Ψυχρή Λίμνη

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Όλοι ή σχεδόν όλοι ακούσαμε, είδαμε, διαβάσαμε για το φαινόμενο αυτό τις τελευταίες μέρες καθώς οι επιστήμονες προειδοποιούν πως θα χτυπήσει και τη χώρα μας!
Το τι είναι ψυχρή λίμνη δεν είμαι κατάλληλος να περιγράψω, οπότε παραθέτω κάποιες από τις πολλές πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε :


Και ένα βίντεο:Υπάρχει όμως μια ανησυχητική ομοιότητα, μικρή βέβαια και σίγουρα όχι χολιγουντιανή, με μια γνωστή blockbusterική ταινία που θέμα της είναι αυτή ακριβώς η απότομη αλλαγή του καιρού με ακραία καιρικά/ατμοσφαιρικά φαινόμενα!


The Day After Tomorrow 2004

Η ταινία δεν είναι κακή, αντιθέτως μάλιστα κρύβει και αρκετή επιστήμη πίσω της. Οπότε έχουμε μια αρκετά καλή επιστημονικής φαντασίας οικολογικής καταστροφής ταινία ! Εννοείτε πως σε blockbuster ταινία με πολλά εφέ θα δούμε και κάποια υπερβολή, όχι όμως σε βάρος της επιστήμης και να την χρησιμοποιεί μόνο για να πάρει την περιγραφή sci-fi! Η ταινία δεν έχει χαρακτηρισμό sci-fi, εγώ τον δίνω για τους λόγους που εξήγησα στο θέμα με τις επιστημονικές ταινίες.

Σκεφτείτε πως επηρεάζει το κλίμα της Ευρώπης, και όχι μόνο, το Gulf Stream ειδικά αν αυξηθεί το γλυκό νερό στους ωκεανούς. Οι επιστήμονες έχουν κρούσει αρκετές φορές τον κώδωνα κινδύνου.....!Σε αναμονή της Ψυχρής Λίμνης λοιπόν και ευελπιστούμε να αποδυναμωθεί αρκετά φτάνοντας στη χώρα μας και να μην έχουμε τα καταστροφικά και τραγικά, σε απώλειες ανθρώπινων ζωών, αποτελέσματα που βίωσε η Γερμανία και το Βέλγιο αυτές τις μέρες, και εμείς πριν δύο χρόνια στη Χαλκιδική.Οι επιστήμονες πάντως προειδοποίησαν, είδαμε τα αποτελέσματα του φαινομένου στις άλλες χώρες, ελπίζουμε στην επιφυλακή του κρατικού μηχανισμού και στην σωστή προετοιμασία και ενημέρωση για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.
Πάντως όπως μας προειδοποιούσαν εδώ και χρόνια και τώρα τα ζούμε, θα έχουμε όλο και συχνότερα, στα χρόνια που έρχονται παρόμοια, ακόμα και πιο έντονα, καιρικά φαινόμενα!
 

Συνημμένα

  • 1216.jpg
    1216.jpg
    107,9 KB · Προβολές: 46
Μπλουζα Κάτω μέρος