Για τον.....Διάλογο...

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Δεν τον γνώρισα, ΔΕΝ τον ξέρω. Δεν είμαι αρμόδιος, ούτε ικανός για να μιλήσω γι' αυτόν, όπως και για τους περισσότερους ανθρώπους. Εγώ βλέπω συμπεριφορές, βλέπω πράξεις διότι φιλοσοφία χωρίς πράξεις είναι μια κενή φιλοσοφία. Δεν αμπελοφιλοσοφούμε στην ζωή μας και νομίζουμε πως παραθέτοντας 2-3 ρήσεις/αποφθέγματα μεγάλων αντρών και γυναικών είμαστε και έξυπνοι. ΔΕΝ δείχνει πνευματικη ανωτερότητα αυτό που γίνεται σήμερα με τα, και στα, social media. Όσοι έχουν παιδιά μάθετέ τους οι σκέψεις να συνάδουν με τις πράξεις. Την υποκρισία που ζήσαμε από τους παλαιότερους, και την συνεχίζουμε εμείς, με το να θαυμάζουμε ανθρώπους που μόνο "κακό" έχουν κάνει ώστε να γίνουν .....μεγάλοι, τρανοί και αξιομνημόνευτοι, ας μη την μεταφέρουμε στην απογόνους μας και μετά τους κατηγορούμε, τουλάχιστον, για έλλειψη.....ηθικής!
Επειδή ξεφεύγω και σκοπός αυτού του θέματος είναι ο.....Διάλογος....θα παραθέσω ένα βίντεο με 2 ανθρώπους που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της εποχής τους και μεταγενέστερα.
Αυτοί οι δύο είναι τόσο διαφορετικοί κι όμως.......συζητάνε.
Πόσο λείπει αυτό από την καθημερινότητά μας, να συζητάμε με κάποιον που έχει τελείως διαφορετικές απόψεις από εμάς.
Μπορεί να φταίει το γυαλί, μπορεί και οι δύο στο βωμό της τηλεθέασης και της υστεροφημίας να τα...."βρήκαν" μεταξύ τους.
Ποιος ξέρει...πάντως όχι εγώ.
Εγώ βλέπω το αποτέλεσμα και ίσως, ίσως, αν γνώριζα περισσότερα να μη τους παρέθετα ως .......κύριο θέμα αυτής της ανάρτησης.
Βλέπω δύο διαφορετικούς ανθρώπους να συζητούνε κι εκεί μένω, αν και πάντα το ψάχνω περισσότερο στην καθημερινότητά μου.
Με απασχολεί το ποιόν του ανθρώπου που έρχομαι συχνά σε επαφή, με γνώμονα πάντα τα κάτωθι....:

"Ουδείς αναμάρτητος" και
"Δεν υπάρχει άγιος χωρίς παρελθόν και αμαρτωλός χωρίς μέλλον. "

Έτσι δείχνω κατανόηση στους νεότερους αλλά είμαι πιο αυστηρός στους μεγαλύτερους. Δεν είμαστε και αιώνια πλάσματα και το μόνο που δεν έχουμε σε αφθονία στη ζωή είναι ο ...χρόνος!
Προτρέπω να δείτε όσες εκπομπές του Ρένου Αποστολίδη υπάρχουν στο youtube, και αυτό απλά για να τον δείτε ως άνθρωπο με μια, ίσως, διαφορετική άποψη από τη δική μου/σας. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες, και πιο παρεξηγημένες, προσωπικότητες της χώρας μας.

Επίσης υπάρχουν και διάφορα βιβλία


Το "Πυραμίδα 67"....όσοι το πρόλαβαν, το πρόλαβαν, περιμένετε επανέκδοση ή σε κάποιο βιβλιοπωλείο με μεταχειρισμένα βιβλία.

 

Συνημμένα

 • κατάλογος.jpg
  κατάλογος.jpg
  12,2 KB · Προβολές: 84
 • Οι-Ελληνες-τσακώνονται-600x314.jpg
  Οι-Ελληνες-τσακώνονται-600x314.jpg
  53,2 KB · Προβολές: 67
Τελευταία επεξεργασία:
 • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: alienX
Μπλουζα Κάτω μέρος