Λίγη Επικαιρότητα.....

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Αποχώρησαν και οι Αμερικανοί από το Αφγανιστάν!!Μαθαίνουμε και λέμε για τις ιστορίες των κρατών, εθνών κ.α αλλά σαν την ιστορία του Αφγανιστάν ελάχιστες μπορούν να συγκριθούν.

Αναφέρει το RealLifeLore κατά την άποψη του, που λάθος πάντως δεν είναι, τους λόγους που καθιστούν αδύνατη την κατάκτηση του Αφγανιστάν:
20 χρόνια οι Αμερικανοί παιδεύτηκαν και 10 χρόνια οι Ρώσοι,
και πολύ πριν απ' αυτούς 2 φορές οι Άγγλοι:3 υπερδυνάμεις και καμία δεν κατάφερε να το....συμμορφώσει (!!??) , να το ελέγξει βασικά, σύμφωνα με τα πρότυπα που είχε θέσει!!! Οι Κινέζοι έμειναν για το μέλλον.....

Στο βίντεο δεν αναφέρει και τους Οθωμανούς, για την εποχή τους ήταν μεγάλη δύναμη, που έχασαν και αυτοί στον Οθωμανο-Χοτακικό πόλεμο του 1726-1727.

Επίσης δεν κάνει καθόλου αναφορά στον Μ. Αλέξανδρο και στην εκστρατεία του στην Βακτρία/Βακτριανή, που αυτός τους νίκησε, και έχτισε και πόλεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα. Ας μη μιλήσουμε για τους Βραγχίδες, Έλληνες της Μιλήτου που με διαταγή του Ξέρξη ζούσαν ήδη στο Αφγανιστάν/Βακτριανή όταν εισέβαλε ο Αλέξανδρος.

Τι να πει κανείς, έχουν οι λαοί ιστορίες αντίστασης και θάρρους, έχουν και οι Αφγανοί τη δική τους. Τώρα όσα κι αν λένε οι νεοΤαλιμπάν για ελευθερίες κ.α, έχω 2 πράγματα να πω.....

α. Δυσπιστία, όποιος καεί στο χυλό φυσά και το γιαούρτι

β. Επιφυλακτικότητα, ο λύκος και προβιά προβάτου να φορέσει πάντα θα παραμένει λύκος.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Αν και Κυριακή είπα να ξανασχοληθώ με την επικαιρότητα, μιας και άνοιξα και το θέμα.

Διάβασα το παρακάτω:
Τα σχόλια, που δεν είναι λίγα, και είναι από τις λίγες ψηφιακές εκδόσεις εφημερίδας που διατηρούν τα σχόλια όταν πολλές άλλες τα έχουν απενεργοποιήσει, τα σχόλια λοιπόν είναι πιο ενδιαφέροντα από το άρθρο, που να σημειώσω πως η εφημερίδα αναφέρει πως τα άρθρα είναι απόψεις των αρθρογράφων και δεν φέρει ευθύνη!!!


Στο παραπάνω έχω να γράψω τα εξής:

α. Ο κ. Διονέλλης αναφέρει πως ο Τσιτσιπάς είναι......πρότυπο!! Και ενώ εννοεί αθλητικό πρότυπο "κυρίως νέους και παιδιά που πολύ θα ήθελαν να σου μοιάσουν και ίσως ήδη να ρίχνουν τα πρώτα τους σερβίς πίνοντας νερό στο όνομά σου" εντούτοις η γραφή του αφήνει υπονοούμενα και για πρότυπο ηθικού και αμέμπτου χαρακτήρος!!
Όχι ο Τσιτσιπάς πρότυπο ανθρώπου, πρότυπο αθλητή συμφωνώ, για πρότυπο ανθρώπου πρέπει να εστιάσουμε σε άλλα πράγματα εκτός αθλητισμού.
Από τα 5 του ασχολείται με το τένις, χρήματα η οικογένειά του για να έχει τους καλύτερους δασκάλους ξόδεψε, και ασχολείται συνεχώς μ' αυτός. Μπράβο του σαν αθλητή, όχι σαν άνθρωπο όμως. Από το ένα μέχρι το άλλο υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Τώρα αν κάποιοι μπερδεύουν τα....πρότυπα, σ΄αυτό δεν φταίει ο Τσιτσιπάς!!
Σκέψη On the box είναι αυτή που συγχέουμε τα πρότυπα. Επίσης αν μικρά παιδιά μπερδεύουν τα πρότυπα, τότε πρέπει να εστιάσουμε αλλού το πρόβλημα, και όχι στον Τσιτσιπά ή στον κάθε Τσιτσιπά ή Κιμ Καρντάσιαν κ.α.
Ναι υπάρχουν αθλητές που είναι πρότυπο στον αθλητισμό και πρότυπο στην καθημερινότητά τους αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι οι αθλητές είναι το ίδιο ή πρέπει να πράξουν το ίδιο.
Ο κ. Διονέλλης θεωρεί τον εαυτό του πρότυπο και προτρέπει στον Τσιτσιπά περισσότερη .......κοινωνική προπόνηση?!?! Είναι μήπως και χριστιανός?! Αν δεν είναι, τότε να δούμε τη ζωή του και μετά να μιλήσουμε για......κοινωνική προπόνηση, αν είναι, έχει ξεχάσει το ......."ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω"...

β. Το ότι άλλοι αθλητές του ιδίου αθλήματος, και μεγαλυτέρου βεληνεκούς, έκαναν το εμβόλιο αυτό δεν σημαίνει πως όλοι πρέπει να πάρουν παράδειγμα και να πράξουν το ίδιο.

Ούτε να τονίζουμε γιατί δεν κάνεις ότι οι άλλοι!!!!

Ούτε επίσης ότι ο.......μισός, σχεδόν, πλανήτης έχει κάνει το εμβόλιο, αυτό πρέπει να κάνει και ο άλλος μισός!! Ο καθένας σκέφτεται και πράττει διαφορετικά, δεν είμαστε ρομπότ με συγκεκριμένο πρόγραμμα για να λειτουργούμε όλοι το ίδιο. Και δεν θα επεκταθώ στα προβλήματα που δημιουργεί η ίδια η κοινωνία με τους.......ψευτοηθικούς και υποκριτικούς κανόνες της των ήξεις-αφήξεις και των δύο μέτρων και των δύο σταθμών, σε αρκετούς ανθρώπους! Ούτε θα επεκταθώ σε θέματα κορονοϊού, το παρόν δεν έχει ουδεμία σχέση με τον κορονοϊό και ότι πιστεύει ο καθένας, έχει σχέση στο πως αντιμετωπίζουν οι μεν...."ψεκασμένοι" τους άλλους..."ψεκασμένους"....απλά αναφέρω τους χαρακτηρισμούς και των δύο πλευρών. Παρακαλώ μη γίνει κάποια σύγχυση ή συσχέτιση....

γ. Θεωρώ μεμπτό που συμμετείχε σε μια καμπάνια για τον περιορισμό της διασποράς ενώ έχει διαφορετικές απόψεις και πράττει και διαφορετικά, έστω και σαν αθλητής και ότι φοβούνται οι επαγγελματίες αθλητές για την καριέρα τους. Ναι, αυτό χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο, καλό ή κακό, ηθικό ή ανήθικο, έντιμο ή ανέντιμο, ενάρετο ή αχρείο κ.α!
Καλή η κονόμα, δεν ξέρω και αν πληρώθηκε που λογικά πληρώθηκε, αλλά όταν πας ενάντια στον εαυτό σου, στις απόψεις σου, στα πιστεύω σου κ.α τότε κρίνεσαι.

δ. Το....ψηφιακό bullying δεν διαφέρει από το "ζωντανό" bullying που πολλοί δέχονται στην καθημερινότητά τους λόγω φυλής, χρώματος, εθνικότητας, σωματότυπου, πιστεύω, απόψεων κ.α. Όποιος έχει έτοιμη την ταμπέλα να ξέρει πως κουβαλάει και αυτός μία!

ε. Το να χαρακτηρίζει κάποιος τον άλλον βλάκα επειδή λέει την άποψή του, τα πιστεύω του, χαρακτηρίζει τον ίδιο και όχι τον άλλον. Το ότι θεωρούμε κάποιον βλάκα σ' ένα θέμα μη ξεχνάμε πως κι εμείς, ίσως, είμαστε βλάκες στα μάτια των άλλων σε άλλα θέματα. Ή όπως λέω συχνά στα......"συντρόφια"......«Το να είμαστε τόσο φανατικά αντιφασίστες μήπως μας κάνει.....φασίστες?!».


στ. Η δημοκρατία δεν προϋποθέτει να έχεις άποψη και ν' αντέχεις άποψη?! Και φυσικά το να έχεις άποψη δεν υποχρεώνει τους άλλους να σε ακούνε, ούτε να την δεχτούνε, αλλά, κανείς δεν έχει δικαίωμα να σου τη στερήσει!

Και θα κλείσω επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Δασκάλου.......

Ερωτηθείς ο Διογένης ποιο είναι το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο, είπε...........................«Η παρρησία».
 

Συνημμένα

 • 968_o.jpg
  968_o.jpg
  87,1 KB · Προβολές: 23
 • 986-b3fc72eb8b30a5e527c6a0af4bc55a1c.jpg
  986-b3fc72eb8b30a5e527c6a0af4bc55a1c.jpg
  21,4 KB · Προβολές: 23
 • 1984_o.jpg
  1984_o.jpg
  109 KB · Προβολές: 21
 • 326838_orig.jpg
  326838_orig.jpg
  183 KB · Προβολές: 23
 • 970550_687367987942401_341148856_n.jpg
  970550_687367987942401_341148856_n.jpg
  133,9 KB · Προβολές: 16
 • 11312990_396967333761431_3275375837891072014_o.jpg
  11312990_396967333761431_3275375837891072014_o.jpg
  97,9 KB · Προβολές: 23
 • 98735077_o.jpg
  98735077_o.jpg
  253,7 KB · Προβολές: 25
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Και συνεχίζω ή μάλλον καλύτερα, συνεχίζεται η "αριστερή τρικυμία στο κρανίο", τουλάχιστον έτσι ανακατεύονται και τα......"νερά", ποιος ξέρει τι μπορεί να αναδυθεί απ' αυτήν την ταραχή?!?!, με ένα άλλο άρθρο, 2 για να είμαι πιο ακριβής, για το ίδιο θέμα, επίσης της efsyn.....


22-8-2021
23-8-2021
24-8-2021


.......ακόμα δεν τελείωσε η μέρα, ίδωμεν ή αν προτιμάτε, οψόμεθα.....Με γεια τους και με χαρά τους αν δεν την....θέλουν!!

Με γεια τους και με χαρά τους όσοι την θέλουν!!


Αυτό δεν είναι Δημοκρατία ή τι σκ@τά τέλος πάντων είναι Δημο-κρατία?!

Ένας εκλεγμένος δήμαρχος, από την πλειοψηφία των κατοίκων, αποφασίζει για την πόλη του, συνεπικουρούμενος από την εκκλησιαστική αρχή του τόπου, και από τοπικό σύλλογο κ.α....

Μιλάμε δλδ για μια τοπική πλειοψηφία που αρνείται την διεξαγωγή του συγκεκριμένου φεστιβάλ στο τόπο της!!
Δεν νομίζω αυθαίρετα ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχος, περιφερειακός σύμβουλος, μητροπολίτης, ο σύλλογος κ.α να αποφάσισαν μόνοι τους, χωρίς να αφουγκραστούν τις επιθυμίες του πολιτών τους, αν θ' αποδεχτούν ή όχι την......Αμάλ.

Καλά για τον μητροπολίτη ας το αφήσουμε στην άκρη, έχουμε άλλα παραδείγματα, χειρότερα, Πειραιώς.....
Που άποψή του είναι, ελεύθερα την εκφράζει και με παρρησία, η αδιαφορία και η περιφρόνηση είναι τα μόνα που αξίζουν σε τέτοιες περιπτώσεις!
Εκτός και αν υποκινεί σε πράξεις μίσους και βίας....και το φτύσιμο βία είναι, οπότε αναλαμβάνουν τα αρμόδια πολιτικά όργανα για ότι συνεπάγεται σε τέτοιες πράξειςΑλλά ας αφήσουμε την εκκλησία απ' έξω, αυτή δεν εκλέγεται από τον λαό, έχει και δικά της........ελεγκτικά όργανα για τις δικές της υποθέσεις!!

Ο Δήμαρχος όμως και όλοι οι άλλοι, ακόμα και το προεδρείο του συλλόγου, εκλέγονται σύμφωνα με όσα είπαν προεκλογικά και όσα έπραξαν μετεκλογικά!!

Θα κριθούν γι' αυτά από τους πολίτες τους, όχι από εμάς.

Αν η πλειοψηφία ΔΕΝ θέλει την διεξαγωγή ενός φεστιβάλ στον τόπο της, ΑΥΤΟ πρέπει να είναι σεβαστό από την μειοψηφία του τόπου και τον υπόλοιπο κόσμο. Και μιλάμε για φεστιβάλ μην αρχίσουμε άλλα....

Αυτό δεν είναι Δημοκρατία ?! Τι δεν καταλαβαίνουμε?!

Δεν είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας η ανοχή?!

Και φυσικά μπορεί η ανοχή να είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας δεν ταυτίζεται όμως μ' αυτήν όταν αφορά πράξεις, προτροπές, μίσους και βίας. Τι ανοχή δλδ να δείξει η Δημοκρατία σε ότι καταλύει την ίδια την Δημοκρατία?!


Το να φωνάζουν οι......δήθεν αριστεροί, μα όλοι αριστεροί γίνανε, και άλλοι αριστερίζοντες και ιδεολόγοι για πολιτισμό και σκοταδισμό στα Μετέωρα/Καλαμπάκα.....!!!! Μα αυτό ακριβώς είναι σκοταδισμός και....α-πολιτισμός!!


Άντε γιατί τους ακροδεξιούς εμίσησα πολύ, τους αριστεροφαρισαίους όμως περισσότερο.....
Ο πολιτισμός λοιπόν ΔΕΝ επιβάλλεται....!!!
Διότι αν επιβαλλόταν τότε πρώτον δεν θα ήταν πολιτισμός και δεύτερον εκτός από ακροδεξιά πλύση εγκεφάλου θα είχαμε και αριστερή πλύση εγκεφάλου, ή αλλιώς.........Μήπως η αριστερά.........φασιστίζει?!?!?
 
Τελευταία επεξεργασία:
 • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: trias

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Έγραψα, τα έχω με τους αριστεροφαρισαίους, όχι με τους αριστερούς γενικά.
Να δεις πότε έγινε κάτι παρόμοιο..........................?!?!??!

Α, ναι......1967, Ελλάδα.....


"Να αλωθεί η χώρα από τον κομμουνισμό"


Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα.......
Φαντάσου τώρα η Χριστιανο-δημοκρατική/κοινωνική σύμπραξη, αλά Μητσοτάκη και γενικά ελληνικής δεξιάς, που λίγο το πόδι να κουνήσει από την ημιανάπαυση, κουράζετε το πόδι και στην ημιανάπαυση, σαν την ανάπαυση δεν έχει, θα καταλήξει ακροδεξιό κόμμα, να συμπράξει με τα ακροδεξιά στοιχεία της Γερμανίας, και δη ναζιστικά, μπροστά στον κίνδυνο της αριστεράς!!!!!


Ε, ρε, θα πέσει το πανευρωπαϊκό γέλιο (κλάμα) της αρκούδας......Αυστρία, Ουγγαρία, Ιταλία, Σλοβενία κ.α και ακολουθεί η Γαλλία......


Kάτσε να δω........ελληνική σημαία έχω μόνιμα στο μπαλκόνι?!?!? lol
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Τώρα που......τελείωσαν οι φωτιές για φέτος το καλοκαίρι, (μη λες, μη λες....ποιος ξέρει?!) και η κυβέρνηση έφερε το θέμα στη βουλή, μετά την καταστροφή λίγη κουβεντούλα δεν έβλαψε κανέναν, έργα να δούμε αν θα δούμε......
Πάνω λοιπόν σ' αυτήν την......ψιλοκουβεντούλα, εν μέσω τυρού και αχλαδιού δλδ, μαζί με οίνο και μπόλικο πνεύμα.......οίνος ευφραίνει καρδίαν, ε, και αφού ευφραίνει καρδίαν να μη χαροποιήσει και το μυαλό.......


Δάκρυσε Μωρέ ο Αρκάς.......?!?!


Τι λες τώρα.....?!?!

Με άλλο μάτι πια......
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Τώρα μόλις διάβασα την είδηση.......

Δεν ξέρω....αναρωτιέμαι, αυτός ο άνθρωπος είναι λογικός ή επίτηδες τα λέει........?!

Γράφω κι εγώ ασυναρτησίες, και με όσους συναντιέμαι έξω για έναν καφέ, ένα ποτό μπορεί να ισχυρίζονται ότι λέω ασυναρτησίες, αλλά εμένα δεν με ψήφισαν ούτε καν για πρόεδρο σωματείου!!
Δεν έχω βάλει πουθενά υποψηφιότητα απλά πρόταση να κάνω, μη παρεξηγηθώ ότι διακατέχομαι από το σύνδρομο του νεοέλληνα το.....προεδριλίκι/διευθυντιλίκι κ.α με νεοελληνική κατάληξη ......λίκι....
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Ο ένας με ασυναρτησίες και τρικυμίες στον εγκέφαλο ο άλλος με αυταπάτες και τις δικές του τρικυμίες........ο καθένας μας με τις τρικυμίες του!
Ας τον προσγειώσει κάποιος βρε παιδιά......καθαρά και ξεκάθαρα!!

Με τι, και ποια βάση......με τους σήμερα είμαι δεξιός αλλά επειδή η δεξιά μου έκανε αυτό αύριο είμαι αριστερός?!?! Και επειδή η αριστερά, πρώτη φορά αλλά μου έκανε το άλλο, ξαναγίνομαι δεξιός....ή αυτούς που θα μυριστούνε νέες, αριστερές, λαμογιές...?!

Με τους αντιδραστικούς θα κερδίσεις καθαρά?!?!?
Και πως θα τους κρατήσεις....φιλώντας πάλι κατουρημένες ποδιές ή συμμαχώντας με τους "εχθρούς" τους οποίους θα βαφτίσεις, διαλεκτικά, φίλους....?!

Ή αλλιώς.......

Εκεί που φτύνεις.....μη πας και γλύφεις.....μ@μw την τιμή μου και την αριστερά μου!!!
 

Συνημμένα

 • 0397a15125bdc5d2217bea1afe29b87f--humor-quotes-happy-thoughts.jpg
  0397a15125bdc5d2217bea1afe29b87f--humor-quotes-happy-thoughts.jpg
  14,4 KB · Προβολές: 13
Τελευταία επεξεργασία:
 • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: trias

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Τελικά σημασία δεν έχει ο λαός μιας χώρας, ο λαός ψηφίζει, άλλοι ευνοούνται.......

Εσύ πληρώνεις φόρους άλλοι όμως νόμιμα δεν πληρώνουν και......φοροδιαφεύγουν.....νόμιμα....
Ένα παράδειγμα ο παραπάνω ....κύριος.....


Ας πάμε όμως στα της γειτονιάς μας, και στα δικά μας......
Και στην Τουρκία δεν έχουν να φάνε .......
Όχι, είσαι λαϊκιστής, μη λαϊκίζεις.....δεν βλέπεις ότι οι εταιρείες μας είναι στις κορυφαίες του κόσμου?!?!


Ποιες εταιρείες......?!


Να κοίτα.....
Δεν γεμίζεις ...Ελληνική υπερηφάνεια?!
Τον μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως έχουμε ή τουλάχιστον τον δεύτερο μεγαλύτερο......

Μα δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα, χώρια που σαν σημαίες σηκώνουν άλλων χωρών, Παναμάς, Κύπρου, Μάλτας, κ.α...και όσοι σηκώνουν Ελληνικές σημαίες για να τις σηκώσουν έχουν ...φοροαπαλλαγές, μην αναφερθούμε σε .......δωρεές στην αστυνομία κ.α.....

Λαϊκίζεις....πρέπει να νιώθεις περήφανος σαν Έλληνας που έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο.....


Τον ΕΝΦΙΑ μια κι έξω ή σε δόσεις...και που 'σαι....αφού κάναμε το κτηματολόγιο και έχουμε κάνει όλα δασικές εκτάσεις και περιοχές!!!, άντε τώρα να πληρώνεις ενστάσεις για ν' αποδείξεις ότι αυτό είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ και δεν είναι δασική έκταση.....παράβολα σ' ένα ψηφιακό κράτος να πληρώνεις και δουλειά να 'χουν οι τοπογράφοι, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι.....

Κάποιοι όμως, έξω ακριβώς από τις Οινούσσες, όταν είσαι στο λιμάνι είναι απέναντί σου ,έχουν με μεγάλη ταμπέλα....Νησί.....τάδε εφοπλιστού.....δασική έκταση να υποθέσω.....?!?!?


Μη λαϊκίζεις.....κοίτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για το κράτος, όχι το κράτος για εσένα, είπε και ένας.....μαφιόζος μια μακακία και όλοι την έχουν καραμέλα στο στόμα τους.....
 
Τελευταία επεξεργασία:
 • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: trias

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Επιστρατεύτηκε και ο Καμπουράκης στην ....έγκυρη ενημέρωση αυτού του..... γκουχ(βοθροκάναλου), εεεε καναλιού!!!

Και μας έλειψεεεε.......τι να σας πω, πάρα πολύ!!


Να με το που βγήκε στο γυαλί αμέσως η έγκυρη, αμερόληπτη και πάνω απ' όλα ανεξάρτητη ενημέρωση στα καλύτερά της.....


"«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα», παρατήρησε με στόμφο, «που έχει πλειοψηφία η αριστερά» στους αρνητές των εμβολίων. «Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο έχει η ακροδεξιά», πρόσθεσε κουνώντας με απορία το κεφάλι του. Και συμφώνησε και η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής."
Καλά, οι γλάστρες ότι τις "ποτίζεις" *.........


Στην Γερμανία κρούουν κώδωνες κινδύνου για την αριστερά, εδώ επιστρατεύεται η "έγκυρη" δημοσιογραφία........
Μα τι δημοσιογραφική ομάδα έχει αυτός ο σταθμός.....τούμπανο, champions league, από τους 8 και πάνω, όχι στη πλέμπα των 32.

Παρεμπιπτόντως, ο Μέσι στην Παρί έ, και ο Ρονάλντο στην United?! Ε, όχι, όχι, γμτ, και πρωτάθλημα να μας δώσει δεν το θέλω με τον Ρονάλντο, θέλω να ξαναζήσω εποχές Σερ και των νεο-μπέμπηδων....
Προσγείωση στα δικά μας, τέλος οι ονειροπολήσεις..... διότι όπως θα δείτε και στις παραπάνω παραθέσεις άρθρων αλλά και στο παρακάτω.....

Στη φωτογραφία αυτός ο μουσάτος, μαζί μ' αυτόν που φιγουράρει το "Μετανοείτε" σίγουρα αριστεροί.....

Α, ο άλλος με τη φωτογραφία του Γιώργου, ναι, ναι.......μαζί σε τσάι της ΝΑΡ......
τον θυμάμαι, βέβαια, απ' αυτόν έπαιρνα πάσα......τσαγιού βεβαίως βεβαίως, μη παρεξηγηθούμε, μας πούνε και*......."φουγάρα", την κούπα μου γέμιζε ο άνθρωπος καθώς ήμουν μακριά από το τραπεζάκι.....


*
Κλεισμένα 16 έ...? Δεν πιστεύω να υπάρχουν μικρά παιδιά εδώ μέσα.....να 'χουν κλείσει τουλάχιστον τα 16 για το ένα θέμα,
για τα άλλα θέματα, τα 18.....!!!

Τα μικρά παιδιά, σε ηλικία και μυαλό, που βολοδέρνουν στο funsubbers, και όχι στο Τικ-Τοκ, τα κακόμοιρα *, να συνοδεύονται από τους........κηδεμόνες τους, εντός και εκτός εισαγωγικών, και προτείνω στο αγαπητό site να βάλει και σήματα καταλληλότητας χρήσης των θεματικών του ενοτήτων........lol


*
 

Συνημμένα

 • 1915386_801824399917322_4443595923946097206_n.jpg
  1915386_801824399917322_4443595923946097206_n.jpg
  33,2 KB · Προβολές: 14
 • 11393319_836628609749834_1457710630520919769_o.jpg
  11393319_836628609749834_1457710630520919769_o.jpg
  152 KB · Προβολές: 14
 • 1402035_10206479866214796_535689529266115173_o.jpg
  1402035_10206479866214796_535689529266115173_o.jpg
  11,5 KB · Προβολές: 10
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Όλοι, λίγο-πολύ, γνωρίζουμε για τον 2ο ΠΠ, έχουμε μάθει στο σχολείο, έχουμε δει ντοκιμαντέρ, διαβάσει ειδήσεις, δει ταινίες βασισμένες σε αληθινές ιστορίες/τραγωδίες κ.α.
Ένα από τα μεγάλα θέματα που απασχόλησε τότε, και απασχολεί ακόμα, τον κόσμο είναι αν γνώριζαν οι Γερμανοί πολίτες τι γινόταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης/εξόντωσης.
Αν γνώριζαν πραγματικά σ' ένα κράτος που έλεγχε τα πάντα, και όταν λέμε τα πάντα το εννοούμε.
Καλά, δεν ήταν και πολλά, ράδιο και εφημερίδες και το πως εξελίσσεται η κατάσταση στο μέτωπο μέσω κινηματογράφου. Όλα όμως ελεγχόμενα.Είναι μια κατηγορία που χρεώθηκε ο γερμανικός λαός όπου πάνω στην απελπισία του, και στο αδιέξοδο της οικονομικά εξοντωτικής συνθήκης των Βερσαλλιών, έβγαλε πρώτο το ναζιστικό κόμμα.


Μην αρχίσουμε την επίρριψη ευθυνών στην επιλογή των Γερμανών τότε διότι εμείς σε.......ας πούμε, παρόμοια κατάσταση πρόσφατα βγάλαμε 3ο κόμμα μια εγκληματική οργάνωση. Και όχι μόνο το βγάλαμε και 3ο κόμμα, το ψήφισαν και μέρη όπου υποστήκαν θηριωδίες και σφαγές όπως Δίστομο κ.α

Βέβαια, μετά η αλήθεια αποκαταστάθηκε...αλλά, πόσοι την αναπαρήγαγαν ώστε να γίνει κατανοητή από τον κόσμο, και να "διώξει" την σκέψη πως στο Δίστομο ψήφισαν Χ.Α?!
Ελάχιστοι, και έμεινε σε πολλούς χαραγμένη στο μυαλό πως στο Δίστομο είναι ναζιστές!!

Και εδώ να ξεκαθαρίσουμε κάτι, άλλο φασισμός, άλλο ναζισμός. Και τα 2 είναι εθνικιστικά κόμματα/παρατάξεις/ιδεολογίες, άλλο όμως φασίστας κι άλλο ναζιστής....
Και κλείνει το....ξεκαθάρισμα......η Χ.Α ήταν Ναζιστικό κόμμα και όχι Φασιστικό.

Γκέγκε..... αίμα, τιμή και χρυσή αυγή?! Αυτό το τιμή, όλοι φωνάζουν για εντιμότητα αλλά στις ....δύσκολες καταστάσεις.....κοτούλες.....
οι ψευτόμαγκες, θρασύδειλοι, φουσκωτοί......
Διότι άμα είσαι μάγκας, έντιμος και σωστός μετά από το παρακάτω, αναγνωρίζεις το λάθος σου και περιμένεις την αστυνομία....ΔΕΝ κρύβεσαι 24 ώρες για να γλυτώσεις το αυτόφωρο ή όποια ποινική και κοινωνική ποινή και κατακραυγή!!!!
Μα τι τιμή έχουν αυτοί οι άνθρωποι με την ελληνική σημαία στο χέρι.......?!


.................


Λοιπόν, ήξερε ο Γερμανικός λαός τι γινόταν ή δεν ήξερε, ήταν συνυπεύθυνος με την αποδοχή και την σιωπή του στα εγκλήματα των ναζιστών ή όχι ?!?!

Θα συνεχίσει να απασχολεί ιστορικούς αυτή η απορία καθώς η κάθε πλευρά παρουσιάζει επιβαρυντικά και ελαφρυντικά στοιχεία.


Έλα όμως που σήμερα, με τόσα ΜΜΕ, με ίντερνετ και ότι άλλο επικαλεστεί ο καθένας για τον κόσμο της επικοινωνίας και της ενημέρωσης, μαζί με fake news..........αλήθεια, αν ένας γερμανός στρατιώτης που υπηρετούσε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης/εξόντωσης, η λεγόμενη "Τελική Λύση", πήγαινε στο χωριό του για οποιονδήποτε λόγο και έλεγε στους συγχωριανούς του τι γινόταν, ας παραβλέψουμε την γκεστάπο και που θα κατέληγε, θα τον πίστευαν ή θα το θεωρούσαν Fake News?!

Και συνεχίζω.....έλα όμως που σήμερα πόσοι γνωρίζουν, πραγματικά, τι γίνεται στα....σύνορα μας?!

Πόσα κανάλια, σταθμοί, εφημερίδες, ψηφιακά μέσα ενημέρωσης...ενημερώνουν τον κόσμο για το τι γίνεται?!

Και το βασικότερο, πόσοι πιστεύουν αυτά που βλέπουν ή ακούν?!?!
Και εκτός των άλλων, τους κλέβουμε και από πάνω, κινητά, χρήματα, κοσμήματα..... ότι έχουν .......
Και γράφω τους κλέβουμε, βιαιοπραγούμε κ.α, διότι δεν νομίζω πως σε όποια κατηγορία υπήρξε, υπάρχει ή θα υπάρξει θα γίνει κάποιος διαχωρισμός......!!!
Το τσουβάλιασμα σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και έκταση......
Φαντάσου τι κατηγορίες ακούμε και θα ακούσουμε απ' όλον τον τρίτο κόσμο, εκτός και αν πιστεύουμε πως η Ελλάδα δεν ανήκει στον πρώτο κόσμο. η συμπεριφορά μας όμως άλλα δείχνει.....
Παλιότερα ανήκαμε στον δεύτερο....επί Μάο

Τα γνωρίζουμε λοιπόν αυτά?!
Μήπως τα θεωρούμε fake news?!
Μήπως μονταρισμένα βίντεο με σκοπό την παραπληροφόρηση?!
Μήπως υπερβολές φιλανθρωπικών, αριστερών και άλλων οργανώσεων ώστε η Ελλάδα να γίνει ξέφραγο αμπέλι?!
Τα πιστεύουμε?!

Ποιος είναι πολιτισμένος και τι είναι πολιτισμός?!


Τελικά, ο Γερμανικός λαός ήταν ένοχος ή αθώος........?!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Αυτά δεν γίνονται, δεν μπορεί να γίνονται αυτά σ' ένα δημοκρατικό κράτος, σε μια δημοκρατική χώρα μα πάνω απ' όλα σε μια πολιτισμένη χώρα!!!

Κάτι δεν πάει καλά....τι μας λες τώρα, κάτι νέο....?!

Όχι δεν μπορεί να βάζεις υπουργό υγείας ......ακροδεξιό?!?!?

Τι οδηγίες-κατευθύνσεις θα δώσει στους υπαλλήλους του υπουργείου του?! (Γιατρούς, νοσοκόμες, βοηθητικό προσωπικό κ.α)......

Περιθάλπουμε μόνο Έλληνες?!?!
Πριν ασχοληθείτε μ' έναν ασθενή ρωτάτε τα στοιχεία και όχι τι έχει?! Είσαι εβραίος, ομοφυλόφιλος.....ή θα ζητάτε και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για την περίθαλψη!!!


"Όσοι ζουν εδώ θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ περνάμε χειρότερα."
Ή όπως λέει το άρθρο

Από ακροδεξιούς υπουργούς σε νεκραναστάσεις δημοσιογράφων.....Μετά τον Καμπουράκη άλλο ένα φάντασμα των προηγούμενων χρόνων εμφανίστηκε στο γνωστό μνημονιακό κανάλι. Τότε τα σκήπτρα τα είχε το Mega μετά ανέλαβε το ΣΚΑΙ.....
Αναρωτιέμαι.....το έχουν βάλει αμέτι-μουχαμέτι να βγάλουν πάλι την........γκουχ......Αριστερά...(την ποια?!?!)....κυβέρνηση?! Όπως πριν που δεν ήθελαν να υπογράψουν κι άλλο μνημόνιο και έδωσαν χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ για να βγει κυβέρνηση?!
Πανηγύριζε κιόλας που βγήκε κυβέρνηση!!!!
Χαμπάρι δεν πήρε ότι του την είχαν στημένη. Βγες κυβέρνηση, υπέγραψε κι ένα μνημόνιο, γιατί δεν έφταναν όσα υπογράψαμε, διότι αν υπογράφαμε κι άλλο μνημόνιο θα φεύγαμε με.....ελικόπτερα (σιγά ......μην υπερβάλλουμε κιόλας), για να μη λες και πολλά έξω από τον χορό.
Τελείωνε και με το Σκοπιανό γιατί εμείς δεν τολμάμε να χάσουμε την βάση μας, εσείς αριστεροί είστε, πιο.......ανοιχτόμυαλοι (ορίστε....!!!!!!) και όσο για την βάση σας...ε, αριστεροί είστε, την διαλεκτική την παίζεται στα δάχτυλα, θα την βρείτε την άκρη!!

Τι ετοιμάζεται μετά και φοβούνται να το κάνουν και σώνει και ντε να ξαναβγάλουν την Αριστερά......λέμε τώρα.....


Με φίλο Ολυμπιακό μιλούσα πριν λίγο, όχι ότι είμαι Ολυμπιακός*, και μου είπε μια θεωρία.....Τον Σεμέδο του την έστησε ο Μαρινάκης λόγω ανοικτού συμβολαίου. Τώρα δεν μπορεί να πάει Αγγλία που ήθελε, διότι οι Άγγλοι του είπαν πως αν δεν ξεκαθαρίσει, δεν εκδικαστεί η υπόθεση (και αθωωθεί φυσικά), Αγγλία δεν πατάει!!!!!!

Έχει ακούσει κάποιος Ολυμπιακός αυτή την θεωρία?!

Το παραπάνω, απλή αναφορά λόγω Μαρινάκη- MEGA- Ολυμπιακός.......Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας......*
Δεν θέλω σχόλια, δεν θέλω σχόλια........


Super 3.....

Αν μιλάμε για Θύρα......άλλο επίπεδο, άλλες εποχές, ξέρουν τα Παόκια, ραντεβού στα πανεπιστήμια......
Έγραψα αλλού, "παιδικές ασθένειες".......κάποια που δεν πέρασα, το ψάχνω ακόμα.....lol
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Και συνεχίζω με τις.......εμμονές μου σ' ότι αφορά την ακροδεξιά.


Δεν έχω συναντήσει έναν, έναν ακροδεξιό που είναι έντιμος, ειλικρινής, με ήθος, γενικά με αρετές. Μάλλον ο κύκλος γνωριμιών μου είναι μικρός. Δεν μπορεί, όλο και κάποιος ακροδεξιός έξυπνος, μορφωμένος και συνάμα έντιμος, ειλικρινής κ.α θα υπάρχει εκεί έξω. Αλλά τόσα χρόνια ούτε έναν?! Και μπορεί ο κύκλος γνωριμιών μου/ επαφών μου να είναι μικρός, ήμουν όμως σ' ένα χώρο όπου ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού περνάει....μια "βόλτα", άλλοι παραπάνω!

Μα τέτοιες.....κυβιστήσεις από ανθρώπους που βροντοφωνάζουν για την Ελληνική τιμή (την ποια....?!?!), το ήθος (το ποιο....?!) τις αρετές (τι ποιες....?!) όπου μόνο η χλαμύδα τους λείπει για να βροντοφωνάξουν
(Αναρωτιέμαι για πόσο καιρό ακόμα θα υπάρχουν βίντεο του Φιλιππίδη στο youtube........άρχισαν κι αυτά να εξαφανίζονται μετά από τα παρακάτω:

και όχι τίποτε άλλο, αλλά μαζί μ' αυτόν την πληρώνουν και όλοι οι άλλοι ηθοποιοί που συμμετείχαν, ξέρετε, τηλεοπτικά δικαιώματα κ.α, τουλάχιστον το 50-50 ήταν μια σειρά που ακόμα και σε επανάληψη χτυπούσε ψηλά νούμερα τηλεθέασης)


Και συνεχίζω......

"Κατά μάνα κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα."

Έχει και ο λαός τις......στιγμές του.......


Τι λες παιδί μου; Εμένα οι ακροδεξιοί ήταν οι πιο δικοί μου, οι πιο πιστοί, ιδιαίτερα οι βασιλόφρονες. Και οι ακροδεξιοί, λοιπόν, κατά βάση τον Κυριάκο θα ακολουθήσουν» (Θανάσης Διαμαντόπουλος, «Το πορτρέτο ενός ηγέτη. Από την ιστορία του Μητσοτάκη στον Μητσοτάκη της ιστορίας», εκδ. Πατάκη, Αθήνα 2013, σ. 123-124)."
Τα λέγε, να πεις ότι δεν τα λέγε ?! Έχω την εντύπωση πως κάτι παρόμοιο είχε πει και ο Γεώργιος για τον Ανδρέα, από την άλλη όψη όμως του νομίσματος.

Τα έλεγε λοιπόν ο μπαμπάς......Τα έλεγε όμως και ένας άλλος μπαμπάς, και όχι μόνο τα έλεγε, τα έγραψε κιόλας σε 2 παρακαλώ επιστολές σε διαφορετικούς ανθρώπους.

"Επειδή η οικογένειά μου δε συμφωνεί με την επιθυμία μου αυτή, όμως ο νόμος αναγνωρίζει......." στην πρώτη επιστολή. Και τώρα όλη η Ελλάδα, και ο κόσμος ασχολείται με το...κουτσομπολιό:
Ορίστε.....?!!? Οι μελλοθάνατοι δεν έχουν μια τελευταία επιθυμία η οποία στο πλαίσιο της νομιμότητας και της....ανθρωπιάς γίνεται σεβαστή?! Πότε άλλαξε κι αυτό....?!?! Μπας και είναι fake news....?!
΄Έρχεται όμως ο αδερφός και τι λέει...?!

και ο εγγονός.....

Μάλιστα.......να χουμε να κουτσομπολεύουμε αλλά, το σωστό-σωστό, και μάλλον γι' αυτό έχουν επιβληθεί ασφαλιστικά μέτρα, υπόθεση η οποία θα εκδικαστεί αύριο:
Και υπάρχει και η άλλη επιστολή στον γ.γ του ΚΚΕ:
Που τι γράφει σ' αυτή....?!


"Θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής.....να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και......."

Και γιατί τονίζω (bold) αυτές τις 2 λέξεις?!


Μα θα υπάρξει εξόδιος ακολουθία για κάποιον που ΕΙΝΑΙ κομμουνιστής...και ειδικά για κάποιον που όπως φαίνεται στις επιστολές δηλώνει ξεκάθαρα πως θέλει να αφήσει τον κόσμο σαν κομμουνιστής....?!


Τι λες τώρα, εδώ ζούμε μια "συνολική" και ολοκληρωμένη αρχαία τραγωδία!!!!


Θα μου πεις, και η Κανέλλη κομμουνίστρια είναι αλλά το σταυρό της τον κάνει...σεβαστό.....
Αλλά για τον Θεοδωράκη δεν γνωρίζω κάτι για τις κομμουνιστικές/θρησκευτικές του πεποιθήσεις......Οι πιο κοντινοί του ξέρουν καλύτερα. Απλά τόνισα το κομμουνιστής/ιδεολογία και εξόδιος ακολουθία.


Που όχι μόνο πρέπει να γίνεται σεβαστή η τελευταία επιθυμία ενός μελλοθάνατου, πάντα με όρους νομιμότητας και ανθρωπιάς, αλλά εδώ δεν γίνονται σεβαστές ούτε στους.......εν ζωή συνεχίζοντες αυτόν τον μάταιο καθημερινό αγώνα επιβίωσης......


Με το ζόρι διασωληνώσεις?! Και μάλιστα με......"εισαγγελική παραγγελιά", μετά το 42,55......

Με το ζόρι λοιπόν διασωληνώσεις, τώρα αν αυτό είναι νόμιμο......κάποιος νομικός σίγουρα θα μας διαφώτιζε, εγώ πάντως ξέρω, μάλλον ήξερα, από οικογενειακή περίπτωση, πως υπογράφεις χαρτιά και δεν δέχεσαι την όποια θεραπεία, νοσηλεία κ.α. και απαλλάσσεις το νοσοκομείο και γενικά το κράτος από τις όποιες διώξεις μετά τυχόν ασκήσεις, γιατί υπάρχει και το ήθος και η εντιμότητα!!! Και μάλιστα δις έγινε αυτό.....Τώρα με τον κορονοϊό αν έχουν αλλάξει τα πράγματα....?!
Επίσης ξέρω πως ο εισαγγελέας παρεμβαίνει σε περιπτώσεις ψυχικά ασθενών για ευνόητους λόγους (βία, σωματικές βλάβες στον εαυτό του και σε άλλους κλπ)

Σίγουρα η οικογένεια θα βάλει δικηγόρο, το άρθρο όμως δεν αναφέρει για την νομιμότητα του θέματος, αλλά θα μου πεις ....Καθημερινή και ......σκιώδης δημοσιογραφία πάνε πακέτο......


Ουφ, με τι να πρωτασχοληθείς......καθημερινός βομβαρδισμός!!
Από την άλλην.....όταν "κλείσαμε" οικογενειακώς μάτια και αυτιά σ' ότι γίνεται, από το τηλέφωνο μάθαμε πως πάμε σε εκλογές το 2015......!!!!


Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.......να κολυμπάμε ξέρουμε, να "πετάμε"....?!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Από αλλού να το περιμένεις και απ' αλλού να το........βρίσκεις......?!

Sportime, η ψηφιακή, τουλάχιστον, έκδοση αυτής τα 'χει βάλει με το ΣΚΑΪ....!!

Για τους δικούς της μπορεί λόγους και μικρή σημασία έχει τη συγκεκριμένη στιγμή. Για......περισσότερες λεπτομέρειες παρασκηνίου ίσως σε κάποια άλλη συζήτηση.

Είχα πάντως μια απορία, ένα site που ασχολείται με υποτιτλισμό, και άλλα του τηλεοπτικού και κινηματογραφικού χώρου, πόσο μπορεί να .....σηκώσει το βάρος της επικαιρότητας και μάλιστα της πολιτικής επικαιρότητας?!
Όχι ότι είμαι και ο πιο κατάλληλος για τον σχολιασμό της επικαιρότητας, μπορεί μάλιστα να ανήκω στην κριτική της πλέμπας, την λαϊκή κριτική του καφενείου!! Μη ξεχνάμε όμως πως τα καφενεία είναι τα εργαστήρια της πολιτικής, στα καφενεία διαμορφώνεται η τελική ψήφος, στα....."καφενεία" ζούνε και αναπνέουν όλοι αυτοί που ψηφίζουν. Δεν είδα κανέναν πολιτικό να ζητάει ψήφους από την πλουτοκρατία, μ' αυτήν συντρώγει και κλείνει συμφωνίες, στα καφενεία όμως γυρνάνε για ψηφοθηρία. Του καφενείου λοιπόν οι απόψεις και οι τοποθετήσεις μου, μπορεί και κοντόφθαλμες.......δεκτό. Θα μαλώσουμε και γι' αυτό?!

Όταν βλέπω όμως άλλα site , όπως το Sportime, μια αθλητική εφημερίδα δλδ, να ασχολείται και με την πολιτική, δημοσιογραφία στη συγκεκριμένη περίπτωση, τότε λέω ναι, άνετα και στο fansubbers.....Τουλάχιστον μιλάω στον δικό μου χώρο, κάτι ήξεραν οι διαχειριστές που μου παραχώρησαν ιστολόγιο. Σκέφτηκαν, μ' αυτόν θα........μπλέξουμε....lol....!!!


Sportime λοιπόν, και για τους δικούς του και άλλους τόσους λόγους η δημοσιογραφία του ΣΚΑΪ γίνεται....δημοσιογραφία του κ@λου........
Και δεν φτάνει που προσπαθούν να σπιλώσουν την μνήμη του Θεοδωράκη, όπως διάβασα κάπου....: όταν η μνήμη σπιλώνεται, ψυχές λερώνονται, λένε και ψέματα.....
Θα μου πεις, η dream team της δημοσιογραφίας και ......."καθαροί"....?!?!
Όπως έγραψα, εντιμότητα στους ....ακρο-δεξιούς....?! Μια συγγνώμη για την παραπληροφόρηση....?!?!
Τι δημοσιογραφία είναι αυτή, αλλά θα μου πεις εδώ ζήτησε συγγνώμη ο Πλεύρης αλλά δεν μας ξεκαθάρισε τι συγγνώμη ήταν αυτή?!
Συγγνώμη που είπα δυνατά όσα πιστεύω....?!
Συγγνώμη για τα πιστεύω μου, αφορούσαν "παιδικές" ανοησίες τις οποίες έχω πια απορρίψει....?!
Γιατί ακριβώς ζήτησε συγγνώμη ο Πλεύρης.....?!

Δεν μπορούμε να κατηγορούμε κάποιον για τις όποιες ...παιδικές ανοησίες έχει κάνει. Μακάρι να μην τις έκανε αλλά, εφόσον έχει μεγαλώσει και ωριμάσει, χωρίς να τις λησμονεί, Ερινύες είναι αυτές, κάτι ήξεραν οι αρχαίοι, έχει προχωρήσει στη ζωή του και έμπρακτα δείχνει ότι έχει αλλάξει.
'Η αλλιώς........όπως λέω σε παλιούς και νέους φίλους: "εντάξει, μικρός ήμουν, έκανα κι εγώ τις....επαναστάσεις μου, τις δοκιμές μου, τις αναζητήσεις μου.....ξέρεις, 2 μηνών φορούσα και πάνα....μη το κάνουμε όμως θέμα, ποιος είμαι τώρα έχει σημασία"
ΜΙΚΗΣ: Πέρασα τη σχολή του εθνικισμού, με την καλώς εννοούμενη έννοια. Νομίζω ότι η νεολαία του Μεταξά, στην οποίαν ήμουνα –και δεν ήμουν απλώς έτσι, δεν με πήραν απλώς–,


ΑΚΡΙΤΑ: Συγγνώμη, δεν το’ πιασα. Ήσασταν στη νεολαία του Μεταξά;

ΜΙΚΗΣ: Βέβαια! Όλοι ήμασταν στη νεολαία του Μεταξά. Δεν υπήρχε παιδί που να μην είναι στη νεολαία του Μεταξά.

ΑΚΡΙΤΑ: Α, επειδή ήταν υποχρεωτικό ήσασταν εκεί.

ΜΙΚΗΣ: Εγώ… δεν ήταν υποχρεωτικό… εγώ πήγα εθελοντικά.

ΑΚΡΙΤΑ: Στη νεολαία του Μεταξά; Πως κολλάει αυτό με την;…

ΜΙΚΗΣ: Κοιτάχτε, εμείς δεν ξέραμε ποιος είναι ο Μεταξάς. Ξέραμε ότι είναι ένας πρωθυπουργός κ.λπ. Ο πατέρας μου, που ήταν βενιζελικός, δε μας μιλούσε ποτέ για τον Μεταξά γιατί φοβότανε πάντοτε να μιλήσει και ήταν και θύμα του Μεταξά. Αυτά τα’ ξέραν οι μεγάλοι. Εμείς μικροί, μικρά παιδιά στο σχολείο, το μόνο που ξέραμε, ας πούμε, είναι ότι…
Να, ας πούμε ο........Τζώρτζογλου.....


"Καλά έχετε δίκαιο, κι εγώ το χόντρινα αλλά πίσω δεν το παίρνω......"


Ο οποίος έδωσε μια ......απολαυστική συνέντευξη......

Τους καλλιτέχνες μπορεί να τους κάνουν προαιρετικούς, τους λιμενικούς όμως που είναι και......υποχρεωμένοι.....

Έχουν πάρει κάποια προφορική εντολή οι λιμενικοί ώστε να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις....?!
Και άντε έδωσε κάποιος προφορική εντολή, μα όλοι, όλοι να υπακούν τυφλά.....?!?!
Ούτε ένας...διαμαρτυρόμενος, ούτε ένας με...ψυχή, συνείδηση, εντιμότητα, τύψεις....κάτι τέλος πάντων.....ούτε ένας Άνθρωπος στο Λιμενικό....?!
Τι έγινε, μαζεύουν τους ακροδεξιούς μάγκες και τους βάζουν στα ταχύπλοα ενώ όλους τους άλλους, που εναντιώνονται σε τέτοιες αποφάσεις και πράξεις, τους χώνουν σε ...γραφεία ή μια μεταθεσούλα θα σου αλλάξει τα μυαλά....?!?!
Ρε τι γίνεται στα σώματα ασφαλείας, πως γίνεται η επιλογή αυτών που τα στελεχώνουν....?!?!


Σωκράτης: Νομίζω πως η φύση της ψυχής των φυλάκων πρέπει να είναι εξαιρετικά ορμητική και φιλόσοφη συνάμα, ώστε να μπορούν να εμφανίζονται με σωστό τρόπο πράοι και σκληροί"....Τίμαιος

Μ@μw την αρχαία μου Ελληνική Γραμματεία.....μέσα......

Και όχι τίποτε άλλο, αυτή επικαλούνται όλοι αυτοί......έχουν ασχοληθεί άραγε, μάλλον με όσα τους συμφέρει!!!Πάντως η efsyn, την ίδια μέρα με την απορία μου παρέθεσε μια άποψη.....
Δεν αναφέρει όμως για το νομικό πλαίσιο της περίθαλψης, γενικότητες και προσωπικές απόψεις του θεματογράφου. Κάποιος να μας διαφωτίσει βρε παιδιά......?!?!


Υπάρχει ένα μυστηριώδες κενό σ' ότι αφορά τα ....νομικά, διότι για τα άλλα έχουμε τους άλλους επιστήμονες...... Για να χαλαρώσουμε το παρακάτω......

Όπα, βλέπω να ρχεται το τσούρμο των Flat Earthers......lol.......
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Δεν μπορεί .....ζούμε έναν εφιάλτη, ας μας ξυπνήσει κάποιος.....!!

Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες την εξέλιξη του θέματος κατά των αμβλώσεων στην πολιτεία του Τέξας.....

που επικύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α ......


και τις παρασκηνιακές κινήσεις των ρεπουμπλικανών κατά της δημοκρατικής κυβέρνησης του Μπάιντεν.....

και την συμμετοχή της...καθολικής εκκλησίας, μάλλον την συμπόρευση αυτής.....

την αντίδραση του Μπάιντεν.......


και της κυβέρνησής του.....


Και διαβάζεις για το Μεξικό, πάνω στο ίδιο θέμα.........
Το Μεξικό ρε μ.......το Μεξικό.....!!!!!

Ακριβώς δίπλα σε μια πρωτοκοσμική χώρα μια τριτοκοσμική δίνει μαθήματα πολιτισμού και Δημοκρατίας....!!!
Και γυρνάς στα ...δικά μας και τι να δεις......?!


Παιδική εργασία, μάλλον, φτηνή παιδική εργασία παρέχει το κράτος στα ξενοδοχεία......

Που ζούμε, τι έτος έχουμε.....?!?!
Κάτσε να δω, μήπως επανήλθαν τα......τσιφλίκια.....?!
Βρε πόσο......."μπροστά" έβλεπε αυτός....?!

Όσο και αν προσπαθείς να κρατηθείς λογικός σε μια εποχή παραλογισμού, να αντιμετωπίσεις με λογική τις όποιες θεωρίες συνωμοσίας....όσο όμως διαβάζω τέτοιες ειδήσεις τόσο θυμάμαι μια σκηνή από το.......Spectre 2015


Γμτ, πως αντιστέκεσαι ακόμα και δεν υποκύπτεις μ' όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σου σε τέτοιους......παραλογισμούς....?!?!?Άλλο ένα τραγουδάκι.......
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
ΔΕΘ - κ.Μητσοτάκης, αρχηγός της Ν.Δ και πρωθυπουργός της........"δυτικής τουρκίας"Τόσο...των παιδιών φίλος ο κ. Μητσοτάκης.......?! (προσθήκη: και της νεολαίας)
Τρομάζει με τις αλιευτικές του ικανότητες........δεινός ψαράς..!!!!

- 50 gb δώρο.....?!
- 600 € το πρώτο ένσημο......?!
- Κατάργηση ειδικού τέλους τηλεπικοινωνιών για νέους έως 29 ετών.....?!Μιλάμε για παροχές που θα επενδύσουν στο μέλλον αυτής της χώρας.......στο διηνεκές. Επένδυση στην ανάπτυξη και την απασχόληση των νέων τα....50 gb και τα 600€.......!!!
Μου θυμίζει τους παππούδες/γιαγιάδες που κάνουν δώρα στα εγγόνια για να συγχωρεθούν από τις αμαρτίες που έκαναν στα παιδιά τους!!!!!

Επίσης μου θυμίζει το 1993, σχολάσαμε μεσημέρι και μας πήραν τηλέφωνο το βράδυ, κατά τις 20.00+, να να μπούμε μέσα γρήγορα όχι γιατί ο Λευκός Εχθρός έκανε επίθεση, αλλά γιατί η κυβέρνηση, πάλι Μητσοτάκη, του μπαμπά τότε, έδινε μπόνους κάπου 40.000, αν θυμάμαι καλά, λόγω εκλογών. Όσους δεν βρήκαν στο τηλέφωνο βγάλανε αγγελιοφόρους....!!!!
Μέσα σε λίγες ώρες καταστάσεις πληρωμής, ετοιμασία φακέλων με τα λεφτά και να φωνάξεις το προσωπικό σου για να πληρωθεί..........!!!
Μαγικές εποχές....δώρων-παροχών.......!!κ. Μητσοτάκη.......καληνύχτα σας.......

Να μη τα ρίχνουμε όλα όμως στον καιάδα......Ένα θετικό, για να μη τα ισοπεδώνουμε όλα.......


- Κατάργηση του φόρου γονικών παροχών και δωρεών από τους γονείς προς τα παιδιά....

Τι λες τώρα, επιτέλους κάποιος σκέφτηκε και κάτι σωστό.....Τόσους φόρους που έχεις σπίτι και να θέλεις και κονόμα από τη δωρεά ή την γονική παροχή....?!?!
Δεξιά κυβέρνηση έπρεπε να το σκεφτεί και να το πράξει αυτό....?!
 
Τελευταία επεξεργασία:
 • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: trias

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Σε συνέχεια της προηγούμενης απαντήσεως, 600€ στο πρώτο ένσημο, συνεχίζω την ανάγνωση νέων τοποθετήσεων πάνω στο θέμα και διαβάζω πως το ποσό θα είναι 1.200 € που θα μοιράζεται ο εργαζόμενος και ο εργοδότης για τους πρώτους 6 μήνες απασχόλησης......!!


Και αναρωτιέμαι, πάνω στο ποσό, στα ένσημα, στον εργαζόμενο και ειδικά στον εργοδότη, σ' αυτόν τον τελευταίο ταλαιπωρημένο και κυνηγημένο από το κράτος που ζει την "σκληρή" καθημερινότητα της......εργοδοσίας!!

- Θα αφήσει να πάρει ο εργαζόμενος το ποσό των 600 € ή θα ζητήσει μερίδιο ή ακόμη και όλο το ποσό στο ....χέρι, αν θέλει να δώσει δουλειά στον νέο/α.....?!
- Θα βρει τρόπο κάποια κυβέρνηση να ελέγχει σωστά το σύνολο ημερών εργασίας με το σύνολο των ενσήμων που ....."κολλάνε" οι εργοδότες ?!
- Θα βρει τρόπο η κυβέρνηση ή όποια μελλοντική κυβέρνηση, διότι η αριστερά δεν βρήκε τρόπο, θα μου πεις είχε θέληση....?! Θα βρει τρόπο λοιπόν να παίρνει επιτέλους ο εργαζόμενος τα δώρα του και να μένουν σ' αυτόν.....?! Διότι άλλο καταθέτω μισθό και δώρα στην τράπεζα, οπότε φαίνομαι καλός εργοδότης, και άλλο τα ζητάω πίσω......κάτω από το τραπέζι....!! Όσοι εργάζονται ξέρουν τι εννοώ......


Και κλείνω το παραπάνω για την ώρα και συνεχίζω με τα σημερινά καυτά θέματα.....Καλή σχολική χρονιά να έχουν όσων τα παιδιά πάνε σχολείο.

Αυτό με το "να νοσήσει το 50%+1 σε μια τάξη για να κλείσει η τάξη και να προχωρήσουν σε τηλεκπαίδευση" ........!!!!
Αυτή η Κεραμέως δεν σας θυμίζει τις ξινές καθηγήτριες που είχαμε παλιά, ξέρετε που έμπαινε στην τάξη και αμέσως το ένιωθες......"ωχ, μ' αυτήν μπλέξαμε".....?!
Όταν φτάσει να νοσήσει το 50%+1 μαθητές ενός τμήματος/τάξης......καλή μου υπουργός, θα έχει νοσήσει ήδη το μισό σχολείο, και λίγα λέω.....!!!!

Τι πέρασε τον covid.......T-Virus.....?!?!?!
ή ζόμπι αποκάλυψη.......?!?!

Θα μετράνε οι καθηγητές δευτερόλεπτα από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος μέχρι την την διασπορά στο 50%+1 του συνόλου του τμήματος......!!!???

Όσο για τα self test και τη δήλωση στο gov........επιτέλους ξεκαθαρίστε τι γίνεται διότι απ' ότι καταλαβαίνω πληροφοριακό χαρακτήρα έχουν μόνο.
Εφόσον βρεθεί θετικός ένας μαθητής, γιατί να μπει στο gov να το δηλώσει, αφού δεν ισχύει η δήλωση στο gov από τον μαθητή ή τους γονείς. Πρέπει να πάει σε πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο, νοσοκομείο, ιατρείο κ.α και εκεί να πιστοποιήσουν έγκυρα ότι νοσεί!!
Δλδ τα self test έχουν απλά πληροφοριακό σκοπό, καθώς ούτε αν έχει γίνει πραγματικά το self test στο σπίτι υπάρχει τρόπος να το ελέγξει το κράτος....!
Τι......?!
Α, ξέχασα, υπευθυνότητα πολιτών.....!!!
Την υπευθυνότητα του κράτους πότε θα την δούμε διότι ως γνωστόν.......το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει.....!!
Θα μου πεις, μια κυβέρνηση, ένα κράτος, είναι ο καθρέφτης των πολιτών του, όχι όλων, αλλά το τσουβάλιασμα είναι εύκολο, ή (πάλι) ως γνωστόν, μαζί με τα ξερά και τα χλωρά.......!!!*θα παραθέσω μια ιστορία, προσωπική/οικογενειακή ιστορία, σε άλλο θέμα.......
 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Η είδηση.......

"Χριστιανικά Σωματεία..." όπα, δεν ξεκινήσαμε καλά..!!!

Σωματείο....?!?!
Δλδ, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και χριστιανισμός......?! Που είσαι να δεις τα δημιούργηματά σου.


Συνεχίζω τον τίτλο......:

............ενάντια στο μάθημα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης"


Και μέσα το άρθρο αναφέρει πως υπάρχει και δήλωση απαλλαγής για το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης......!!! (σε μορφή pdf)


Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω για την κατάντια.....

Εν έτει 2021, στον 21ο αιώνα.....και θεωρούμε τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ως μάθημα...προσβλητικό για τα παιδιά και γενικά για την κοινωνία......!!!


Η δήλωση αναφέρει τα εξής:


ΔΗΛΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΡΗΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΕΤΕΡΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ
ότι δεν επιθυμώ το τέκνο στο οποίο ασκώ ως γονέας ή κηδεμόνας νομίμως την επιμέλεια και γενικώς τη γονική μέριμνα να παρακολουθήσει και να συμμετέχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην διδασκαλία της επιμέρους θεματικής ενότητας των "Εργαστηρίων Δεξιοτήτων" με τίτλο "Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση" διότι το περιεχόμενό της είναι αντίθετο με τις κοινωνικές μου αντιλήψεις, τις φιλοσοφικές και θρησκευτικές μου πεποιθήσεις, βάσει των οποίων διαπαιδαγωγώ το ως άνω τέκνο και επιπλέον προσβάλλει ευθέως το άρθρο 16 του Συντάγματος. Ενδεικτικά δεν συνάδουν με τις πεποιθήσεις μου οι θεωρίες που βρίσκονται στο υλικό του ΙΕΠ περί ύπαρξης περισσοτέρων των δύο φύλων, των εμφύλων ταυτοτήτων, περί των αμβλώσεων και της μη απόλυτης προστασίας του αγέννητου παιδιού από την σύλληψή του, των σεξουαλικών σχέσεων των νέων εκτός γάμου και της εγκράτειας των νέων από τέτοιες σχέσεις, της πρώϊμης για την ηλικία τους μύησης των παιδιών στην σεξουαλική δραστηριότητα και άλλα κεφαλαιώδη για εμένα ζητήματα που σε κατάλληλο χρόνο επιφυλάσσομαι να αναφέρω και να επικαλεσθώ......."κλπ


Ωραία, δικαίωμά τους αν δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να μάθουν στο σχολείο ότι αναφέρει η ...δήλωση. Τι θα κάνουν όμως εκτός σχολείου......?!
Πως θα τους μάθουν να φέρονται σε περίπτωση που συναναστραφούν με άτομα εκτός των .......2 φύλων, εμφύλων ταυτοτήτων κ.α, στη παιδική ηλικία αλλά και μεγαλώνοντας....?!


Που τα μεγαλώνουν...?! Σε βουνά ή σε .........σκοτεινά χωριά.....?!?!


The Village 2004


Ποιος θα απομονώσει ποιον τελικά......αυτοί τη ζωή ή η ζωή αυτούς.......?!?!


Δλδ, θα ξεκινάει η σχολική χρονιά και το σχολείο τις πρώτες μέρες θα μαζεύει δηλώσεις απαλλαγής από μαθήματα, θρησκευτικών, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και ποιος ξέρει τι άλλο αύριο-μεθαύριο........!!!
Αυτό πια δε θα είναι σχολείο, καλά έτσι κι αλλιώς το αν είναι σχολείο είναι μια μεγάλη συζήτηση αλλά δεν είναι του παρόντος, θα είναι χώρος που κάποια μαθήματα κάνουμε και κάποια δεν κάνουμε.....!

- "Εσύ γιατί είσαι έξω..?!"
- "Για τα θρησκευτικά!! Εσύ..?!"
- "Για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση......!!"
.......................................
Και μόνο που σκέφτομαι τη συνέχεια αυτής της συζητήσεως, των κωμική αλλά και την τραγική της κατάληξη.......γελάω χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο......lol.......(μη θα σπάσει ο τοίχος, όπως λέει η γυναίκα μου)


Κι εγώ τα παιδιά μου δεν τα βάφτισα, στο μάθημα όμως των θρησκευτικών δεν ζήτησα απαλλαγή. Τους είπαμε πως σε μια κοινωνία όπου το σύνολο της είναι χριστιανοί πρέπει να μάθουν γι' αυτό. Δεν θα κρίνουν όμως ποτέ τον άλλον για τα θρησκευτικά του πιστεύω, αλλά από το πως φέρεται, πως ενεργεί......Αν θέλετε να σας σέβονται πρέπει πρώτα εσείς να σεβαστείτε. Και έχουν φίλους χριστιανούς, ποτέ δεν τους είπαμε να μην κάνουν παρέα με χριστιανούς ή άτομα άλλων θρησκειών ή και μη.

Αυτοί τι θα πουν και τι θα κάνουν στα παιδιά τους, αναρωτιέμαι......?!

Τι πήγα και θυμήθηκα......!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Αυτό είναι......απερίγραπτο. Βουλευτής της Ν.Δ δημοσιεύει ονόματα νηπίων μεταναστών και της δασκάλας......
και δεν ντρέπονται οι δεξιοί...?! Δηλαδή επιτρέπουν, και επιβραβεύουν τέτοιες ενέργειες των βουλευτών τους ή την ανοχή του προέδρου τους....?!?!
Κι εγώ ντρεπόμουν για τον Πολάκη. Όπως είχα πει σε μεγαλοστέλεχος του εδώ ΣΥΡΙΖΑ, "δεν μου αρέσει ο Πολάκης, δεν με εκφράζουν αυτές οι συμπεριφορές, αυτό το νταηλίκι θυμίζει ακροδεξιά συμπεριφορά. Διώξατε την Ζωή και όσους είχαν αντίθετη άποψη από την επίσημη γραμμή σας, ανέχεστε τον Πολάκη ο οποίος βγαίνει και ...."βρίζει", αυτό ΔΕΝ είναι Αριστερά. Κατηγορούσατε το δίπολο και τώρα γίνατε εσείς ο άλλος πόλος."Από το 38,30 και μετά.............lol....


Καλά, οι δεξιές εφημερίδες αντί να ασκήσουν κριτική, αρκέστηκαν μόνο στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης?! Η αντίδραση της εφημερίδας, η αντίδραση της δημοσιογραφίας.....?! (ορίστε?!)
Καμία αναφορά περί σωστού-λάθους στη κίνηση του......βουλευτή τους!!! Απλά, ο Μπογδάνος στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης!!!!

Μια ντροπή εκεί οι δεξιοί και γενικά οι δεξιοί, μια ανθρωπιά........παιδιά είναι και μάλιστα νήπια, μια αντίδραση.....κάτι?!
Πόση κατρακύλα πια αυτό το κόμμα, πόσο πιο δεξιά να πάει, έχουν χαθεί και τα σύνορα δεξιάς-ακροδεξιάς με όσα συμβαίνουν, υπουργοποιήσεις, ναζιστικές πρακτικές κ.α
Ονόματα νηπίων και δασκάλας σε δημοσιότητα! Θα το ανεχόσασταν αυτό αν ήσασταν σε άλλη χώρα....?! Τα ονόματα των παιδιών σας και της δασκάλας τους ελεύθερα για......στοχοποίηση!!!Αλλά αυτά αν γίνονται αλλού μας πειράζουν.....Update 13.57"Η κυβέρνηση θα είναι πιο αυστηρή την επόμενη φορά....." Άχου το παιδί, έκανε ένα λάθος, σαν παιδί, να το συγχωρήσουμε, αλλά την επόμενη φορά θα είμαστε αυστηροί!! Πόσο πιο χαμηλά.......?!

Ντροπή, φιλότιμο....όλα έχουν χαθεί, όλα έχουν θυσιαστεί στο βωμό της μικροπρέπειας, του συμφέροντος, των προσωπικών βλέψεων και στόχων. Ας πετάξουμε όλα τα βιβλία των αρχαίων ελλήνων, δεν έχουμε καμία σχέση μ' αυτούς. Σιγά αυτοί μην έπιναν κώνειο αντί να το σκάσουν από την φυλακή......


 
Τελευταία επεξεργασία:

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Όποιος έχει βαθιά μεσάνυχτα στην Ιστορία, και ειδικά την ανθρωπολογία, και τις μετακινήσεις πληθυσμών βγαίνει και ωρύεται περί καθαρότητας έθνους, φυλής κ.α! Μπορεί να το κάνει και επίτηδες, ενώ γνωρίζει.........!!!
Απλά να θυμίσω στους παλιούς και να μαθαίνουν οι νεότεροι, τα παιδιά που υπάρχουν εδώ μέσα, διότι κάποιος πρέπει να ......."προστατεύσει" αυτά τα παιδιά.......

Οι μετακινήσεις του 1923 έγιναν βάσει του .........θρησκεύματος και όχι της καταγωγής. Έλληνες δλδ που ασπάστηκαν τον μουσουλμανισμό, για τους δικούς τους λόγους μετακινήθηκαν στην Τουρκία ως μουσουλμανικός πληθυσμός και Τούρκοι που εν μέσω νυκτός έγιναν χριστιανοί, για τους δικούς τους λόγους, ας πούμε να μη χάσουν περιουσία, έμειναν στον Ελλαδικό χώρο ως......Έλληνες...
Για να μη πάω στους προϊστορικούς, στους σκοτεινούς, στους κλασικούς και μετέπειτα χρόνους......
 

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Η είδηση.......

Και αναρωτιέμαι......."εσχάτη προδοσία".....?!


......"Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης"....?!

"Ειδικότερα, ως εγκληματική οργάνωση ορίζεται η συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση ομάδας ανθρώπων, που αποτελείται από τρία τουλάχιστον ή περισσότερα άτομα με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων, τα οποία προβλέπονται είτε σε αυτοτελή άρθρα του Ποινικού Κώδικα είτε σε ειδικούς ποινικούς νόμους. Η δε μεταγενέστερη ένταξη ενός ατόμου ως μέλος της οργάνωσης εξομοιώνεται νομοθετικά με την εξ υπαρχής συμμετοχή του σε αυτή ήδη κατά τη σύστασή της.

Συνεπώς, για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης απαιτείται έγγραφη ή και προφορική συμφωνία των συμμετεχόντων, η οποία και θα αποτυπώνει τη σύμπτωση της βούλησής τους για τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα, μη αρκούσης της απλής ή προκαταρκτικής συζήτησης για την λήψη οριστικής απόφασης διενέργειας του εγχειρήματος.


Περαιτέρω, η προκείμενη συμφωνία αφορά στη σύμπραξη όλων των μελών της οργάνωσης για την διάπραξη της εγκληματικής πράξης, καθενός με το «ρόλο» του, δηλαδή είτε ως συναυτουργού είτε ως συνεργού. Σε κάθε δε περίπτωση, για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης απαιτείται δόλος των συμμετεχόντων, δηλαδή γνώση τους για το περιεχόμενο της ευρύτερης συμφωνίας υπό τη συνδρομή του γνωστικού και του βουλητικού στοιχείου σε σχέση με την επικείμενη εκτέλεσή της."................................από το άρθροΔλδ στη διαδρομή από το σχολείο μέχρι το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα στύβουν το μυαλό τους (το ποιο....?!?!?) να βρουν λόγους για να δικαιολογήσουν τη μήνυση?!

Και άντε έκανες μήνυση, μπορείς να την ...υποστηρίξεις στο δικαστήριο ή μετά σαν........κότα θα παρακαλάς για συμβιβασμό....?!?!?

Και όπως αναφέρει το άρθρο της είδησης, αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά, δλδ ούτε η στατιστική δεν θα ασχοληθεί, σίγουρα όμως δείχνουν μια εικόνα, κάποιων, ανθρώπων που ζουν ανάμεσά μας.

Ναι, ζουν ανάμεσά μας .......lol


They Live 1988


Καλά και οι εκπαιδευτικοί το έχουν παρατραβήξει σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Όσοι έχουν ή είχαν παιδιά, έχουν πολλά να πουν για περιπτώσεις αυταρχισμού δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία. Περιπτώσεις που ανήκουν σ' αυτές του....χωριού!! Ο παπάς, ο δάσκαλος, ο αστυνόμος, ο γιατρός........ κάποιος να τους ενημερώσει πως έχουν παρέλθει οι εποχές των δασκάλων που μας τραβούσαν από το τσουλούφι ή μας έστηναν στη γωνία.....
Και όπως έγραψα αλλού, είναι πολλοί αυτοί που το έχουν δει τσιφλίκι εκεί που δουλεύουν ή εργάζονται!!
Κάποια στιγμή θα αναφέρω άλλη μια προσωπική (οικογενειακή) περίπτωση, αυτή τη φορά σχολική.....


Για την ώρα, ένα μουσικό........αντίο σ' όλους αυτούς που ζούνε ανάμεσά μας......
 

Συνημμένα

 • imaages.jpg
  imaages.jpg
  12 KB · Προβολές: 8
 • 7811222_8281661269925167104_o.jpg
  7811222_8281661269925167104_o.jpg
  262,7 KB · Προβολές: 9
 • ataka3717.jpg
  ataka3717.jpg
  111 KB · Προβολές: 4
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα Κάτω μέρος