Κάντε το Facebook μόνιμο μέλος του ΟΗΕ

Τηλέμαχος

Αρθρογράφος
Δανείζομαι τον τίτλο όπως είναι από το παρακάτω άρθρο.....


Το μόνο σίγουρο είναι, όπως αναφέρει και το άρθρο, πως το βεστφαλιανό μοντέλο αυτοδιάθεσης των κρατών


βρίσκεται υπό κρίση!
Ήταν που ήταν αμφισβητούμενο ως προς τον εθνικό και φυλετικό του διαχωρισμό και τα .....γνωστά παράγωγά του που ζήσαμε τον 20ο αιώνα, αντιμετωπίζουμε και την κλιματική κρίση με ότι αυτό συνεπάγεται, αν το καλοσκεφτεί κανείς με όρους, πολλούς όρους, που ως γνωστό γενικά δεν τηρούνται τότε......γιατί όχι......?!
Αυτό πάντως δεν νομίζω να το έχει πιάσει κάποιος .....προφήτης και "προφήτης" (βλ. Τζορτζ Όργουελ κ.α).
Κράτος που να κυβερνάται από πολυεθνικές έχουμε δει σε ταινίες στις περισσότερες όμως ταινίες οι πολυεθνικές κρατούν τα προσχήματα μιας ...."άτυπης" κυβέρνησης για την ψευδαίσθηση της δημοκρατίας.
Ταινία όπου ένα κοινωνικό δίκτυο θα μπορούσε να γίνει κράτος......αν υπάρχει παρακαλώ για την ενημέρωση ώστε να δω πως έχει πιάσει το θέμα.
Πάντως βλέπουμε την δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την δύναμη δλδ που ασκούν οι .....πολίτες πάνω σε σημαντικά ζητήματα, έστω και με αρνητικές ψήφους.
Την είδαμε ακομή και στις αμερικανικές εκλογές με τα γνωστά ....ρωσικά τρολ ή στην αντίδραση του κόσμου με την e-food κ.α........

Δεν συνηγορώ φυσικά στην δημιουργία ενός τέτοιου κράτος, όπως του Facebook, για την ώρα, πρέπει να εξελιχθούμε πνευματικά κι άλλο ώστε μια τέτοια ιδέα να μπορούσε να λάβει σάρκα!! Δεν την απορρίπτω όμως, και πάντα με όρους και αρκετή ονειροπόληση ........

Από όνειρα ο λαός...χορτάτος, μπορείς όμως να κάνεις και χωρίς αυτά....?! Μη ξεχνάμε πως σε κάποιων τα όνειρα γεννήθηκε η Γαλλική επανάσταση.......ένα τυχαίο, μπορεί και άστοχο (?!), παράδειγμα...!!!!!
 
Μπλουζα Κάτω μέρος