Fansubbers: Έξι Χρόνια Δωρεάν Υποτιτλισμού

antonino

Fansubber
Διαχειριστής
FnSbrs Team

Αγαπητά μέλη,

η ομάδα Fansubbers ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια με ένα απλό, αλλά δυνατό όραμα: να φέρει ελληνικούς υπότιτλους σε σειρές και ταινίες που δεν είναι διαθέσιμες επίσημα στην Ελλάδα, πάντα με σεβασμό προς τους δημιουργούς και το έργο τους.

Καθ’ όλη αυτή τη διαδρομή, όλα τα έργα μας παρέχονται δωρεάν και υποστηρίζονται αποκλειστικά από την αφοσίωση των μελών μας. Η φιλοσοφία μας είναι ότι η γνώση, η ψυχαγωγία και η κοινότητα πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλους — χωρίς εμπόδια.

Για να διασφαλίσουμε ότι η δουλειά μας παραμένει προστατευμένη, δημιουργήσαμε τον Subs Player, τον ειδικό media player που επιτρέπει την προβολή των υποτίτλων με ασφάλεια και προστατεύει την εργασία των μεταφραστών μας από ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή.

Παράλληλα, η ομάδα επιλέγει με προσοχή το περιεχόμενο που μεταφράζει, εστιάζοντας κυρίως σε σειρές, αλλά και ταινίες που δεν διατίθενται επίσημα στην Ελλάδα.

Το όραμά μας, βέβαια, δεν αφορά μόνο την παραγωγή υποτίτλων, αλλά και τη «στέγαση» των φίλων του ερασιτεχνικού υποτιτλισμού στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, δημιουργήσαμε έναν φιλόξενο χώρο, με εργαλεία τελευταίας διαδικτυακής τεχνολογίας που διαρκώς αναβαθμίζουμε, έτσι ώστε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες σε όσους θέλουν να συμμετέχουν σε κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την έβδομη τέχνη. Για να το πετύχουμε αυτό, και έχοντας εμπειρία από παλαιότερες συμφωνίες που τελικά είχαν στόχους διαφορετικούς από τους δικούς μας, αποφασίσαμε κάθε κόστος να το αναλάβουμε μόνοι μας. Όμως η διαρκής εξέλιξη, απαιτεί και διαρκή επένδυση. Για αυτό ζητάμε και τη δική σας συνδρομή, μέσω δωρεάς, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικό περιεχόμενο, να εξελίσσουμε τα εργαλεία μας και να διατηρήσουμε τη κοινότητα ζωντανή.

Τρόποι στήριξης:
  • Ετήσια δωρεά: 15€
Κάθε δωρεά, μικρή ή μεγάλη, είναι σημαντική. Δεν είναι κέρδος για εμάς — είναι επένδυση στη βιωσιμότητα της κοινότητας, στη διατήρηση της ποιότητας των υποτίτλων και στην εξέλιξη των εργαλείων που όλοι χρησιμοποιούμε.

Σημείωση: Όσοι επιλέξουν να κάνουν δωρεά θα έχουν πρόσβαση σε ειδικές ανταμοιβές και προνόμια, ως ένα μικρό “ευχαριστώ” για τη στήριξή τους.

Για αρχή θα αναφέρουμε ενδεικτικά:
  1. Ειδικό μπανεράκι υποστηρικτή.​
  2. Ενιαίο χώρο υποστηρικτών στο chat, για άμεση επαφή.​
  3. Υπότιτλους συγκεκριμένων σειρών, αποκλειστικά ΜΟΝΟ για υποστηρικτές.​
  4. Προτεραιότητα σε εσάς για νέα έργα μας (κατόπιν συζήτησης στον ενιαίο χώρο του chat).​
  5. Ειδικά προνόμια στη χρήση του Subs Player. Για παράδειγμα, η δυνατότητα να «φτιάχνετε» βίντεο με «χτυπημένους» (hardcoded) τους δικούς μας υπότιτλους για αναπαραγωγή σε άλλα μέσα, πχ τηλεόραση.​

Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη, την αγάπη και τη συμμετοχή σας όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί, η κοινότητα των Fansubbers συνεχίζει να μεγαλώνει και να ζωντανεύει κάθε μέρα.

Η ομάδα μας
fansubbers

Να υπενθυμίσουμε και μια παλαιότερη συζήτηση που έχει γίνει σε αυτό το νήμα.

Πώς γίνομαι χρήστης Pro

Μεταφραστές της Fnsbrs Team (μεταφραστικής ομάδας) γίνονται αυτόματα χρήστες Pro.

1. Δεν ξέρω να φτιάχνω υπότιτλους. Ενώ γνωρίζω αγγλικά, μου φαίνεται δύσκολο και οι κανόνες μού φαίνονται υπερβολικοί.
- Χρήστης Pro μπορεί να γίνει και ο αρθρογράφος. Εφόσον γνωρίζεις αγγλικά, μετέφραζε για το φόρουμ άρθρα κινηματογραφικού και τηλεοπτικού ενδιαφέροντος.

2. Δεν γνωρίζω καλά αγγλικά. Μου αρέσει μόνο να βλέπω σειρές και ταινίες.
- Χρήστης Pro μπορεί να γίνει και κάποιος με ενεργή συμμετοχή στο φόρουμ. Εφόσον βλέπεις σειρές και ταινίες, θα εκτιμούσαμε τη συμμετοχή σου λέγοντάς μας τη γνώμη σου και την κριτική σου για κάτι που είδες.

3. Δεν έχω χρόνο για κοινωνικές συναναστροφές ή δεν θέλω να εγγραφώ.
- Κάνε μια ετήσια δωρεά συνεισφέροντας στην προσπάθειά μας.

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα Κάτω μέρος