La Brea

  • Συντάκτης alienX
  • Ημερομηνία έναρξης

alienX

Μέλος
Έχοντας σχετικά υψηλές προσδοκίες, δεδομένου του ενθουσιασμού λόγω του
''προκατόχου'' του στον κόσμο των δραματικών περιπετειών φαντασίας/υπερφυσικής, το
πρώτο επεισόδιο, τουλάχιστον, της σειράς ήταν ολίγον τι απογοητευτικό.

Πολυάριθμες αμήχανες στιγμές, με είτε απαθείς, είτε υπερβολικές ερμηνείες (ή, τέλος
πάντων, αταίριαστες), με αδύναμο σενάριο και με ακόμα χειρότερο CGI, σε σημείο που
να μοιάζει αστείο σε κάποιες σκηνές.

244036607_398684691856716_4548662841246267393_n.gif


Αντιδράσεις χαρακτήρων που δεν συνάδουν με την όποια πραγματικότητα (μόλις είχαν
<<χαθεί>> και ήδη οι περισσότεροι ήταν σε θέση να οργανωθούν, να συλλέξουν
τρόφιμα και γενικότερα προμήθειες συλλογικά και χωρίς
ιδιαίτερα προβλήματα (καλά, με τις όποιες εξαιρέσεις), χωρίς ίχνος πανικού), εκτύλιξη των γεγονότων με
''βομβαρδιστικό'' τρόπο, σαν να ήθελαν απλά να ''στριμώξουν'' όσα πιο πολλά γινόταν
στο πρώτο επεισόδιο, έχουν απότοκο αδιάφορους, επιφανειακούς χαρακτήρες που
όποια και να είναι η πορεία τους/κατάληξή τους δεν είναι σε θέση να προκαλέσουν
κάποια συναισθηματική συγκίνηση στον θεατή, ή το τουλάχιστον σε εμένα.

Ίσως, βέβαια, να χρειάζεται απλά χρόνο σαν σειρά να ''βρει την θέση της'' στον
συγκεκριμένο τηλεοπτικό κόσμο, ίσως και να βιάζομαι να την κρίνω άδικα. Σίγουρα δεν
χρειάζεται και κάθε σειρά/ταινία με αυτή την θεματολογία να είναι επιπέδου Lost, αλλά
βασικά ''λάθη'' και ατοπήματα στην κατά τ' άλλα ενδιαφέρουσα ιδέα γύρω από την
πλοκή και το πώς προσεγγίζεται, απορρέουν, δυστυχώς, στη μετριότητα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

trias

Fansubber
Διαχειριστής
FnSbrs Team
Επιμελητής
Λοιπόν, βλέποντας το πρώτο επεισόδιο, το συγκαταλέγω στην ίδια κατηγορία με Manifest και Debris. Δύο σειρές επιεικώς απαράδεκτες. Το La Brea, Lost δεν είναι (είναι πολύ πίσω ποιοτικά), αλλά σίγουρα ξεκίνησε με μεγαλύτερες προσδοκίες από τις δύο προαναφερόμενες σειρές. Αν μάλιστα δώσει πειστική εξήγηση για το δαχτυλίδι, ίσως ανέβει στις προτιμήσεις μου. Κατά τα άλλα είναι κλασική αμερικανιά, με πολύ μέτρια οπτικά εφέ (συμφωνούμε απόλυτα), με επιφανειακούς, όπως δείχνει, και χιλιοπαιγμένους χαρακτήρες (βαρέθηκα να βλέπω χαρακτήρα γέφυρα, κάποιον αποτυχημένο εργασιακά πρωταγωνιστή με υπερφυσικές ικανότητες). Τέλος πάντων, θα δώσω μια ευκαιρία μήπως και....
Σίγουρα, περίμενα πολλά περισσότερα από την σειρά.
 
Ένα μπράβο διότι τολμήσατε να το δείτε, εγώ..."κότεψα" ή "κιότεψα"!! (lol)

Και όταν......

"αι αντιλήψεις σας (alienX) συμπίπτουν με τας αντιλήψεις του trias, αι αντιλήψεις του trias συμπίπτουν με τας αντιλήψεις τας ειδικάς μου, εφόσον λοιπόν 2 αντιλήψεις συμπίπτουν με 3η υποχρεωτικώς συμπίπτουν και μεταξύ των" βεβαίως - βεβαίως


 

trias

Fansubber
Διαχειριστής
FnSbrs Team
Επιμελητής
Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί, ίσως έχουν δυνατό σενάριο και να βασίζονται εκεί, αλλά από τον πιλότο περίμενα περισσότερα. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν πολλοί που κρίνουν από τον πιλότο...
 

jonatos

FnSbrs Team
Επιμελητής
Την καλημέρα μου σε όλο τον κόσμο. Ήμουν κι εγώ στο κότερο εεεεεεχχχμ... ήθελα να πω ότι είδα κι εγώ το επεισόδιο του La Brea και μάλιστα ζωντανά στο NBC. Η αλήθεια είναι ότι παίζουν πολλά. Εμένα μου φάνηκε ενδιαφέρον για ένα και μόνο λόγο. Θέλω να δω την σύνδεση του προϊστορικού με το τωρινό Λος Άντζελες. Αυτό μόνο κράτησα όσον αφορά την σειρά. Από εκεί και πέρα είναι κρίμα να το συγκρίνουμε με σειρές όπως το Lost ή οποιαδήποτε άλλη στην παρούσα φάση. Και η αλήθεια είναι ότι, εκτός από το ενδιαφέρον που έχει η σύνδεση των δύο χωρόχρονων, έπεσε πολύ στριμωξίδι μέσα στον πιλότο και πως υπήρχαν κάποιες ανακρίβειες σχετικά με την συμπεριφορά όσων μόλις έχουν χαθεί σε ένα άγνωστο και αφιλόξενο μέρος αλλά κατάφεραν να συγκροτηθούν γρήγορα και να μαζέψουν προμήθειες ή να βρουν φάρμακα κλπ. Σήμερα θα δω το 2ο επεισόδιο και ελπίζω να δοθεί η σύνδεση που ζητάω με ομαλό τρόπο και να μπορέσει η σειρά να κεντρίσει το ενδιαφέρον μου.
 

jonatos

FnSbrs Team
Επιμελητής
Προσοχή!!! Έχει μερικά μικρά spoiler.

Καλημέρα και πάλι. Μετά από τέσσερα επεισόδια που κατάφερα να τα δω όλα, θα έλεγα ότι είναι κομμάτι βαρετό. Αλλιώς το περίμενα με πιο άγριες διαθέσεις, όσον αφορά τις επιθέσεις των ζώων για παράδειγμα, αλλά μέχρι τώρα έχουμε δει μόνο κάτι λιονταροσκυλόλυκους και κάτι που μοιάζει σαν να βγήκε από ζευγάρωμα αρκούδας και μαμούθ... Από εκεί και πέρα, θα του δώσω λίγο χρόνο ακόμα για να δω τους "παλαμάδες" (λόγω της παλάμης για σήμα) και να καταλάβω από ποια εποχή έχουν έρθει και πως θα γίνει το δέσιμο με την νέα φουρνιά.

Από εκεί και πέρα το σενάριο μπάζει, αέρα θες, νερά θες, βάλε ότι θες. Βλέπουμε την επιστήμονα που σχεδίασε το σκάφος, να έχει κατασκευάσει το δικό της σκάφος κρυφά από την Αμερικανική Κυβέρνηση!!! Δηλαδή βοήθεια ρε παιδιά, αυτό το συγκεκριμένο σκάφος κατασκευάζεται από τέτοια υλικά, που η αγορά τους σε μαζικές ποσότητες χτυπάει ΑΜΕΣΑ καμπανάκι. Ας μας πουν πως τα κατάφερε η τύπισσα μόνη (!!!!!?????) της να αποκτήσει τα εν λόγω υλικά και πως το κατασκεύασε, μόνη (!!!!!?????) της.

Πάμε και στην 2η πατάτα του σεναρίου. Εδώ δεν έχουν να φάνε και τρέφονται με βρύα και λειχήνες και ο άλλος, ο πρεζέμπορας, ενδιαφέρεται να βρει την ηρωίνη, για να, άκουσον άκουσον, την πάρει πίσω μαζί του όταν έρθουν να τους πάρουν!!!! Και κάθομαι και σκέφτομαι, τι θα κάνει ο μαγκάκος; Θα δίνει την ντόπα σε δόσεις με αντάλλαγμα μανιτάρια και κανένα κομμάτι από σπάλα λιονταροσκυλόλυκου;;;;

Αυτά τα ολίγα, δεν θα σας κουράσω άλλο, είναι κρίμα γιατί το περίμενα διαφορετικό και όχι σαν άλλη μία μπουρδοσαπουνόπερα, με έχει απογοητεύσει, αλλά θα του δώσω λίγο χρόνο ακόμη για να δω μέχρι που φτάνει η μπαρούφα.
 

trias

Fansubber
Διαχειριστής
FnSbrs Team
Επιμελητής
Καλημέρα, jonatos. Δεν είδα καν το δεύτερο. Ίσως όταν βρω χρόνο να το δω. Πες μου, όμως, σε παρακαλώ, το δαχτυλίδι με την αλυσίδα πώς το δικαιολογεί που βρέθηκε σε λίγα εκατοστά χώμα και στην ίδια θέση;;;; Ξεκαθαρίζει σε ποια εποχή "έπεσαν"; Ο αποτυχημένος αλκοολικός πώς και βλέπει οράματα από εκεί; Δώσε μου τις απαντήσεις, γιατί θα σκάσω με την μπούρδα.
 
  • Μου αρέσει
Αντιδράσεις: alienX

alienX

Μέλος
Όπως και ο trias, δεν έκανα καν τον κόπο για δεύτερο. Το σενάριο είχε μεγάλα κενά από την αρχή, κατ' εμέ. Από το πώς δικαιολογείται η όλη ιστορία με το δαχτυλίδι, όπως αναφέρθηκε, και τα οράματα (που για εμένα, δεν δικαιολογείται, απλά lazy writing που λένε και στο χωριό μου) μέχρι και απλές αντιδράσεις των χαρακτήρων που εξ αρχής ήταν εκτός τόπου και χρόνου, όπως έχει ήδη θιχτεί.
Κρίμα γιατί σαν ιδέα και μόνο είχε όντως προοπτική.
 
Τελευταία επεξεργασία:

apla

Αρθρογράφος
Δυστυχώς το σκηνικό είναι πολύ ψεύτικο, η ιστορία θα επικεντρωθεί πάλι σε λίγους,θα μάθουμε τι έκαναν πρίν στην ζωή τους,θα μάθουν επιβίωση με τα αρχαία θηρία,τα επεισόδια θα περνούν και εμείς δεν θα ξέρουμε πώς έγινε αυτό ή ποιός ευθύνεται γι΄αυτό.Η έκπληξη όμως είναι ότι στην Αμερική βάσει των μετρήσεων κτυπάει κορυφη!!Απλά η ιστορία είναι κάτι αντίστοιχο με ταινίες καταστροφής όπου οι επιζήσαντες προσπαθούν να επιβιώσουν μέχρι να έρθουν να τους σώσουν και στο μεταξύ έχουν βγάλει τα σώψυχά τους. Απλή η συνταγή.Θα το δούμε όμως γιατί υπάρχει όντως η περιέργεια τι θα σκαρώσουν για την συνέχεια,διότι υπάρχει μια μεγάλη τρύπα και πρέπει να εξηγηθεί!!!
 
Μπλουζα Κάτω μέρος