Ταινίες/Σειρές βασισμένες σε παιχνίδια....

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Ο κινηματογράφος και η τηλεόραση αντλούν θέματα απ' όπου μπορούν. Όταν κάνουν ένα παιχνίδι ταινία ή σειρά ευελπιστούν στον σκληρό πυρήνα που θα στηρίξει την προσπάθεια αλλά και θα το διαφημίσει στον υπόλοιπο κόσμο στα ΜΚΔ, forum κ.α.

Πόσοι αλήθεια ήξεραν το Witcher είτε σαν βιβλία είτε σαν videogames? Εγώ ας πούμε έμαθα για τον ...."Γητευτή" από τα παιχνίδια.
Μπορεί ο τίτλος να τραβούσε κόσμο, μεγάλη όμως στήριξη παρείχε το αναγνωστικό κοινό και οι gamers. Και μιλάμε για μια τριλογία παιχνιδιών (ειδικά το witcher 3) η οποία μοιράζεται την κορυφή στα videogames ανεξαρτήτου κατηγορίας, αν και ανήκουν στα rpg (role-playing game), μαζί με τα Mass Effect, την άλλη μεγάλη τριλογία παιχνιδιών.
Και όταν μιλάμε για το 1 από τα 2 καλύτερα rpg μιλάμε κυριολεκτικά! Οι αποφάσεις που παίρνει ο παίκτης παίζουν ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Θεώρησα σωστό να επισημάνω αυτή τη διαφορά καθώς πολλά δανείζονται τον τίτλο rpg αλλά δεν είναι. Υπάρχουν και άλλα καλά rpg όπως το The Elder Scrolls V: Skyrim, Detroit Become Human, Red Dead Redemption 2 κ.α, η κορυφή όμως ανήκει στα The Witcher trilogy και Mass Effect trilogy.
Αν και θα έβαζα στην πρώτη θέση το Mass Effect για τον μόνο λόγο ότι τα saves από το 1ο μπορούσες να τα φορτώσεις στο 2ο και από το 2ο στο 3ο παιχνίδι. Δηλαδή ότι αποφάσεις πάρεις στο 1ο επηρεάζουν την εξέλιξη του 2ου κπλ.....Απίστευτο αυτό που έκαναν και μάλιστα πριν τόσο καιρό, από το 2007, δεν μιλάμε δηλαδή για κάποιον νεωτερισμό εν έτει 2018 και μετά....!!
Σε αναμονή για το αν θα πάρουν τελικά απόφαση να κάνουν ταινία ή σειρά τα Mass Effect έχουμε σε εξέλιξη το The Witcher.....

Αν και υπάρχουν γκρίνιες και γι' αυτήν την υλοποίηση, γενικά όμως είναι ότι πιο προσεγμένο έχει μέχρι στιγμής ο κινηματογράφος και η τηλεόραση σε μεταφορά βιβλίου/παιχνιδιού!
Και 2 trailer από το The Witcher 3: Wild Hunt
Θεώρησα υποχρέωση να ξεκινήσω απ' αυτό και ως αγαπημένο παιχνίδι αλλά και ως έναρξη αυτού του θέματος παρόλο που υπάρχει ως αναφορά από άλλους χρήστες εδώ.
Κλείνοντας την εισαγωγή να σημειώσω κάτι σε όσους ασχολούνται με το gaming, άλλη μια διαφορά του witcher με τα mass effect είναι ότι μπορείς να παίξεις μόνο 1 ng+ ενώ στα Mass Effect όσα ng+ θέλεις.
Τα έπαιξα πάνω από 5-6 φορές το καθένα με σημειώσεις για τις αποφάσεις που πήρα σε κάθε save, ώστε να πάρω όλες τις αποφάσεις που έχουν και τα 3.....Επίσης παρόλο που τα έπαιξα στο ps3 (είχε μόνο το 3 τα άλλα δυο τα είχε για αγορά μέσα από το κατάστημα του ps) μόλις παρήγγειλα την τριλογία που έβγαλαν για το ps4, οπότε θα έχω και τα 3 σε dvd, και με όλα τα dlc, και η θήκη σε περίοπτη θέση! Μιλάμε για ένα έπος στο χώρο του gaming.

Και μια αγαπημένη μουσική από το παιχνίδι, την έχω και στις μουσικές. Άλλη αίσθηση να σκοτώνεις τέρατα και "τέρατα" ακούγοντας αυτό.......


 

Συνημμένα

 • unnamed.jpg
  unnamed.jpg
  76,5 KB · Προβολές: 57
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Και μόνο που μου 'ρθε στο μυαλό πως θα αρχίσω πάλι τα ταξίδια με το Normandy ...πώρωση.....


 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Υπάρχουν παιχνίδια που έχουν γράψει ιστορία στον χώρο. Έφεραν τέτοια επανάσταση στο πως βλέπουμε τα παιχνίδια και αλληλεπιδρούμε μ' αυτά που και μόνο η αναφορά στον τίτλο του παιχνιδιού δείχνει γνώση σ' ότι αφορά το gaming.
Και φυσικά αναφέρομαι στο Assassin's Creed.
Τι είναι το Matrix για τον κινηματογράφο....είναι το Assassin's Creed για τα παιχνίδια (μαζί με κάποιο άλλο παιχνίδι αλλά αυτό αφορά επόμενη ανάρτηση).
Εισήγαγε τόσες καινοτομίες, έδωσε τέτοια διάσταση στο gaming, είχε τόση μεγάλη απήχηση που θεωρείται αμαρτία να μην έχει παίξει κάποιος έστω ένα Assassin's Creed!
Φυσικά, όπως και στο άλλο παιχνίδι της επόμενης ανάρτησης, υπάρχει η άνοδος, υπάρχει και η πτώση. Το μόνο πρόβλημα είναι πότε θα το αντιληφθούν εκεί στην Ubisoft, οι άλλοι το αντιλήφθηκαν, άργησαν λίγο, αλλά το αντιλήφθηκαν.


Και όταν μιλάμε για Assassin's Creed μιλάμε φυσικά για το 1,2,3, μέχρι εκεί.
Ένα παιχνίδι, ειδικά το 2, που τίμησε και την Ελλάδα με την εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας και της μυθολογίας. Και μόνο η αναφορά για έναν προηγμένο πολιτισμό που εξαφανίστηκε και ανήκε στους .......Έλληνες "θεούς",


και αυτοί δημιούργησαν το ανθρώπινο είδος.....
Η χαρά του Έλληνα συνωμοσιολόγου!


Έχουμε και το Odyssey
Έγινε μια προσπάθεια μεταφοράς της ιστορίας στην σύγχρονη εποχή, στο Unity, δεν το συνέχισαν όμως.....
Υπάρχουν διάφορες θεωρίες γιατί το παιχνίδι ασχολείται τόσο με τον παλιό κόσμο και δεν επεκτάθηκε στον σύγχρονο, η δική μου πάντως είναι η εξής: Με τόσους..."ευκολόπιστους" θα βλέπανε τις θεωρίες τους να παίρνουν σάρκα και οστά, έστω και σαν παιχνίδι, και μάλιστα θα γινόντουσαν και συσχετισμοί.
Ήδη στα παιχνίδια βλέπουμε τους Assassin's να είναι πίσω από την Γαλλική-Αμερικανική επανάσταση, Αγγλική βιομηχανοποίηση, στην επικράτηση της Κλεοπάτρας έναντι του αδερφού της και στην κατάκτηση της Αιγύπτου από του Ρωμαίους, πίσω από τους πειρατές απέναντι στην προσπάθεια Αγγλίας και Ισπανίας να κυριαρχήσουν στην Καραϊβική .......κ.α να δούμε και την συμμετοχή στην ρώσικη επανάσταση και τι άλλο!!!!

Το να ασχοληθεί ένα παιχνίδι που αφορά κυρίως συνωμοσία των templar για κυριαρχία στον κόσμο, από αρχαιοτάτων χρόνων, και μόνος αντίπαλος οι assassin's, οι οποίοι ήταν και πραγματική μουσουλμανική αδελφότητα δολοφόνων με την σύγχρονη εποχή, μόνο καλό δεν θα έκανε όσο και αν το θέλουμε οι gamers!


Το θέμα του Assassin's Creed 1.

Ας αφήσουμε όμως αυτά. Η σειρά παιχνιδιών, έστω όπως κατάντησε, είναι φοβερή και ο κινηματογράφος το τίμησε. Κάποιες ενστάσεις για το animus τις έχω, η ταινία όμως τα πάει καλά σε σχέση με το παιχνίδι. Ελπίζω σε συνέχεια.


Assassin's Creed 2016

Να προσθέσω πως εκτός από τα 1,2 και 3 θεωρώ και το 4 καλό για τον μόνο λόγο ότι εισήγαγε την καινοτομία του πλοίου και της εξερεύνησης του βυθού. Απίστευτα γραφικά στη θάλασσα και στον βυθό, απίστευτες μάχες με τα πλοία και το πως να ταξιδέψεις το πλοίο.....Απολαυστικό gaming....
Εννοείτε πως όλη η σειρά των παιχνιδιών και αρκετά dlc έχουν βρει θέση στη βιβλιοθήκη, μαζί με την φιγούρα του Ezio!
Το οποίο έδωσε την ιδέα για την δημιουργία του:


Που περιμένουμε από το 2017......ελπίζω μόνο να προσθέσουν και main story , εκτός από σκέτο multiplayer όπως ανακοινώθηκε εξαρχής.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Αν το Assassin's Creed για τα παιχνίδια είναι ότι το Matrix για τον κινηματογράφο τότε το big bang είναι ........η Lara Croft ή πιο σωστά ο τίτλος,
Tomb Raider!!

Δεν θα επεκταθώ πολύ στην ιστορία των παιχνιδιών και λόγο οικονομίας κυρίως όμως ότι δεν είναι του παρόντος. Εδώ παραθέτω ταινίες και σειρές που βασίστηκαν σε παιχνίδια. Όταν όμως αναφέρομαι πως το Tomb Raider είναι το big bang των παιχνιδιών πρέπει κάπως να το αιτιολογήσω.

Τα παιχνίδια πριν την Lara ήταν κάπως έτσι :
Δισδιάστατα, εμπρός-πίσω και πάνω-κάτω! Ωραία μεν παιχνίδια όταν κυκλοφόρησαν άλλες δε οι εποχές που κυκλοφόρησαν!

Οι προσπάθειες να αποτυπωθεί το 3d ή έστω η αίσθηση του βάθους στα παιχνίδια αφορούσαν κυρίως την ψευδαίσθηση ότι παίζεις 3d. Έτσι έχουμε μέχρι το 1996 αρκετές προσπάθειες για 3d games:Η μόνη αξιόλογη προσπάθεια μέχρι το 1996 που έγινε και ταινία.......σε επόμενη ανάρτηση.


Και ήρθε το μαγικό 1996.
Το πως φτάσαμε όμως στο μαγικό αυτό έτος της δημιουργίας θέλει λίγη ιστορία ώστε να κατανοήσουμε, πως η προδοσία μιας εταιρίας (είας) σε μια άλλη οδήγησε στην είσοδο στον χώρο των videogames μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρίες της εποχής, την Sony. Και όλα αυτά, ότι ζούμε σήμερα στο gaming έγιναν εξαιτίας του CD-ROM....!!!


Μπήκε λοιπόν στη ζωή μας η Lara και την αναστάτωσε κυριολεκτικά. Σαν να πήραμε το κόκκινο χάπι και είδαμε τον κόσμο των παιχνιδιών διαφορετικά

Το παιχνίδι ήταν φαινόμενο, αρχαίοι πολιτισμοί, ναοί, τάφοι, παγίδες, γρίφοι, περιπέτεια, άγρια θηρία, αλλόκοτα θηρία, κακοί με υπερδυνάμεις που πήραν από τεχνουργήματα τι δεν είχε (και τι δεν έχει) αυτό το παιχνίδι
Οδήγησε στη δημιουργία τόσων άλλων παιχνιδιών και έδωσε τόσα πολλά που επάξια, κατά την άποψη μου, είναι το big bang των παιχνιδιών.
Και μόνο που όλοι εμείς που ζήσαμε αυτό το "θαύμα" μπορούμε τώρα να λέμε, "Εμείς παίξαμε τριγωνική Lara".....άλλο τουπέ!

Όπως έγραψα και στην προηγούμενη ανάρτηση, ότι ανεβαίνει κατεβαίνει. Οι πολλές συνέχειες, οι κερδοσκοπικές κινήσεις της Eidos και μετέπειτα Square Enix's, κούρασαν και οδήγησαν στην απαξίωση του τίτλου, μέχρι το reboot του 2015. Ξαναγαπήσαμε την Lara.

Φυσικά ο κινηματογράφος την τίμησε με 3 ταινίες. Μέχρι το 2010 η 1η ταινία ήταν η πιο εμπορική ταινία μεταφοράς παιχνιδιού στο κινηματογράφο, μετά έχασε τα πρωτεία από μια άλλη μεταφορά και άλλη ανάρτηση.

Υπήρχε ο μύθος, η φήμη, πως η Lara Croft πήρε τα εξωτερικά της χαρακτηριστικά και......χαρίσματα από την Angelina Jolie, ειδικά προ αφαίρεσης στήθους. Κατά πόσο αληθεύει δεν το έψαξα και πολύ, ότι της έμοιαζε όμως αυτό ήταν πολύ!
Ότι πήρε και τον κινηματογραφικό ρόλο της Lara....όπου υπάρχει καπνός μάλλον υπάρχει και φωτιά!

Lara Croft: Tomb Raider 2001Lara Croft: Tomb Raider - The Cradle of Life 2003
Προσωπικά όσο και αν οι 2 πρώτες ταινίες βαδίζουν πάνω στα βήματα, την φιλοσοφία, των παιχνιδιών και του χαρακτήρα της Lara, θεωρώ την 3η ταινία πιο πιστή στο παιχνίδι :

Rise of the Tomb Raider
και καλύτερη από τις 2 προηγούμενες:


Tomb Raider 2018


 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Η μόνη λοιπόν αξιόλογη προσπάθεια αποτύπωσης του 3d σε παιχνίδι πριν το 1996 ήταν το :

Alone in the Dark το 1992
Εκτός ότι ήταν η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια 3d game, ήταν και το πρώτο survival horror game!
Η μεταφορά του όμως στον κινηματογράφο με 2 ταινίες ήταν σκέτη αποτυχία! Ειδικά η πρώτη του 2005 πιο πολύ θυμίζει ταινία που έκαναν οι fans και όχι χολιγουντιανή παραγωγή!


Alone in the Dark 2005Alone in the Dark 2008

Τώρα κατά πόσο το παιχνίδι, και οι ταινίες στη συνέχεια, βασίστηκαν στην ταινία :


Alone in the Dark 1982
Ποιος ξέρει?!

Πάντως ο τίτλος Alone in the Dark έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά, υπάρχει και μια ισπανική δραματική ταινία του 1978, Solos en la madrugada δεν έχει όμως κάποια σχέση με τρόμο.

Η πρώτη ταινία, αυτή του 2005, έτυχε να τη δω για έναν και μόνο λόγο, συμμετείχαν στο soundtrack οι Nightwish.......!!
Αυτός, και μόνο αυτός, ήταν ένας πολύ καλός λόγος για να την δω.....


Τραγουδάρα (μουσική και στίχος).....
Στη συνέχεια οι Nightwish αποκήρυξαν αυτό το video clip, που μέχρι το 2015 ότι βίντεο έψαχνες αυτό έβλεπες, και στην επίσημη σελίδα τους έχουν το βίντεο απαλλαγμένο από τις σκηνές της ταινίας!! Και πολύ καλά έκαναν.
Μου κακοφάνηκε, και υποθέτω σε πολλούς fans, όταν είδα αυτήν την χάλια ταινία με μουσική Nightwish.....οποία κατάντια?!
Έτσι έχουμε πια την αναθεωρημένη, καθαρή, έκδοση video clip του τραγουδιού........
("Φορτώνω" καλοκαιριάτικα, και αν αρχίσω με nightwish δεν σταματώ, μη το περάσω στα ηχεία και κάνω ανάστα τη γειτονιά που έχουν όλοι παράθυρα ανοικτά να ακούν τον Marco να ...ουρλιάζει!!!!!..... lol )
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Είχα σκοπό να ασχοληθώ σήμερα με ένα άλλο μεγάλο παιχνίδι, ένα παιχνίδι που έχει γράψει και αυτό ιστορία στον χώρο, επειδή όμως έχασα αρκετό χρόνο σε κάποιες απαντήσεις θα προχωρήσω σε μια πιο...γρήγορη ανάρτηση.

Όπως έγραψα παραπάνω μέχρι το 2010 το Lara Croft: Tomb Raider του 2001 ήταν πρώτη, σε δημοτικότητα και εισπράξεις, μεταφοράς παιχνιδιού σε ταινία.

Το 2010 έχασε την πρωτιά από ένα άλλο, παρόμοιο θα το έλεγες θεματολογικά, παιχνίδι και προγενέστερο της Lara φτωχότερο όμως το πρώτο, το Prince of Persia 1989:
Είχε αρκετές συνέχειες σαν παιχνίδι και έγινε και ταινία:


Prince of Persia: The Sands of Time 2010
Καλή ταινία σαν περιπέτεια και σαν μεταφορά, ένα ευχάριστο 2ωρο.
 

trias

Fansubber
Διαχειριστής
FnSbrs Team
Επιμελητής
Το 2010 έχασε την πρωτιά από ένα άλλο, παρόμοιο θα το έλεγες θεματολογικά, παιχνίδι και προγενέστερο της Lara φτωχότερο όμως το πρώτο, το Prince of Persia 1989
Είμαι από αυτούς που έπαιξαν αυτό το παιχνίδι (αρχαίος). Πρωτοποριακό για την εποχή του θυμάμαι ή τουλάχιστον σε εμένα έκανε εντύπωση. Είδα και την ταινία...
 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Είμαι από αυτούς που έπαιξαν αυτό το παιχνίδι (αρχαίος). Πρωτοποριακό για την εποχή του θυμάμαι ή τουλάχιστον σε εμένα έκανε εντύπωση. Είδα και την ταινία...
Θα μας φάει η αρχαιότητα trias....!!
Αν σκεφτείς πόσο λίγοι μείναμε για να μιλάμε.......?!
Χώρια που αποκαλύπτει και την ηλικία μας....... rolling_on_the_floor_laughing

Να υποθέσω πως κι εσύ είσαι απ' αυτούς που έπαιξαν τριγωνική λάρα.......lol......ακόμα και αν δεν έπαιξες την γνώρισες μέσα από άλλους....άλλες εποχές....
 
 • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: trias

trias

Fansubber
Διαχειριστής
FnSbrs Team
Επιμελητής
Χώρια που αποκαλύπτει και την ηλικία μας
;Oσο υπάρχει όρεξη για δημιουργία, για διασκέδαση, για επικοινωνία η ηλικία δεν με τρομάζει. Δεν μας πήραν και τα χρόνια, βέβαια... rolling_on_the_floor_laughing
Ναι, να χαίρεσαι κάθε πίξελ βρε παιδί μου... Άσε που εμείς είδαμε όλη την εξέλιξη του 3d modeling... winking_face_with_tongue
 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Ξαναγυρνάμε στο μαγικό 1996 και σε μια σειρά παιχνιδιών που έγραψε ιστορία στο χώρο, μεγάλη ιστορία. Σεβασμός και αναγνώριση αξίζει η survival horror game σειρά Resident Evil.
Ποιος, ποιος δεν έχει παίξει έστω ένα Resident Evil και να θέλει να αποκαλείται, και να είναι gamer!?
Εντάξει μπορεί να υπάρχουν αρκετοί, πάσο.
Αν όμως ασχολείσαι με το gaming έχεις, έστω, ακούσει για αυτό το ανυπέρβλητο, ανεπανάληπτο παιχνίδι!
Στην ίδια κατάταξη με το Tomb Raider και το κόκκινο χαπάκι!
Εγώ, και άλλοι πολλοί, νιώθω και νιώθουμε τυχεροί που ζήσαμε σ' αυτό το μαγικό 1996 και βιώσαμε την γέννηση του gaming όπως το ξέρουμε σήμερα!
Τι παιχνιδάρες, που άφησαν εποχή, παίξαμε?!


Το 2, τι παιχνιδάρα ήταν....παραθέτω την remastered για Ps4 διότι ως φαν πως θα μπορούσα να μην το παίξω και βελτιωμένο....αρκετά!


Τρεχάτε ποδαράκια μου στη θέα του Tyrant.......τι παιχνιδάρα, όσο θυμάμαι το αρχικό gaming, διότι στο βελτιωμένο απλά ήθελα να ξαναζήσω το αρχικό feeling αλλά.....μετά από τόσα χρόνια και τόσα παιχνίδια, κακώς το έπραξα.....Ξαναζεσταμένο πιάτο πως είναι δυνατόν να έχει την ίδια γεύση με το αρχικό!!

Ναι, τα σημερινά παιχνίδια έχουν 4κ γραφικά, καλύτερες engine, καλύτερα σε όλα, κινήσεις, fighting, dodge, loot κ.α.
Άλλη εποχή όμως αυτή του 1996.
Δεν μπορείς να την περιγράψεις αν δεν την έχεις ζήσει, τα λόγια όμορφα μπορεί να ντύσουν και να περιγράψουν τα συναισθήματα, όταν όμως αυτά βιώνονται καμία περιγραφή δεν μπορεί να τα καταφέρει.
Μιλάμε στους νεότερους για εκείνη την εποχή, όπως μιλούσαν σ' εμάς οι πατεράδες μας για την εποχή που γεννήθηκε η Hard Rock και Heavy Metal, για την εποχή των Led Zeppelin και γενικά της βρετανικής μουσικής σκηνής, και όχι μόνο!

Εδώ ο κινηματογράφος κι αν τίμησε παιχνίδι!
6 ταινίες, 3 animation, 1 tv series (αυτή τρέχει τώρα)

Τι άλλο να ζητήσει ένα παιχνίδι?!


Resident Evil 2002
Resident Evil 2: Apocalypse 2004
Resident Evil: Extinction 2007
Resident Evil: Afterlife 2010
Resident Evil: Retribution 2012

Resident Evil: The Final Chapter 2017
Εντάξει δεν παίρνουν κάποιο όσκαρ ή λέοντα, φοίνικα κ.α. Δεν τα βλέπεις όμως και γι αυτούς τους λόγους!!!


Τα animation, καλύτερα από τις ταινίες πάντως......


Resident Evil : Degeneration 2008

Resident Evil: Damnation 2012

Resident Evil: Vendetta 2017Και η τηλεοπτική animation σειρά


Resident Evil: Infinite Darkness 2021.....running


Και εις ανώτερα, με την καλή έννοια βεβαίως -βεβαίως....περιμένουμε κι άλλα Resident Evil projects, games, movies, animation, tv series.....
 

Συνημμένα

 • 99805c7a2d61f68b910a92fcb93e6069.jpg
  99805c7a2d61f68b910a92fcb93e6069.jpg
  83 KB · Προβολές: 55
 • z2yghmuu5utz.jpg
  z2yghmuu5utz.jpg
  51,4 KB · Προβολές: 55
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Λόγω της....πρόσφατα New version της αρχικής ταινίας θα σταθώ στο Mortal Kombat.

Mortal Kombat 1992Από τότε έχουν βγει άλλα 13 αρχικά παιχνίδια, 10 ανανεώσεις και 3 συλλογές!!!!!

Αρκετό gaming υλικό αυτή η σειρά. Προσωπικά δεν έπαιξα κανένα Mortal Kombat, νομίζω ότι σε κάποιο φιλίκο σπίτι είδα να παίζουν το 2 ?!......δεν θυμάμαι. Δεν είχε καμία σχέση με main story , απλά έμπαινες διάλεγες ένα χαρακτήρα και πλακωνόσουν στο "ξύλο" μ' έναν άλλο χαρακτήρα!Ένιωσα τόση βαρεμάρα βλέποντάς το gaming, που όταν έπιασα το χειριστήριο στα χέρια για να παίξω ήμουν ήδη προκατειλημμένος, έτσι χάθηκε η όποια ευκαιρία να το εκτιμήσω.
Που είναι ο "φόβος" του Resident Evil, που είναι οι γρίφοι της Lara.....μια συνεχόμενη επανάληψη έβλεπα στα Mortal Kombat. Σε πολλούς αρέσει και έχουν δίκιο να χαρακτηρίζουν τη σειρά επική, βλέπω και στο Ginx στο "Σκάσε και Παίξε" (έτσι μεταφράζει η cosmote τη σειρά) και δεν θυμάμαι την άλλη σειρά εκπομπών που ασχολείται με παλιά παιχνίδια, που παίζουν ακόμα τα παλιά Mortal Kombat.
Εντάξει αρέσει σε πολλούς και αυτό είναι σεβαστό!

Και σαν ταινίες άρεσαν σε πολλούς, κι εδώ, όπως στο RE, τι άλλο να ζητήσει ένα παιχνίδι:


Mortal Kombat 1995
Subzero, Scorpion, Sonia κ.α, ειδικά όμως ο Christopher Lambert στον ρόλο του Lord Raiden....ωραίος!

Με δυναμική μουσική επένδυση που έπαιξε και σε club.....και τα φωτορυθμικά με τα leiser σαν τρελά πέρα δώθε, και να βλέπεις τον κόσμο να φωνάζει ........Mortal Kombaaaat.......Mortal Kombat: Annihilation 1997


Mortal Kombat: Legacy 2011

Και αυτή που βγήκε τώρα.....

Mortal Kombat 2021

Θα ξαναδούμε subzero......
Έχουμε τα animation:


Mortal Kombat: The Journey Begins 1995
Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge 2020Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms 2021 (έχει ανακοινωθεί για φέτος, σ' ένα μήνα θα βγει το επεισόδιο, αυτό έχουν ανακοινώσει)
Και τις σειρές:

Mortal Kombat: Defenders of the Realm 1996
Mortal Kombat: Conquest 1998

 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Warcraft......το "yes my lord" ακόμα ηχεί στα αυτιά μου όταν γίνεται αναφορά σ' αυτό!
Η Blizzard έχει βγάλει φοβερά παιχνίδια, ανήκει στις 4 μεγάλες εταιρείες/φυσικά πρόσωπα (κάτι σαν τους big 6 στην premier league) σε ότι αφορά real time strategy-RTS και είναι και το αγαπημένο μου είδος παιχνιδιών.

Πρώτη στη δική μου κατάταξη είναι η Creative Assembly (μαζί με Sega) για την ανεπανάληπτη, κορυφαία, ανυπέρβλητη σειρά παιχνιδιών Total War!
"Όταν μιλάμε για στρατηγική το εννοούμε", αυτό θα έπρεπε να ήταν, και να είναι, το σλόγκαν των Total War.
Το History Channel στα ντοκιμαντέρ με τις μεγαλύτερες μάχες γραφικά απ' αυτό το παιχνίδι χρησιμοποιούσε, μπορεί και να χρησιμοποιεί ακόμα, δεν ξέρω!!!
Δεύτερη η Blizzard για τα warcraft αλλά και για το ΕΠΟΣ Starcraft (ειδικά το 2)!!!

"I am the Swarm. Armies will be shattered. Worlds will burn. Now, at last, on this world, vengeance shall be mine. For I am the Queen of Blades."
Sarah Kerrigan(από τα καλύτερα cinematic trailer παιχνιδιών)


Τρίτη θέση ο Sid Meier για τα Civilizations
Τέταρτη η Ensemble Studios για την αξέχαστη σειρά παιχνιδιών Age of Empires.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές άλλες εταιρίες που έχουν βγάλει φοβερά RTS.....Company of Heroes (παιχνιδάρα) , Men of War, Anno series, κ.α...

Το Warcraft άξια ανήκει στα κορυφαία rts και γενικά στα κορυφαία παιχνίδια .....

Από το Warcraft του 1994Μέχρι το World of Warcraft 2007 έως σήμερα.....
Έχει βγάλει πόσα παιχνίδια, comics, magazines, novels, manga......ε να μην έβγαζε και μια ταινία?!


Warcraft 2016
Πήγε να αντιγράψει λίγο τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", κατά την άποψη πολλών, αυτό όμως δεν μειώνει καθόλου το γεγονός πως είναι από τις λίγες καλές μεταφορές παιχνιδιών στον κινηματογράφο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Ένας ακόμη δημοφιλής τίτλος είναι και το Grand Thieft Auto.

Έπαιξα το 5 στο ps3, και από τότε δεν ασχολήθηκα μ' αυτόν τον τίτλο. Ειδικά στο Online τέτοια ......"τοξικότητα" δεν ξανασυνάντησα παρά μόνο στο Division 2.....και γενικά μετά το GTAV αποφεύγω τα online ......έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Ταινία ή σειρά βασισμένη στα GTA δεν υπάρχει, υπάρχει μια ταινία του 1977 με τον ίδιο ακριβώς τίτλο


Αλλά υπάρχουν ενστάσεις ότι η Rockstar έκανε το παιχνίδι απ' αυτή τη ταινία. Το παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό από την ταινία.
Αν θα γυριστεί ταινία που να βασίζεται στο παιχνίδι, όχι μόνο είναι άγνωστο αλλά είναι και ασύμφορο καθώς δεν θα διαφέρει από τις πολλές, παρόμοιες, ταινίες που έχουν γυριστεί ήδη.

Ο καθένας με την άποψη του!!!

Τι να την κάνεις όμως την ταινία όταν έχεις την ίδια την ζωή να αντιγράφει το συγκεκριμένο παιχνίδι!!

Καλά ο τύπος το έλιωσε το GTA, έχει ξοδέψει χρόνο στο παιχνίδι που έγινε κυριολεκτικά τρόπος ζωής!!!!!!Το διασκεδαστικό μέρος της ιστορίας:
Το τρομακτικό μέρος αυτής:
Υπάρχουν πολλά βίντεο με καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου ή γενικά με καταδίωξη όπως το παρακάτω:
Οπότε τι να σου κάνει μια ταινία παραπάνω, βλέπε ειδήσεις και όλο και θα πέσεις σε κάποιο ...."επεισόδιο" GTA....!!! lol....
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα Κάτω μέρος