Κλιματο-Τρομοκρατία

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Υπήρξαν κατά τη διάρκεια του καύσωνα, πριν λίγο καιρό, ειδήσεις όπως :
Και φυσικά, ο περισσότερος κόσμος, μετά την τόση πλύση εγκεφάλου πάνω σε θέματα.......κλιματικής αλλαγής και την επίδραση του ανθρώπου στο περιβάλλον, δέχτηκε αμάσητα το παραπάνω γεγονός. Μπορεί και αρκετοί να έτρεξαν να αναδημοσιεύσουν την είδηση σε fb, insta, twitter κ.α για να προειδοποιήσουν (?!?!) τους υπολοίπους, τους ακολούθους τους βασικά, για τους κινδύνους αυτής της κλιματικής αλλαγής. Βασικά like ήθελαν και θέλουν αλλά δεν το λένε, το κρατάνε κρυφό όταν όλοι οι άλλοι το έχουν τούμπανο!!!

Εννοείτε πως και η ψηφιακές, και όχι μόνο, εφημερίδες, δόλωμα στο αγκίστρι έβαλαν, clickbait, και τσίμπησαν πολλοί!

Ας αφήσουμε όμως το αγεωγράφητο, όπως αναφέρεται στο παρακάτω άρθρο, των συντακτών αυτών των ειδήσεων και ας σταθούμε στην παραποίηση ή την απόκρυψη της γενικότερης αλήθειας που συνοδεύει τέτοια και άλλα παρόμοια άρθρα.
Το κλίμα άλλαζε και θ' αλλάζει καθ' όλη τη διάρκεια ιστορίας αυτού του πλανήτη. Αυτή την περίοδο ο άνθρωπος έχει παίξει έναν σημαντικό ρόλο γι' αυτή την αλλαγή, αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας, και μάλιστα με την βοήθειά του ο κύκλος ή η περίοδος αυτών των αλλαγών έχει επιταχυνθεί. Αλλά το να δημιουργούμε ειδήσεις εστιάζοντας μόνο στον ρόλο του ανθρώπου και να παραβλέπουμε τα όποια φυσικά φαινόμενα με απώτερο σκοπό την "τρομοκρατία", αυτό είναι, δημοσιογραφικά, τουλάχιστον....."πονηρό".


Θα μου πεις, δημοσιογράφος/φία και εγκυρότητα.....?!

Αλλά ας μη τσουβαλιάζω, υπάρχουν και δημοσιογράφοι που σέβονται αυτό που κάνουν. Με το φανάρι όμως τους ψάχνουμε.....το θέμα είναι να μη σταματήσουμε να ψάχνουμε και αρχίσουμε αμάσητα να καταπίνουμε ότι μας πλασάρουν.

Διότι μια δημοκρατική κυβέρνηση μαζί με τα άλλα επενδύει και σε ....ανεξάρτητες αρχές. Όταν όμως θέλει να ελέγχει τα πάντα αυτό δεν είναι δημοκρατία.....να δεις πως λέγεται, κομμουνισμός ή φασισμός/ναζισμός.....μάλλον........?!...απολυταρχισμός ή ολοκληρωτισμός πάντως σίγουρα!


Συνέχεια του άρθρου κλιματο-τρομοκρατίας....


Φαντάσου κυβέρνηση να ελέγχει ΕΜΥ και Αστεροσκοπείο και σε μια φωτιά να λένε τα "έγκυρα" ειδησεογραφικά κανάλια :

"Σύμφωνα με την ΕΜΥ και το Αστεροσκοπείο, δυνατοί άνεμοι εντάσεως Χ μποφόρ πνέουν στην περιοχή δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστικών και εναέριων μέσων στη κατάσβεση της πυρκαγιάς......."

Και να ψάχνεις εσύ, κάτοικος χωριού/οικισμού, όπου η φωτιά βρίσκεται κάποια μέτρα από το σπίτι σου, περιμένοντας την πυροσβεστική ή το αεροπλάνο, τους..... δυνατούς ανέμους!!!!!
Και ν' αναρωτιέσαι:
"Ο γιαλός είναι στραβός ή εγώ στραβά αρμενίζω?!"


Μα 22η θέση από τις 24 στην Ευρώπη και 38η θέση από 46 χώρες παγκοσμίως!!! Τι πρωτιές είναι αυτές?!


 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα Κάτω μέρος