Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει...

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Υπάρχει ένας "άγνωστος", διαρκής και καθημερινός πόλεμος που λαμβάνει χώρα στην άσφαλτο κάθε πόλης και χωριού, σ' όλο το μήκος και πλάτος αυτού του πλανήτη.
Είναι ανάμεσα στους αυτοκινητιστές, τους μηχανόβιους και τους πεζούς.
Έχουμε βέβαια στους αυτοκινητιστές κι έναν εμφύλιο!! Αυτοκίνητα vs αυτοκίνητων, αυτοκίνητα vs ταξί, αυτοκίνητα vs λεωφορείων, αυτοκίνητα vs φορτηγών.
Αυτός ο πόλεμος οφείλει την ύπαρξή του στην παντελή έλλειψη σεβασμού, απ' όλους. Και αυτό ξεκινάει από την εξής σκέψη.......

Όλοι οι άλλοι είναι αργόσχολοι και μόνο εμείς πολυάσχολοι!!!

Εμείς έχουμε σημαντική δουλειά να κάνουμε, ζωής και θανάτου, καλά το δεύτερο είναι μια αρκετά πιθανή κατάληξη, όλοι οι άλλοι κουβαλάνε αυγά και βγήκαν βόλτα ενώ εγώ τρέχω για να σώσω τον....κόσμο να υποθέσω?!?!
Κάτι ανάλογο του Bruce Willis είμαστε, παρεμπιπτόντως ένα άγλαμα όταν μας αφήσει αυτός ο σωτήρας της ανθρωπότητας να του στήσουμε. Και από τι ΔΕΝ μας έχει σώσει, η λίστα είναι μικρή!!

Είτε έλλειψη οδηγικής, και γενικά, συμπεριφοράς γράψουμε, είτε άγνοια του Κ.Ο.Κ γράψουμε, είτε έλλειψη υποδομών (δρόμων) γράψουμε, ότι και να γράψουμε θα είναι λίγα.
Στον πόλεμο αυτόν εσχάτως μπήκαν και οι ποδηλάτες/ποδηλατιστές.
Τώρα τελευταία είναι πιο έντονο αυτό το φαινόμενο. Που στα '70s, '80s, '90s να βλέπαμε τόσα ποδήλατα ανάμεσα σε τόσα άλλα....κινούμενα και μετακινούμενα!?
Και αυτοί θέλουν μερίδιο από τον δρόμο, τους μεγάλους δρόμους που έχουμε θα μου πείτε, αλλά, δικαιωματικά, θέλουν και αυτοί να μπορούν να κυκλοφορούν.
Έτσι εκτός από λεωφορειολωρίδες, προστέθηκαν και ποδηλατο-λωρίδες, έχουμε και τις λωρίδες έκτακτης ανάγκης, έχουμε και τους πεζούς που περπατάνε στον δρόμο ενώ υπάρχουν πεζοδρόμια, που περπατάνε στον δρόμο γιατί δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, που περπατάνε στον δρόμο γιατί τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες έχουν παρκάρει πάνω στα πεζοδρόμια .....
Και μετά αναρωτιόμαστε για το ψυχικό ή το πνευματικό μας μέλλον.......


Μου 'ρθε η ατάκα στο μυαλό και την πρόσθεσα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αρχίζουν να μονοδρομούν. Για να κινηθούμε πια χρειαζόμαστε λεωφόρους και όχι απλά δρόμους. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης.

Δεν θα επεκταθώ, απλά πριν παραθέσω το σχετικό βίντεο θέλω να τονίσω πως στο θέμα των ποδηλάτων/Ποδηλατιστών υπάρχει μια σχετική άγνοια σε ότι αφορά ειδικά τον Κ.Ο.Κ, από την παραβίαση των φαναριών μέχρι και ανάποδα στον δρόμο ή σε μονόδρομο, καλά αυτό το κάνουν και όλοι οι άλλοι, ή μια επιβαλλόμενη στους άλλους, τους....πρωτόγονους που κινούνται ακόμα με ορυκτά καύσιμα, εγωπάθεια των ποδηλατιστών που μάλλον οφείλεται στα δήθεν.....ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ τους στη μετακίνηση, μετά την τόση πλύση σχετικά με την οικολογική συνείδηση όσο αφορά τις μετακινήσεις!!!
Τουλάχιστον αυτοκίνητα, μηχανές, φορτηγά, λεωφορεία, ταξί τα είχαμε και τα έχουμε βρει μεταξύ μας!!
Κάτι σαν τον Α' ΠΠ και τα χαρακώματα, μια μόνιμη και σταθερή κατάσταση επιφυλακής με το που πιάσουμε το τιμόνι. Με τους ποδηλάτες/ποδηλατιστές να έχουν εισέλθει στον "πόλεμο" τα πράγματα έχουν πάρει άλλη ...τροπή, με πιθανή τραγική κατάληξη!!!


Αυτό πρέπει να είναι το αυθεντικό βίντεο, αν και το ακουστικό μέρος θα βρείτε να έχει "ντύσει" αρκετά άλλα βίντεο.


 

Συνημμένα

 • 10847471_395691690555662_6316204334017651978_o.jpg
  10847471_395691690555662_6316204334017651978_o.jpg
  109,6 KB · Προβολές: 74
 • gw.jpg
  gw.jpg
  148,7 KB · Προβολές: 66
 • hk.jpg
  hk.jpg
  51,7 KB · Προβολές: 67
 • GDxI3.png
  GDxI3.png
  345,8 KB · Προβολές: 73
 • unnamed.jpg
  unnamed.jpg
  61,9 KB · Προβολές: 73
Τελευταία επεξεργασία:
 • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: trias

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Για να μην ανοίξω νέο θέμα, θα παραθέσω εδώ την προσωπική/οικογενειακή ιστορία που ανάφερα στην "Επικαιρότητα".


Είχα γράψει πως εν μέσω καλοκαιριού, λόγω κάποιου περιστατικού, ασχολήθηκα μ' ένα αγαπημένο παιχνίδι, όχι άλλη αναφορά, please .......

Είχαμε κρούσμα covid στην οικογένεια και λόγω της ....εξορίας μου, δεν βρέθηκα θετικός μετά από 3 self test και ένα δημόσιο rapid, και μετά για 4 ημέρες καθημερινά self test, κάποιος υγιής έπρεπε να φροντίσει τα της οικογενείας, οπότε πήρα τα συμπράγκαλά μου και στα....βουνά...lol.

Όσο για τα της οικογενείας, αναφέρομαι στις καθημερινές διατροφικές και άλλες ανάγκες, γενικά στην τροφοδοσία του σπιτιού. Μένουμε και σε περιοχή που ακόμα και το νερό σε πηγές τρέχουμε να το πάρουμε. Προτιμότερο πάντως από τα εμφιαλωμένα.


Παραθέτω το σκηνικό......

Πρωί Σαββάτου, κατά τις 10+, σηκώνεται ο υιός και αναφέρει πως νιώθει ζεστός. Καμπανάκια αμέσως, βγαίνει το θερμόμετρο και μετριέται. Είχε όντως πυρετό.
Αμέσως self test.....θετικό. Εγώ ήδη στο μπαλκόνι, λόγω φύσης της παλιάς μου εργασίας αμέσως εκτίμηση καταστάσεως, πιθανές λύσεις/ενέργειες, επίτευξη αντικειμενικού σκοπού.
Δεύτερο καπάκι self test, και αυτό θετικό.....αμέσως όλοι στην οικογένεια test. Όλοι οι άλλοι αρνητικοί και από μακριά.....
Έλα όμως που το παιδί είχε κάνει την πρώτη δόση εμβολίου πριν 1 1/2 εβδομάδα και στις παρενέργειες αναφέρονται συμπτώματα του ιού....?!
Τώρα τι γίνεται....?! Έχει ή δεν έχει......?!
Καπάκι τρίτο self test......Και αυτό θετικό.....
Απομόνωση, του ετοιμάζει το δωμάτιο η μαμά, και το παιδί ξάπλα, περνάει και με χλωρίνη απ' όπου πέρασε και ότι άγγιξε το παιδί. Τι άλλο να κάνεις......
Εγώ ήδη στο μπαλκόνι και έτοιμος για την εξορία με την κόρη! Η μαμά που ήρθε σε πιο...κοντινή επαφή και με την πιθανότητα πως έχει κολλήσει, και θα φανεί μετά από 3-4 μέρες θα μείνει να φροντίσει τον άρρωστο....εμείς όλα τ' άλλα.
Η παρακάτω συζήτηση και όλο το σκηνικό γίνεται από το μπαλκόνι προς την κουζίνα......και πάντα με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Είναι νέος και υγιής, καθώς ασχολείται με το μποξ και το καράτε και του κάναμε, προ covid εποχή, ετήσια ιατρική εξέταση λόγω αγώνων, δεν έχει δλδ κάποιο χρόνιο ή άλλο νόσημα. Καλά δεν κάνουμε και τις πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, τις βασικές, καρδιά, αίμα, ούρα, κόπρανα κ.α
β. Είχε κάνει την πρώτη δόση εμβολίου.- "Να δηλώσουμε το παιδί στο gov....."
- "Εντάξει να το δηλώσουμε αλλά να πάρουμε και τηλέφωνο στο εδώ ΕΟΔΥ να ρωτήσουμε πόσο καιρό είναι η απομόνωση"
- "Παίρνω εγώ τηλέφωνο, δήλωσε εσύ το παιδί"

..........................

- "Καλημέρα σας, ΕΟΔΥ,.....πόσο καιρό είναι η απομόνωση ασθενούς με covid.....?!"
- 10 ημέρες....!"
- "Ευχαριστώ πολύ"

...................................

- "Μα καλά, 14 ημέρες δεν μας έλεγαν πως είναι η απομόνωση.....?!"
- "Ναι"
- "Αυτοί μου είπαν πως είναι 10 ημέρες....!!"
- "Πάρε την αστυνομία, αυτή θα κόψει την κλήση αν τυχόν δεν είναι 10 ημέρες....."


.........................................

- "Καλημέρα, ο αξιωματικός υπηρεσίας είστε....?!"
- "Ναι."
- "Εσάς θα ενοχλήσω για ένα θέμα που αφορά τους ασθενείς covid ή θα με παραπέμψετε σε κάποιο αρμόδιο τμήμα..?!"
- "Θα σας δώσω τηλέφωνο από το αρμόδιο τμήμα."
- "Ευχαριστώ πολύ"

..............................................

"Καλημέρα, εσείς είστε αρμόδιοι για τον έλεγχο ασθενών covid....?!"
-"Ναι, που το βρήκατε το τηλέφωνο αυτό?"
- "Από τον αξιωματικό υπηρεσίας, (λες και ήταν απόρρητο, τέλος πάντων)."
- "Τι θέλετε...?"
- "Οι ασθενείς covid πόσο καιρό πρέπει να απομονωθούν?"
- "14 ημέρες!!!"
-.....?!?!!? Μα από τον ΕΟΔΥ μας είπαν 10 ημέρες.....!!"
-" Ε, να σας πω δεν ξέρω με ακρίβεια. Έρχονται καταστάσεις από τον ΕΟΔΥ που αναφέρουν τα περιστατικά και τις ημερομηνίες που πρέπει να βρίσκονται σε απομόνωση....!"
(ούτε που κοίταξε ποτέ την διαφορά από την μία ημερομηνία στην άλλη, μια αφαίρεση, τίποτα, τέλος πάντων πάλι)
- "Και κάθε πότε έρχονται οι καταστάσεις?"
- "Κάθε μέρα, το μεσημεράκι περίπου."
- "Ασθενής που δηλώθηκε σήμερα, πότε θα ξέρουμε αν είναι στις καταστάσεις σας?"
- "Κυριακή, το πολύ Δευτέρα. Πάρτε ένα τηλέφωνο για να το επιβεβαιώσουμε."
- "Ευχαριστώ πολύ."


Για να μην συνεχίζω, στις Κυριακάτικες καταστάσεις δεν ήταν και φτάνει η Δευτέρα. Τηλέφωνο πάλι στην αστυνομία.


-"Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν ο τάδε είναι εγγεγραμμένος στις καταστάσεις?"
- "Όχι, το όνομα που μου λέτε δεν υπάρχει στις καταστάσεις!"
-........!!!! "Ευχαριστώ πολύ"Τηλέφωνο στο ΕΟΔΥ και εκεί μαθαίνουμε πως η δήλωση του self test στο gov ΔΕΝ ισχύει!!! Πρέπει να γίνει στο νοσοκομείο ή σε κάποιο ιατρείο!!
Τις φωνές του γιου από το τηλέφωνο τις άκουγα όταν μιλούσα με την γυναίκα μου και την ενημέρωνα.....(ξέρετε....#@%^!$%^*%)
Τηλέφωνο στο νοσοκομείο να κάνει εκεί επίσημη εξέταση.
Εκεί αρχίζει το χοντρό σόου και θα συνεχίσω αύριο την ιστορία....τραγουδάκι....
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Και συνεχίζω την ιστορία από το τηλέφωνο στο νοσοκομείο για επίσημη εξέταση.

Δευτέρα πρωί.

Πρώτα πήρε η σύζυγος για να αναφέρει επίσημο περιστατικό covid, με self test, και μετά την μετάβαση του ασθενούς στο νοσοκομείο για την επίσημη καταγραφή και ότι ενέργειες ακολουθούνται σ' αυτή την περίπτωση.

Από το νοσοκομείο της είπαν πως πρέπει να τον φέρει η ίδια με ιδιωτικό μέσο....!!!

Με ενημερώνει και παίρνω τηλέφωνο εγώ στο ΕΚΑΒ, και να εξηγήσω πως σε περίπτωση που μεταφερθεί ασθενής με covid στο νοσοκομείο με ιδιωτικό μέσο, αυτό το μέσο θεωρείται μολυσμένο και πρέπει να γίνει απολύμανση. Και εφόσον υπάρχει μόνο ένα όχημα στην οικογένεια, δεν μπορεί να δεσμευτεί για 10 ημέρες ούτε υπάρχει συνεργείο καθαρισμού αυτοκινήτου που να αναλαμβάνει τέτοια απολύμανση. Ξέρουμε ότι υπάρχουν οι βιολογικοί καθαρισμοί αυτοκινήτων αλλά για να αναλάβει ένα τέτοιο συνεργείο την απολύμανση από covid......δεν νομίζω να υπάρχει με πιστοποίηση!!


(Παραθέτω ένα άρθρο για το θέμα για να γίνω πιο συγκεκριμένος τι εννοώ................)

Από το ΕΚΑΒ συμμερίστηκαν τον προβληματισμό μου και αφού ρώτησαν για την διεύθυνση, μου είπαν πως μέσα σε 10 λεπτά το πολύ θα είναι εκεί.

Ενημερώνω τη σύζυγο και περιμένω για τη συνέχεια.

Παραθέτω όπως μου τα διηγήθηκε τηλεφωνικά...........


Ήρθε το ΕΚΑΒ και πάμε στο νοσοκομείο. Πήγαν το παιδί στο χώρο εξέτασης κι εγώ απλά ακολούθησα και έμεινα στον προθάλαμο.
Λέει ο γιατρός στον μεταφορέα του ΕΚΑΒ

-"Ταξί καταντήσαμε...!!!

Και θυμήθηκα τη φίλη σου.......
Την θαυμάζω, δεν συμμερίζομαι όλες τις απόψεις της, αλλά ο πλούτος γνώσης, ο καθαρός λόγος, και τα τέλεια ελληνικά της κ.α ......την θαυμάζω.....!!! Όπως και την Κανέλλη για τους παραπάνω λόγους αλλά και για το πιο....γήινο προφίλ της......
Εντάξει, να χαίρεσαι να βλέπεις το κανάλι της βουλής.......
Και συνεχίζω.......την αφήγηση του (των) περιστατικών στο νοσοκομείο......-"Ταξί καταντήσαμε...!!"
- "Τι είπατε?! Τι είπατε....?!"
- "Εσείς ποια είστε...?!"
-"Η μητέρα του παιδιού, αλλά τι είπατε για ταξί.....?!"
-"Θα μπορούσατε να το φέρετε με το δικό σας μέσο."
-"Και θα μπει καραντίνα το μόνο αυτοκίνητο της οικογένειας ή έχετε να μου προτείνετε συνεργείο απολύμανσης...?! Μήπως θα έπρεπε να τον φέρω με κανονικό ταξί...?!"
- "Όχι, δεν είπαμε να τον φέρετε με ταξί, αλλά με το δικό σας μέσο."
- "Δεν μου απάντησες όμως και για το θέμα του αυτοκινήτου...!"
- "Αν φοράει μάσκα και γάντια δεν μεταδίδει τον ιό....!!"
- "(ξανά) Τι είπατε....?! Μπορώ να το ηχογραφήσω αυτό ώστε να έχω μια απόδειξη, από επιστήμονα άνθρωπο, πως όποιος φοράει μάσκα και γάντια δεν μεταδίδει τον ιό....?! Και τότε γιατί όλος αυτός ο χαμός για τους ασθενείς...."

Ο γιατρός δεν μίλησε και μπήκε στο δωμάτιο της εξέτασης.
Βγαίνει μια νοσοκόμα από άλλο δωμάτιο...

"Τι θέλετε..?!"
"Συνόδευσα ασθενή covid για επίσημη εξέταση."
-"Και εσείς ποια είστε?"
-"Η μητέρα του."
-"Και τι κάνετε εδώ?"
-"Εσύ, αν το παιδί σου πάει στο νοσοκομείο να μείνεις σπίτι, εγώ ήρθα μαζί με το παιδί!!"
-"Καλά, καλά, περάστε έξω από τον χώρο εξέτασης."
-"Αυτό θα το κάνω."


(Ο καθένας τσιφλίκι το έχει δει όπου δουλεύει....)


Τελειώνει η εξέταση, μας ενημερώνουν ότι το δείγμα του μοριακού τέστ θα σταλεί στο Αττικόν και θα μας ενημερώσουν μέσα σε 2 μέρες το πολύ.

Και τώρα αρχίζει το σόου της ....εξόδου από το νοσοκομείο. Τύφλα να χει η έξοδος του Μεσολογγίου...! (λέμε και καμιά ?!?! χαζομάρα...)

-"Κάποιος να μεταφέρει τον ασθενή στο σπίτι..."
(ξανά τα ίδια)
-"Ε, με δικό σας μέσο να τον πάτε....!"
-"Μα σας εξήγησα και προηγουμένως πως δεν γίνεται να δεσμευτεί ένα μέσο που έχει η οικογένεια επειδή εσείς λέτε πως δεν μεταφέρει τον ιό αν φοράει γάντια και μάσκα"
-"Δεν μπορούμε να σας μεταφέρουμε εμείς."
-"Και πως θα φύγει ο ασθενής από δω..?!"
- "Τι να σας πω, δεν ξέρω!!"
-"Θα του κάνετε εισαγωγή...?!"
-"Όχι, όχι, δεν είναι περιστατικό εισαγωγής, απλά απομόνωση στο σπίτι."
-"Ωραία, πως θα φύγω από δω.."
-"Μα σας είπα, δεν ξέρω."
-"Να επιστρέψουμε σπίτι περπατώντας.....?! (το νοσοκομείο είναι εντός πόλης)
-"Όχι, δεν θα φύγετε περπατώντας!

-"Να πάρω ταξί....?!"
"Όχι δεν θα πάρετε ταξί."
-"Μα εσείς είπατε πως δεν μεταδίδει τον ιό αν φοράει γάντια και μάσκα (να σημειώσω πως το παιδί φορούσε γάντια και μάσκα καθ' όλη τη διάρκεια)"
-"Ταξί πάντως δεν θα πάρετε."
-"Να πάρω την αστυνομία...?!"
-"Την αστυνομία γιατί να την πάρετε...?!"
-"Ξέρω γω, μπας και δώσει λύση πως θα φύγουμε από δω. Που ξέρετε, μπορεί η αστυνομία να μεταφέρει ασθενείς με covid στα σπίτια τους, επίσημα....!!"
-"Όχι η αστυνομία δεν μεταφέρει ασθενείς με covid, έλεγχο κάνει."
-"Αυτό ακριβώς θέλω κι εγώ, να καταγραφεί επίσημα πως εσείς δεν μεταφέρετε ασθενή με covid στο σπίτι του και δεν μου δίνετε λύση εξόδου"
-"Τι να σας πω, πάρτε την διευθύντρια του νοσοκομείου."


.............................................

Παίρνω την διευθύντρια και αρχίζω να της εξηγώ το περιστατικό από την αρχή......

-"Και ποιος έστειλε το ΕΚΑΒ να ρθει να σας πάρει από το σπίτι...?!?!"

Κόκαλο...... όχι γμτ πάλι......


Τελικά λύση βρέθηκε μετά από κάποια λεπτά τηλεφωνικού διαπληκτισμού και μας έφερε στο σπίτι το αυτοκίνητο που έχουν για τους....τουρίστες που έχουν covid.....!!!!

Έχουν αυτοκίνητο για τους τουρίστες που έχουν covid, με πλαστικό διαχωριστικό για τις πίσω θέσεις, και εμείς όχι μόνο παρακαλάμε για να μας πάνε νοσοκομείο αλλά και για να φύγουμε από εκεί.....!!!!!!!


Την Τρίτη, το παιδί έχασε την αίσθηση της γεύσης, και μόνο για εκείνη την μέρα. Από την Τετάρτη ......απλά καθόταν στο σπίτι λόγω καραντίνας.
Την Τετάρτη μας ενημέρωσαν πως ήταν θετικός. Την ίδια μέρα κάνει self test και βγαίνει αρνητικό. Ξανακάνει self test, πάλι αρνητικό.
Κάνει και την Πέμπτη, πάλι αρνητικό........κάθε μέρα, μέχρι τη λήξη της καραντίνας έκανε τεστ και όλα αρνητικά)

Και τώρα...μετά από τόσο καιρό έχουμε ακόμα την απορία, τελικά το παιδί είχε covid ή δεν είχε.......?!
Η επομένη δόση μας ενημέρωσαν πως θα γίνει μετά τους έξι μήνες......
Μα αν τελικά το παιδί δεν είχε κορονοϊό, παρά τα ελέγχους και του μοριακού τέστ, που έδειξαν ότι είχε, και τελικά το μόνο που ανιχνεύτηκε ήταν η δόση του εμβολίου, εμείς πάμε για 2η δόση ή ξανακάνουμε την πρώτη.......?!?!

Δεν νομίζω και γιατρός να μπορεί να μας διαφωτίσει στο συγκεκριμένο......!!!!

Και όχι τίποτε άλλο, το παιδί έχασε και 2 μέρες (Σάββατο-Κυριακή) ήδη σε καραντίνα, προστέθηκαν άλλες 10 μέρες αρχομένης από Δευτέρα και τελικά έμεινε 12 μέρες καραντίνα, με τις μισές και πάνω τα τεστ να δείχνουν αρνητικά.
Άντε τώρα εμείς να υπερασπιστούμε την λογική σε ότι λένε οι......."ψεκασμένοι".......φαινόμαστε ότι υπερασπιζόμαστε το σύστημα.....αυτό μου έλειπε τώρα, να με κατηγορήσει ο γιος ως ...συστημικό!!!!!Την βεβαίωση της ασθένειας και τη διάρκειά της πάντως την έχουμε....!!!!!!


............Λίγη μουσικούλα να ...ταξιδέψουμε αλλού πνευματικά, διότι στα εδώ πνευματικά.....βούρκος......!!!* Το παραπάνω είναι ΑΛΗΘΙΝΟ περιστατικό, το τονίζω, δεν είναι φανταστικό γεγονός ή είναι εμπνευσμένο από αληθινό γεγονός κι εγώ πρόσθεσα κάποια φανταστικά, μυθιστορηματικά στοιχεία.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
*2 : Από την επικαιρότητα 23/9/21


Είναι μια φιλόζωος που περνώντας από τη γειτονιά, για να πάει στη δουλειά της ή επιστρέφοντας δεν γνωρίζω ακριβώς, τάιζε 3-4 αδέσποτες γάτες που υπήρχαν στη γειτονιά, αφήνοντας τους φαγητό δίπλα στους κάδους απορριμάτων. Τους έφερνε ξηρά τροφή αλλά και σε πολλές περιπτώσεις ότι αποφάγια είχε, κόκαλα πτηνών, ψαριών κ.α, και ότι έτρωγε και θεωρούσε πως θα το φάνε οι γάτες το έφερνε.
Οι γάτες από 3-4 πολλαπλασιάστηκαν και μέχρι πριν λίγο καιρό έφτασαν 15-20 γάτες!!!
Μιλάμε για γατομάνι και ότι συνεπάγεται μ' αυτό. Οι τσακωμοί γατιών από εκεί που ήταν γραφική και έφερνε μνήμες χωριού και εξοχής έφτασε να είναι ενοχλητική, δεν μιλάμε για...αφοδεύσεις!! Όπου βρουν, γέμισαν αυλές...... έφτασαν στο σημείο οι γάτες απλά να αφοδεύουν χωρίς να νοιάζονται να τα σκεπάσουν όπως τα ορίζει η φύση. Ακόμα και σε πλακάκια, σκαλιά, βεράντες...όπου φανταστείτε.
Εκτός αυτών είχαμε και τα απομεινάρια τροφών, κοκάλων, που δεν έτρωγαν, να λερώνουν επίσης αυλές, βεράντες κ.α. Χόρτασαν και άρχισαν τις....χορταμάρες.
Έτσι ενώ οι γάτες είχαν μάθει τις ώρες που περνούσε η φιλόζωος και την περίμεναν να τις ταΐσει, αφού έτρωγαν μετά άρχιζαν τα σούρτα φέρτα με αποτέλεσμα να γεμίσουμε και ποντίκια που έτρωγαν ότι άφηναν οι γάτες, από τη χορταμάρα τους.
Ξέρετε το γνωστό σε όλη του την έκταση....Όταν λείπουν οι γάτες χορεύουν τα ποντίκια.....
Μιλάμε πως η κατάσταση άρχισε να γίνεται ανυπόφορη, είχαμε απομεινάρια τροφών, συχνούς τσακωμούς, αφοδεύσεις, και ποντίκια......
Ένας ηλικιωμένος της γειτονιάς δεν άντεξε και περίμενε τη φιλόζωο να φέρει φαγητό. Μόλις έφευγε πήγαινε και μάζευε το φαγητό και το πετούσε στα σκουπίδια, κλείνοντας το καπάκι του κάδου. Τις γάτες δεν τις πείραξε ποτέ, το τονίζω.
Το έμαθε η φιλόζωος, το πως δεν ξέρω, μάλλον θα είδε πως ήταν καθαρά εκεί που άφηνε τις τροφές , ρώτησε....ποιος ξέρει και κόλλησε σ' έναν κάδο σκουπιδιών ένα χαρτί που έγραφε τα εξής:

«Παππού, αν ξαναπειράξεις το φαγητό των γατιών θα σου κάνω καταγγελία»

Το είδε ο γιος μου βγαίνοντας την απογευματινή βόλτα και μου το λέει.

Πάω και κάτω από το χαρτί της φιλόζωου κολλάω το εξής χαρτί:

«Να κάνεις όποια καταγγελία θέλεις, αλλά πες μας και βάσει ποιου νόμου θα κάνεις καταγγελία για να γνωρίζουμε αν πράττουμε αδίκημα όταν εμείς απλά καθαρίζουμε τη γειτονιά από τα σκουπίδια σου....έγραψα και το ονοματεπώνυμο μου με Υ.Γ: Γιατί δεν παίρνεις τις γάτες σπίτι σου ή στη γειτονιά σου...?!»

Εδώ και 2-3 εβδομάδες σταμάτησε να φέρνει φαγητό και η γειτονιά ησύχασε από πολλά....
Τώρα έχουμε τις 3-4 παλιές γάτες που απλά περιμένουν να βρουν ανοικτά καπάκια σκουπιδιών και που κάποιοι από εμάς τις έδιναν και τις δίνουν νερό, ειδικά το καλοκαίρι που πέρασε, σε κάτι παλιά μεγάλα τάπερ.....Όσο για τροφή....άδειασε η γειτονιά από τα ποντίκια.......


Αυτό με τους φιλόζωους....από τους πιο υποκριτές που υπάρχουν.


Είναι φίλοι της ζωής, που αγαπούν τη ζωή δλδ σε όλες τις μορφές της, το ξέρουν άραγε αυτό, τον ορισμό του φιλόζωου, αλλά είναι και κρυφοευγονιστές, τους αρέσουν τα γατάκια, σκυλάκια και ότι άλλο σε -άκια, αν δουν όμως ποντίκια, φίδια και ότι άλλο ζωντανό που σιχαίνονται, αμέσως εξόντωση, έχουμε μεγάλο οπλοστάσιο και δηλώνουν φιλόζωοι!!!
Προσωπικά δεν δηλώνω φιλόζωος επειδή μου αρέσουν τα σε κατάληξη πανέμορφα -άκια........Δεν ενοχλώ τη ζωή εκτός και αν είδη αυτής που μπορούν να μου κάνουν κακό, π.χ ποντίκια να κυκλοφορούν στο σπίτι κ.α, αρχίζουν να με ενοχλούν.....
Όταν βρίσκομαι με φιλόζωους απλά δηλώνω, κυνόφιλος, γατόφιλος πολύ φίλος των σπιζίδων κ.α

Σε φώτο τα καρδερινοκάναρά και τα φλωροκάναρα μου.....

ΔΕΝ υπάρχει! Να σηκώνεσαι το πρωί και ν' απολαμβάνεις τον καφέ στο πίσω μπαλκόνι ακούγοντας και καμαρώνοντας!
Δεν είναι φιλόζωος αυτό, το ξέρω, τ' έχω σε κλουβιά που δεν φαίνονται στο βίντεο αλλά υπάρχουν πολλά κλουβιά γύρω από την κεντρική κλούβα, είχα φτάσει τα 70+ καναρίνια και διασταυρώσεις τους......Στο σκεπασμένο κλουβί κουνελιού, στα δεξιά της κλούβας.......καρδερίνες, θέλουν πιο σκοτεινά μέρη για αναπαραγωγή.......Μου αρέσουν όμως και εφόσον τα έχω φυλακισμένα αυτό και μόνο δεν με κάνει φιλόζωο....
 

Συνημμένα

 • 100_1274 - .JPG
  100_1274 - .JPG
  1,1 MB · Προβολές: 48
 • PA240052.JPG
  PA240052.JPG
  1,7 MB · Προβολές: 47
 • P6080063.JPG
  P6080063.JPG
  1,7 MB · Προβολές: 46
Τελευταία επεξεργασία:
 • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: trias

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Υ.Γ 24-9-21, στη χθεσινή απάντηση.


Στη βιασύνη μου ξέχασα ν' αναφέρω πως ήθελα να κάνω με άλλους φίλους ένα σύλλογο με σκοπό την εκτροφή και απελευθέρωση καναρινιών στο περιβάλλον. Μάλιστα ακολουθούσα για χρόνια μια τακτική όπου τα καναρίνια τα είχα όλο το χρόνο έξω, εννοείτε προστατευμένα από βοριά και βροχή καθόσον τα είχα σε κλουβιά. Αν ήταν ελεύθερα κάπου θα έβρισκαν να προφυλαχθούν, εντάξει δεν έχουμε και βαρύ χειμώνα στο νησί.
Έτσι γενιά με γενιά, χρόνο με τον χρόνο, πουλιά θα αποκτούσαν κάποιες αντοχές στο κρύο, χώρια που θα ανανεώναμε τον πληθυσμό με κάθε γέννα. Εγώ πχ σε κάθε γέννα έβγαζα περίπου 20 μικρά. Λίγο πριν τ' αφήσω και υποθέτοντας πως ο σύλλογος που είχα κατά νου θα έπαιρνε σάρκα και οστά έφτασα περίπου τα 60 μικρά ανά γέννα!! Είχα 20 κλουβιά αναπαραγωγής και είχα σκοπό να επενδύσω κι άλλα χρήματα για περισσότερες γεννήστρες.
Άλλοι είχαν πολλά περισσότερα πουλιά από εμένα. Ένας γείτονας είχε κοντά στα 300 καναρίνια και πόσες καρδερίνες, φλώρια κ.α. Μια αυλή χειροποίητες κλούβες και πουλιά. Μόνο για να τα ταΐσει, να τα καθαρίσει, να τα δει δεν ξέρω κι αν του έφτανε η μέρα!!
Εννοείτε πως κάναμε και ανταλλαγές μεταξύ μας, και με τους άλλους, ώστε να αποφύγουμε αιμομιξίες αλλά και για ν' ανανεώσουμε τον πληθυσμό.
Όσο δε για μαρκαρίσματα.......τι δαχτυλίδια, χαρτάκια, τετράδια με γενεαλογικά δέντρα!! Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.....ωραίος ο τύπος......

Τι εγγραφές σε cd με φωνές πουλιών ώστε τα μικρά αρσενικά, απομονωμένα σε άλλο μπαλκόνι, και μεταξύ τους, ώστε να μη βλέπονται, το κανονικό βέβαια είναι σε αποθήκες και όχι πολύ φως, να ακούν σχεδόν όλη μέρα στροφές, ανεβάσματα και κατεβάσματα....ένα μικρό ηχοσύστημα έστησα για τα μικρά......τι φωνές malinois, ωραίος και αυτός, έχει βάλει διαχωριστικό για να μη βλέπονται....
Τι φωνές timbrado....
Αν βλέπονται τα καναρίνια δεν υπάρχει συναγωνισμός, και κελαηδάνε μόνο τα πιο "δυνατά", στην εκπαίδευση της φωνής πρέπει μόνο να ακούνε τ' άλλα για να "κυνηγήσουν" τις φωνές τους και τα ντεσιμπέλ. Και φυσικά ο μεγάλος φόβος για όσους εκτρέφουν καναρίνια ή έχουν καναρίνι που....ενοχλεί είναι να μη πάρει ο γείτονας γαλιάντρα και τη βάλει στο μπαλκόνι του.....
θα το "σκάσει" το καναρίνι αντιγράφοντας το κελάηδισμα του .....Δεν θα το ξανακούσετε το καναρίνι σας ακόμα και φύγει η γαλιάντρα, έχω ακούσει και αυτή την περίπτωση.


Δυστυχώς μόνο ένας συμμερίστηκε την επιθυμία μου, δεν φτάναμε όμως για να δημιουργήσουμε κατάλληλο πληθυσμό στο νησί ώστε και να μπορούν να επιβιώσουν από κρύο χειμώνα, ξόβεργες κυνήγι και αρπακτικά (γεράκια, κουκουβάγιες, ποντίκια κ.α) αλλά και να μπορούν ν' αναπαραχθούν είτε μεταξύ τους είτε με άλλα είδη. Εγκαταλείφθηκε η ιδέα....έπεσα κάτω από 10 μικρά ανά γέννα, και αναλόγως μπορεί και να μη τα βάλω για αναπαραγωγή, τα περισσότερα τα χαρίζω, κρατώντας τον πληθυσμό πια κάτω από 10 πουλιά.


Έγραψα κι εγώ ένα .....πάθος και έναν πόνο......
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Αν και θα απαιτούσε ξεχωριστό θέμα, προτίμησα εδώ καθώς σαν φαινόμενο μπορεί να υπάρχει σ' όλον τον κόσμο, εδώ όμως ζω, κατά το γνωστό "πρώτα αλλάζω τον εαυτό μου, και μετά προσπαθώ να αλλάξω τον κόσμο"....

Θα ξεκινήσω με ένα απόφθεγμα :

Ο πολιτισμός δεν ακυρώνει τη βαρβαρότητα, αλλά πολλές φορές την επικυρώνει. Όσο πιο πολιτισμένος είναι ένας λαός, τόσο πιο βάρβαρος και καταστροφικός μπορεί να γίνει." Έκο

Διότι για βαρβαρότητα, εντός και εκτός εισαγωγικών, πρόκειται.


Το θέμα ξεκίνησε κάπως έτσι.......Μάλιστα έγιναν και μηνύσεις για αυτόν που κυκλοφορεί με.........αλυσοπρίονο:
και τελικά κατέληξε.......έτσι.......


Οι μάγκες.......οι θρασύδειλοι, οι κομπλεξικοί και συνεχίστε εσείς με ότι άλλο σας έρχεται στο μυαλό......

Και ο Θύμιος, όπως αναφέρουν τα άρθρα είχε πάει στην αστυνομία και είχε καταγγείλει το γεγονός......
Αστυνομία, να γελάς ή να κλαις...... που ως συνήθως φοροεισπράκτορες του κράτους χρέη εκτελούν και μπράβοι της εκάστοτε κυβερνήσεως και των παρατρεχάμενων της, ως δευτερεύων επάγγελμα τους, επίσης και αυτό του......ροπαλοφόρου σ' ότι διαδηλώνει, φωνάζει, αγανακτεί δημόσια........
Τα σκάνδαλα της αστυνομίας δεν νομίζω να τα ξεπερνάει άλλος δημόσιος φορέας, υπηρεσία κ.α


Το βίντεο είναι η ντροπή του κράτους δικαίου που ευαγγελίζεται κάθε κυβέρνηση, μηδενός εξαιρουμένης*......Επίσης ντροπή σ' ότι ορισμένοι αποκαλούν ....ήθος, αρετή κ.αΝτροπή και αίσχος........με Ελληνικά χρώματα......*
Στο "Τι να........Δείτε" ο αστερίσκος.......
 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Δημοσιογραφία για τα.......μέζεα, ούτε καλό και έξυπνο copy-paste δεν ξέρουν να κάνουνΌλες αυτές, και άλλες πολλές ξεκινούν με την ίδια ακριβώς πρόταση :"Συναγερμός έχει σημάνει στις Αστυνομικές Αρχές του Πύργου Ηλείας, για τον εντοπισμό ενός άντρα........."


Τόσους συναγερμούς δλδ ούτε σε εμπόλεμη κατάσταση, για να μη γράψω κάτι άλλο, πιο επίκαιρο, και παρεξηγηθούν οι ουκαρανόφιλοι (ukarany - ukaranie).
Που σαν δημοσιογράφοι, φυλακή μπορεί να μην μπαίνουν, όπως στην Τουρκία, αλλά ότι αυτή η κατάσταση είναι χειρότερη από την Τουρκία, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Που ούτε τη δουλειά τους ξέρουν να κάνουν καλά, δλδ την αναζήτηση της αλήθειας πίσω από μια είδηση που αν τους πεις για αστείο,

"αφού δεν πουλάτε φύλλα γιατί δεν το κλείνετε το μαγαζί και όλο είστε στα δάνεια, που ουδέποτε, οι περισσότεροι, ξεπληρώνετε, αλλά σας χαρίζονται γιατί γλύφετε κυβερνήσεις"

θα αρχίσουν να εκστομίζουν ότι απίθανο τους έρθει στο μυαλό για την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα!!
Και αν τους δείξεις την έρευνα των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα :
κάνουν τις.......κότες, (αυτό με την κότα, παρακάτω) και μάλιστα την στρουμπουλή, για να μην ανατρέξω και στο γνωστό τραγουδάκι. Στρουμπουλές, στρουμπουλές καλοταϊσμένες από τα "δανεικά" και αγύριστα χρήματα του λαού......

Μια δημοσιογραφία συνεπικουρούμενη από μια αστυνομία φοροεισπρακτόρων, μπράβων, ροπαλοφόρων και κυριολεκτικά.......τρομο-κρατών

(ένα παράδειγμα το παραπάνω)
και γενικά του κατωτέρου τμήματος του στεατοπυγικού συστήματος, με έμφαση το εμπρόσθιο τμήμα.....


που 2 φορές πήγε ο Θύμιος να καταγγείλει το γεγονός και ενώ τέτοια περιστατικά, που περιλαμβάνουν ρίψη κροτίδων και άλλων αντικειμένων, επικίνδυνων για την σωματική, και όχι μόνο, υγεία είναιιιιιιι................... ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ.........

Όπως ανάφερε υποστράτηγος ε.α στην εκπομπή της Νικολούλη, δεν χρειαζόταν δλδ να κάνει καν μήνυση, μόνο αναφορά του περιστατικού. Και το ανάφερε 2 ΦΟΡΕΣ.........αυτοί σημάνανε συναγερμό μόνο για τον εντοπισμό άντρα που γυρνάει με.....αλυσοπρίονο στην περιοχή......

Αν όμως μάθουν για γάτες, κότες και άλλα οικόσιτα και όχι μόνο.....πότε παρεμβαίνει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκος, χαμπάρι δεν τον παίρνουμε, αλλά για τον άνθρωπο ακόμα σιγή ιχθύος, μάλλον ποιει την νησσαν ......για να μη τα ρίξουμε όλα στις κοτούλες.........


Καλαμποκάκι θέλετε....σε παπαλούτσα ή αλλιώς ποπ κορν, μη πάει το μυαλό κάπου αλλού......


 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Αν και θα πήγαινε στο "Τότε και το Τώρα"......η παρακάτω είδηση είναι ένα θέμα που δείχνει την εικόνα του τότε και του τώρα, στον επίλογο αυτό........

Ο απόλυτος ξεπεσμός της ανθρώπινης φύσης.
Η ξεφτίλα να αποκαλείσαι άνθρωπος!
Η ανθρώπινη ζωή ευτελίζεται, και εξευτελίζεται από ανθρώπους που έχουν ταχθεί στην υγεία.

Και να έχεις θέσει τον εαυτό σου στην υπηρεσία του συνανθρώπου, και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, και να πεθαίνει κάποιος επειδή αρνείσαι να του πάρεις μια πίεση, τον σφυγμό του, και να τον στέλνεις στο Ρίο, όπου εφημερεύει νοσοκομείο, δείχνουν αυτά ακριβώς που αναφέρω παραπάνω!

Και μετά θα φταίει ο κόσμος που θα ευχηθεί ότι ευχηθεί!!
Η ζωή όμως τα φέρνει έτσι που ότι δίνεις.....παίρνεις κάποια στιγμή, και αυτό είναι κανόνας που δεν έχει εξαιρέσεις, είναι ένα από τα αξιώματα της ζωής.

Σε μια χώρα όπου ουδείς αναλαμβάνει ευθύνη, και που εθνικό άθλημα θα έπρεπε να γίνει το πινκ-πονκ, το τένις, ή καλύτερα το μπάντμιντον διότι και το μπαλάκι θέλει να αποφύγει τυχόν αποδοθείσες ευθύνες......

Σε μια χώρα που ξέρουμε να κατηγορούμε τους άλλους για τα δικά τους αλλά και για τα δικά μας λάθη, τον εαυτό μας ποτέ......


Σε μια χώρα που το φιλότιμο όλοι το ξέρουμε αλλά ανάθεμα αν ξέρουμε και τι είναι ή τι σημαίνει.......

Που επικαλούμαστε τους γραπτούς νόμους αλλά τους άγραφους, αυτούς που είναι η ουσία, το είναι του ανθρώπου δεν τους λογαριάζουμε καθώς εκεί κανείς δεν μπορεί να δικάσει.


Που όλοι υπακούμε στις αρχές αλλά τις αξίες τις παραβλέπουμε.......


"Ναι, γιατί δεν ήταν
ο Δίας, που μου τα 'χε αυτά κηρύξη,
ούτε η συγκάτοικη με τους θεούς
του Κάτω κόσμου, η Δίκη, αυτούς τους νόμους
μες στους ανθρώπους όρισαν· και μήτε
πίστευα τόση δύναμη πως νάχουν
τα δικά σου κηρύγματα, ώστ' ενώ είσαι
θνητός να μπορής των θεών τους νόμους
τους άγραφτους κι ασάλευτους να βιάζης·
γιατί όχι σήμερα και χτες, μα αιώνια
ζουν αυτοί, και κανείς δεν το γνωρίζει
από πότε φανήκανε" ........Αντιγόνη
Διότι σήμερα δεν έχουμε μόνο κρίση αρχών, έχουμε αρχίσει να έχουμε και κρίση αξιών, και γι' αυτό είμαστε καταδικασμένοι.


“Όταν δύο αρχές έρχονται σε σύγκρουση, υπάρχει πιθανότητα, η μία να υπερτερεί της άλλης.
Αντίθετα, οι αξίες δεν έχουν ιεραρχία και δεν συγκρίνονται μεταξύ τους.
Ως παράδειγμα: εκφράζεται η φιλία ως μεγαλύτερη του έρωτα. Αυτό είναι λάθος, όχι γιατί ο έρωτας είναι ανώτερος της φιλίας αλλά γιατί και τα δύο είναι άξιες και οι αξίες δεν συγκρίνονται μεταξύ τους.
Ποτέ μια αρχή δεν μπορεί να μετατρέψει μια αξία.
Η Αντιγόνη είπε στον Κρέοντα ότι δεν μπορεί ως βασιλιάς με την αρχή του νόμου του, να ανατρέψει την αξία της ταφής του αδερφού της.
Σήμερα, δεν έχουμε κρίση αξιών, έχουμε κρίση αρχών.
Νομίζουμε πως έχουμε κρίση αξιών γιατί κάνουμε το λάθος να μετατρέπουμε την αξία σε αρχή.
(Π.Χ.: λέει ο σύντροφός σου ‘σ’αγαπαω’ και ρωτάς: πόσο;)
Όταν προσπαθείς να βάλεις ποσότητα στην αξία, την μεταβάλεις σε αρχή”. .................Έτερος Εγώ, 1η σεζόν
Σ' αυτή τη χώρα, και όχι μόνο, της απόλυτης απαξίωσης των πάντων θα συναντήσουμε πολλά παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον και το να "φωνάζω" πως εισερχόμαστε σε μια εποχή Joker μπορεί να καταντάω γραφικός αλλά είναι γεγονός!
Και γι' αυτό ευθυνόμαστε εμείς......και μόνο εμείς, είναι η εικόνα, η μορφή και το σχήμα που δίνουμε στο μέλλον του πολιτισμένου κόσμου. Μετά μη μας φταίνε οι νέοι ούτε για ότι ακούνε ούτε για ότι πράττουν ή θα πράξουν.....

Διότι αν βλέπουν πως ενώ η αρχή έχει καθορίσει τη λειτουργία των νοσοκομείων, η αξία της ζωής ποδοπατιέται, καθώς δεν υπόκειται σε αρχές, και από ανθρώπους που έχουν ταχθεί σ' αυτό, τότε μη περιμένουμε αρετές από τους επόμενους.

Αν φτάνουμε στο σημείο να ψηφίζουμε νόμους για να καλύψουμε το κενό των αξιών τότε έχουμε αποτύχει.....

Και το να κυνηγάμε μετά τους υπευθύνους μπορεί να καλύπτει το αίσθημα του δικαίου στην κοινωνία, αλλά όταν κρύβουμε τα "σκουπίδια" μας κάτω από το χαλάκι κάποια στιγμή αυτά θα.......ξεχειλίσουν ( 1η φωτο)........


Και για να το χοντρύνω περισσότερο.......


Malum in se.....


True Grit 2010

Στη 2η φώτο η σκηνή.......

Διότι όπως αναφέρει η Χέιλι Στάινφελντ :


"Η λανθασμένη από την φύση συμπεριφορά διαφέρει από τη λανθασμένη από τον νόμο συμπεριφορά"


Και το να αρνηθείς να παράσχεις βοήθεια σε συνάνθρωπο, ειδικά όταν είσαι νοσοκόμος ή γιατρός, είναι λανθασμένη από την φύση συμπεριφορά, ειδικά όταν αυτή η συμπαράσταση, βοήθεια, φροντίδα γηραιότερων, αδύναμων, πληγωμένων κ.α υπάρχει και στο υπόλοιπο ζωικό βασίλειο!
Και όσους όρκους και αν έχεις δώσει ως άνθρωπος, βλέπετε τα ζώα δεν χρειάζεται να δώσουν όρκους, το μόνο που καταφέρνεις είναι να είσαι επίορκος, το λιγότερο.

Κλείνοντας μ' αυτή την.....ανθρώπινη είδηση, η σύνδεση του τώρα με το τότε........


Γεύση από Ελλάδα 1980

Από το 51,05 και μετά
ή εδώ.......


Είσαι στην ΕΟΚ μάθε για την ΕΟΚ 1981


Από το 1,01,04 και μετάΑνάγωγα


Ήθελα να το παραχοντρύνω με τη δίκη της Νυρεμβέργης αλλά........ας το ομαλύνω με τραγουδάκι, αφού χάνουμε ο ένας τον άλλον σ' έναν κόσμο που ολισθαίνει τι μας μένει εκτός από την τέχνη .....?!

Τραγουδάκι που βασίστηκε σε άλλα τραγούδια του Elton αλλά κυρίως σ' αυτό.......
 

Συνημμένα

 • banksy 1.jpg
  banksy 1.jpg
  43,6 KB · Προβολές: 8
 • True Grit - Malum in se.png
  True Grit - Malum in se.png
  224,1 KB · Προβολές: 8
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Και πριν καλά-καλά αλέκτορα φωνήσαι ..........δις γιατρέ θα μ' αρνηθείς.......

(υπάρχει μια παρανόηση, ο κόκορας δεν θα λαλήσει 3 φορές και θα με αρνηθείς, αλλά πριν ο κόκορας λαλήσει.....(εδώ μπαίνει ένα κόμμα) 3 φορές θα με αρνηθείς


Αυτό το θέμα με τα εφημερεύοντα νοσοκομεία πόσο καιρό θα κρατήσει, και πόσες ζωές θα χαθούνε ακόμα, πριν ξυπνήσει κάποιος καρεκλοκένταυρος ?!?!

Η περιμένουν(ουμε) την πλήρη εξαθλίωση της δημόσιας υγείας και την στροφή στην ιδιωτική!!!!!

Για πόσο καιρό θα ανεχόμαστε αυτή τη κατάσταση ή δεν μας αγγίζει, μέχρι να μας αγγίξει......?!

Και όπως λέω και στους νεότερους.....δεν θα είσαι για πάντα 20,25,30 χρονών, ούτε η Ελλάδα θα προσφέρει ποτέ μισθούς/συντάξεις όπου θα μπορείς να απευθύνεσαι σε ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές.

Το είπα σ' έναν μεγαλύτερό μου, φανατικό του "Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" ή αλλιώς
που γκρίνιαζε για την δημόσια υγεία.......του θύμισα το παραπάνω, παίζοντας το στο κινητό, και του είπα........"μόκο, αυτό ήθελες και θέλεις ακόμα, μη φωνάζεις για δημόσια υγεία διότι ακούγεσαι σαν αριστερός".......και κόντεψε να πάθει καρδιακό, ευτυχώς δεν έπαθε....!!!


Και ας διαφημίσω ένα πολύ καλό κανάλι, έτσι το λένε (?!), για να είμαι και μέσα στο πνεύμα........


30.000 ευρώ εγγύηση έκαστος στους 2 του ρουβίκωνα για ρίψη μπογιάς στο κτήριο της βουλής ........30.000 ευρώ εγγύηση για βιασμούς......


Δλδ για την δικαιοσύνη η ρίψη μπογιάς στο κτήριο της βουλής είναι το ίδιο με τον βιασμό......όσο αφορά το ύψος της χρηματικής εγγύησης......
Και ναι, αυτοί του ρουβίκωναθα το ξανακάνουν, μάλλον, ο Λιγνάδης θα το ξανακάνει....?!?!
Περιμένουμε και το εφετείο! Ότι έπρεπε να πάει η υπόθεση στο εφετείο, με ξεπερνά.....αλλά ας περιμένουμε μέχρι τότε και μέχρι τότε.......


Έλα όλοι μαζί πάλι......... 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Σε συνέχεια της.....ανθρωπιάς και των προηγούμενων απαντήσεων.........


 
Μπλουζα Κάτω μέρος