Κωδικοποιημένα αρχεία υποτίτλων

Πάνω στην συγκεκριμένη κουβέντα, εμείς θέλουμε να πούμε απλά δύο πράγματα...
1)Όσον αφορά τον τρόπο κωδικοποίησης ώστε να μπορεί να το δει κάποιος μόνο στον υπολογιστή του και να μην μπορεί να κινηθεί ο υπότιτλος μέσα από τορεντάδικα και ονλαιν, δεν πιστεύουμε πως προσφέρει κάτι θετικό μιας και ο σκοπός είναι ο κάθε υπότιτλος να φτάνει σε όσον τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων γίνεται. Το ζητούμενο είναι να γίνεται με σεβασμό στην ίδια την δουλειά δηλαδή ένα τορρεντάδικο ή ένα σάιτ να μην επεμβαίνει στον υπότιτλο αυτό είτε επηρεάζοντας τον είτε αλλοιώνοντας ή σβήνοντας τα ονόματα των μεταφραστών.
2)Όσον αφορά την Μαρία γνωρίζοντας την προσωπικά έχουμε να πούμε πως; ποτέ δεν μπήκε σε διαδικασία να αφαιρέσει τα ονόματα των μεταφραστών και όντως πάντα υπερασπίζεται την δουλειά και τον κόπο των μεταφραστών...

Σε ένα σάιτ υποτιτλιστών δεν μπορούμε να συζητήσουμε οι υποτιτλιστές;
Γιατί κάποιος υποτιτλιστής να υπερασπιστεί ένα τορεντάδικο ή ένα online; οέο;
Όσα χρόνια ασχολούμαι με τον υποτιτλισμό έχω πληρώσει για σάιτ, για hosting, για template, για συντήρηση υπολογιστών, όχι πολλά αλλά πάντα από το υστέρημά μου.
Πόσο άδικο είναι να μου κουνάει το δάχτυλο κάποιος που έχει βγάλει (και βγάζει) χρήματα (έστω και λίγα) από τον δικό μου κόπο;
Και μην ακούσω κανέναν να λέει ότι η ενσωμάτωση υπότιτλων σε βίντεο και το ανέβασμά του για να το δει ο λαός προσομοιάζει στον δικό μου κόπο. Νισάφι με τους αδικημένους.

Σαν υποτιτλιστές, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να φτάνει ο υπότιτλος μας σε όσο μεγαλύτερο αριθμό ατόμων γίνεται. Εμάς προσωπικά δεν μας ενδιαφέρει αν κάποιος ενδιάμεσος κερδίσει η δεν κερδίσει κάτι από την στιγμή που διακινεί τον υπότιτλο μας χωρίς να σβήνει τα ονόματά μας. Η αλήθεια είναι πως δεν θέλουν όλοι να κατεβάζουν αρχεία στον υπολογιστή τους και προτιμούν να το βλέπουν ονλαιν και αν εκεί το έχει βάλει ο xΜαριος πχ και βγάζει η δεν βγάζει τίποτα, λίγα, πολλά για εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Επίσης δεν μας ενδιαφέρει να ανοίξουμε ένα δικό μας σάιτ για να διοχετεύουμε εκεί τους υπότιτλους μας αποκλειστικά άρα δεν είναι ότι υπερασπιζόμαστε ακριβώς το να κερδίζει κάποιος από τον κόπο μας αλλά σίγουρα θέλουμε να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερο πηγές γίνεται που μέσα εκεί θα υπάρχει ο υπότιτλος μας εφόσον βέβαια όπως ξαναείπαμε δεν αλλοιώνουν τον υπότιτλο ή δεν σβήνουν τα ονόματά μας...
Εν ολίγοις ο καθένας με τους υπότιτλους του τους διακινεί όπως θέλει αν κάποιος θέλει να τους κωδικοποιεί και να τους ανεβάζει ένα δικό του σάιτ ή στο subs4series αυτό είναι καθαρά δικιά του επιλογή εμείς θα συνεχίσουμε να τους μοιράζουμε ελεύθερα για όλους είτε κάποιοι κερδίζουν χρήματα είτε κερδίζουν χρόνο. Και καλώς ή κακώς από την στιγμή που ελευθερώνουμε κάτι στο δίκτυο δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αργά η γρήγορα κάποιο σάιτ ή "η Ελένη της γειτονιάς" θα κερδίσει χρήματα ή θα βγάλει τα ονόματά μας στον υπολογιστή στο σαλόνι της και θα γράψει Ελένη και θα το παίξει κάπως στους φίλους της...
Και κάτι τελευταίο εμείς ανεβάζουμε τους υπότιτλους μας σε ένα ονλαιν και από εκεί και πέρα τους ελευθερώνουμε και στο subs4series και πολύ χαιρόμαστε να βλέπουμε dls εκεί ή σε τορεντάδικα ή σε άλλα online.... το μόνο που θα μας στεναχωρούσε θα ήταν αν κάποιος αφαιρούσε τα ονόματά μας από τον υπότιτλο... εφόσον όμως δεν μας το έχουν κάνει αυτό... συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και καλή καρδιά(!)

Όντως, καλή καρδιά. Σεβαστή η άποψή σας. Θα θέλαμε να σεβαστείτε και την δικιά μας, να μην θέλουμε να χρησιμοποιούν την δική μας δουλειά όσοι δεν θέλουμε. Βγάλαμε την πρώτη beta έκδοση της δικής μας εκδοχής για την αναπαραγωγή υποτίτλων. Όσοι υποτιτλιστές θέλουν, ακολουθούν. Ελπίζω να μην επιδοθούν κάποιοι στο κυνήγι για "σπάσιμο" του κώδικα. Να σεβαστούν δηλαδή κι αυτοί το δικαίωμά μας να μην θέλουμε να αναπαράγουν την δουλειά μας. Τα περισσότερα λόγια είναι περιττά.

Μα είπαμε το αντίθετο; Εμείς μιλήσαμε για εμάς βρε παιδια, αν εσείς θέλετε να κινηθειτε ετσι εννοείται κάνετε ότι θέλετε με τους υποτιτλους σας, αυτό ειναι αυτονοητο. Και ναι αφού δεν θελετε, μακάρι να μην σας τους σπάσουν ποτε.

Το να ζητάς να σεβαστούν τον κώδικα σου.... είναι σαν να ζητάς να σε σεβαστεί ο λύκος....επειδή είσαι χορτοφάγος...

Καλημέρα σε όλους.
Ακούστηκαν κάποιες απόψεις. Διαφωνήσαμε, συμφωνήσαμε, συζητήσαμε. Περιμέναμε και από άλλες ομάδες να πάρουν θέση, αλλά δεν έδειξαν ενδιαφέρον. Το θέμα είναι πως προχωράμε. Παρουσιάσαμε την πρώτη μας απόπειρα (για όποιον ενδιαφέρεται είναι διαθέσιμος ο κωδικοποιημένος υπότιτλος εντός του φόρουμ μέχρι 30 Απριλίου. Μετά και να τον κατεβάσετε, δεν θα παίζει). Σκοπός του φόρουμ, όμως, δεν είναι να ανεβάζουμε υπότιτλους, γι αυτό όποιος ενδιαφέρεται να του κωδικοποιούμε τον υπότιτλό του στη μορφή που το κάναμε ήδη, μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μας. Και μετά ας τον κάνει ό,τι θέλει. Σκοπός μας είναι να μαζέψουμε σε έναν χώρο αυτούς που πραγματικά αγαπάνε την κοινότητα των υποτιτλιστών και σέβονται την δουλειά την δική τους και των άλλων. Τις δυνατότητες (μέχρι στιγμής) τις είδατε. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Ελληνικών και Αγγλικών υποτίτλων, να είναι διαθέσιμος ο υπότιτλος σας για περιορισμένο χρονικό διάστημα ή όχι. Την εφαρμογή διαρκώς θα την αναπτύσσουμε και θα την υποστηρίζουμε. Δεν θα σταματήσουμε.
ΥΓ. Πρέπει να γίνει κατανοητό, αυτό που κάναμε αποσκοπεί στο να βλέπει κάποιος ελεύθερα τις αγαπημένες του σειρές/ταινίες και όχι να προσπαθεί να σπάσει τον κώδικα. Το δεύτερο, το καταδικάζουμε.

Τελευταία επεξεργασία:
Θα ήθελα να κωδικοποιηθεί ο υπότιτλος γιατί ο κόπος όλων είναι σημαντικός είτε παράγεται σαν "μονάδα" είτε σαν ομάδα. Θέλω το αρχείο να μην τροποποιείται και να μην μοιράζεται ανεξέλεγκτα.

Δεν έχω ζήλο ή μένος απέναντι σε torrent ή sites με δεκάδες ads. Θέλω να συνεχίσω το χόμπι μου, που δεν μου αποφέρει κάτι εκτός από χαλάρωση και δεν θέλω να χάσω το ενδιαφέρον μου λόγω προστριβών.

Ζήτημα κιόλας να έχω στο ενεργητικό μου τη συνεργασία με @triastati που θα ήθελα να τη συνεχίσουμε κάποια στιγμή και δύο τρεις ακόμη στο χαλαρό. Δυστυχώς η έλλειψη χρόνου με κρατάει μακριά και χάνω την επιμέλεια σε σειρές που με ενδιέφεραν αλλά ευελπιστώ στο μέλλον για περισσότερα.

Προσωπικά, ΔΕΝ διαφωνώ με την κωδικοποίηση των υποτίτλων απο τη στιγμή που απο αρκετούς δεν αναγνωρίζεται ο κόπος των δημιουργών τους. Παρουσιάζονται όμως ορισμένα προβληματάκια στον τρόπο που έχει επιλεγεί να γίνεται η κωδικοποίηση. Το σκεπτικό οτι κάποιος θα παρακολουθεί την τηλεοπτική σειρά ή την ταινία που τον ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο από υπολογιστή ή γενικά από περιβάλλον windows, δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων. Μερικά παραδείγματα.
Δεν έχει κάποιος τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τους υπότιτλους στο tablet ή το smartphone του, για video που έχει κατεβασει και θέλει να τα παρακολουθήσει μέσω sd card ή usb stick.
Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και στην επιλογή παρακολούθησης μιας ταινίας με υπότιτλο μέσω usb απο εξωτερικούς αποκωδικοποιητές παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεων, αλλά και απο τους media players που είναι ήδη εγκατεστημένοι σε τηλεοπτικές συσκευές και οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα αναπαραγωγής υποτίτλων.

Γενικά, βλέπω ότι η προσπάθεια διαφύλαξης της αναγνώρισης του κόπου των υποτιτλιστών, με τον τρόπο που αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται, βρίσκεται σε "αντιστρόφως ανάλογη" σχέση με τη δυνατότητα προβολής αυτού του κόπου, από τη στιγμή που οι υπότιτλοι μπορούν να προβληθούν μόνο απο συμβατές προς την κωδικοποίηση συσκευές.

Το κυρίως πρόβλημα μας είναι ότι αλλοιώνουν τα Credits..... ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα Ελληνικά Τόρεντάδικα.

Το κακό είναι ότι προσπάθειες μπορεί να γίνονται αλλά δεν υπάρχει " σύμπνοια μεταξύ των ομάδων.

Χαίρομαι πως αναγνωρίζεται ότι πρέπει να κοπιάσεις για να δημιουργήσεις έναν υπότιτλο. Από εκεί και πέρα, το τονίζουμε, δεν είναι η δουλειά μας, αλλά το χόμπι μας. Και η αναγνώρισή μας γίνεται από αυτούς τους 5-10 που θα παρακολουθήσουν με ό,τι τους προσφέρουμε. Και για την τηλεόραση υπάρχει λύση και την αναφέρουμε. Για τα υπόλοιπα που αναφέρονται ως αδυναμίες, δεν το βλέπουμε έτσι. Υπάρχει τρόπος να παρακολουθήσει κάποιος ό,τι θέλει. Υπάρχουν η Nova, η Cosmote, η Vodafοne TV, το Netflix, σε λίγο η Disney+, το HBO+ και τόσες άλλες πλατφόρμες που προσφέρουν τα πάντα σε όλους. Οπότε δεν περιορίζουμε κανέναν και τίποτα. Και δεν είναι πρόθεσή μας να τους ανταγωνιστούμε και να τους υποκαταστήσουμε, ούτε και μπορούμε να το κάνουμε.
ΥΓ. Ας έχετε και στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως η μέθοδος αυτή είναι ακόμη σε εμβρυακό και πειραματικό στάδιο.

Τελευταία επεξεργασία:
Πάνω στην συγκεκριμένη κουβέντα, εμείς θέλουμε να πούμε απλά δύο πράγματα...
1)Όσον αφορά τον τρόπο κωδικοποίησης ώστε να μπορεί να το δει κάποιος μόνο στον υπολογιστή του και να μην μπορεί να κινηθεί ο υπότιτλος μέσα από τορεντάδικα και ονλαιν, δεν πιστεύουμε πως προσφέρει κάτι θετικό μιας και ο σκοπός είναι ο κάθε υπότιτλος να φτάνει σε όσον τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων γίνεται. Το ζητούμενο είναι να γίνεται με σεβασμό στην ίδια την δουλειά δηλαδή ένα τορρεντάδικο ή ένα σάιτ να μην επεμβαίνει στον υπότιτλο αυτό είτε επηρεάζοντας τον είτε αλλοιώνοντας ή σβήνοντας τα ονόματα των μεταφραστών.
2)Όσον αφορά την Μαρία γνωρίζοντας την προσωπικά έχουμε να πούμε πως; ποτέ δεν μπήκε σε διαδικασία να αφαιρέσει τα ονόματα των μεταφραστών και όντως πάντα υπερασπίζεται την δουλειά και τον κόπο των μεταφραστών...
Με ολο το σεβασμο, παρακολουθω(μεσω ταινιων και σειρων) τη δουλεια σας εδω και πολλα χρονια. Στο 90% του περιεχομενου που εχω δει ολα τα credits απο τα περισσοτερα παιδια που παραγουν υποτιτλους ειναι εκει. Ειτε τους εχω κατεβασει απο τορενταδικα, είτε απο καποια αλλα site διανομης υποτιτλων. Η ερωτηση μυ ειναι απλη. Αν υπαρχει τετοιο αναθεμα για την δουλεια σας που πηγαινει κουβα αμοισθει, ή εστω δεν αναγνωριζεται η προσπαθεια σας, γιατι δεν υποτιτλιζεται για την netflix, την Amazon και την Apple Που ζηταει και πληρωνει υποτιτλιστες?

Με ολο το σεβασμο, παρακολουθω(μεσω ταινιων και σειρων) τη δουλεια σας εδω και πολλα χρονια. Στο 90% του περιεχομενου που εχω δει ολα τα credits απο τα περισσοτερα παιδια που παραγουν υποτιτλους ειναι εκει. Ειτε τους εχω κατεβασει απο τορενταδικα, είτε απο καποια αλλα site διανομης υποτιτλων. Η ερωτηση μυ ειναι απλη. Αν υπαρχει τετοιο αναθεμα για την δουλεια σας που πηγαινει κουβα αμοισθει, ή εστω δεν αναγνωριζεται η προσπαθεια σας, γιατι δεν υποτιτλιζεται για την netflix, την Amazon και την Apple Που ζηταει και πληρωνει υποτιτλιστες?
Δηλαδή ειλικρινά από όσα έχεις διαβάσει εδώ μέσα κατάλαβες ότι το πρόβλημά μας είναι τα λεφτά;

Αν τυχόν ήδη το κάνουμε κι επαγγελματικά και απλώς έχουμε το μεράκι να φτιάχνουμε ό,τι θέλουμε και στο δίκτυο, επειδή μας αρέσει πολύ αυτό που κάνουμε;

Επειδή κάτι μπορεί να το κάνεις τσάμπα σημαίνει ότι δεν έχεις και δικαίωμα να το κάνεις όπως θες εσύ;

Δηλαδή ειλικρινά από όσα έχεις διαβάσει εδώ μέσα κατάλαβες ότι το πρόβλημά μας είναι τα λεφτά;

Αν τυχόν ήδη το κάνουμε κι επαγγελματικά και απλώς έχουμε το μεράκι να φτιάχνουμε ό,τι θέλουμε και στο δίκτυο, επειδή μας αρέσει πολύ αυτό που κάνουμε;

Επειδή κάτι μπορεί να το κάνεις τσάμπα σημαίνει ότι δεν έχεις και δικαίωμα να το κάνεις όπως θες εσύ;
Εγω δε διαφωνω στο να το κανετε οπως θελετε εσεις, αλοιμονο. Αλλα αφενως αυτο εγκυμονει λειτουργικα προβληματα ως προςς τον τελικο χρηστη(ηδη η εκδοση που ανεβασατε εχει ήδη προβληματα-επισης η κωδικοποιηση BOM ευκολα μπορει να γινει convert σε κανονικο UTF-8 με το Nopepad++ αν ξερεις καποιος τα βασικα του αθληματος). Και για μενα επισης, βρισκει λιγο σε τοιχο το να λετε ας πουμε κανω το μερακι μου και παραγω υποτιτλους για τον κοσμακη, αλλα του κοσμακι να πρεπει να του κανουμε τη ζωη δυσκολη βαζωντας του επιπλεον Players ή plugin ή οτιδηποτε αλλο προκειμένου να ασφαλισει τα πνευματικα δικαιωματα του τροπων τεινα.

Απαντώ όσο πιο καθαρά γίνεται. Είναι το χόμπι μου. Όπως δεν θα με ρωτήσεις εμένα για το πως θα κάνεις ό,τι χόμπι μπορεί να έχεις, έτσι δεν θα ρωτήσω κι εγώ εσένα, και δεν το λέω για να φανώ εριστικός, απλά όταν θέλω να κάνω κάτι να περάσω ευχάριστα την ώρα μου, θα το κάνω σύμφωνα με τους κανόνες που εγώ θέλω (πόσες ώρες θα ασχοληθώ, πότε, πού, καταλαβαίνεις.
Δεύτερον. (λες=παραγω υποτιτλους για τον κοσμακη). Ποτέ δεν παρήγαγα υπότιτλους για τον κοσμάκη, το υπερπέραν ή για την υστεροφημία μου. Το κάνω για μένα, την ομάδα που συνεργάζομαι και για λίγους ανθρώπους που θα μου κάνουν κάποια σχόλια. Θεωρείς ότι η ζωή του «κοσμάκη» θα ήταν καλύτερη αν σταματούσα εντελώς να κάνω το χόμπι μου;
Να το συζητήσουμε αν θες

Απαντώ όσο πιο καθαρά γίνεται. Είναι το χόμπι μου. Όπως δεν θα με ρωτήσεις εμένα για το πως θα κάνεις ό,τι χόμπι μπορεί να έχεις, έτσι δεν θα ρωτήσω κι εγώ εσένα, και δεν το λέω για να φανώ εριστικός, απλά όταν θέλω να κάνω κάτι να περάσω ευχάριστα την ώρα μου, θα το κάνω σύμφωνα με τους κανόνες που εγώ θέλω (πόσες ώρες θα ασχοληθώ, πότε, πού, καταλαβαίνεις.
Δεύτερον. (λες=παραγω υποτιτλους για τον κοσμακη). Ποτέ δεν παρήγαγα υπότιτλους για τον κοσμάκη, το υπερπέραν ή για την υστεροφημία μου. Το κάνω για μένα, την ομάδα που συνεργάζομαι και για λίγους ανθρώπους που θα μου κάνουν κάποια σχόλια. Θεωρείς ότι η ζωή του «κοσμάκη» θα ήταν καλύτερη αν σταματούσα εντελώς να κάνω το χόμπι μου;
Να το συζητήσουμε αν θες
Ωραια. Ησουν ξεκαθαρος. Διευκρυνησε μου κατι ρε αδελφε σε παρακαλω...
Παραγεις λοιποιν εναν, δυομ δεκα, εκατο υποτιτλους. Για ποιον λογο το κανεις? Για να το συζητατε η ομαδα μεταξυ σας? ή για να τους διαμοιραζεις σε οποιον θελει, ή εχει την αναγκη απο εναν καλο υποτιτλο για κατι που θελει να παρακολουθηση? Ειναι βασικο αυτο που σε ρωταω. Διοτι αν το κανεις αυτο το χομπυ -με οποιον τροπο και ορους κι αν το κανεις- για μια μικρη μεριδα ανθρωπων απλα για τα σχολια και για ενα ειδους case study(αυτο καταλαβαινω εγω διορθωσε με αν κανω λαθος), τοτε ποιος ο λογος να υπαρχει σε ολοκληρο το ιντερνετ?

«Αδελφέ» σου εξήγησα όσο καλύτερα μπορούσα. ΤΙ άλλο να σου πω; Ή δεν με κατάλαβες ή δεν θες να καταλάβεις. Δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση.
Δε χρειαζεται περεταιρω συζητηση?
"Να το συζητήσουμε αν θες", δε μου ειπες παραπανω? εε αυτο κανω....εκτος αν καπου δυσκολευεσαι....δεν το λεω με καμια εμπαθεια.
Κουβεντα κανουμε. Εκτος αν θες να την κανουμε κι αυτη με τους δικους σου ορους.

Τελευταία διευκρίνηση. (Θεωρείς ότι η ζωή του «κοσμάκη» θα ήταν καλύτερη αν σταματούσα εντελώς να κάνω το χόμπι μου;
Να το συζητήσουμε αν θες)

Εννοούσα ότι η άλλη λύση είναι να μην βγαίνουν καν στο δίκτυο, προτιμάς αυτό;

Δεν είπα να συζητήσουμε τίποτα. Σχήμα λόγου.

Πίσω
Μπλουζα Κάτω μέρος