Το Φαινόμενο

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Μου ήρθε σαν θέμα γράφοντας για το redisent evil (σχετικό με το βίντεο clip που θα παραθέσω) και πως προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους νεότερους αυτές τις όμορφες εποχές του gaming!

Μιλάω με τα παιδιά για θέματα μουσικής, τι ακούνε, τις τάσεις, εντάξει λείπω και από τον χώρο κάποια χρόνια, αν και παρακολουθώ γενικά την εξέλιξη της μουσικής.
Μου λένε, «αυτός έχει τόσους followers, τόσα like» κ.α, και τους ζητάω να ακούσω το τραγούδι......

Μπορεί να είμαι, που είμαι, έστω, λόγω ηλικίας.....μπορεί λοιπόν να είμαι boomer, μπορεί επειδή έζησα στην εποχή των......."θεών", στη δική μας χρυσή μουσική εποχή, ακούγοντας φυσικά για άλλους προγενέστερους "θεούς". Μπορεί, λόγω ηλικίας, ότι και αν μου λέγανε για Hard Rock και Heavy Metal, τότε να τ' άκουγα αλλά οι τάσεις ήταν διαφορετικές. Που μυαλό πιτσιρικάς για Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath κ.α.
Τους άκουγα, όχι όμως όπως τους ξανάκουσα κάποια χρόνια μετά. Μην επεκταθώ σε κοινωνικοπολιτικούς και διάφορους άλλους λόγους που οδηγούσαν αρκετούς στην επιλογή της μουσικής που ακούγανε και τους αντιπροσώπευε. Εγώ λόγω οικογενειακής παράδοσης, σε θέμα χόμπι, και ενασχόλησης με την μουσική σαν καλός μύλος όλα τ' άλεθα!

Ήρθε όμως το 1982, αυτή κι αν ήταν χρονιά, και έκανε άνω κάτω όλον κόσμο επηρέασε την μουσική τόσο που ακόμα ζούμε τ' απόνερα αυτής της χρονιάς σε όλα τα επίπεδα.
Και όταν γράφω πως έκανε άνω κάτω όλον κόσμο.......το εννοώ......κυριολεκτικά!
(Από το φροντιστήριο των αγγλικών, όταν σχολούσα κάθε Παρασκευή, έτρεχα να προλάβω το Μουσικόραμα, μπας και δείξει κάποιο video clip του jackson)Άνω κάτω λοιπόν όλος ο πλανήτης για το Φαινόμενο......


Ανατριχιαστικό!Υστερικό!


Έχουμε να πληρώσουμε για αρκετές αμαρτίες....lol

Αλλά ποιος μπορεί να κατηγορήσει εκείνη την γενιά, τη δική μου γενιά, όταν για πρώτη φορά στη ζωή μας είδαμε κάτι τέτοιο?!
Δεν είχαμε τις βάσεις και τις δυνάμεις να αντισταθούμε. Ναι γνωρίζαμε για τα......."καταναλωτικά" προϊόντα μαζικής αποχαύνωσης, και αποπροσανατολισμού μας μιλούσαν οι παλαιότεροι, ούτε αυτοί όμως δεν φαντάστηκαν, δεν πρόβλεψαν το Φαινόμενο. Αυτό το τσουνάμι δεν υπήρχε αρκετό "ανάχωμα" για να το σταματήσει. Τα ισοπέδωσε όλα, ΟΛΑ!


(εδώ η σχέση με τα resident evil )

Και τόσα άλλα τραγούδια


Πως μπορείς να ζητήσεις από παιδιά να αντισταθούν σε κάτι που έφερνε τέτοια ...."επανάσταση"?!
Να τους απαγορεύσεις να δουν τηλεόραση, να ακούν ράδιο, να μιλάνε με φίλους, να βγαίνουν έξω, όταν όλοι μιλούσαν γι' αυτό και ακόμη περισσότερο......χόρευαν, πως επηρέασε έτσι ακόμα και τον χορό αυτός ο άνθρωπος!


Όταν ακόμα και στις μέρες μας......εντάξει, πάνω κάτω.....


ΜεξικόΣτοκχόλμη
Βουκουρέστι

ΡουμανίαΑθήνα

Και σε τόσες άλλες χώρες και πόλεις......


Φαινόμενο, με όλη τη σημασία!
 
  • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: trias
Μπλουζα Κάτω μέρος