Περί πράσινης κωμωδίας και ανακυκλώσιμου τρόμου.....

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Ας ξεκινήσω με μια απλή ερώτηση, ντοκιμαντέρ βλέπετε ?!

Φυσικά και βλέπετε ντοκιμαντέρ! Έχει ωραία ντοκιμαντέρ για την φύση, τα ζώα (λιοντάρια, ύαινες, λεοπαρδάλεις και καμηλοπαρδάλεις, πιθήκους και γορίλες, αετούς και γυπαετούς, δελφίνια που όλη την ημέρα παίζουν και κάνουν σεξ, και πολλά άλλα) και τα versus. Τι πιο.....ωραίο θέαμα, lions vs hyenas.
Βραδάκι, ξέρετε αργάμιση, όπου η τηλεόραση έχει τόσο ενδιαφέροντα προγράμματα και ταινίες βάζεις ένα ντοκιμαντέρ και....χαζεύεις * , τα ζώα εννοείτε!


Κακά τα ψέματα, σχεδόν όλοι κρύβουμε έναν ευγονιστή μέσα μας. Η ίδια η φύση είναι ευγονική! Δεν την ενδιαφέρει η ισότητα, ούτε τα δικαιώματα, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η επικράτηση του καλύτερου, δυνατότερου, ομορφότερου, εξυπνότερου.....Αλήθεια, σε ποιον αρέσει η ύαινα, ένας αρουραίος, μια κατσαρίδα κ.α. Δεν αναφέρομαι στην αλυσίδα της ζωής!

Έχει κι άλλα ντοκιμαντέρ, ιστορικά, επιστημονικά τα οποία εμπλουτίζουν το είδος και σχεδόν όλα είναι αξιόλογα, σκέφτομαι όμως να ασχοληθώ σ΄ άλλη ανάρτηση γι αυτές τις κατηγορίες. Ας σταθώ στα ντοκιμαντέρ με την φύση, τα ζώα κι άλλα.
Αυτά το ντοκιμαντέρ είναι κάτι σαν το φως των άστρων που βλέπουμε. Μπορεί να έχουν πεθάνει απλά εμείς αργούμε και θ΄αργήσουμε να τ' αντιληφθούμε ή να βρίσκονται λίγο πριν τον θάνατό τους κι εμείς τα θαυμάζουμε χωρίς να γνωρίζουμε!


Planet of the humans......

(όλο το ντοκιμαντέρ στ' αγγλικά, υπάρχουν όμως υπότιτλοι και εσείς γνωρίζετε καλύτερα και τον/τους δημιουργούς και που να τους βρείτε)Το είδα ( 3η ή 4η φορά, δεν θυμάμαι πόσες το έχω δει) εχθές το βραδάκι, αργάμιση, και αφού έκανα κανά 2-3 τσιγάρα μετά την θέαση, σκέφτηκα να σηκωθώ από τον καναπέ * και να κάτσω στην καρέκλα να γράψω λίγα λόγια, βασικά για να το διαφημίσω.
Βλέπεις από τη μια ντοκιμαντέρ για την φύση και από την άλλη για την πράσινη ενέργεια που θα σώσει τον πλανήτη!!! Λίγο οξύμωρο
Που βρίσκεται η αλήθεια, μήπως στη μέση?!

Και θυμήθηκα ένα άρθρο που διάβασα όταν έψαχνα, και ψάχνω, να βρω την όποια αλήθεια για την ανακύκλωση. Πακέτο με την πράσινη ενέργεια.

Από την ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Καθημερινή. Το βίντεο είναι με υπότιτλους.
Εδώ χωρίς υπότιτλους:Αφού μας πούλησε το συνδικαλιστικό κίνημα, αφού μας πούλησε όποιος μπορούσε να μας πουλήσει ήρθε η σειρά των οικολόγων.....

Αυτήν την εκδοχή βρίσκω ταιριαστή.....

Την δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς.....
αντί (vs)
Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την δόξα ουδείς....

Ντέρμπι.....

"Το να είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο νεκροταφείο δεν έχει σημασία για μένα" Steve Jobs (είπε ο μεγάλος άντρας και απομονώθηκε σε μια σπηλιά!!!!)


Τραγουδάκι.....*
 

Συνημμένα

 • 04_o.jpg
  04_o.jpg
  100,5 KB · Προβολές: 76
 • 1469861_718118088200724_498327458_n.jpg
  1469861_718118088200724_498327458_n.jpg
  135,4 KB · Προβολές: 76
 • 3432033_6544911408935469056_o.jpg
  3432033_6544911408935469056_o.jpg
  254,5 KB · Προβολές: 73
Τελευταία επεξεργασία:
 • Τέλειο
Αντιδράσεις: trias

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Λόγω πίεσης χρόνου ξέχασα να αναφέρω και 3 περιπτώσεις.

Η πρώτη είναι η περίπτωση των Φιλιππίνων οι οποίες ήταν στα πρόθυρα να κηρύξουν πόλεμο στον Καναδά για τα σκουπίδια (πλαστικά και άλλα) που τους έστελνε......


Η άλλη περίπτωση είναι η είδηση πως η Κίνα σταματάει να δέχεται, με πληρωμή φυσικά, τα ....."σκουπίδια" του δυτικού κόσμου!!!

Που πάνε τα σκουπίδια μας, και τα ανακυκλώσιμα μας?!?!?!?!Το τέλος της ...ανακύκλωσης διαφημίζει το άρθρο!!!!!


Και η 3η περίπτωση, ψάξτε να δείτε που πάνε όλα τα σκουπίδια μας, από ΝΑ Ασία μέχρι και ρίψεις κοντέινερ γεμάτο ανακυκλώσιμα στον βυθό των ωκεανών.....μαζί με πυρηνικά κι άλλα.

Το Transporter 3 είναι μια ταινία που μπορείτε να πάρετε μια ιδέα των συμφωνιών που κλείνονται για τα........"σκουπίδια".......

 
 • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: alienX

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Και 2 εικόνες σχετικές με την ανάρτηση.....(ένα ένα τα θυμάμαι και .....τρέχω....:ROFLMAO: )
 

Συνημμένα

 • 150407471_.jpeg
  150407471_.jpeg
  100,9 KB · Προβολές: 70
 • 6753833063_8c07e7944a_b.jpg
  6753833063_8c07e7944a_b.jpg
  72,6 KB · Προβολές: 68

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Κανονικά είναι 4 οι πίθηκοι και ο καθένας αντιπροσωπεύει

Μην κοιτάς ότι είναι αντίθετο στην ευπρέπεια.
Μην ακούς ότι είναι αντίθετο στην ευπρέπεια.
Μην λες αυτό που είναι αντίθετο στην ευπρέπεια.
Μην κάνεις καμία κίνηση η οποία να είναι αντίθετη στην ευπρέπεια
 

Συνημμένα

 • Four-wise-monkeys-.jpg
  Four-wise-monkeys-.jpg
  73,8 KB · Προβολές: 56
 • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: trias

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Στα παρακάτω άρθρα αποτυπώνεται ένας μεγάλος προβληματισμός......
Τον οποίο εστιάζουν στην διαθεσιμότητα του λιθίου, ως κύριο υλικό τις ηλεκτροκίνησης, και την εξάρτηση από τις χώρες παραγωγής. Εννοείτε πως οι χώρες παραγωγής μόνο κατ' επίφαση, ονομαστικά δλδ, μπορούν να ισχυριστούν πως κατέχουν λίθιο. Άλλοι το κατέχουν και αυτοί το διαχειρίζονται και όχι η χώρα με το κοίτασμα, εκτός ίσως από την Αυστραλία!

Ενώ σε ότι αφορά στην εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου μπορεί κάποιος (για να μη γράψω ψεκ.....) να ισχυριστεί πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν εκπέμπουν καυσαέρια.
Σωστά φίλε/φίλη......τα ηλεκτρικά όμως αυτοκίνητα είναι χειρότεροι εχθροί του περιβάλλοντος, στη διαδικασία παραγωγής, από τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης!
(Λιγότερο φιλικά αναφέρει το παρακάτω, τι ωραία που διαβάζεται και ακούγεται, μη χαλάσουμε και το παραμύθι που πουλάμε στον κόσμο)
Και με την ανακύκλωση των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων?!

Στο 5% βρισκόταν πέρσι.....
ενώ για τις μπαταρίες των ...συμβατικών αυτοκινήτων στο 99% !!! Και που να καταλήγουν άραγε οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή μέρη αυτών που δεν ανακυκλώνονται....?!


Όσο δε για την φορολόγηση.....εκεί είναι το τυρί εκεί και η φάκα.......


Δλδ τι πιστεύει ο κάτοχος ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ότι ένα κράτος ενδιαφέρεται τόσο πολύ για το περιβάλλον ώστε να ωθεί τους πολίτες του στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και με τα έσοδα από την φορολόγηση τι θα γίνει?!
Και μιλάμε για πολλά λεφτά στα ταμεία του κράτους.
Πως θα αντισταθμίσει την έλλειψη εσόδων από την φορολόγηση των αυτοκινήτων, από κάπου πρέπει το κράτος να εισπράξει φόρους.....


Και όσο για το περιβάλλον που τόσο κόπτονται κυβερνήσεις και ...........πολλοί..........
Τι ωραία, δεν εκπέμπουμε αέρια θερμοκηπίου και κοιμόμαστε ήσυχοι τον ύπνο του δικαίου........

Οι φωτογραφίες για την καταστροφή του περιβάλλοντος από την εξόρυξη του λιθίου όμως είναι ένας εφιάλτης που αρνούνται να τον δουν......


Με λίγα λόγια και προς όλους αυτούς τους......περιβαλλοντικά υπεύθυνους πολίτες και (για γέλια) κυβερνήσεις.....


"οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες" Ματθ. 23.24
 

Συνημμένα

 • lithium-mining.jpg
  lithium-mining.jpg
  208,7 KB · Προβολές: 4
 • lithium-mining 3.png
  lithium-mining 3.png
  1,5 MB · Προβολές: 5
 • lithium-mining 4.jpg
  lithium-mining 4.jpg
  257,1 KB · Προβολές: 5
 • mining-lithium-fotolia_23141047.jpg
  mining-lithium-fotolia_23141047.jpg
  1,5 MB · Προβολές: 5
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα Κάτω μέρος