Η Amazon θα αγοράσει την Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Η Amazon θα αγοράσει την Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) αντί 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
60ae453a260000d99cb43f27.jpeg

Ο γίγαντας των διαδικτυακών αγορών, η Amazon αγοράζει την MGM, το στούντιο ταινιών και τηλεόρασης πίσω από τα James Bond, "Legally Blonde" και "Shark Tank", ελπίζοντας να γεμίσει την υπηρεσία ροής βίντεο με περισσότερα θεάματα.

Η Amazon θα δώσει 8,45 δισεκατομμύρια δολάρια για την MGM, καθιστώντας την τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά της εταιρείας μετά την αγορά της αμερικάνικης πολυεθνικής τροφίμων, της Whole Foods, που κόστισε σχεδόν 14 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017.

Η συμφωνία αυτή είναι η τελευταία από μια σειρά παρόμοιων και στοχεύει στην ενίσχυση των υπηρεσιών ροής για να ανταγωνιστεί τις εταιρείες Netflix και Disney +. Επίσης, η AT&T και η Discovery ανακοίνωσαν στις 17 Μαΐου ότι θα συνδυάσουν εταιρείες πολυμέσων, δημιουργώντας μια ενιαία μονάδα προβολής περιεχομένου που θα περιλαμβάνει τα HGTV, CNN , Food Network και HBO.

Η Amazon δεν λέει πόσοι παρακολουθούν την υπηρεσία Prime Video, αλλά πρόσβαση σε αυτήν έχουν περισσότερα από 200 εκατομμύρια άτομα, επειδή έχουν εγγραφεί ως μέλη Prime, γεγονός που τους δίνει ταχύτερη αποστολή περιεχομένου και άλλα προνόμια. Εκτός από το Prime Video, η Amazon διαθέτει επίσης μια δωρεάν υπηρεσία ροής που ονομάζεται IMDb TV και από εκεί η Amazon κερδίζει χρήματα παίζοντας διαφημίσεις κατά τη διάρκεια ταινιών και εκπομπών.

Η αγορά της MGM θα δώσει στην Amazon πρόσβαση σε περισσότερες ταινίες, εκπομπές και διάσημους χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων των Rocky, RoboCop και Pink Panther. Η Amazon θα αποκτήσει επίσης το καλωδιακό κανάλι Epix, που ανήκει στην MGM.

Πολλές ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο εξετάζουν τις επιχειρηματικές πρακτικές της Amazon, αλλά είναι γεγονός ότι αυτή η εξαγορά θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο την ήδη μεγάλη θέση που κατέχει.

Η Amazon, που ιδρύθηκε το 1995 ως διαδικτυακό βιβλιοπωλείο, έχει γίνει ένας κολοσσός αξίας 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που ασχολείται με τα πάντα. Διαθέτει δίκτυο διανομής, εμπορεύεται συσκευές εισπνοής και ινσουλίνη, έχει μια επιχείρηση cloud-computing που τροφοδοτεί τις εφαρμογές των Netflix και McDonald's και σχεδιάζει να στείλει περισσότερους από 3.200 δορυφόρους στο διάστημα για να μεταφέρει υπηρεσίες διαδικτύου σε όλη τη Γη.


fansubbers.gr
 
Ένα πολύ καλό βιβλίο στην κατανόηση των κινηματογραφικών (ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών) καρτέλ και το πως λειτουργούσανε και λειτουργούν είναι το "Ο Γενικός Διακόπτης" του Tim Wu


Συγκλονιστικά διαφωτιστικό.......για την εξέλιξη του κινηματογράφου και των άλλων ΜΜΕ. Για να μη ζούμε με παρωπίδες και αιθεροβατούμε οι ρομαντικοί.....
 
  • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: trias
Μπλουζα Κάτω μέρος