Δέκα anime σαν το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» που πρέπει να δεις

0.jpg

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής σειρά anime της Νότιας Κορέας που περιστρέφεται γύρω από μια ομάδα απελπισμένων και υπερχρεωμένων ατόμων που συμμετέχουν σε ένα θανατηφόρο παιχνίδι με την ευκαιρία να κερδίσουν 38,1 εκατομμύρια δολάρια. Ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ δήλωσε ότι διάβασε πολλά κόμικς, συμπεριλαμβανομένων των ιαπωνικών manga και ήθελε να κάνει ένα παιχνίδι επιβίωσης που διαδραματίζεται σε κορεατικό πλαίσιο. Τα παιχνίδια Επιβίωσης είναι δημοφιλή στα manga/anime. Έτσι, πιθανότατα υπάρχουν αρκετά anime που ενέπνευσαν τον Χουάνγκ να δημιουργήσει το Παιχνίδι του Καλαμαριού.

Εάν έχετε ήδη παρακολουθήσει τη σειρά και είστε περίεργοι για anime με παρόμοιες έννοιες και θέματα, δείτε παρακάτω έναν κατάλογο προτάσεων. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα περισσότερα από αυτά τα anime στο Netflix, το Hulu, το Amazon Prime, το Crunchyroll ή το Funimation.


10. Full Dive: The Ultimate Next-Gen Full Dive RPG Is Even Shittier than Real Life! (2021-)
Funimation

10.jpg

Να το πούμε απλά, το Full Dive περιστρέφεται γύρω από τον Χιρόσι Γιούκι, έναν ταλαντούχο παίκτη που ξεκινά να παίζει ένα MMORPG εικονικής πραγματικότητας που ονομάζεται Kiwame Quest αφού τον πιάνουν να το κλέβει σε ένα ύποπτο κατάστημα. Σύντομα μαθαίνει ότι το παιχνίδι είναι ρεαλιστικό σε επικίνδυνο βαθμό. Παρόλα αυτά, αποφασίζει να συνεχίσει να παίζει.

Τόσο το Full Dive όσο και το Παιχνίδι του Καλαμαριού ακολουθούν το μοτίβο των παιχνιδιών επιβίωσης και εισάγουν μοναδικά στοιχεία. Αν το Παιχνίδι του Καλαμαριού είναι συνειδητά απλοϊκό στην επιλογή των παιχνιδιών που παίζουν οι χαρακτήρες, το Full Dive διερευνά ειρωνικά κάτι που πολλά βιντεοπαιχνίδια επιδιώκουν αυστηρά - τον ρεαλισμό.


9. I’m Standing on a Million Lives (2020-)

Crunchyroll

9.jpg

Μια ομάδα εφήβων μεταφέρεται σε έναν κόσμο παιχνιδιών από μια μυστηριώδη οντότητα που ονομάζεται Game Master, η οποία τους ενημερώνει ότι πρέπει να ολοκληρώσουν συγκεκριμένες αναζητήσεις σε δεδομένο χρόνο. Σε αυτόν τον κόσμο, είναι ουσιαστικά αθάνατοι και μπορούν να αναβιώσουν εάν τουλάχιστον ένας από αυτούς μένει ακόμα ζωντανός.

Ενώ και τα δύο ασχολούνται με παιχνίδια επιβίωσης, ωστόσο περιστρέφονται γύρω από περίπλοκους και ατελείς πρωταγωνιστές. Ενώ ο Σονγκ Τζι-χαν, στο Παιχνίδι του Καλαμαριού, είναι ένας χρόνιος τζογαδόρος με τεράστιο χρέος που τον απασχολεί, ο Γιούσκε Γιότσουγια είναι εγωκεντρικός και μονόχνωτος.


8. Sword Art Online (2012-)

Netflix, Amazon Prime, Crunchyroll

8.jpg

Ένα από τα πιο δημοφιλή anime παιχνιδιών επιβίωσης όλων των εποχών, το Sword Art Online ακολουθεί κυρίως τον Καζούτο Κιριγκάγια ή Κίριτο, ο οποίος καταλήγει εγκλωβισμένος μέσα στο ομώνυμο VRMMORPG και ανακαλύπτει τον μόνο τρόπο να βγει κάποιος από αυτό, κερδίζοντας το παιχνίδι. Όλες οι άλλες εναλλακτικές θα οδηγήσουν στο θάνατο του παίκτη.

Το Sword Art Online έχει γίνει ένα απέραντο franchise που περιλαμβάνει spin-offs, ταινίες anime και βιντεοπαιχνίδια. Όπως και στο Παιχνίδι του Καλαμαριού η έννοια του παιχνιδιού είναι πάντα απλή.


7. Gantz (2004)

Netflix

7.jpg

Το Gantz αφηγείται την ιστορία των μαθητών Κέι Κουρόνο και Μασάρου Κάτου, οι οποίοι πεθαίνουν σε ατύχημα στο μετρό προσπαθώντας να σώσουν έναν μεθυσμένο άστεγο και στη συνέχεια να βρεθούν σε ένα δωμάτιο περιτριγυρισμένο από αγνώστους. Μαθαίνουν ότι πρέπει να σκοτώσουν εξωγήινους που ζουν στη Γη με διάφορες μεταμφιέσεις. Ο τίτλος αναφέρεται σε μια μυστηριώδη μαύρη σφαίρα που δίνει στους μαχητές τις αποστολές τους.

Όπως και το Παιχνίδι του Καλαμαριού, το Gantz επενδύει χρόνο και προσπάθεια για να δείξει ποιοι είναι οι χαρακτήρες του.


6. Hunter x Hunter (2011-2014)

Hulu

6.jpg

Στο Hunter x Hunter, ο Γκον Φρικς μεγάλωσε στο Whale Island πιστεύοντας ότι ο πατέρας του, Γκινκ Φρικς, ήταν νεκρός. Ωστόσο, όταν μαθαίνει ότι είναι ζωντανός και έχει αποκτήσει φήμη ως κυνηγός, ο Γκον ξεκινά να δώσει τις εξετάσεις Hunter για να ακολουθήσει τα βήματα του γέρου του. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και του ταξιδιού μετά, ο Γκον συναντά πολλά ενδιαφέροντα άτομα. μερικοί καταλήγουν να γίνουν φίλοι του, ενώ άλλοι παίζουν το ρόλο των εχθρών του.

Και στις δύο σειρές, η οικογένεια χρησιμεύει ως μια σημαντική συσκευή πλοκής. Ο Τζι-χαν παίζει το παιχνίδι για να πάρει την επιμέλεια της κόρης του και να κανονίσει τη θεραπεία για τη μητέρα του, ενώ ο Γκον γίνεται Κυνηγός (Hunter) για να γνωρίσει τον αγνοούμενο πατέρα του.


5. The Future Diary (2011-2013)

Hulu, Amazon Prime, Funimation

5.jpg

Στο Mirai Nikki ή The Future Diary ή Το ημερολόγιο του μέλλοντος. ο Γιουκίτερο Άμανο είναι μεταξύ των 12 ατόμων που επιλέχθηκαν να παίξουν ένα παιχνίδι επιβίωσης από τον Deus Ex Machina, τον θεό του χρόνου και του χώρου. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν ότι ο τελικός νικητής θα γίνει ο διάδοχος του Deus. Το τηλέφωνο κάθε παίκτη έχει μετατραπεί σε ημερολόγιο του μέλλοντος, το οποίο μπορεί να προβλέψει το μέλλον με τρόπο που να αντιστοιχεί στην προσωπικότητα του εκάστοτε χρήστη.

Και οι δύο σειρές διερευνούν την ανθρώπινη φθορά δείχνοντας τι είμαστε ικανοί να κάνουμε αν μας δοθεί το σωστό κίνητρο.


4. Darwin's Game (2020-)

Crunchyroll, Hulu, Funimation

4.jpg

Το Darwin's Game επικεντρώνεται γύρω από τον Κανάμε Σούντοου, ο οποίος αρχίζει να παίζει το ομώνυμο παιχνίδι αφού έλαβε μια πρόσκληση από έναν φίλο του. Αρχικά, δεν έχει ιδέα ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες για αυτόν που θα χάσει στο παιχνίδι. Σε κάθε παίκτη διατίθεται ένα σήμα, το οποίο αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη δύναμη που τους δίνεται. Τόσο ο Κανάμε όσο και ο Τζι-χαν στο Παιχνίδι του Καλαμαριού αναπτύσσουν μια αίσθηση μίσους για τον αντίστοιχο κύριο του παιχνιδιού τους. Για τον Κανάμε, προχωρά ένα βήμα παραπέρα και μετατρέπεται σε δολοφονική πρόθεση.


3. Kakegurui (2017-)

Netflix, Funimation

3.jpg

Όπως και με το Παιχνίδι του Καλαμαριού, τα τυχερά παιχνίδια είναι ένα σημαντικό θέμα στο Kakegurui, παρόλο που το δεύτερο δοξάζει το κακό , ενώ το πρώτο τονίζει τις καταστροφικές του δυνατότητες. Το Kakegurui βρίσκεται σε ένα διάσημο σχολείο, την Ιδιωτική Ακαδημία Γιακάου, όπου πλούσιοι μαθητές διακινδυνεύουν την περιουσία τους για να κερδίσουν φήμη, αναγνώριση και δύναμη. Το σύστημα ιεραρχίας του σχολείου δεν βασίζεται στην ακαδημαϊκή ή αθλητική αριστεία αλλά στο πόσο καλοί είναι οι μαθητές ως παίκτες.


2. Alice in Borderland (2014-2015)

Netflix

2.jpg

Τρεις νεαροί μπαίνουν για να κρυφτούν σε μία τουαλέτα κάποιου σταθμού στο κέντρο του Τόκιο. Όταν σιγουρεύονται ότι κανείς δεν ψάχνει πλέον γι’ αυτούς, αποφασίζουν να βγουν από την κρυψώνα τους. Κι ενώ πριν από λίγα λεπτά κυκλοφορούσαν στους δρόμους χιλιάδες άνθρωποι, τώρα δεν υπάρχει κανείς. Στην πόλη δεν λειτουργεί τίποτα, έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα και δεν ακούγεται κανένας ήχος. Οι ώρες περνούν κι όταν πέφτει η νύχτα, ανάβουν φωτάκια που οδηγούν τα τρία παιδιά και λιγοστούς ακόμη ανθρώπους σε πίστες θανατηφόρων παιχνιδιών. Νίκη σημαίνει επιβίωση μέχρι το επόμενο παιχνίδι, ήττα σημαίνει θάνατος.

Και οι δύο σειρές χρησιμοποιούν παιχνίδια επιβίωσης για να προβάλουν το φαινόμενο των κοινωνικών παθήσεων.


1. Tower of God (2020)

Crunchyroll

1.jpg

Βασισμένη σε μια σειρά κινουμένων σχεδίων της Νότιας Κορέας, το Tower of God ακολουθεί τον εικοστό πέμπτο Μπαμ, ο οποίος έχει ζήσει όλη του τη ζωή σε μια σκοτεινή σπηλιά. Η μόνη κατανόησή του για τον κόσμο έξω είναι μια ρωγμή πολύ πιο πάνω. Μια μέρα, ένα κορίτσι που λέγεται Ρέιτσελ πέφτει από τη ρωγμή, αλλάζοντας τον κόσμο του. Ανακαλύπτει ότι υπάρχει ένας πύργος στον οποίο πρέπει να ανέβει η Ρέιτσελ για να πραγματοποιήσει τον πόθο της καρδιάς της. Ενθουσιασμένος, ο Μπαμ την ακολουθεί και αρχίζει ο ίδιος να ανεβαίνει τον πύργο. Όμως, κάθε όροφος του πύργου κρύβει μία τεράστια ήπειρο γεμάτη μοναδικές προκλήσεις

Και οι δύο σειρές ασχολούνται με θέματα όπως το μυστήριο και η πολιτιστική και οικονομική ανισότητα.


www,fansubbers.gr
 
Μπλουζα Κάτω μέρος