Διασκεδάζοντας στο fansubbers

fansubber

Μέλος του προσωπικού
Μέλος
Ακολουθεί συνομιλία ενός χρήστη με το όνομα BBC Earth με τους δύο διαχειριστές του φόρουμ.

Ευαίσθητα και προσωπικά δεδομένα έχουν σβηστεί για λόγους δεοντολογίας,
ωστόσο σας παραθέτουμε τις συνομιλίες ελπίζοντας να διασκεδάσετε κι εσείς.


1.png

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Καλησπέρα, είμαι εκπρόσωπος του BBC Earth από την Αγγλία και πρόσφατα ανακαλύψαμε, με τη βοήθεια κάποιων Ελλήνων, ότι στην εφαρμογή Subs Player υπάρχει περιεχόμενο ιδιοκτησίας του BBC. Αναφέρομαι στα ντοκιμαντέρ "Civilisations" και "A Perfect Planet". To BBC Earth πρέπει να ελέγξει το περιεχόμενο (βίντεο και υπότιτλους) και για να γίνει αυτός ο έλεγχος πρέπει να μας στείλετε βίντεο και υπότιτλους, αν θέλετε να επιτραπεί η χρήση αυτού του περιεχομένου από την εφαρμογή σας. Αφού συμπιέσετε το περιεχόμενο, ανεβάστε το σε κάποια σελίδα όπως το mega,io και στείλτε μας το λινκ σε αυτήν τη συνομιλία, ώστε να το λάβουμε και να το επιθεωρήσουμε. Ελπίζω να δείξετε κατανόηση και να συναινέσετε σε αυτήν την απόφαση. Ευχαριστώ.​

Ο διαχειριστής που έλαβε το μήνυμα απαντά...

2.jpg

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Γεια σας,
Πρώτον, ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Ο Subs Player είναι ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων όπως όλα τα άλλα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε περιεχόμενο που εμφανίζεται σε αυτόν δεν βρίσκεται, με κανέναν τρόπο, στην κατοχή του Subs Player και της ομάδας του.
Δεύτερον, πριν πούμε περισσότερα, θα θέλαμε να δούμε κάποιο είδος απόδειξης ότι είστε αυτό που λέτε. Η δημιουργία ενός τυχαίου προφίλ σε ένα φόρουμ, όπου ο καθένας μπορεί πολύ εύκολα να ισχυριστεί ότι είναι όποιος και ό,τι θέλει, δεν αποτελεί ένδειξη για αυτό και, ειλικρινά, φαίνεται λίγο πρόχειρο - το λιγότερο.
Εν κατακλείδι,, θα περιμένουμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση με έναν πιο επίσημο τρόπο. Αυτό σημαίνει, φυσικά, να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του επαγγελματικού σας email και μέσω της εταιρείας σας.​3.jpg

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Είμαι από το BBC και πρέπει να το πιστέψετε. Μπορώ να σας αναφέρω επειδή δημιουργείτε υπότιτλους για περιεχόμενο που δεν είναι δικό σας και ανήκει στην εταιρεία μου. Αυτό είναι ένα νέο πρωτόκολλο και πρέπει να το ακολουθήσετε, αλλιώς θα είστε παράνομοι και θα αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα με τους ανωτέρους μου. Ακολουθώ απλώς οδηγίες και πρέπει να το κάνετε κι εσείς. Κάνετε αυτό που σας λέει η εταιρεία μου.​

Στη συζήτηση μπαίνει δεύτερος διαχειριστής...

4.jpg


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
- Ως διαχειριστής, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η διεύθυνση IP σας έχει καταγραφεί όπως και η διεύθυνση email σας. Θα σταλούν στα κεντρικά γραφεία του BBC και στη συνέχεια θα κινήσουμε εναντίον σας οποιαδήποτε νομική διαδικασία χρειαστεί.
Έχετε μία ημέρα για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας προτού προχωρήσουμε στα παραπάνω βήματα.

-Τι εννοείτε να επαληθεύσω την ταυτότητά μου;


Στη συνέχεια το εν λόγω άτομο άλλαξε το email που χρησιμοποίησε για την εγγραφή του, βάζοντας το YourQuestions@bbc.co.uk που είναι το επίσημο email του BBC για όποιον θέλει να επικοινωνήσει μαζί τους.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σταλεί στο BBC ένα email στο οποίο έπρεπε να επιβεβαιώσουν ότι ο χρήστης BBC Earth θέλει να εγγραφεί στο fansubbers.
Ακολουθεί η απάντησή μας...


5.jpg

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Το σύστημά μας, μετά την αλλαγή του email σας βρίσκεται σε αναμονή επιβεβαίωσης.
Με αυτόν τον τρόπο θα επαληθεύσετε την ταυτότητά σας.


Εννοείτε ότι δεν υπήρξε συνέχεια. Ο χρήστης BBC Earth δεν έχει δώσει σημεία ζωής μετά από αυτό.
Ούτε ο χρήστης που βρίσκεται πίσω από όλο αυτό (και ναι, γνωρίζουμε ποιος είναι - το ψευδώνυμό του).

fansubbers.gr
 

antonino

Fansubber
Διαχειριστής
FnSbrs Team
Επιμελητής
Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε σε νομικές διαδικασίες, έτσι;
 
  • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: trias

fansubber

Μέλος του προσωπικού
Μέλος
Φυσικά και όχι.
Ο λόγος της δημοσίευσης, πέρα από το διασκεδαστικό της υπόθεσης, σκοπεύει στο να καταστήσει σαφές ότι μπορεί να είμαστε φίλοι των υποτίτλων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε χαζοί ή ανόητοι.
Καλή συνέχεια.
 

trias

Fansubber
Διαχειριστής
FnSbrs Team
Επιμελητής
Κάποια στιγμή, όμως, ίσως αρχίσουμε να γράφουμε και ονόματα, αλλά θα μας πουν και κακούς από πάνω. Πάντως, υλικό μαζεύουμε... Για κάθε γούστο... :p
 
καθαρός ουρανός....αστραπές δεν φοβάται.
Δεν έχω κατεβάσει τον subs και ειλικρινά δεν γνωρίζω το περιεχόμενο του, δεν ήξερα όμως ότι έχει και ντοκιμαντέρ! Ένα μεγάλο μπράβο σας αξίζει, και τα 2 ντοκιμαντέρ είναι αξιόλογα!
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: trias

trias

Fansubber
Διαχειριστής
FnSbrs Team
Επιμελητής
Καλημέρα, Τηλέμαχε. Πραγματικά, θα ήθελα να δεις από τον subs player τα 2 ντοκιμαντέρ να μας πεις τη γνώμη σου. Και τα 2 είναι 1080p.
 
Ψάχνοντας για τη διαφήμιση του "να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού", έπεσα πάνω σ' αυτό, το βρίσκω.......σχετικό (!!!) αλλά μυαλό είναι αυτό, χείμωνα-καλοκαίρι, γερνάμε κιόλας......ότι συσχετισμούς θέλει κάνει.
Από την άλλη.....μπορεί και να είναι όντως σχετικό, ξέρετε εσείς, σε κάποιο άλλο σύμπαν, σε κάποια άλλη διάσταση....έστω σ' έναν άλλον γαλαξία βρε παιδί μου.... 
  • Χαχα
Αντιδράσεις: trias
Καλημέρα, Τηλέμαχε. Πραγματικά, θα ήθελα να δεις από τον subs player τα 2 ντοκιμαντέρ να μας πεις τη γνώμη σου. Και τα 2 είναι 1080p.
Τα έχω δει trias και όπως έγραψα είναι αξιόλογα.
Πολλές φορές ανάμεσα σε μια ταινία και ένα ντοκιμαντέρ, βλέπω πρώτα το ντοκιμαντέρ και μετά την ταινία, αν υπάρξει χρόνος.....όπως εχθές το βράδυ που είδα το "Οι άγνωστοι Αθηναίοι", ενώ έχω στον σκληρό, που πάει από υπολογιστή στην τηλεόραση, ξέρεις έναν μικρό 250άρι γι' αυτόν τον σκοπό, πολλές ταινίες καινούργιες που δεν έχω δει, και όμως προτίμησα το ντοκιμαντέρ!
 
  • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: trias
Μπλουζα Κάτω μέρος