Καιρό σκέφτομαι πώς να γράψω όσα έχω στο κεφάλι μου και τελικά κατέληξα να τα γράψω χωρίς πολλή σκέψη και όπως βγουν. Στο χώρο του υποτιτλισμού έχω γνωρίσει απίθανους ανθρώπους, και αρκετούς τους νιώθω σαν οικογένειά μου. Μεταξύ αυτών και τα παιδιά που έφτιαξαν αυτό εδώ το φόρουμ, σε περίοδο μεγάλης έντασης για όλους μας. Ευτυχώς που το έκαναν γιατί έτσι έχουμε το χώρο μας, κάπου να μπορούμε να λέμε τα δικά μας.
Τον τελευταίο καιρό, φαντάζομαι ότι βλέπετε τα σχόλια που μας γράφουνε. Μπορεί τις περισσότερες φορές να γελάω, αλλά δεν παύουν να είναι πηγή στεναχώριας. Μια μεγαλύτερη πηγή στεναχώριας είναι η στάση των διαφόρων ομάδων υποτιτλισμού και ειδικά των xsubs που αποφάσισαν να μεταφράσουν σειρά την οποία βγάζαμε κωδικοποιημένη. Πάνε τα άλλοθι και οι γκρίνιες για credits, για τα κακά τορεντάδικα και όλα αυτά. Δεν πειράζει καλή καρδιά!
Οπότε ελπίζω να μην σας παραξενέψει η απόφασή μου να κάνω ένα μεγάλο διάλειμμα, να αποκτήσω λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να σηκωθώ και λίγο από τον υπολογιστή, να διαβάσω κανένα βιβλίο παραπάνω!
Όποιος χρειάζεται βοήθεια, από αυτούς που αγαπάω και το ξέρουν ποιοι είναι, είμαι πάντα στη διάθεσή τους. Αλλά, νέες σειρές, ταινίες δεν ξεκινώ πια.
Η ομάδα του μάτζικο θα κάνει ό,τι επιλέγει, είναι καταπληκτική ομάδα, πάντα θα είμαι δίπλα τους.
Να είστε όλοι καλά, να περάσετε ωραία αυτές τις μέρες με τους δικούς σας.
Η παράξενη λούπα είναι μια ιεραρχία διαφορετικών επιπέδων τα οποία δεν έχουν ξεκάθαρα θέση μέσα στο ιεραρχικό σύστημα. Κινούμενος σε αυτά τα επίπεδα κάποιος τελικά καταλήγει στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε, το αρχικό επίπεδο. Παραδείγματα θα μπορούσα να δώσω αρκετά, ίσως αυτό;
Πόσο καλύτερα μπορεί όμως να το πει ένας ποιητής!
Σπίτι σου είναι εκεί απ’ όπου ξεκινάς.
Όσο μεγαλώνουμε
Ο κόσμος γίνεται πιο ξένος, το σχέδιο πιο περίπλοκο
Νεκρών και ζωντανών. Όχι η έντονη στιγμή
Απομονωμένη, χωρίς μετά και πριν,
Αλλά μια ολόκληρη ζωή καιόμενη κάθε στιγμή
Και όχι μόνο ολόκληρη η ζωή ενός ανθρώπου
Αλλά και αρχαίων λίθων που η αποκρυπτογράφησή τους είναι αδύνατη.
Υπάρχει ένας καιρός για βράδυ κάτω από το φως των αστεριών
Ένας καιρός για βράδυ κάτω από το φως της λάμπας
(Το βράδυ με το λεύκωμα των φωτογραφιών).
Η αγάπη είναι περισσότερο κοντά στον εαυτό της
Όταν εδώ και τώρα παύουν να ενδιαφέρουν.
Οι γέροι έπρεπε να είναι εξερευνητές
Εδώ ή εκεί δεν έχει σημασία
Πρέπει να είμαστε ακίνητοι ωστόσο να κινούμαστε
Μέσα σε άλλη ένταση
Προς μια ευρύτερη ένωση, μια κοινωνία πιο βαθιά
Μέσα από κρύο σκοτάδι και άδεια θλίψη,
Την οιμωγή του κύματος, την οιμωγή του ανέμου,
τ’ απέραντα νερά
Του δελφινιού και του θαλασσοβάτη.
Στο τέλος μου είναι η αρχή μου.
Τον τελευταίο καιρό, φαντάζομαι ότι βλέπετε τα σχόλια που μας γράφουνε. Μπορεί τις περισσότερες φορές να γελάω, αλλά δεν παύουν να είναι πηγή στεναχώριας. Μια μεγαλύτερη πηγή στεναχώριας είναι η στάση των διαφόρων ομάδων υποτιτλισμού και ειδικά των xsubs που αποφάσισαν να μεταφράσουν σειρά την οποία βγάζαμε κωδικοποιημένη. Πάνε τα άλλοθι και οι γκρίνιες για credits, για τα κακά τορεντάδικα και όλα αυτά. Δεν πειράζει καλή καρδιά!
Οπότε ελπίζω να μην σας παραξενέψει η απόφασή μου να κάνω ένα μεγάλο διάλειμμα, να αποκτήσω λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να σηκωθώ και λίγο από τον υπολογιστή, να διαβάσω κανένα βιβλίο παραπάνω!
Όποιος χρειάζεται βοήθεια, από αυτούς που αγαπάω και το ξέρουν ποιοι είναι, είμαι πάντα στη διάθεσή τους. Αλλά, νέες σειρές, ταινίες δεν ξεκινώ πια.
Η ομάδα του μάτζικο θα κάνει ό,τι επιλέγει, είναι καταπληκτική ομάδα, πάντα θα είμαι δίπλα τους.
Να είστε όλοι καλά, να περάσετε ωραία αυτές τις μέρες με τους δικούς σας.
Η παράξενη λούπα είναι μια ιεραρχία διαφορετικών επιπέδων τα οποία δεν έχουν ξεκάθαρα θέση μέσα στο ιεραρχικό σύστημα. Κινούμενος σε αυτά τα επίπεδα κάποιος τελικά καταλήγει στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε, το αρχικό επίπεδο. Παραδείγματα θα μπορούσα να δώσω αρκετά, ίσως αυτό;
Πόσο καλύτερα μπορεί όμως να το πει ένας ποιητής!
Σπίτι σου είναι εκεί απ’ όπου ξεκινάς.
Όσο μεγαλώνουμε
Ο κόσμος γίνεται πιο ξένος, το σχέδιο πιο περίπλοκο
Νεκρών και ζωντανών. Όχι η έντονη στιγμή
Απομονωμένη, χωρίς μετά και πριν,
Αλλά μια ολόκληρη ζωή καιόμενη κάθε στιγμή
Και όχι μόνο ολόκληρη η ζωή ενός ανθρώπου
Αλλά και αρχαίων λίθων που η αποκρυπτογράφησή τους είναι αδύνατη.
Υπάρχει ένας καιρός για βράδυ κάτω από το φως των αστεριών
Ένας καιρός για βράδυ κάτω από το φως της λάμπας
(Το βράδυ με το λεύκωμα των φωτογραφιών).
Η αγάπη είναι περισσότερο κοντά στον εαυτό της
Όταν εδώ και τώρα παύουν να ενδιαφέρουν.
Οι γέροι έπρεπε να είναι εξερευνητές
Εδώ ή εκεί δεν έχει σημασία
Πρέπει να είμαστε ακίνητοι ωστόσο να κινούμαστε
Μέσα σε άλλη ένταση
Προς μια ευρύτερη ένωση, μια κοινωνία πιο βαθιά
Μέσα από κρύο σκοτάδι και άδεια θλίψη,
Την οιμωγή του κύματος, την οιμωγή του ανέμου,
τ’ απέραντα νερά
Του δελφινιού και του θαλασσοβάτη.
Στο τέλος μου είναι η αρχή μου.