Ένας πράκτορας του FBI ερευνά μια συνωμοσία που μπορεί να αφορά τον Λευκό Οίκο.
Έχεις νιώσει ποτέ βλέποντας μια σειρά ένα Déjà vu, ότι αυτό που βλέπεις κάτι και σου θυμίζει… σου θυμίζει… σου θυμίζει κάποια σειρά που θα έβλεπες πριν είκοσι χρόνια αν το Netflix δεν είχε αποφασίσει ότι ανήκει στο 2023;
Έχεις νιώσει ποτέ αυτό που λέμε «Αμερικανιά»;
Η αρχή…
…Βρισκόμαστε στο μετρό όταν ένας από τους επιβάτες, ο πράκτορας του FBI Πίτερ Σάδερλαντ παρατηρεί έναν άνδρα να αφήνει ένα σακίδιο και να κατεβαίνει από το τρένο. Αναγκάζει το τρένο σε στάση έκτακτης ανάγκης και διατάζει τους πάντες να απομακρυνθούν. Οι περισσότεροι τα καταφέρνουν πριν σκάσει η βόμβα. Καθώς φροντίζουν τα τραύματά του, εντοπίζει τον άνδρα που άφησε τη βόμβα, τον κυνηγάει σε ένα δρομάκι, αλλά τον χάνει όταν τον χτυπάει ένα αυτοκίνητο.
Σε αυτό το σημείο κρατήθηκα να μην το κλείσω και είπα να του δώσω μια ευκαιρία.
Και η συνέχεια…
…Η Ρόουζ Λάρκιν, ιδρύει μια εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και εξασφαλίζει μια γενναία χρηματοδότηση, αλλά πριν το καταλάβω ούτε εγώ, χάνει τη χρηματοδότησή της, μένει χρεωκοπημένη και καταλήγει να μείνει στο σπίτι του θείου και της θείας της που, ο θεός να τους κάνει, ήταν πράκτορες. Όταν άγνωστοι εισβάλλουν στο σπίτι τους, καλείται να ζητήσει βοήθεια.
Μπορείτε να μαντέψετε από ποιον;
Ακριβώς, από εκείνον τον πράκτορα του FBI που τριτοτέταρτος πια πράκτορας, εργάζεται στο υπόγειο του Λευκού Οίκου, στη νυχτερινή βάρδια, αναλύοντας αναφορές, διαχειριζόμενος περιπτώσεις κρίσεων και δεχόμενος κλήσεις από ένα ειδικό τηλέφωνο. Αν και ο Πίτερ ονειρευόταν μια καριέρα στην ενεργό δράση, γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αφού ο πατέρας του είχε κατηγορηθεί ως κατάσκοπος που πουλούσε μυστικά στους Ρώσους, περνώντας το «στίγμα» της προδοσίας και στον γιο του. Όποιοι πράκτορες αντιμετωπίζουν προβλήματα καλούν αυτό το τηλέφωνο για να λάβουν Βοήθεια, αν και το τηλέφωνο αυτό δεν χτυπά σχεδόν ποτέ. Αυτό το τηλέφωνο λοιπόν χτυπά και είναι η Ρόουζ που ζητά βοήθεια από τον «Νυχτερινό Πράκτορα».
Και εκεί σκεπτόμενος τι είναι αυτά που βλέπω, έχασα τη συνέχεια φτιάχνοντας το δικό μου σενάριο σχετικά με το πού θα μπορούσε να καταλήξει αυτή η σχέση, ταιριαστό ζευγάρι για ένα κατασκοπικό ειδύλλιο. Αλλά δεν θα σας κουράσω με αυτό, μην ανησυχείτε.
Το πρώτο επεισόδιο με βομβάρδισε με χρεωστικές υποχρεώσεις με εξασφάλιση και κάθε είδους άλλες αυθαίρετες αποφάσεις περί συνεργασιών αξιωματούχων, πρακτόρων κτλ. Και είναι αλήθεια ότι άφησε πολλά αναπάντητα ερωτηματικά για τη συνέχεια, αλλά όχι σε εμένα αγαπητό Netflix. Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω. Το διαφημίσατε πολύ, το διαφημίσατε καλά, αλλά αυτή η σειρά είναι λίγο χαμηλότερα από τριτοτέταρτη, όπως και το βιβλίο του Matthew Quirk στο οποίο βασίζεται.
ΠΡΟΤΑΣΗ: ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙΤΕ. Μη χάσετε τον χρόνο σας, εκτός κι αν θέλετε να δείτε αν συμφωνείτε μαζί μου. Ένας χαμηλόβαθμος πράκτορας, όσο κι αν μας τον παρουσιάζουν σαν τον «όμορφο, σκληρό μάγκα με κοστούμι», που εμπλέκεται σε όλο και πιο κλιμακούμενες συνωμοσίες δεν είναι αντάξιος του χρόνου μου. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ Ο,ΤΙ ΜΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ.
antonino