Κόμικ-Super Heroes και άλλα

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Ξεκίνησε ως απάντηση στο "Διάφορες Προτάσεις" στη συνέχεια όμως διαπίστωσα πως το θέμα είναι τεράστιο και ανοίγω νέο θέμα πάνω σ' αυτό!

Υπάρχουν οι super heros made in america, είχαμε και εμείς τους δικούς μας ........"σούπερ" ήρωες κάτι χιλιάδες χρόνια πριν, δεν θα το αναλύσω περισσότερο αυτό στην εισαγωγή αυτού του θέματος αλλά στην πορεία καθώς θα προσθέτω και άλλες απαντήσεις ίσως επεκταθώ!

Όπου και να κοιτάξεις δεν θα βρεις χώρα χωρίς τους δικούς της, παλιούς, πολύ παλιούς, ήρωες αλλά και νέες version σε κόμικ!!

Ας θεωρήσουμε πως η Η.Π.Α έχουν την....πρωτοκαθεδρία σε δημοτικότητα, συνυφασμένη με τις πωλήσεις, αλλά και ολόκληρη την βιομηχανία του κινηματογράφου να την στηρίζει σε ότι αφορά τους super heroes.

Πολύς κόσμος είδε το τέλος ενός μεγάλου κεφαλαίου της Marvel:


Avengers Endgame 2019

με κάποια "απόνερα" που βλέπουμε τώρα, ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί και θα έπρεπε να ειπωθούν όπως:


Black Window 2021

Έχουν λοιπόν οι Αμερικανοί την Marvel, την DC, και πόσες άλλες εκδόσεις κόμικ που χάνεσαι κυριολεκτικά .

Ένα πάρα πολύ καλό βιβλίο, το οποίο ανήκει στα σπάνια βιβλία, καθώς δεν έχει εδώ και χρόνια, πολλά χρόνια, επανεκδοθεί, ακόμα και όταν το έψαχνα ήταν δυσεύρετο, είναι το παρακάτω:

Η Ιστορία των Κόμικ, Λευτέρης Ταρλαντέζος 2006 εκδ. Αιγόκερως

Και μια πολύ καλή ταινία η οποία ασχολείται με το backround των κόμικ, όπως τα αναλύει ο Samuel Jackson είναι:Unbreakable 2000

Όλα καλά και ωραία λοιπόν στους ....."αγγελικά" πλασμένους κόσμους της Disney, της Warner και των άλλων κινηματογραφικών εταιριών.


Σαν εισαγωγή όμως θα ταξιδέψω σε μια άλλη χώρα που έχει και αυτή παράδοση στα κόμικ!

Εκεί βέβαια τα λένε manga......
και σαν μια πάρα πολύ καλή ταινία με..... τον λες και super hero !? είναι ο Rurouni Kenshin ή αλλιώς ........


Himura Battousai.....


Άλλο επίπεδο, άλλη διάσταση......άλλος κόσμος. Αγαπημένος ήρωας , αγαπημένες ταινίες. Εντάξει όχι τόσο καλές όσο η 1η αλλά δεν βλέπεις αυτές τις ταινίες για κάποιον άλλον λόγο εκτός απ' αυτόν που έχουν δημιουργηθεί.

Μπορεί να μην έχει τις.......πολιτικές, και κοινωνικές, τοποθετήσεις που είδαμε στο :

The Falcon and the Winter Soldier 2021
Αλλά όπως έγραψα....άλλο επίπεδο.....

Εντάξει την διανομή της ταινίας σε παγκόσμιο επίπεδο την ανέλαβε η Warner Bross , αλλά έχω γράψει για το "καρτέλ" του κινηματογράφου και των άλλων ΜΜΕ σε μια παλαιότερη απάντηση, από την οποία θα παραθέσω το βιβλίο που πρότεινα για να γνωρίσετε γι' αυτά τα......"καρτέλ":


Ο Γενικός Διακόπτης, Tim Wu, 2012 εκδ. ΓΙΑΛΟΣ


Από την εισαγωγή:

"Το πρώτο μέρος ανιχνεύει τη γέννηση αυτών των αυτοκρατοριών του πολιτισμού και των επικοινωνιών - δηλαδή την πρώτη περιστροφή του Κύκλου. Σε αυτό περιγράφεται πώς η κάθε νέα βιομηχανία της πληροφορίας του πρώιμου 20ού αιώνα -το τηλέφωνο, το ραδιόφωνο και ο κινηματογράφος- εξελίχθηκε ξεκινώντας από μία νέα εφεύρεση.
Στο δεύτερο μέρος, θα εστιάσουμε στην παγίωση της αυτοκρατορίας της πληροφορίας, συχνά με τη βοήθεια του κράτους, και τις επιπτώσεις που είχε ειδικά στην ελεύθερη έκφραση και στις μελλοντικές τεχνολογικές καινοτομίες. Για λίγο, όλοι, δικαιολογημένα, αισθανόμαστε κάποιο δέος μπροστά στις επιτυχίες της βιομηχανίας της πληροφορίας, μέσα κυρίως από την κολοσσιαία κεντρική διεύθυνση της εταιρικής δομής που δημιουργήθηκε κατά τη δεκαετία του 1930. Θα δούμε επίσης πώς η ίδια περίοδος υπήρξε η περισσότερο καταπιεστική στις ΗΠΑ σε σχέση με την ελευθερία εφαρμογής νέων ιδεών και μορφών έκφρασης.
Στο τρίτο μέρος θα διερευνήσουμε τους τρόπους με τους οποίους η ασφυκτική μονοπώληση της πληροφόρησης έχει εξασθενίσει ύστερα από δεκαετίες.
Στο τέταρτο μέρος θα παρατηρήσουμε πώς η ακόρεστη έλξη για υπερμεγέθεις εταιρείες, που οδήγησε στις πρώτες γιγαντιαίες επιχειρήσεις της πληροφορίας στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα, έσπειρε στα τέλη του μια νέα γενιά κολοσσών."Ας επανέλθω στον αγαπημένο μου ήρωα......Himura Battousai.....


Rurouni Kenshin 2012

Με καταπληκτική επική μουσική:

Και όσο για σκηνές μάχης.........ΔΕΝ υπάρχουν, να βράσω Marvel και όλους τους άλλους και τα CGI τους......!!!!! 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
All You Need Is Kill

Άλλο ένα manga....

που έγινε ταινία, και μάλιστα μια αρκετά καλή περιπέτεια.....


Edge of Tomorrow 2014

Αν και προτιμώ το......


Groundhog Day 1993
σε ότι αφορά στην επανάληψη της ίδιας μέρας, αυτό όμως δεν κάνει το Edge of Tomorrow μια κακή περιπέτεια.

Αντιθέτως μάλιστα, προσέγγισαν και προσάρμοσαν την ταινία σαν να παίζεις παιχνίδι, και όταν την "πατάς" φορτώνεις save ή autosave και ξαναπαίζεις το σημείο που έχασες.
Ίσως είναι το στοιχείο αυτό που έκανε τόσο αγαπητή την ταινία στους gamers, και όχι μόνο. Οι σκηνές που δείχνει ειδικά κατά τη διάρκεια της απόβασης ή όταν θέλει να φτάσει κρυφά στην Rita, και μετά που σχεδιάζουν και ξανασχεδιάζουν πως θα κινηθούν στο πεδίο μάχης......όλα αυτά θυμίζουν πίστες από παιχνίδι!!

Δεν θα ξαφνιαζόμουν πάντως αν το Groundhog Day δανείστηκε την ιδέα από το All You Need Is Kill, και στην μεταφορά του στον κινηματογράφο εστίασαν σε πιο ανθρώπινη προσέγγιση με κωμικά στοιχεία.

Όταν έβλεπα το Edge of Tomorrow σκεφτόμουν το εξής.........:

Αν μπορεί ένας οργανισμός, όπως ο Omega, να επαναφέρει τον χρόνο, και μπορεί να το κάνει για όλον τον πλανήτη, αν και αυτό το σημείο είναι λίγο θολό, έχουμε όμως το time loop στην Γαλλία, το έχουμε και στο Λονδίνο όπου πίνει τα ποτάκια του ο Tom, άρα υποθέτω πως όλος πλανήτης βρίσκεται σε μια time loop....

Α. Αυτό γίνεται μόνο στη Γη ή σ' όλο το ηλιακό σύστημα?!?!
Διότι αν γίνεται μόνο στη Γη, τότε τι συμβαίνει με τις τροχιές των υπολοίπων πλανητών?! Ποιες οι επιπτώσεις ενός πλανήτη που βρίσκεται σε time loop, στο ηλιακό σύστημα?!

Β. Αν γίνεται σ' όλο το ηλιακό σύστημα, τότε τι συμβαίνει με τις τροχιές των υπολοίπων συστημάτων ενός γαλαξία?! Δεν θα υπάρξουν ανωμαλίες, βαρυτικές δυνάμεις που θα επηρεάσουν τόσα άλλα συστήματα και πλανήτες, πιθανές συγκρούσεις λόγω βαρυτικής έλξης κ.α καθώς ένα ηλιακό σύστημα θα βρίσκεται σε time loop τα άλλα όμως θα συνέχιζαν την πορεία τους?!

Γ. Αν γίνεται σ' όλο τον γαλαξία, το τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους γαλαξίες?! (όλα τα παραπάνω ερωτήματα)

Κάθομαι και εγώ να δω ταινία και ανοίγω ολόκληρες εγκυκλοπαίδειες, sites για να βρω απαντήσεις, συνήθως στη δεύτερη θέαση, απαλλαγμένος από ερωτήματα και σκέψεις, βλέπω καλά την ταινία, γι' αυτό και αποφεύγω να δω επιστημονική φαντασία στον κινηματογράφο!! (Λέω και εγώ τον πόνο μου όπου βρω)

και.........

Δ. Για να συνοψίσω, ποιος είναι βρε παιδιά ο Omega .........The One Above All* ?!?!Πάντως Groundhog Day + Edge of Tomorrow = All You Need Is Kill* The One Above All 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: apla
Μπλουζα Κάτω μέρος