Και συνεχίζω την ιστορία από το τηλέφωνο στο νοσοκομείο για επίσημη εξέταση.
Δευτέρα πρωί.
Πρώτα πήρε η σύζυγος για να αναφέρει επίσημο περιστατικό covid, με self test, και μετά την μετάβαση του ασθενούς στο νοσοκομείο για την επίσημη καταγραφή και ότι ενέργειες ακολουθούνται σ' αυτή την περίπτωση.
Από το νοσοκομείο της είπαν πως πρέπει να τον φέρει η ίδια με ιδιωτικό μέσο....!!!
Με ενημερώνει και παίρνω τηλέφωνο εγώ στο ΕΚΑΒ, και να εξηγήσω πως σε περίπτωση που μεταφερθεί ασθενής με covid στο νοσοκομείο με ιδιωτικό μέσο, αυτό το μέσο θεωρείται μολυσμένο και πρέπει να γίνει απολύμανση. Και εφόσον υπάρχει μόνο ένα όχημα στην οικογένεια, δεν μπορεί να δεσμευτεί για 10 ημέρες ούτε υπάρχει συνεργείο καθαρισμού αυτοκινήτου που να αναλαμβάνει τέτοια απολύμανση. Ξέρουμε ότι υπάρχουν οι βιολογικοί καθαρισμοί αυτοκινήτων αλλά για να αναλάβει ένα τέτοιο συνεργείο την απολύμανση από covid......δεν νομίζω να υπάρχει με πιστοποίηση!!
(Παραθέτω ένα άρθρο για το θέμα για να γίνω πιο συγκεκριμένος τι εννοώ..........
Οι περισσότερες εταιρείες καθαρισμού οχημάτων-πλυντήρια έπαψαν να χρησιμοποιούν τις λέξεις απολύμανση ή βιολογικός καθαρισμός.
www.newsauto.gr
......)
Από το ΕΚΑΒ συμμερίστηκαν τον προβληματισμό μου και αφού ρώτησαν για την διεύθυνση, μου είπαν πως μέσα σε 10 λεπτά το πολύ θα είναι εκεί.
Ενημερώνω τη σύζυγο και περιμένω για τη συνέχεια.
Παραθέτω όπως μου τα διηγήθηκε τηλεφωνικά...........
Ήρθε το ΕΚΑΒ και πάμε στο νοσοκομείο. Πήγαν το παιδί στο χώρο εξέτασης κι εγώ απλά ακολούθησα και έμεινα στον προθάλαμο.
Λέει ο γιατρός στον μεταφορέα του ΕΚΑΒ
-"Ταξί καταντήσαμε...!!!
Και θυμήθηκα τη φίλη σου.......
Την θαυμάζω, δεν συμμερίζομαι όλες τις απόψεις της, αλλά ο πλούτος γνώσης, ο καθαρός λόγος, και τα τέλεια ελληνικά της κ.α ......την θαυμάζω.....!!! Όπως και την Κανέλλη για τους παραπάνω λόγους αλλά και για το πιο....γήινο προφίλ της......
Εντάξει, να χαίρεσαι να βλέπεις το κανάλι της βουλής.......
Και συνεχίζω.......την αφήγηση του (των) περιστατικών στο νοσοκομείο......
-"Ταξί καταντήσαμε...!!"
- "Τι είπατε?! Τι είπατε....?!"
- "Εσείς ποια είστε...?!"
-"Η μητέρα του παιδιού, αλλά τι είπατε για ταξί.....?!"
-"Θα μπορούσατε να το φέρετε με το δικό σας μέσο."
-"Και θα μπει καραντίνα το μόνο αυτοκίνητο της οικογένειας ή έχετε να μου προτείνετε συνεργείο απολύμανσης...?! Μήπως θα έπρεπε να τον φέρω με κανονικό ταξί...?!"
- "Όχι, δεν είπαμε να τον φέρετε με ταξί, αλλά με το δικό σας μέσο."
- "Δεν μου απάντησες όμως και για το θέμα του αυτοκινήτου...!"
- "Αν φοράει μάσκα και γάντια δεν μεταδίδει τον ιό....!!"
- "(ξανά) Τι είπατε....?! Μπορώ να το ηχογραφήσω αυτό ώστε να έχω μια απόδειξη, από επιστήμονα άνθρωπο, πως όποιος φοράει μάσκα και γάντια δεν μεταδίδει τον ιό....?! Και τότε γιατί όλος αυτός ο χαμός για τους ασθενείς...."
Ο γιατρός δεν μίλησε και μπήκε στο δωμάτιο της εξέτασης.
Βγαίνει μια νοσοκόμα από άλλο δωμάτιο...
"Τι θέλετε..?!"
"Συνόδευσα ασθενή covid για επίσημη εξέταση."
-"Και εσείς ποια είστε?"
-"Η μητέρα του."
-"Και τι κάνετε εδώ?"
-"Εσύ, αν το παιδί σου πάει στο νοσοκομείο να μείνεις σπίτι, εγώ ήρθα μαζί με το παιδί!!"
-"Καλά, καλά, περάστε έξω από τον χώρο εξέτασης."
-"Αυτό θα το κάνω."
(Ο καθένας τσιφλίκι το έχει δει όπου δουλεύει....)
Τελειώνει η εξέταση, μας ενημερώνουν ότι το δείγμα του μοριακού τέστ θα σταλεί στο Αττικόν και θα μας ενημερώσουν μέσα σε 2 μέρες το πολύ.
Και τώρα αρχίζει το σόου της ....εξόδου από το νοσοκομείο. Τύφλα να χει η έξοδος του Μεσολογγίου...! (λέμε και καμιά ?!?! χαζομάρα...)
-"Κάποιος να μεταφέρει τον ασθενή στο σπίτι..."
(ξανά τα ίδια)
-"Ε, με δικό σας μέσο να τον πάτε....!"
-"Μα σας εξήγησα και προηγουμένως πως δεν γίνεται να δεσμευτεί ένα μέσο που έχει η οικογένεια επειδή εσείς λέτε πως δεν μεταφέρει τον ιό αν φοράει γάντια και μάσκα"
-"Δεν μπορούμε να σας μεταφέρουμε εμείς."
-"Και πως θα φύγει ο ασθενής από δω..?!"
- "Τι να σας πω, δεν ξέρω!!"
-"Θα του κάνετε εισαγωγή...?!"
-"Όχι, όχι, δεν είναι περιστατικό εισαγωγής, απλά απομόνωση στο σπίτι."
-"Ωραία, πως θα φύγω από δω.."
-"Μα σας είπα, δεν ξέρω."
-"Να επιστρέψουμε σπίτι περπατώντας.....?! (το νοσοκομείο είναι εντός πόλης)
-"Όχι, δεν θα φύγετε περπατώντας!
-"Να πάρω ταξί....?!"
"Όχι δεν θα πάρετε ταξί."
-"Μα εσείς είπατε πως δεν μεταδίδει τον ιό αν φοράει γάντια και μάσκα (να σημειώσω πως το παιδί φορούσε γάντια και μάσκα καθ' όλη τη διάρκεια)"
-"Ταξί πάντως δεν θα πάρετε."
-"Να πάρω την αστυνομία...?!"
-"Την αστυνομία γιατί να την πάρετε...?!"
-"Ξέρω γω, μπας και δώσει λύση πως θα φύγουμε από δω. Που ξέρετε, μπορεί η αστυνομία να μεταφέρει ασθενείς με covid στα σπίτια τους, επίσημα....!!"
-"Όχι η αστυνομία δεν μεταφέρει ασθενείς με covid, έλεγχο κάνει."
-"Αυτό ακριβώς θέλω κι εγώ, να καταγραφεί επίσημα πως εσείς δεν μεταφέρετε ασθενή με covid στο σπίτι του και δεν μου δίνετε λύση εξόδου"
-"Τι να σας πω, πάρτε την διευθύντρια του νοσοκομείου."
.............................................
Παίρνω την διευθύντρια και αρχίζω να της εξηγώ το περιστατικό από την αρχή......
-"Και ποιος έστειλε το ΕΚΑΒ να ρθει να σας πάρει από το σπίτι...?!?!"
Κόκαλο...... όχι γμτ πάλι......
Τελικά λύση βρέθηκε μετά από κάποια λεπτά τηλεφωνικού διαπληκτισμού και μας έφερε στο σπίτι το αυτοκίνητο που έχουν για τους....τουρίστες που έχουν covid.....!!!!
Έχουν αυτοκίνητο για τους τουρίστες που έχουν covid, με πλαστικό διαχωριστικό για τις πίσω θέσεις, και εμείς όχι μόνο παρακαλάμε για να μας πάνε νοσοκομείο αλλά και για να φύγουμε από εκεί.....!!!!!!!
Την Τρίτη, το παιδί έχασε την αίσθηση της γεύσης, και μόνο για εκείνη την μέρα. Από την Τετάρτη ......απλά καθόταν στο σπίτι λόγω καραντίνας.
Την Τετάρτη μας ενημέρωσαν πως ήταν θετικός. Την ίδια μέρα κάνει self test και βγαίνει αρνητικό. Ξανακάνει self test, πάλι αρνητικό.
Κάνει και την Πέμπτη, πάλι αρνητικό........κάθε μέρα, μέχρι τη λήξη της καραντίνας έκανε τεστ και όλα αρνητικά)
Και τώρα...μετά από τόσο καιρό έχουμε ακόμα την απορία, τελικά το παιδί είχε covid ή δεν είχε.......?!
Η επομένη δόση μας ενημέρωσαν πως θα γίνει μετά τους έξι μήνες......
Μα αν τελικά το παιδί δεν είχε κορονοϊό, παρά τα ελέγχους και του μοριακού τέστ, που έδειξαν ότι είχε, και τελικά το μόνο που ανιχνεύτηκε ήταν η δόση του εμβολίου, εμείς πάμε για 2η δόση ή ξανακάνουμε την πρώτη.......?!?!
Δεν νομίζω και γιατρός να μπορεί να μας διαφωτίσει στο συγκεκριμένο......!!!!
Και όχι τίποτε άλλο, το παιδί έχασε και 2 μέρες (Σάββατο-Κυριακή) ήδη σε καραντίνα, προστέθηκαν άλλες 10 μέρες αρχομένης από Δευτέρα και τελικά έμεινε 12 μέρες καραντίνα, με τις μισές και πάνω τα τεστ να δείχνουν αρνητικά.
Άντε τώρα εμείς να υπερασπιστούμε την λογική σε ότι λένε οι......."ψεκασμένοι".......φαινόμαστε ότι υπερασπιζόμαστε το σύστημα.....αυτό μου έλειπε τώρα, να με κατηγορήσει ο γιος ως ...συστημικό!!!!!
Την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος παραδέχθηκε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
www.efsyn.gr
Πολιτική αποκλεισμών επιλέγει η κυβέρνηση ευελπιστώντας να μπει ένα φρένο στην εξάπλωση της πανδημίας.
www.efsyn.gr
Την βεβαίωση της ασθένειας και τη διάρκειά της πάντως την έχουμε....!!!!!!
............Λίγη μουσικούλα να ...ταξιδέψουμε αλλού πνευματικά, διότι στα εδώ πνευματικά.....βούρκος......!!!
* Το παραπάνω είναι
ΑΛΗΘΙΝΟ περιστατικό, το τονίζω, δεν είναι φανταστικό γεγονός ή είναι εμπνευσμένο από αληθινό γεγονός κι εγώ πρόσθεσα κάποια φανταστικά, μυθιστορηματικά στοιχεία.