Να τη δω ή να μην τη δω; Περί σειρών ο λόγος...(Sci-Fi & Πρωτότυπα σενάρια)

apla

Αρθρογράφος
Λουπέν Poster
Lupin : Ο Αρσεν Λουπέν αναφέρεται ως ήρωας πολλών αστυνομικών μυθιστορημάτων του Μωρίς Λεμπλάν, Γάλλου συγγραφέα του 20ου αιώνα, ο οποίος και τον παρουσίαζε ως ευφυέστατο, δαιμονιώδη και ασύλληπτο «αριστοκράτη» λωποδύτη, με ιπποτικούς τρόπους που διατηρεί ταυτόχρονα και ευγενή αισθήματα.
Τα μυθιστορήματα που είχαν ως ήρωα τον Αρσέν Λουπέν άρχισαν να εκδίδονται το 1905 για το περιοδικό «Τα ξέρω όλα» (Je sais tout), είχαν σημειώσει πρωτοφανή κυκλοφορία και αργότερα δημοσιεύονταν μεταφρασμένα, είτε αυτοτελή, είτε κατά φύλλα, σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου.Έχω διαβάσει αρκετά και μπορώ να πω οτι με είχαν συνεπάρει.Έρχεται στις 8 Ιανουαρίου στο NETFLIX.


 
Τελευταία επεξεργασία:

apla

Αρθρογράφος
O Gareth L. Powell πολύ σύντομα θα μας απασχολήσει στην μικρή οθόνη.Γεννημένος το 1970 είναι Βρετανός συγγραφέας της επιστημονικής φαντασίας .
gareth.jpg
Είναι συγγραφέας πολλών μυθιστορημάτων , συμπεριλαμβανομένων των Silversands , The Recollection , Ack-Ack Macaque , Hive Monkey , Macaque Attack και Embers of War .Έχει κερδίσει το βραβείο BSFA για το καλύτερο μυθιστόρημα δύο φορές, για το Ack-Ack Macaque το 2013 και το Embers of War το 2019.Στην τηλεόραση θα μεταφερθεί η τριλογία με πρώτο βιβλίο το "Embers of War"
αρχείο λήψember.jpg
το οποίο κυκλοφόρησε το 2018. Δεύτερο είναι το "Fleet of Knives" το 2019,
fleet.jpg
ενώ το τρίτο "Light of Impossible Stars" κυκλοφόρησε το 2020.
light.jpg
Στην ιστορία, το πολεμικό πλοίο ' Trouble Dog' φτιάχτηκε για σφοδρές και σκληρές συγκρούσεις , αλλά μετά από έναν σκληρό πόλεμο, ο κυβερνήτης και το πλήρωμα βλέποντας το αδιέξοδο και το μάταιο, καθώς και την συντελούμενη γενοκτονία προσχωρούν στο House of Reclamation, μια οργάνωση αφιερωμένη στη διάσωση πλοίων που βρίσκονται σε κίνδυνο. Όταν ένα πολιτικό πλοίο χάνει το στίγμα του σε ένα αμφισβητούμενο Γαλαξιακό Σύστημα, το 'Trouble Dog' και το μοναχικό πλήρωμα του, με επικεφαλής τον Sal Konstanz, αποστέλλονται σε αποστολή διάσωσης,αλλά η ιστορία δεν είναι μόνο αυτή....
Επειδή είμαστε λάτρεις της καλής Επ.Φαντασίας, γράφουμε για όλους τους φίλους της την πληροφορία που πρέπει να ξέρουν,αλλα και για όλους τους άλλους!!Όταν θα έχουμε την τελική μορφή θα επανέλθουμε.
 

apla

Αρθρογράφος
Υπάρχουν πάρα πολλές φήμες για νέα επερχόμενη σειρά Harry Potter .Τώρα φαίνεται ότι αυτά τα σχέδια προχωρούν. Πηγές λένε ότι έχουν γίνει συνομιλίες με πολλούς συγγραφείς Δεν υπάρχει ακόμη καμία λέξη σχετικά με το πού θα εστιάζει η νέα σειρά.,δηλαδή σε ποιό μέρος της χρονικής περιόδου θα επικεντρωθεί εάν προχωρήσει.
αρχείο λήψης98.jpg
«Δεν υπάρχουν σειρές Harry Potter σε εξέλιξη στο στούντιο ή στην πλατφόρμα ροής», ανέφεραν οι Warner Bros. και HBO Max σε δήλωση τους , αν και πολλές πηγές έχουν επιβεβαιώσει ότι το έργο βρίσκεται σε πολύ πρώιμα στάδια.
 

apla

Αρθρογράφος
The Stand Poster
The Stand (2020–2021).Τελείωσε η μινι-σειρά και τι αποκομίσαμε;Μια μεγάλη φούσκα!Ο Stephen King είναι μεγάλος συγγραφέας δεν υπάρχει αμφισβήτηση γι΄αυτό.Όταν έγραψε αυτό το απλό μυθιστόρημα το 1978 δεν φανταζόταν ποτέ την εξέλιξη του το 2020 εν μέσω πανδημίας..Πολλά τα λεφτά...
αρχείο λήψηςSTAND.jpg
Όταν το έγραψε,οι θρησκευτικές ελευθερίες ηταν ακόμα περιορισμένες και η αέναη μάχη του Καλού με το Κακό συνεχιζόταν..Το μυθιστόρημα λοιπόν δεν μπόρεσε να αποδοθεί σωστά στην τηλεόραση.Οι κράχτες ηθοποιοί δεν το έσωσαν από την μετριότητα.Αργός ρυθμός,τρόμος ελάχιστος, σκηνές αποτρόπαιες λίγες, δράση καθόλου,ηθοποιία κακή και στο τέλος όπως πάντα συμβαίνει σε ταινίες τρόμου το παραθυράκι και για συνέχεια.. Με συγχωρείς Stephen δεν θα πάρουμε..
 
Τελευταία επεξεργασία:

apla

Αρθρογράφος
The Mysterious Benedict Society Poster
The Mysterious Benedict Society (2021– ) Στις 25 Ιουνίου έρχεται αυτή η σειρά από την Disney+ που είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Trenton Lee Stewart το οποίο κυκλόφόρησε για πρώτη φορά το 2007.Αφηγείται την ιστορία τεσσάρων ταλαντούχων παιδιών: Reynie Muldoon, George "Sticky" Washington, Kate Wetherall και Constance Contraire, που σχηματίζουν την Mysterious Benedict Society και αποστέλλονται για να ερευνήσουν ένα ίδρυμα που ονομάζεται L..I.V.E.(Learning Institute for the Very Enlightened-Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο για τους Πεφωτισμένους).Προσπαθούν να εξιχνιάσουν από που έρχεται μια μυστηριώδη απειλή που μαστίζει τον κόσμο με τη μορφή μυστικών μηνυμάτων που μεταδίδονται στο μυαλό των ανθρώπων μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων...Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα με πρωτότυπο σενάριο και θα την δούμε...The_Mysterious_Benedict_Society.jpg
 

apla

Αρθρογράφος
αρχείο λήψης.jpgΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΕΙΡΕΣ; (Πηγή Variety)

Το σκεφτόμουν πολλές φορές και εγω,ότι δεν έχουμε νέα τους, αλλά το Variety μας πρόλαβε πρός τιμή του!!

1
ABSENTIA (Amazon Prime)
2
AMAZING STORIES (Apple TV+)
3
ANOTHER LIFE (Netflix)
4
BLOOD & TREASURE (CBS)
5
CARNIVAL ROW (Amazon Prime)

6
CURSED (Netflix)

7
GOLIATH (Amazon Prime)
8
THE ORVILLE (Hulu)
9
TOM CLANCY'S JACK RYAN (Amazon Prime)
 
Τελευταία επεξεργασία:

apla

Αρθρογράφος
Servant Poster

Servant (2019– ) Η ψυχολογική σειρά τρόμου δημιουργήθηκε και γράφτηκε από τον Tony Basgallop, ο οποίος είναι εκτελεστικός παραγωγός παράλληλα με τον M. Night Shyamalan.Η σειρά ακολουθεί τους Dorothy και Sean Turner, ένα ζευγάρι της Φιλαδέλφειας που προσλαμβάνει ένα κορίτσι με το όνομα Leanne για να είναι η νταντά για το υποτιθέμενο(κούκλα) μωρό τους, Jericho. Η άφιξη της Leanne προκαλεί περίεργα περιστατικά για το ζευγάρι.

MV5BOTQyYTc3OTktZjJhZS00ZjEyLWEzOGItMmVjZmYxNjRjZTMwXkEyXkFqcGdeQXVyMTI5MDU0OTIx._V1_UY100_CR3...jpg

Η σειρά ανανεώθηκε για 3η σεζόν.

MV5BNTcxOWQ3ODMtYjEyZi00N2IxLWIyZTAtYmZhYmFiYTg3NTVjXkEyXkFqcGdeQXVyMDYxMjcxMQ@@._V1_UY100_CR5...jpg

Αυτά μπορούμε να πούμε επιγραμματικά.Η αλήθεια όμως ποιά είναι; Ότι η σειρά είναι μια φούσκα τρόμου!!! άνευρη,χωρίς σασπένς πραγματικό, κινούμενη στα όρια της αλήθειας με την εικονική πραγματικότητα.Η 1η σεζόν κινήθηκε στην εικονική ανάσταση της κούκλας σε ζωντανό μωρό και στην εξαφάνισή του στο τέλος,ενώ η 2η σεζόν τελειώνει στην εμφάνιση του μωρού ως ζωντανού, στο τέλος!!

MV5BOTBiNWRiMzQtMDc4Mi00MWNhLWI5NmUtNzk2NTM0NDI1NDRhXkEyXkFqcGdeQXVyNTk2NDA2NjE@._V1_UY100_UX1...jpg

Κάτι που δεν μας ξεκαθαρίζει ,αλλά αν προσέξει κανείς είναι, ότι μάλλον το πραγματικό μωρό έχει πεθάνει από ατύχημα της μητέρας που δεν μπορεί τώρα να το ξεπεράσει και συμπαρασύρει στον ψυχικό της πόνο όλη της την οικογένεια.Συμβαίνουν και στην πραγματικότητα αυτά ,όταν υπάρχει τραγικό και απρόσμενο συμβάν.Όμως εδω έχουμε τον μέτρ του τρόμου M. Night Shyamalan,αλλά δεν τρομάζουμε,διότι η σειρά ξεχειλώνει μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο και καταντάει και κουραστική.Δεν ξέρω τι θα βρούν για την 3η σεζόν αλλά έτσι δεν βλέπω καλό τέλος.Θα δουμε και θα τα ξαναπούμε...

 
Τελευταία επεξεργασία:

apla

Αρθρογράφος
The Mysterious Benedict Society Poster
The Mysterious Benedict Society (2021– ) Άν ανεβείτε την σελίδα λιγο πιό πάνω είχαμε γράψει για την νέα επερχόμενη σειρά.Εδω το trailer:
 
Τελευταία επεξεργασία:

apla

Αρθρογράφος
Lisey's Story Poster

Lisey's Story (2021– )​

Ο ίδιος ο Stephen King θα αρχίσει να λέει την ιστορία της Lisey την Παρασκευή, 4 Ιουνίου από το Apple TV + με πρεμιέρα δυο επεισοδίων του προσαρμοσμένου μυθιστορήματος με τις καλύτερες πωλήσεις..

1200px-Julianne_Moore_-_66th_Venice_International_Film_Festival,_2009.jpg

93b52f4c4f0bf8aabab1fc80eb9fb1ce.jpg
Προσαρμοσμένη από τον King, ο οποίος έγραψε προσωπικά και τα οκτώ επεισόδια, η ιστορία της Lisey's περιγράφεται ως «ένα βαθύ προσωπικό θρίλερ» που ακολουθεί τη Lisey Landon ( Julianne Moore) δύο χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της, του διάσημου μυθιστοριογράφου Scott Landon (Clive Owen). Μια σειρά από ανησυχητικά γεγονότα αναγκάζει τη Λίζυ να αντιμετωπίσει τις αναμνήσεις του γάμου της με τον Σκοτ που προσπαθεί να αποκλείσει σκόπιμα από το μυαλό της.Μόνο και μόνο τα τρανταχτά ονόματα που είναι στην σειρά, δεν είναι τυχαίο,άρα συνεπάγεται ότι θα δούμε μια άψογη σειρά.Πιστεύω ότι ο Stephen θα μας αποζημιώσει μετά από την πατάτα που είδαμε τον χειμώνα που μας πέρασε..Θεωρώ ότι η σειρά θα έχει πρωτότυπο σενάριο και θα την δούμε.

 
Μπλουζα Κάτω μέρος