Ατέρμονες συζητήσεις περί υποτιτλισμού και οχι μόνο..

  • Συντάκτης apla
  • Ημερομηνία έναρξης

apla

Αρθρογράφος
Επειδή στεναχωριέμαι κατά κάποιον τρόπο διαβάζοντας όλα αυτά που γράφηκαν ένθεν και ένθεν,από ανθρώπους νοήμονες και το πιστεύω,διαβάστε αυτό το άρθρο του Γ.Ζωγραφάκη ,το οποίο το είχα ανεβάσει ξανά στις 7 Οκτωβρίου 2019 αλλά μυρωδιά κανείς...Ίσως διαβάζοντας το ξανά, αν δε το έχετε διαβάσει, μπείτε στο νόημα ..Τα πράγματα είναι πολύ απλά,αλλά δεν θέλετε να το δείτε... Μήπως τελικά είμαστε " Έθνος Ανάδελφο" ;


<<Πολλές φορές οι ατέρμονες συζητήσεις δεν καταλήγουν κάπου αλλά γίνονται απλά για να υπάρχει η ψευδαίσθηση της πράξης και του σημαντικού.
Αυτή η τάση δυστυχώς χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό την εποχή μας και είναι σαν μια μόδα η οποία ολοένα και εξαπλώνεται ειδικά στους διανοούμενους κύκλους που αντί να λύσουν το πρόβλημα, ασχολούνται με την διανόηση τους, την διάνοιά τους και το ανέφικτο, προβάλλοντάς το ως το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να αντικατοπτρίσει την δική τους τελειότητα.
Αυτό είναι ο πλέον όμορφος τρόπος για να μην κάνεις τίποτα σε αυτή την ζωή και απλά να ασχολείσαι με το να παράγεις ατέρμονες συζητήσεις για μια λύση που ξέρεις πως δεν θα βρεθεί ποτέ.Η σύγχρονη μόδα της διανόησης εξομοιώνεται με την βλακεία αλλά με τόσο όμορφο τρόπο που θυμίζει το παραμύθι του Άντερσεν τα ρούχα του Αυτοκράτορα στο οποίο μόνο ένα μωρό παιδί τόλμησε να πει αυτό που όλοι έβλεπαν, δηλαδή πως ο αυτοκράτορας είναι γυμνός. Μόνο αυτό είχε το θάρρος να το πει γιατί ήταν το μόνο ανυποψίαστο και ακόμα απρόσβλητο από την διανοουμενίστικη βλακεία.
Η τάση της εποχής για ατέρμονες συζητήσεις υπάρχει σε όλους τους τομείς που δεν θέλει κανείς να αποδώσει ένα αποτέλεσμα αλλά θέλει να πει πως εργάστηκε πολύ για αυτό και τι κρίμα που στο τέλος δεν υπάρχει αποτέλεσμα.
Στην πολιτική θα δούμε χιλιάδες τέτοια παραδείγματα ατερμόνων συζητήσεων όπως πχ για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Στην νομική θα παρατηρήσεις δικηγόρους που αγορεύουν για ώρες ξέροντας ότι έχουν χάσει την υπόθεση απλά και μόνο επειδή πρέπει να δείξουν ότι έκαναν δουλειά στον πελάτη τους.
Στην ιατρική θα δεις να ταλαιπωρούν ετοιμοθάνατους ασθενείς με κάθε είδους υποτιθέμενη θεραπεία απλά για το χρήμα και για να πουν ότι έκαναν ότι μπορούσαν.Στην σύγχρονη διανοητική προσέγγιση όλων των θεμάτων βλέπεις αυτές τις αντιστοιχίες οι οποίες αποτρέπουν πολλές φορές την πράξη δημιουργώντας ένα μαυσωλείο σκέψεων και ιδεών τις οποίες μπορείς να θαυμάσεις για το μεγαλείο τους τελείως άπραγος.
Πολλές φορές οι λύσεις σε ένα πρόβλημα είναι ταπεινές, ή πιο ταπεινές από ότι θα θέλαμε και πολλές άλλες φορές πρέπει να δίνονται άμεσα ή να μην δίνονται καθόλου.Αυτό φυσικά θέλει και γνώση των πραγμάτων κάτι που στην σύγχρονη εποχή μπορεί να υπάρχει, αλλά και πυγμή για να το κάνεις πράξη ακόμα και αν φοβάσαι ότι θα εκτεθείς και αυτή η δεύτερη λείπει τελείως.
Δυστυχώς σε μια κοινωνία καλομαθημένων και άπραγων ανθρώπων αυτή η κατεύθυνση δεν είναι πλέον επιλογή και έτσι το μεγαλύτερο μέρος της αρέσκεται σε αυτές τις πολύ κουραστικές ατέρμονες συζητήσεις οι οποίες καταλήγουν συνήθως εκεί από όπου άρχισαν και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν την ικανοποίηση της κούρασης και την ασφάλεια της μη ανάληψης ευθυνών, εφόσον κανείς δεν αποφάσισε να κάνει κάτι και να πάρει μια ευθύνη.
Σε αυτό το πλαίσιο πάντα φυσικά υπάρχει και η εποικοδομητική κριτική και δεν την βάζω σε εισαγωγικά διότι θα ήταν όντως εποικοδομητική εάν είχε και μια πρόταση προς αντικατάσταση της προηγούμενης, κάτι που όμως συνήθως δεν υπάρχει.
Το αποτέλεσμα είναι ότι οι περισσότερες προσπάθειες που γίνονται σε μια τέτοια κοινωνία πάνε άπατες γιατί πολεμιούνται από αυτούς που τις ξεκινάνε, είτε λόγω αδυναμίας να πάρουν μια ευθύνη, είτε λόγω του ότι κανείς δεν έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο που να μπορεί να υλοποιηθεί παρά μόνο ένα ιδεατό μόρφωμα που δεν έχει αντίκτυπο σε αυτόν τον κόσμο.
Οπότε ας μην αναρωτιόμαστε γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά σε αυτόν τον τόπο γιατί έχουμε γεμίσει με ιδέες για ελευθερία σκέψεων αλλά στην πράξη χωλαίνει το πράγμα και έτσι ζούμε μόνο με τις αναπαραγωγές κάποιων άλλων ιδεών και τάσεων που κάποτε πέτυχαν για κάποιους λόγους αλλά επειδή δεν έχουν γίνει ποτέ δικές μας είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.
Αν λοιπόν την επόμενη φορά που κάποιος παραπονεθεί για την κακομοιριά της κατάστασης, ας κοιτάξει για λίγο και τον καθρέπτη και ας δει ο ίδιος τι ακριβώς έχει κάνει πράξη για να την αλλάξει και δεν εννοώ να πάρει τα όπλα και να κατέβει στο Σύνταγμα, μιλάω για αυτές τις πολλές φορές που έχει αναλωθεί σε αυτές τις ατέρμονες συζητήσεις, τις εμμονικές, τις μάταιες που δοξάζουν μια ισότητα που ποτέ δεν θα υπάρξει.>>
 
Τελευταία επεξεργασία:
D

Deleted member 35

Μη εγγεγραμμένος
Πολύ σωστό άρθρο και συμφωνώ 100%

Άλλα πρέπει να καταλάβεις ότι μιλάμε για κοινότητες και όχι βασίλεια.

Εγώ υποστήριξα το Add on και εδώ και στην κοινότητα μου γιατί πιστεύω ότι είναι σωστό.

Δεν πέρασε όμως η γνώμη μου καθώς συζητάμε με ψήφο και όχι με διαταγές.

Το έγραψα να το ξαναγράψω και εδώ.

Καλέστε τις κοινότητες να συζητήσουν, αλλά θα το κάνουν;

Στα 10 χρόνια του Fan subbing αυτό δεν έγινε ποτέ πάντως.
 

apla

Αρθρογράφος
Εσυ Pico ξεκινώντας από τους vips μπορείς να κάνεις την αρχή;;Αυτό είναι το ερώτημα;Νομίζω ότι όλοι εσείς ξέρετε κάποιον από άλλη ομάδα που να μπορέσει να έρθει σε επαφή. το δάσος είναι μπροστά οχι το δέντρο!!!!
 
D

Deleted member 35

Μη εγγεγραμμένος
Τις ομάδες τις ξέρετε, ανοίξτε ένα prive και καλέστε τους.
 

trias

Fansubber
Διαχειριστής
FnSbrs Team
Επιμελητής
Το add on θα ξαναβγεί και πολύ βελτιωμένο, τόσο ο πλέιερ, όσο και ο encoder. Θα το δεις. Το φόρουμ όμως δεν είναι ο πλέιερ. Το φόρουμ απευθύνεται σε όσους έχουν το μικρόβιο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του υποτιτλισμού. Πρέπει να ψηφίστε δηλαδή για να υποστηρίξτε το σπίτι σας επί της ουσίας; Εντάξει, κάποιο ρόλο παίζουν και οι ομάδες, αλλά ο καθένας έχει την προσωπικότητά του και τις απόψεις του. Θα τον περιορίσει η ομάδα; Τι ομάδα είναι αυτή που έχει τέτοιες τάσεις; Στην τελική δεν σας είπε κανείς να αποκτήστε συμπαίκτες. Εδώ σας θέλουμε όλους μαζί και ξεχωριστά τον καθέναν.
Ναι, κάπου έχει δίκιο ο apla ότι το θέμα πάει να καταντήσει ατέρμονο, αλλά ο στόχος ήταν και παραμένει μονοσήμαντος. Να μαζευτούμε όλοι σε ένα σπίτι που δεν ανταγωνίζεται κανέναν, να ανταλλάσσουμε απόψεις, να συμμετέχουμε, να κάνουμε καλύτερη και βιώσιμη την κοινότητα.
Προσωπικά, δεν το βρίσκω ως λύση την πρόσκληση σε πριβέ. Δηλαδή, τι υπάρχει προς συζήτηση που πρέπει να μείνει και κρυφό; Δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν να έρθει στην παρέα μας, ούτε θέλουμε να επιβάλλουμε οποιονδήποτε κανόνα.
Βέβαια, αν κάποιος άλλος έχει διαφορετική άποψη, ελεύθερα.... όπως πάντα.
 
D

Deleted member 35

Μη εγγεγραμμένος
Δεν τα ξέρω όλα ούτε είμαι παντογνώστης.

Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι όλοι μας έχουμε μπει στα "χωράφια του άλλου" με γνώμονα ότι μεταφράζουμε αυτό που μας αρέσει.

Πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό δεν συνέβηκε για πρώτη φορά με τις διπλό τριπλό μεταφράσεις.

Και προσωπικά δεν πιστεύω λόγω διαφωνιών στο παρελθόν να ερχόταν κάποια ομάδα.

Άλλα δεν μπορώ να βλέπω σαν μέλος άλλης ομάδας, παράπονά μόνο για μια ομάδα, συμβαίνει και στους υπόλοιπους.

Εγώ πρότεινα κάτι που έχει ουσία από το να λέμε απλός τα παράπονα μας πάντως.
 
D

Deleted member 35

Μη εγγεγραμμένος
Να πω και μια καφρίλα;

Το Yellowstone είναι σειρά του Ντίμι. Αυτός την ανακάλυψε.
 

trias

Fansubber
Διαχειριστής
FnSbrs Team
Επιμελητής
Ό,τι έγραψα δεν έχει κανενός είδους μομφή για κανέναν. Δεν απευθύνομαι μόνο στους vip, αλλά σε όλες τις ομάδες και στον καθένα ξεχωριστά.
Κόντρες και τέτοια δεν με αγγίζουν, ούτε και δίνω σημασία. Σέβομαι τις απόψεις όλων.
 
Μπλουζα Κάτω μέρος