Τι είναι φόρουμ;

  • Συντάκτης apla
  • Ημερομηνία έναρξης

apla

Αρθρογράφος
Τι είναι φόρουμ;
Φόρουμ ή forum είναι σε γενικές γραμμές ένα μέρος με μία συγκεκριμένη φιλοσοφία:
Συγκεντρώνονται διάφοροι άνθρωποι σε αυτό με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων ή την απόκτηση γνώσεων από άλλους ανθρώπους, με τη μορφή της συζήτησης και του διαλόγου χωρίς προσβολές και απρεπείς εκφράσεις.Ο διαχειριστής του φόρουμ είναι πάντα έτοιμος να δόσει τη λύση ή να αποβάλει κάποιον προσωρινά ή για πάντα.
Για να μπορεί να συμμετέχει κάποιος στις συζητήσεις ενός φόρουμ, θα πρέπει να "πιστοποιηθεί" ή να δηλώσει ταυτότητα, ώστε να ξέρουνε και οι άλλοι ότι είναι "άξιος" να συμμετέχει ή τέλος πάντων να ξέρουνε ποιος είναι αυτός.
Forums υπάρχουν και στο internet είτε με συγκεκριμένα αντικείμενα συζητήσεων, είτε και πιο γενικά.
Σε αυτά, μπορεί και ένας απλός επισκέπτης να δει κάποιες συζητήσεις που δεν είναι κλειδωμένες και να λάβει μία πληροφορία που αναζητάει.
Τώρα, αν θέλει να συμμετέχει στις συζητήσεις ή να δει τις "κλειδωμένες" - κρυφές συζητήσεις, απλά γίνεται μέλος και όσο περισσότερο συμμετέχει, συνήθως τόσο του δίνονται και περισσότερα προνόμια και γίνεται "πιο σημαντικός".

Δεν είμαι υποτιτλιστής ή μεταφραστής απλά είμαι παρατηρητής και έχοντας ψύχραιμη ματιά σας λέω - πρός όλες τις πλευρές - ότι κάνατε λάθη ως πρός την έννοια του ΄΄φόρουμ΄΄
Δεν μιλαμε ωραία,θέλουμε ντε και καλά να επιβάλουμε την αποψή μας,γινόμαστε επιθετικοί,μας πιάνει ο εγωϊσμός ώστε να υπερισχύσουμε,δεν ακούμε η κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε ή δεν σεβόμαστε αυτό που λένε οι άλλοι και πάει λέγοντας.ΟΧΙ κύριοι αυτό δεν λέγεται φόρουμ.Επαναφέρετε λοιπόν ότι έχετε αφαιρέσει προσπαθήστε να γίνουν περισσότερες εγγραφές , ώστε να μη γίνεται ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών στο τσατ(να κόβονται)και ξεκινήστε σωστά και αμερόληπτα την διαχείριση του.Το φόρουμ είναι ελεύθερη διακίνηση ιδεών, και ΟΧΙ επιβολή αυτών επί κάποιων άλλων.Έχουν γίνει πολλά μεγάλα βήματα και ένα στραβοπάτημα δεν θα πάει όλο αυτό πίσω.
Αυτή είναι η έκκληση μου.
Αυτά είχα να πω ,τα οποία είναι απλά για τροφή της σκέψης και όχι για συνεχή αντιπαράθεση και εάν γίνει κάτι τέτοιο δεν συμμετέχω,παρακαλώ σεβαστείτε το.


apla
 

antonino

Fansubber
Διαχειριστής
FnSbrs Team
Επιμελητής
Προσπαθώ να καταλάβω και να αποκρυπτογραφήσω τα λεγόμενά σου, φίλε μου καλέ.

Ο σκοπός του φόρουμ, τουλάχιστον με το σκεπτικό που ξεκίνησε, απέτυχε παταγωδώς. Δεν υπάρχει καμία διάθεση συζήτησης ή ανταλλαγής απόψεων από τις κυριότερες ερασιτεχνικές υποτιτλιστικές ομάδες.

Αν θυμάσαι τα τελευταία γεγονότα, επιστήσαμε την προσοχή σε ορισμένα θέματα που κατά την άποψή μας χρήζουν επίλυσης ή και βελτίωσης. Ταυτόχρονα ζητήσαμε να μας επισημανθεί πού κάνουμε λάθος εμείς. Κατά τη γνώμη μας αυτό δεν ήταν ούτε εγωιστικό, ούτε προσπάθεια επιβολής της γνώμης μας έναντι κάποιων άλλων. Αντί αυτού, οι κυρίως εκπρόσωποι των υπόλοιπων ομάδων διέγραψαν (ναι, μόνοι τους) τους λογαριασμούς τους αφήνοντάς μας να ψάχνουμε τι είπαμε και αν προσβάλαμε κάποιον. (Επειδή πάει το μυαλό μου πως έχεις σταθεί στη λέξη "ψώνια" και "ψωνισμένοι" που πράγματι εκφέραμε, να σε ενημερώσω ότι δεν είναι δικές μας εκφράσεις, αλλά των ίδιων, vip=very important psonia)

Αυτό κατά τη γνώμη σου είναι ευθύνη δική μας; Προσπαθώ να καταλάβω.

Σαν φόρουμ, τώρα.
Ενώ η αρχική επιθυμία ήταν να κλείσουμε, σκεφτήκαμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν λογικοί άνθρωποι σε αυτόν τον χώρο. Επίσης, αγαπάμε τον υποτιτλισμό και δεν θα κάνουμε σε κανέναν τη χάρη να τα παρατήσουμε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα αγκάθι σε όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν τον χώρο αυτό προς όφελός τους. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός σε κριτική και συζήτηση, αρκεί αυτή να είναι εποικοδομητική και να βασίζεται σε αμοιβαία εκτίμηση.

Στη διάθεσή σου, όπως και οποιουδήποτε άλλου, για οποιαδήποτε προτροπή προς βελτίωση.
 

apla

Αρθρογράφος
Καλησπέρα και από μένα αγαπητέ Αντώνη,
Οχι δεν στέκομαι σε κάποια λέξη ούτε και μπορώ να θυμάμαι που γράφτηκε.Αυτά που έγραψα ειναι ξεκάθαρα, δεν υπάρχει κατι μυστικο.Οτι εγραψα είναι για τις αντιμαχόμενες πλευρές δηλαδη για ΟΛΟΥΣ.Για μένα το φόρουμ τώρα ξεκινάει,κάνοντας αυτοκριτική, έχει τόσα μέλη...όποιος θέλει φεύγει βεβαίως βεβαίως..
Νομίζω ότι κάπου υπήρχε πίεση για(επιθυμητά) αποτελέσματα και δεν ήρθαν(σε αυτα που αναφέρεσαι)Ναι το ξέρω, οι παθήσεις αυτές είναι χρόνιες δεν λύνονται σε ενα δυο εξι μηνες θέλει υπομονή. Απλά πρεπει να υπαρχουν ολες οι φωνες κοσμιες.Υπεραμυνεται π.χ ο trias τον player και καλα κανει, διοτι οι διάφοροι άλλοι ΄πίνουν στην υγεια των κοροϊδων ΄ που υποτιτλιζουν ρεφενε.Θα έχει υπομονη διοτι ακομα δεν βλεπουν το δασος αλλα το δενδρο θα το δουν αργα ή γρηγορα.Αυτος όμως πρεπει να επιμεινει σε αυτο που κανει χωρις παρε δοσε με κανενα.Να ανεβαζει-τε κωδ/ους υποτιτλους και οποιος θελει να τον κατεβαζει και να βλεπει αλλα τουλαχιστον ο player να ειναι αξιοπρεπης κατι που στην αρχη λογω ενθουσιασμου δεν ηταν( λαθος η κυκλοφορια του τοσο νωρις).Επισης ναι,υπαρχουν ομαδες που δεν ενδιαφερονται οταν γινονται διπλομεταφρασεις διοτι τους αρεσει να κανουν αυτο που θελουν και το κανουν σαφες .ΟΚ τι να κανουμε,η προσπαθεια συνεχίζεται επισημαινοντας το χασιμο χρονου.Αλλη ομαδα δεν ενδιαφέρεται ποιος θα παρει τον υποτιτλο αρκει να τον ανεβασει και να κανει και διπλομεταφραση σε σειρα που της αρεσει.ΟΚ τι να κανουμε,προσπαθουμε και παλι δειχνοντας τον σωστο δρομο και τιποτα αλλο.Μπορει τα θελω τα δικα σας να διαφέρουν απο των άλλων αλλα τιποτε δεν γινεται δια μαγειας θελει υπομονη και επιμονη..Γιάυτο λέω να επαναφέρεις οτι βγηκε να ειναι ολοι μεσα και να φτιαξεις κανονες για το τσατ.Ο στοχος είναι ένας: να έρθει η σύγκληση!!(οτι θες εδω ειμαι)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Akis

Μέλος
Επενδύσατε σε έναν γιαλατζί μεταφραστή και αντί να τις προσεγγίσετε, αρχίσατε την κριτική σε μεγάλες ομάδες με ιστορία. Εκεί το χάσατε το τραίνο.
 

apla

Αρθρογράφος
δεν ξέρω ποιόν και τι εννοείς-γιατί εγω δεν μεταφράζω,αλλά τίποτε δεν χάθηκε, εάν βέβαια μιλάμε για νοήμονες ανθρώπους με ανοιχτό μυαλό.Υποθέτω ενήλικες και οχι παιδιά...
Επενδύσατε σε έναν γιαλατζί μεταφραστή και αντί να τις προσεγγίσετε, αρχίσατε την κριτική σε μεγάλες ομάδες με ιστορία. Εκεί το χάσατε το τραίνο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Akis

Μέλος
Πιο πιθανό να τα βρούνε όλοι οι υπόλοιποι μεταξύ τους παρά να επανέλθουν σε αυτό το forum.
 

antonino

Fansubber
Διαχειριστής
FnSbrs Team
Επιμελητής
Φίλε Άκη, δεν "επενδύσαμε" σε κανέναν. Χώρο προσφέραμε σε όποιον τον ήθελε. Δεν επιδιώξαμε επί τούτου καμία συνεργασία με κανέναν συγκεκριμένα. Οπότε τη λέξη "Επενδύσατε" να την αναθεωρήσεις. (Αν καταλαβαίνω καλά σε ποιον αναφέρεσαι)
Όσο για την κριτική σε μεγάλες ιστορικά ομάδες... Ναι, ασκήσαμε και θα συνεχίσουμε να ασκούμε. Τον αν είσαι μεγάλος ιστορικά και έχεις γνωστό όνομα δεν σε καθιστά αυτόματα φτασμένο ή επιτυχημένο. Αυτό το πετυχαίνεις με διαρκή προσπάθεια, αυτοκριτική, διόρθωση και προσαρμογή. Όσοι δεν τα κάνουν όλα αυτά, εκείνοι έχουν χάσει το τρένο.

Και στην τελική, έχουμε κι εμείς ένα όνομα και μια φήμη και δικαιούμαστε να ασκούμε κριτική. Μόνο που εμείς τη δεχόμαστε κιόλας.

Πιο πιθανό να τα βρούνε όλοι οι υπόλοιποι μεταξύ τους παρά να επανέλθουν σε αυτό το forum.
Όσο για αυτό... Θέλεις απάντηση; Σου φαίνεται να μας ενδιαφέρει τώρα πια;
 

trias

Fansubber
Διαχειριστής
FnSbrs Team
Επιμελητής
Καλησπέρα, κύριοι.
1. Φίλε apla το φόρουμ αλλάζει κατεύθυνση και γίνεται ιδιωτικό για να εξυπηρετεί μόνο τα μέλη του. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά είναι φόρουμ με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει. Βέβαια, θέματα όπως τα δικά σου παραμένουν ανοικτά σε όλους, εκτός κι αν ζητήσεις κάτι διαφορετικό.
2. Δεν υπεραμύνθηκα κανενός player. Υπενθύμιζα πως έγινε αυτό που ήθελαν για χρόνια, δηλαδή την προστασία της δουλειάς τους, τους υπότιτλους. Το αρνήθηκαν όμως πεισματικά και δεν ήθελαν καν να τον χρησιμοποιήσουν επειδή το κάναμε εμείς, όπως είπαν ξεκάθαρα.
3. Ναι, βγήκε νωρίς επειδή δεν υπήρχε κανείς να τον τεστάρει, αλλά τι καλύτερο από τον κόσμο τον ίδιο. Πίστεψέ με, γι' αυτό έφτασε σε αυτό το επίπεδο σε ελάχιστο διάστημα. Ναι, ήταν «σκληρός» στην αρχή, επειδή ήθελα να υποστηρίξω ακόμη και τα xp. Όταν το πήρα απόφαση πως δεν γίνεται, πλέον δεν τον καταλαβαίνεις καν τι κάνει. Και ήταν σκληρός για να παρέχει μια σχετική προστασία στο «κλέψιμο» που επιδόθηκαν κάποιοι.
4. Αδιαφορούμε πια τι κάνουν οι άλλες ομάδες, καθώς μας δίδαξαν πως κοινότητα δεν υπάρχει, παρά μόνο παρέα. Βλέπεις, και ακούμε και προσαρμοζόμαστε.
5. Akis, πρώτον, γιαλαντζί είναι όλοι όσοι ασχολούνται ερασιτεχνικά με κάτι και δεύτερον, επενδύσαμε σε όλους και τους διαφημίσαμε, τόσο όσο δεν πάει. Σταθήκαμε στα προβλήματά τους και τα βάλαμε ανοικτά με όλους αυτούς που τους «έκλεβαν» (δες τις σελίδες τους τι γράφουν για credits κλπ), σεβόμενοι τα δικά τους πιστεύω. Μεταξύ μας, εμάς μας ξέσκισαν στο κλέψιμο, διέγραφαν μέχρι και τα nicknames μας, αλλά δεν μας ένοιαζε ιδιαίτερα. Πλέον, τέρμα οι «επενδύσεις».
6. Τι θα βρουν; Στο μόνο που συμφωνούν είναι πως ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Με αυτή την έννοια, τα έβρισκαν πάντα.
7. Κριτική κάνουν όλοι ή μήπως όχι; Εμείς είχαμε το θάρρος να το κάνουμε και δημόσια.

Αυτά και πάμε παρακάτω. Όποιος θέλει μένει.
 
Μπλουζα Κάτω μέρος