Αγιορείτικη Μαγειρική Κληρονομιά

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Όποτε το βλέπω με......καθηλώνει.
Το πρωτόδα στο Cosmote History, μπορεί να το έχουν και άλλα συνδρομητικά κανάλια δεν γνωρίζω, και από τότε εκτός από το ότι το έχω στον υπολογιστή, όποτε το έχει το Cosmote History το βλέπουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Παρεμπιπτόντως το Cosmote History έχει κάποιες εκπομπές, ντοκιμαντέρ......καταπληκτικά.
Ένα επεισόδιο με τόσες ....όμορφες σκηνές. Το μαχαίρι που αναρωτιέσαι αν κόβει αυτό το μαχαίρι, η...κουτουράδα στο κόψιμο των λαχανικών και άλλων, αυτή η...απλότητα που εκπέμπει, δεν περιγράφεται με λόγια, είναι συναισθηματικά και πνευματικά τα οφέλη και μόνο της θέασης της.
Έχει και άλλες εκπομπές με Μοναστηριακή Μαγειρική Κληρονομιά από διάφορα μοναστήρια της Ελλάδας. Αυτή όμως είναι....πανέμορφη.
Την βλέπεις και την κατεβάζεις για αρχείο και όποτε θέλεις την ξαναβλέπεις για τους λόγους που θέλεις να την ξαναδείς!


Σε 2 μέρη όλη η εκπομπή και φυσικά dailymotion, σιγά μην υπήρχε αυτό (όλο) στο youtube.....(λέμε και κανά αστείο να περνά η ώρα)

 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Η σειρά εκπομπών, που ανάφερα παραπάνω, για την μοναστηριακή μαγειρική είναι της Cosmote και τίτλο έχει

Η Κουζίνα του Θεού.

Δεν μπορώ να βρω όλα τα επεισόδια, βρήκα όμως το 1ο και αυτό μπορεί να δώσει μια εικόνα για αυτήν την σειρά εκπομπών της Cosmote.
Δεν έχει σχέση με την αγιορείτικη .....λιτότητα, είναι όμως εξίσου διαφωτιστική για την καθημερινότητα και την διατροφή των μοναστηριών.
 

trias

Fansubber
Διαχειριστής
FnSbrs Team
Επιμελητής
Πέρασαν χρόνια από τότε που πήγα στο Άγιο Όρος, όμως η νοστιμάδα των φαγητών τους μου έχει μείνει. Δεν ξέρω αν πράγματι ήταν τόσο νόστιμα ή έφταιγε η ταλαιπωρία και η πείνα που τραβούσαμε... :)
 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Όντως σε κάνει να σκέφτεσαι κάτι τέτοιο trias.
Στον γιό μου δεν άρεσαν και τόσο τα φασολάκια, μια μέρα όμως που βοηθούσε έναν φίλο του να καθαρίσουν το κτήμα, να βάψουν τα δέντρα κ.α, και άργησαν πολύ να φάνε, τον φίλεψε φασολάκια.....Ξετρελάθηκε!!!!!!!
Τώρα μια χαρά τα τρώει.....
Είμαστε χορτάτοι φίλε γι' αυτό και έχουμε.....ιδιοτροπίες/προτιμήσεις στο φαγητό.......
 
  • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: trias
Μπλουζα Κάτω μέρος