Cola Wars 2019

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος


Δύσκολο θέμα, όσο και αν προσπαθώ να επικεντρωθώ και να γράψω γι΄ αυτό το ντοκιμαντέρ, που προσπαθώ εδώ και μέρες να γράψω, δεν μπορώ να αποφύγω τις προεκτάσεις του πάνω σ' ότι γράφω.
Πολύ δύσκολο θέμα και την δυσκολία αυτή την παράγει ο τίτλος, αυτές οι δύο λέξεις που περιέχει, cola και war, ανοίγουν η καθεμία, ξεχωριστά, ολόκληρη θεματολογία και αρθρογραφία, έναν ωκεανό γνώσης!
Θα προσπαθήσω όμως να μείνω εντός θέματος και να μην επεκταθώ, διότι αν επεκταθώ τότε θα χρειαστούμε μίτο......ήδη ξεφεύγω....

Το ντοκιμαντέρ λοιπόν το έχει το κανάλι ONE και το έχει τακτικά σε επανάληψη, και αν το πάρω είδηση το ξαναβλέπω!
Είναι κρίμα που ένα τέτοιο καταπληκτικό ντοκιμαντέρ δεν έτυχε ανάλογη μεταχείριση από κάποιον μεταφραστή.

Οι 2 ΠΠ μαζί με προγενέστερους και άλλους μικρότερους, άλλαξαν τον χάρτη του κόσμου, γεωγραφικά, κοινωνικά, πολιτικά και γνωρίζουμε τα τραγικά αποτελέσματα αυτών των 2 πολέμων λίγο-πολύ.
Υπάρχουν όμως και άλλοι παγκόσμιοι πόλεμοι τους οποίους ζούμε καθημερινά, οι εταιρικοί πόλεμοι!
Άλλοι μικρότεροι, άλλοι μεγαλύτεροι, ειδικά σαν αυτόν των φαρμακοβιομηχανιών δεν υπάρχει όμοιος του!

Μάλλον όμως υπάρχει και αυτός είναι ο πόλεμος των cola!

Ένας πόλεμος που δεν νομίζω να σταματήσει στο εγγύς μέλλον και καθημερινά αλλάζει τον κόσμο της αγοράς, έχοντας εγκλωβίσει τον κόσμο, το αγοραστικό κοινό δηλαδή, σ' ένα εταιρικό δίπολο με φανατικούς φίλους και εχθρούς!
Πως λέγανε πριν καιρό πως ο νέος πόλεμος θα γίνει ανάμεσα σε χρήστες iphone και χρήστες samsung?!
Ε, κάτι παρόμοιο έγινε, ειδικά στις Η.Π.Α, με το coca vs pepsi!

Όπως πολύ σωστά λέει κάποιος στο ντοκιμαντέρ, "στο μέλλον ακόμα και το νερό που θα πίνουμε θα ανήκει σε μια απ' αυτές τις 2 εταιρείες"

Τραγουδιστές, ηθοποιοί, ο ίδιος ο κινηματογράφος, τηλεοπτικές εκπομπές, αθλητικά events, δεν έχουν αφήσει τίποτα χωρίς να το αγγίξουν.

Ότι βλέπουμε, ότι ακούμε, ακόμα και ότι σκεφτούμε, ανθυγιεινό ή υγιεινό, από cola μέχρι τσάι, συμμετέχουμε σ' αυτήν την μάχη, και όσο αυτές οι δύο εταιρείες αγοράζουν ότι εμφιαλώνεται σ' όλον τον κόσμο, αλήθεια η Βίκος αντιστέκεται ακόμα?!, τότε θα μεγαλώνει και η συμμετοχή μας σ' αυτόν τον πόλεμο.

Έτσι μαζί με την παρουσίαση αυτού του καταπληκτικού ντοκιμαντέρ και μια παράκληση προς τους φίλους μεταφραστές, ασχοληθείτε λίγο μ' αυτό, είναι κρίμα να μην υπάρχει υπότιτλος για να το δει περισσότερος κόσμος και να μάθει. Από εκεί και πέρα ο καθένας με τις επιλογές του.

Υπάρχουν και άλλα ντοκιμαντέρ με τις cola που μπορείτε να βρείτε στο youtube, θα παραθέσω στις απαντήσεις κάποιο, το συγκεκριμένο όμως φέρει υπογραφή του HISTORY Channel, άλλη βαρύτητα και δυστυχώς δεν υπάρχει πουθενά ολόκληρο ή τουλάχιστον δεν το βρήκα εγώ όσο και αν έψαξα, οπότε στα γνωστά λημέρια!

Δεν μπορώ να βρω ούτε το trailer αυτού του ντοκιμαντέρ, βρίσκω κάποια αλλά δεν είναι αυτού οπότε παραθέτω από σελίδα του fb το trailer......


Δεν χρειάζεται να συνδεθείτε στο fb, το λινκ αμέσως θα ανοίξει την σελίδα με το trailer.

 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Ένα ακόμη ντοκιμαντέρ που υπάρχει στο youtube είναι το:

The Cola Conquest part1-2


 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Κάτι που ξέχασα, όσοι παρακολούθησαν το euro, εννοώ τις ειδήσεις που αφορούσαν το euro αλλά και όσοι από περιέργεια διάβασαν, άκουσαν, είδαν θα έμαθαν για την κίνηση του Ρονάλντο:Και είχε σαν αποτέλεσμα:
Μετά ακολούθησε και ο Λοκατέλι :


Ενώ ο Πογκμπά το πήγε....σε άλλο επίπεδο:

Και το αποτέλεσμα από την κίνηση του Πογκμπά:

Απίστευτο!

Στην μια περίπτωση η εταιρεία χάνει 4 δις, στην άλλη περίπτωση εταιρεία κερδίζει 1 δις....!!!!!!

Και όλα αυτά διότι ο Πογκμπά ΔΕΝ είπε κάτι, δεν μίλησε, απλά έκρυψε ένα μπουκάλι......ο οικονομικός παραλογισμός σε όλου του το μεγαλείο!
 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Τώρα που ξαναβλέπω την κίνηση του Πογκμπά.....όχι βρε συ και την μπιρίτσα.

Εντάξει δεν είναι και ότι καλύτερο αυτές οι .....μπίρες, καθώς γνωρίζουμε πως η βιομηχανοποίηση και η επιτάχυνση για την υπερπαραγωγή της έχει οδηγήσει σε πρακτικές ζύμωσης, ψύξης κ.α που μπορεί να μην είναι συμβατές με τη παραδοσιακή καθαρή ζύμωση που γίνεται σε μικρότερες εταιρείες, πιο ....οικογενειακές, πιο παραδοσιακές.

Αλλά η μπίρα είναι γνωστή εδώ και χιλ. χρόνια:Τέλος πάντων, τι ήθελε να πει ο Πογκμπά με αυτήν του την κίνηση, μάλλον το παρακάτω ήθελε να τονίσει που ανάγκασε και την ΟΥΕΦΑ να προβεί σε ανάλογη ενέργεια (υποθέτω, σύμφωνα με το άρθρο):Πάντως κάποιες προτάσεις μου για καλές μπίρες είναι οι παρακάτω:


Gulden Draak ή αλλιώς Golden Dragon

αρώματα, χρώμα, γεύση, και σε ειδικό ποτήρι.......από τις κορυφαίες
Υπάρχει πια και σε super market, κάποτε την αναζητούσαμε μόνο σε επιλεγμένες κάβες.....


La Trappe triple και γενικά όλες οι La trappe ειδικά όμως στο κεραμικό άλλη γεύση.
Βασικά όλες οι μοναστηριακές μπίρες με καταγωγή Βέλγιο και Ολλανδία είναι, απλά, κορυφαίες, κατά την άποψή μου και τις προτείνω σε φίλους και γνωστούς.

Πιείτε υπεύθυνα και ώριμα....
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα Κάτω μέρος