξε στο συμπέρασμα «πιθανώς αντιπροσωπεύουν φυσικά αντικείμενα».

Από αυτά που αναφέρθηκαν ως UFO, 18 εμφάνισαν εξαιρετικά ασυνήθιστες συμπεριφορές πτήσης, με τα μυστηριώδη αντικείμενα να φαίνεται ότι «παραμένουν ακίνητα στους ανέμους ψηλά, κινούνται αντίθετα με τον άνεμο, ελίσσονται απότομα ή κινούνται με σημαντική ταχύτητα, χωρίς ευδιάκριτα μέσα πρόωσης», σύμφωνα με την έκθεση.
Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν μερικά από αυτά τα φαινομενικά χωρίς πρόωση σκάφη να κινούνται με υπερηχητικές ταχύτητες, ανέφερε το Live Science.

Ένας πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου, ο Λουίς Ελιζόντο, είπε επίσης στην Washington Post ότι τα UFO είχαν παρέμβει σε μυστικές εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ.
Οι επιτροπές εποπτείας του Κογκρέσου ερευνούν τους ισχυρισμούς από το 2017, αφού το Politico και οι New York Times δημοσίευσαν μια σειρά από εκθέσεις του μυστικού γραφείου έρευνας UFO του Πενταγώνου με μαρτυρίες των πιλότων του Ναυτικού και του πληρώματος ραντάρ που είχαν συναντήσει τα περίεργα εναέρια αντικείμενα.
«Το Κογκρέσο δεν έχει πραγματοποιήσει δημόσια ακρόαση για αγνώστων εναέριων φαινομένων (UFO) εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια», έγραψε στο Twitter ο Αντρέ Κάρσον.

«Αυτό θα αλλάξει την επόμενη εβδομάδα όταν θα ηγούμαι μιας ακρόασης της επιτροπής πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με αυτό το θέμα και τον κίνδυνο εθνικής ασφάλειας που εγκυμονεί. Οι Αμερικανοί πρέπει να μάθουν περισσότερα για αυτά τα ανεξήγητα περιστατικά.»
Στη δημόσια ακρόαση - ζωντανή μετάδοση εδώ από τις 9 π.μ. EDT (1300 GMT) - οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ θα ρωτήσουν τον υφυπουργό Άμυνας για Πληροφορίες και Ασφάλεια Ρόναλντ Μούλτρι και τον Αναπληρωτή Διευθυντή Ναυτικών Πληροφοριών Σκοτ Μπρέι σχετικά με όσα γνωρίζουν για τα ανεξήγητα φαινόμενα.
Μετά από αυτή τη δημόσια ακρόαση, το Κογκρέσο θα πραγματοποιήσει μια κλειστή, απόρρητη ακρόαση σχετικά με τη δραστηριότητα της ομάδας του Πενταγώνου - γνωστή ως Ομάδα Εναέρωσης Αντικειμένων Αναγνώρισης και Συγχρονισμού Διαχείρισης (AOIMSG) - που έχει επιφορτιστεί να αποκαλύψει τις πιθανές εξηγήσεις για τις παρατηρήσεις.
Το τι θα αποκαλύψει η ακρόαση δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά τα σχετικά ερωτήματα περιλαμβάνουν εάν τα UAP θα μπορούσαν να είναι δορυφόροι, να ανήκουν σε ξένες κυβερνήσεις ή να είναι σκόπιμα πλαστά. Εάν οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη αποκλείσει μια εξωγήινη εξήγηση, οι εκπρόσωποι θα μπορούσαν επίσης να τους ζητήσουν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις πιθανές μεθόδους πρόωσης των UAP, μαζί με οποιοδήποτε εξωτικό υλικό που θα μπορούσε να είχε συλλεχθεί από αυτά.
Η έκθεση του 2021, η οποία δεν εξήγαγε συμπεράσματα από τις «σε μεγάλο βαθμό ασαφείς» αναφορές, μπορούσε να εξηγήσει μόνο μία από τις θεάσεις (που αποδείχθηκε ότι ήταν ένα μεγάλο μπαλόνι που ξεφουσκώνει) και έλεγε ότι «επί του παρόντος δεν έχουμε δεδομένα που να υποδεικνύουν ότι οποιοδήποτε UFO είναι μέρος ενός ξένου προγράμματος συλλογής ή ενδεικτικό μιας σημαντικής τεχνολογικής προόδου από έναν πιθανό αντίπαλο». Αρνήθηκε επίσης ότι οι θεάσεις συνδέονταν με οποιονδήποτε τρόπο με μυστικές δοκιμές από τον στρατό των ΗΠΑ.
Η σημερινή ακρόαση «θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία να ακούσει απευθείας από ειδικούς του θέματος, για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της εποχής μας», δήλωσε ο βουλευτής Άνταμ Σιφ, πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Πρόσθεσε ότι η ακρόαση θα «σπάσει τον κύκλο της υπερβολικής μυστικότητας και της εικασίας με αλήθεια και διαφάνεια».
Δεν πείστηκαν όμως όλοι οι εκπρόσωποι. Ο εκπρόσωπος του Αρκάνσας, Ρικ Κρόφορντ (Δ), ο πιο υψηλόβαθμος Ρεπουμπλικανός στην υποεπιτροπή πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, έθεσε υπό αμφισβήτηση την εστίαση στα ΑΤΙΑ πάνω από άλλα ζητήματα εθνικής ασφάλειας.
«Με την Κίνα και τη Ρωσία να αναπτύσσουν υπερηχητικά όπλα και την κυβέρνηση Μπάιντεν να διαρρέει υποτιθέμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Ουκρανία, έχουμε πολύ πιο σοβαρές απειλές πληροφοριών από τους ιπτάμενους δίσκους», είπε ο Κρόφορντ σε δήλωση του.
 

Μέχρι πότε θα περιμένουμε;

Όλα τα είχαμε οι εξωγήινοι μας έλειπαν! Πεντάγωνο και NASA «κυνηγούν» τα ΑΤΙΑββββ

Η εξωπλανητική δραστηριότητα και η ύπαρξη των Αγνώστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ) συναρπάζουν επιστήμονες, κυβερνήσεις και πολίτες. Το ζήτημα περί εξωγήινης ζωής ανακινήθηκε και πάλι με τις πρόσφατες καταθέσεις σε δημόσια ακρόαση του Κογκρέσου.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για «εναέρια φαινόμενα» αποφεύγοντας να τα χαρακτηρίσουν UFOs, ωστόσο το βιντεοσκοπημένο υλικό και το σύνολο των πληροφοριών που συγκεντρώνουν εδώ και δεκαετίες περιλαμβάνουν θεάσεις άγνωστων αντικειμένων, εξάπτοντας περαιτέρω τη φαντασία όσων αναζητούν την εξωγήινη παρουσία.
Τον Μάιο, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την πρώτη ακροαματική διαδικασία στο Κογκρέσο από τη δεκαετία του 1960 για τα UFOs και όπως σημειώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», πρόκειται για ακόμη μια απόδειξη της αγάπης των Αμερικανών για τα ΑΤΙΑ. Μεταξύ άλλων, αξιωματούχοι του Πενταγώνου κατέθεσαν πως έλαβαν 400 αναφορές για θεάσεις από στρατιωτικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου ενός προηγουμένως απόρρητου βίντεο, στο οποίο ένα σφαιρικό αντικείμενο φαίνεται να περνά με ταχύτητα δίπλα από ένα μαχητικό αεροσκάφος.
μ

Απόρρητο βίντεο που κατέγραψαν μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ δείχνει σφαιρικό αντικείμενο να προσπερνά τους πιλότους. Το υλικό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Κογκρέσο, στο πλαίσιο των καταθέσεων για τις θεάσεις «εναέριων φαινομένων».
Οι ειδικοί συχνά αποδίδουν τις θεάσεις UFOs σε drones, στρατιωτική δραστηριότητα ή σκουπίδια που βρίσκονται στον αέρα, όπως, για παράδειγμα, ξεφουσκωμένα μετεωρολογικά μπαλόνια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ορισμένοι πολιτιστικοί κριτικοί βλέπουν τον μεταπολεμικό ενθουσιασμό με τους εξωγήινους ως αντανάκλαση του φόβου του κομμουνισμού και των επιθετικών ξένων δυνάμεων. Μεταξύ 1947 και 1969, η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία συγκέντρωσε 12.618 αναφορές για θεάσεις. Περισσότερες από 700 χαρακτηρίστηκαν «άγνωστης ταυτότητας», ωστόσο οι επίσημες έρευνες δεν δημοσιεύονταν μέχρι πέρυσι, όταν και γνωστοποιήθηκε μία έκθεση.
Οι δημόσιες αναφορές που συγκέντρωσε το US National UFO Reporting Center δείχνουν πως ο κόσμος εξακολουθεί να εντοπίζει πολλά περίεργα αντικείμενα στον ουρανό. Από τότε που δημιουργήθηκε, το 1974, δεν πέρασε μήνας χωρίς κάποια αναφορά θέασης. Εκθεση ανέφερε ότι μόνο πέρυσι καταγράφηκαν 144 θεάσεις αντικειμένων «που δεν μπορούν να εξηγηθούν, χωρίς να αποκλείεται η εξωγήινη προέλευσή τους».
Σημειώνεται πως πέρυσι τον Νοέμβριο το Πεντάγωνο διόρισε Ομάδα Αναγνώρισης Εναέριων Αντικειμένων και Διαχείρισης Συγχρονισμού για τη διερεύνηση των ΑΤΙΑ, με την αναπληρώτρια υπουργό Αμυνας, Κάθλιν Χικ, να τονίζει ότι η παρουσία ΑΤΙΑ αποτελεί δυνητικά απειλή για τις πτήσεις και την εθνική ασφάλεια.
Στο κυνήγι των UFOs ρίχνεται και η NASA, η οποία συγκροτεί ανεξάρτητη ομάδα για να μελετήσει θεάσεις ΑΤΙΑ. Η Διαστημική Υπηρεσία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα συγκροτήσει «ομάδα δράσης», σκοπός της οποίας θα είναι να καταγράψει τις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες για το θέμα. Η μελέτη θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και η διάρκειά της θα είναι εννέα μήνες, ενώ το κόστος της δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια. Για τη διεξαγωγή της δεν θα χρησιμοποιηθούν απόρρητα στρατιωτικά δεδομένα, ενώ θα είναι εντελώς ανοιχτή.
Επικεφαλής της έρευνας θα είναι ο αστροφυσικός Ντέιβιντ Σπέργκελ, πρόεδρος του Ιδρύματος Simons για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, και όπως σημειώνει: «Μπορώ να σας πω ότι δεν ξέρουμε από τι αποτελείται το 95% του Σύμπαντος. Υπάρχουν, λοιπόν, πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε».
Το ενδιαφέρον για την εξωγήινη ζωή γιγαντώνεται και οι χώρες που έχουν… μάτια στο Διάστημα παρακολουθούν τις ενδείξεις. Προ ημερών, η κρατική εφημερίδα «Science and Technology Daily» δημοσίευσε ότι το κινεζικό γιγάντιο τηλεσκόπιο Sky Eye εντόπισε σημάδια εξωγήινων πολιτισμών, μια είδηση που στη συνέχεια απέσυρε. Η ομάδα εντόπισε δύο σετ ύποπτων σημάτων το 2020 κατά την επεξεργασία δεδομένων που συλλέχθηκαν το 2019 και ανίχνευσε ένα άλλο ύποπτο σήμα το 2022 από δεδομένα παρατήρησης στόχων εξωπλανητών.
Την ίδια ώρα, ο διευθυντής στης Διαστημικής Υπηρεσίας της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, ενημέρωσε ότι η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών διεξάγει έρευνες και συγκεντρώνει δεδομένα που σχετίζονται με την εξωγήινη ζωή και τα ΑΤΙΑ συγκεκριμένα. «Το 99,9% των περιπτώσεων που έχουν μελετήσει οι ειδικοί ήταν ατμοσφαιρικά ή άλλα φυσικά φαινόμενα, που δεν έχουν καμία σχέση με εξωγήινη ζωή. Ωστόσο, ακόμα υποθέτουμε ότι αληθινές θεάσεις UFOs μπορεί να έχουν συμβεί», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ:FEVGATO.GR
 
  • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: alienX
Μπλουζα Κάτω μέρος