Το Amazon Prime Video προσθέτει επιπλέον διαφημίσεις

fansubber

Μέλος
Το διαφημιστικό φορτίο στην υπηρεσία ροής της Amazon έχει ουσιαστικά διπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, από δυόμισι έως τρία λεπτά διαφημίσεων ανά ώρα σε τέσσερα έως έξι λεπτά ανά ώρα, σύμφωνα με έκθεση του AdWeek.

Η Amazon υπερασπίστηκε την κίνηση σε δήλωσή της λέγοντας: «Ενώ η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται, η δέσμευσή μας είναι να βελτιώσουμε τις διαφημιστικές εμπειρίες και όχι απλώς να αυξήσουμε τον αριθμό των διαφημίσεων που εμφανίζονται».
Το Prime Video ήταν χωρίς διαφημίσεις όταν έκανε το ντεμπούτο του το 2006 ως πρόσθετο στη συνδρομητική υπηρεσία Prime της Amazon που προσφέρει δωρεάν παράδοση προϊόντων Amazon με ετήσια χρέωση. Τον Ιανουάριο του 2024, ωστόσο, το Prime Video εισήγαγε διαφημίσεις σε όλες τις ταινίες και τις τηλεοπτικές εκπομπές του, ζητώντας από τους συνδρομητές να πληρώνουν επιπλέον χρέωση 2.99 $ ανά μήνα για μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις. (Άλλοι streamers όπως το Netflix, το Hulu και το Disney+ προσφέρουν επίσης φθηνότερα επίπεδα συνδρομής με διαφημίσεις.)
«Αυτή η αλλαγή θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε συναρπαστικό περιεχόμενο και να συνεχίσουμε να αυξάνουμε αυτή την επένδυση για μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο πάροχος, σε ένα μήνυμα προς τους συνδρομητές εκείνη την εποχή, προσθέτοντας: «Στόχος μας είναι να έχουμε ουσιαστικά λιγότερες διαφημίσεις από τη γραμμική τηλεόραση και άλλους παρόχους streaming TV».

Εσείς τι γνώμη έχετε για αυτό;

Λέω να βάλουμε διαφημίσεις στον Subs Player :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Χωρίς πλάκα τώρα, είναι απαράδεκτο να βάζουν διαφημίσεις σε συνδρομητική. Ας το έχουν με ελεύθερη πρόσβαση διαφορετικά. Κι αν δεν αντέχουν, ας το κλείσουν το μαγαζί. Ούτως ή άλλως είναι πολλές οι πλατφόρμες και ο τιμολογιακός ανταγωνισμός τους έχει ρίξει το επίπεδο. Οι καλές και ακριβές σειρές διαρκώς κόβονται. Παίζουν συνέχεια κάποιες επιπέδου FX. Βγάζουν σενάρια με AI. Οι καλές σειρές από 2-3 τον μήνα, προ 2010, τώρα είναι 2-3 τον χρόνο. Δεν βλέπω τον λόγο να υπάρχουν τόσες πολλές πλατφόρμες. Ας είχαμε 2-3 κι ας πληρώναμε και λίγο παραπάνω, αρκεί να είχαν καλό περιεχόμενο και χωρίς διαφημίσεις ενδιάμεσα.

Θεωρώ πολύ θρασύ να μας λένε "δέσμευσή μας είναι να βελτιώσουμε τις διαφημιστικές εμπειρίες". Δεν γίνομαι συνδρομητής για να δω ποιοτικές διαφημίσεις. Πληρώνω για να δω ποιοτικές σειρές και ταινίες.
Και, αν και θα φύγω από το θέμα, θέλω να θίξω και κάτι που με έχει κάνει να μη θέλω να πάω κινηματογράφο. Πληρώνω ένα αρκετά σημαντικό ποσό της τάξης των 9,5€ και πρέπει να δέχομαι ένα τέταρτο διαφημίσεων; Όσο ποιοτικές κι αν είναι, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ. Σας πληρώνω για να δω την ταινία που προβάλετε, όχι διαφήμιση!!!
Βάζω και βλέπω Star, Ant1, Mega κτλ και βλέπω υπέροχες διαφημίσεις, ΔΩΡΕΑΝ (που ούτε κι αυτές είναι δωρεάν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)

Γενικά, έχει ξεφύγει το πράγμα. Δικαιολογημένα στρέφεται ο κόσμος ξανά στην πειρατεία. Δεν κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μόνο απαγορεύσεις γνωρίζετε να θεσπίζετε. Σας απασχολεί μόνο τι θα βάλετε στην τσέπη και καθόλου η πραγματική ανάγκη του κόσμου να ξεσκάσει και ξεδώσει.

Τα είπα λες και θα τα διαβάσει κανείς από αυτούς. Δεν πειράζει. Τα είχα μαζεμένα και με προκάλεσε ο @fansubber :cool:

εντωμεταξύ, δεν ξέρω αν είμαι ο μοναδικός, αλλά ειδικά όπου μου επιβάλλονται διαφημίσεις, λειτουργώ αντιδραστικά (αν ενδιαφερθώ να προσέξω καν τι λέει) και δεν πρόκειται να αγοράσω το συκγκεριμένο προϊόν / μάρκα. Μοναδική εξαίρεση, να το ήθελα και να το είχα ξεχάσει και να το θυμήθηκα. :D
Δεν ξέρω αν θεωρείται καλή στρατηγική μάρκετινγκ να πετάς παντού προϊόντα στον κόσμο με το ζόρι και να του διακόπτεις αυτό που έβλεπε ή να του εμποδίζεις το περιεχόμενο.
Προσωπικά πάντα, οι μόνες διαφημίσεις που όντως μπορεί να τύχει να προσέξω να δω τι λέει, είναι:
- ή χορηγοί (τοποθέτηση προϊόντος) σε σειρές - με βασική προυπόθεση να μη φαίνεται σαν σπαστική άκυρη διαφήμιση, αλλά να είναι κάτι που χρησιμοποιεί ο χρήστης χωρίς καν να απευθύνεται στην κάμερα και να το προωθεί - Ας πούμε έφηβος, είχα πάρει σταράκια κυρίως γιατί έβλεπα το Chuck ("Πράκτορας στο Τσακ" - κλαίω με τη μετάφραση). Αν το έβλεπα σε συνδρομητική τη σήμερον ημέρα και αντί να τα φοραέι ο πρωταγωνιστής, να μου πεταγόταν διακόπτοντας το επεισόδιο βιντεάκι με άλλον άσχετο κόσμο να τα φοράει, δε νομίζω να έπαιρνα σταράκια, ποτέ μάλιστα.
- ή κάποιος γιουτούμπερ / Influencer που συμπαθώ και με 'πείθει' ή τον εμπιστεύομαι, όχι να πάρω κατευθείαν κάτι, αλλά έστω να το τσεκάρω αν αξίζει μόνος. Και δε μιλάω για κοψιάληδες και τέτοια, μιλάω πχ για τον Σωτήρη και γκατζετάκια τεχνολογίας.

Πίσω
Μπλουζα Κάτω μέρος