Κωδικοποιημένα αρχεία υποτίτλων

Για να μιλησω προσωπικα λοιπον, εμενα η native ητρικη μου γλωσσα ειναι τα αγγλικα. Επομενως, δε με πολυαπασχολει το αν θα βγει καποιος ελληνικος υποτιτλος ή αν δε βγει καθολου. α τελευταια χρονια οσες φορες εχει χρειαστει να το κανω το κανω εκ μερους αλλου που δεν εχει την δυατοτητα και δεν γνωριζει απο τεχνολογια για να το κανει εκεινος.
Επισης, το ιδιο θα μπορουσαν να σου πω κι εγω για το video το οποιο βρισκεις και κατεβαζεις για να εχεις σαν guideline για τον υποτιτλισμο.
Οτι αν δεν υπηρχε καν στο διαδικτυο δε θα το εκανες κι εσυ αυτο που κανεις. Επομενως ετερον εκατερον.
Εγω αυτο που εξακολουθω να μην καταλαβαινω, ειναι πως ενω η πλειοψηφια δεν εχει προβλημα να διαμοιρασει τους υποτιτλους ΠΑΝΤΟΥ για να ειναι διαθεσιμη για ολους τους τελικους χρηστες, θελωντας μονο να μην πειραζουν ή σβηνουν τα credits(ΔΙΚΑΙΩΤΑΤΟ) των δημιουργων. Εφοσον λοιπον αρκετα sites τηρουν αυτους τους κανονες, για ποιο λογο τοσος ντορος?

@Alex_1971 θα σου γράψω κι εγώ τη δική μου προοπτική του θέματος που θίγεις.
Δεν θα έπρεπε καν να ρωτάς γιατί και πως. Το παίρνεις ή όχι. Όπως δεν ρωτάω κι εγώ για να πάρω όποιο βίντεο θέλω, όπως κι εσύ. Ό,τι βρίσκω, αυτό παίρνω. Άρα ο ντόρος γίνεται από εσένα και τους έχοντες την ίδια άποψη πως η παραγωγή υποτίτλων είναι δημόσιο αγαθό. Δεν είναι.
Άλλο θέμα: Γύρω από το χόμπι μου έχει στηθεί μια μικρή βιομηχανία εκμετάλλευσης. Παρ' ότι δεν θέλω να είναι έτσι. Πού ενοχλεί τόσο και με ακουμπά; όχι στα κρέντιτς και τις χαζομάρες που διαβάζω, αλλά στο ότι οι Αρχές θεωρούν ότι είμαι κομμάτι αυτού του παζλ που κάνει ζημιά στις πραγματικές εταιρίες παραγωγής θεάματος και θα με κυνηγήσει όπως κι αυτούς ή και ακόμη χειρότερα γιατί είμαι το πρώτο γρανάζι για να στηθεί το σκηνικό. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου κι αν μπορώ να το αποφύγω και να διαλέξω πλευρά, στο λέω ξεκάθαρα θα συνταχθώ με τον χώρο του θεάματος. Γιατί αν δεν υπήρχε αυτός δεν θα υπήρχε βίντεο και κατ' επέκταση το χόμπι μου (προεκτείνω αυτό που θίγεις).
Χωρίς καθόλου λόγια, λοιπόν, από εδώ και πέρα... αυτό είναι. Δεν γίνεται να είμαστε αρεστοί σε όλους. Στην τελική δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι. Οπότε, μην το τυραννάς, αν βρίσκεις αποκρουστικό αυτό που κάνουμε μπορείς να αποχωρήσεις.

Με ολο το σεβασμο, παρακολουθω(μεσω ταινιων και σειρων) τη δουλεια σας εδω και πολλα χρονια. Στο 90% του περιεχομενου που εχω δει ολα τα credits απο τα περισσοτερα παιδια που παραγουν υποτιτλους ειναι εκει. Ειτε τους εχω κατεβασει απο τορενταδικα, είτε απο καποια αλλα site διανομης υποτιτλων. Η ερωτηση μυ ειναι απλη. Αν υπαρχει τετοιο αναθεμα για την δουλεια σας που πηγαινει κουβα αμοισθει, ή εστω δεν αναγνωριζεται η προσπαθεια σας, γιατι δεν υποτιτλιζεται για την netflix, την Amazon και την Apple Που ζηταει και πληρωνει υποτιτλιστες?
Καλησπέρα, επειδή ξεκίνησες απο την απάντηση μας, να ξεκαθαρίσουμε πως είπαμε πως εμας το μόνο που μας νοιάζει απο την στιγμή που ελευθερωνουμε υποτιτλο ειναι να μην σβήνονται τα κρεντιτς, ας ξεκαθαρίσουμε πως εννουμε τα ονόματα των μεταφραστών, αυτό όντως δεν μας το έχει κάνει κανένας, το μόνο που σβήνουν είναι το σαιτ που μας φιλοξενει, αλλα πως ενα τορενταδικο θα μοιρασει υποτιτλο σε αλλα σαιτ, με το δικο μας επάνω;... Το βρίσκουμε λογικό... Ουτε εμείς έχουμε δει να σβήνονται ονόματα μεταφραστων, μονο τα σαιτ τους. Για αυτό κι εμείς οι δυο, είμαστε οκ με την ελεύθερη διακινηση, αλλα αυτό ειναι δικη μας άποψη, τα παιδιά έχουν άλλη και ο καθένας κάνει ότι πιστεύει. Καλη συνεχεια. Jimijim,jho.

@Alex_1971 θα σου γράψω κι εγώ τη δική μου προοπτική του θέματος που θίγεις.
Δεν θα έπρεπε καν να ρωτάς γιατί και πως. Το παίρνεις ή όχι. Όπως δεν ρωτάω κι εγώ για να πάρω όποιο βίντεο θέλω, όπως κι εσύ. Ό,τι βρίσκω, αυτό παίρνω. Άρα ο ντόρος γίνεται από εσένα και τους έχοντες την ίδια άποψη πως η παραγωγή υποτίτλων είναι δημόσιο αγαθό. Δεν είναι.
Άλλο θέμα: Γύρω από το χόμπι μου έχει στηθεί μια μικρή βιομηχανία εκμετάλλευσης. Παρ' ότι δεν θέλω να είναι έτσι. Πού ενοχλεί τόσο και με ακουμπά; όχι στα κρέντιτς και τις χαζομάρες που διαβάζω, αλλά στο ότι οι Αρχές θεωρούν ότι είμαι κομμάτι αυτού του παζλ που κάνει ζημιά στις πραγματικές εταιρίες παραγωγής θεάματος και θα με κυνηγήσει όπως κι αυτούς ή και ακόμη χειρότερα γιατί είμαι το πρώτο γρανάζι για να στηθεί το σκηνικό. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου κι αν μπορώ να το αποφύγω και να διαλέξω πλευρά, στο λέω ξεκάθαρα θα συνταχθώ με τον χώρο του θεάματος. Γιατί αν δεν υπήρχε αυτός δεν θα υπήρχε βίντεο και κατ' επέκταση το χόμπι μου (προεκτείνω αυτό που θίγεις).
Χωρίς καθόλου λόγια, λοιπόν, από εδώ και πέρα... αυτό είναι. Δεν γίνεται να είμαστε αρεστοί σε όλους. Στην τελική δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι. Οπότε, μην το τυραννάς, αν βρίσκεις αποκρουστικό αυτό που κάνουμε μπορείς να αποχωρήσεις.
Μια μικρη επισημανση σε κατι που αναφερες. Ειπες λοιπον συγκεκριμενα, "πως η παραγωγη υποτίτλων ειναι δημισιο αγαθο. Δεν ειναι"
Θα συμφωνησω. Οπως δεν ειναι και η original παργωγη υποτιτλου στην native γλωσσα που δημιουργηθηκε και που ομως εσεεις σε αυτή πατατε για να δημιουργησετε εκ νεου ενα υποπροιον. Υπο αυτη την εννοια λοιπον, περα απο τα credits(που η ορθη σκεψη λεει πως θα επρεπε να αναφερονται και οι δημιουργοι του πρωτοτυπου υλικου), αλλα για την οικονομια της κουβεντας ας το παρακαμψουμε κι ας μεινουμε στο οτι οι Αρχες σε θεωρουν ενα απο τα βασικα κομματια του κανει ζημια στο εν λογω industry. Εχωντς λοιπον πολλα χρονια στη καμπουρα μο υστο εν λογω industry,θα σου πω πως η ιδια την βιομηχανια δεν την ενλοχλει καν επι της ουσιας αυτο. Μπορω να σου γραψω ολοκληρο σεντονι για τη νομοθεσια, του εξωτερικου κυριως και για τι λενε τα ιδια τα guilds γι αυτη τη "μαστιγα". Αλλα δεν εχει νοημα.
Η δικη μου ενσταση ειναι ο τροπος με τον οποιο χειριζεστε αυτο το θεμα, δημιουργωντας ετσι τεχνικα προβληματα που δεν μπορουν να ξεπεραστουν ευκολα. Οχι οτι πατε να διασφαλισετε τη δουλεια που κανετε. Η οποια μπορει να αποτελει χομπυ και μερακι σας, αλλα ξερεις καλα τους κινδυνους μιας και μιλαμε για πνευματικα δικαιωματα τα οποια εξαρχης ανηκουν αλλου και οχι μονο σε οτι αφορα τον υποτιτλισμο.
Οσο για τη χωρα και τις Αρχες που σκουζουν ξερεις πολυ καλα νομιζω γιατι το κανουν.

Και κατι τελευταίο, ο νομος δεν κυνηγα όσους κερδιζουν απο αυτό μόνο. Παράνομη ειναι και η μετάφραση χωρίς εγγραφή άδεια και η διακίνηση τους άσχετα αν βγαίνουν χρήματα η όχι.Μόνο αν εγω μεταφρασω και το δω μονος μου δεν κινδυνεύω, απο την στιγμή που το κανω χωρίς άδεια, και το ανεβάζω στο διαδίκτυο παρανομω, είτε κερδίζω είτε όχι, και αυτό γιατι δεν μου ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα, δεν πα να εχω βγάλει τα μάτια μου;απο την στιγμή που ο αρχικος υποτιτλος προστατεύεται παρανομω....

Καλησπέρα, επειδή ξεκίνησες απο την απάντηση μας, να ξεκαθαρίσουμε πως είπαμε πως εμας το μόνο που μας νοιάζει απο την στιγμή που ελευθερωνουμε υποτιτλο ειναι να μην σβήνονται τα κρεντιτς, ας ξεκαθαρίσουμε πως εννουμε τα ονόματα των μεταφραστών, αυτό όντως δεν μας το έχει κάνει κανένας, το μόνο που σβήνουν είναι το σαιτ που μας φιλοξενει, αλλα πως ενα τορενταδικο θα μοιρασει υποτιτλο σε αλλα σαιτ, με το δικο μας επάνω;... Το βρίσκουμε λογικό... Ουτε εμείς έχουμε δει να σβήνονται ονόματα μεταφραστων, μονο τα σαιτ τους. Για αυτό κι εμείς οι δυο, είμαστε οκ με την ελεύθερη διακινηση, αλλα αυτό ειναι δικη μας άποψη, τα παιδιά έχουν άλλη και ο καθένας κάνει ότι πιστεύει. Καλη συνεχεια. Jimijim,jho.
Μια γι αυτο κι εγω κανω αυτη τη κοβεντα με τα παιδια. Γιατι κι εγω την ιδια εικονα εχω οσο αφορα τα credit και το hosting. Βεβαια στην πορεια καταλαβα οτι δεν εχει να κανει μονο με τα credits αλλα ειναι πιο βαθυ το προβλημα. Και το ξαναλεω. Δεν το λεω κακοπροαιρετα.

Και κατι τελευταίο, ο νομος δεν κυνηγα όσους κερδιζουν απο αυτό μόνο. Παράνομη ειναι και η μετάφραση χωρίς εγγραφή άδεια και η διακίνηση τους άσχετα αν βγαίνουν χρήματα η όχι.Μόνο αν εγω μεταφρασω και το δω μονος μου δεν κινδυνεύω, απο την στιγμή που το κανω χωρίς άδεια, και το ανεβάζω στο διαδίκτυο παρανομω, είτε κερδίζω είτε όχι, και αυτό γιατι δεν μου ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα, δεν πα να εχω βγάλει τα μάτια μου;απο την στιγμή που ο αρχικος υποτιτλος προστατεύεται παρανομω....
Ακριβως αυτο.....!!! Ακριβως ομως!!

Αν και δεν είμαι στην ομάδα που έφτιαξε το add on.

Εγώ με την σειρά μου ένα έχω να πω.

Κοίτα πόσος ντόρος έγινε με 2 επεισόδια Rosswel... πού είσαστε τόσο καιρό ρε παιδιά όλοι εσείς να έρθετε να πείτε ένα ευχαριστώ....
που βγάζουν αστεράκια τα μάτια μας.....

Φίλε μου, αυτό που δίνω στον κόσμο και θα συνεχίσω να το κάνω είναι ένα text αρχείο όπου παραθέτω κάποιες προσωπικές σκέψεις σε μια περίεργη γλώσσα. Μπορείς να πεις το αντίθετο; Θα σε διαψεύσω. Κι αν υπάρχει κάποιος αυτόματος μεταφραστής στα Ελληνικά δεν σημαίνει ότι αυτά που βλέπει είναι κι αυτά που έγραψα. Εγώ δίνω κάτι σε μια γλώσσα που αυθαίρετα ονόμασα «κώδικα» κι εσύ στο σπίτι σου κάνε ό,τι θέλεις με δική σου ευθύνη, όπως έκανες μέχρι σήμερα.

Και κάτι ακόμη. Το 1ο επεισόδιο του Rosswell, New Mexico βγήκε σε τορρεντάδικο. Γράφει και τα νικ μας. Δεν φτάνει...

Αν και δεν είμαι στην ομάδα που έφτιαξε το add on.

Εγώ με την σειρά μου ένα έχω να πω.

Κοίτα πόσος ντόρος έγινε με 2 επεισόδια Rosswel... πού είσαστε τόσο καιρό ρε παιδιά όλοι εσείς να έρθετε να πείτε ένα ευχαριστώ....
που βγάζουν αστεράκια τα μάτια μας.....
Φίλε μου, αυτό που δίνω στον κόσμο και θα συνεχίσω να το κάνω είναι ένα text αρχείο όπου παραθέτω κάποιες προσωπικές σκέψεις σε μια περίεργη γλώσσα. Μπορείς να πεις το αντίθετο; Θα σε διαψεύσω. Κι αν υπάρχει κάποιος αυτόματος μεταφραστής στα Ελληνικά δεν σημαίνει ότι αυτά που βλέπει είναι κι αυτά που έγραψα. Εγώ δίνω κάτι σε μια γλώσσα που αυθαίρετα ονόμασα «κώδικα» κι εσύ στο σπίτι σου κάνε ό,τι θέλεις με δική σου ευθύνη, όπως έκανες μέχρι σήμερα.
Τι σχεση εχει αυτο? Νομιζω οτι η κουβεντα γινετε για την "ηθικη" υποσταση του υποτιτλισμου απο ερασιτεχνες. Ετσι δεν ειναι?

Alex_1971 άνθρωποι σαν εσένα είναι ο λόγος που πολλοί μεταφραστές τα παρατάνε, να ξέρεις.

Νομιζω οτι η κουβεντα γινετε για την "ηθικη" υποσταση του υποτιτλισμου απο ερασιτεχνες
Ακριβώς. Αυτό που εμείς θεωρούμε νόμιμο και ηθικό δυστυχώς υπάρχουν άλλοι που καπηλεύονται ό,τι κάνουμε και το καθιστούν στο σύνολό του ανήθικο.

Σου εξηγούν τα παιδιά ότι κάνουν το χόμπι τους.

Ότι τους σβήνουν την σελίδα τους. Και γενικώς όλες τις σελίδες που ασχολούνται με την συγγραφή.

Μήπως θες να σου εξηγήσω παραπάνω;

Σου εξηγούν τα παιδιά ότι κάνουν το χόμπι τους.

Ότι τους σβήνουν την σελίδα τους. Και γενικώς όλες τις σελίδες που ασχολούνται με την συγγραφή.

Μήπως θες να σου εξηγήσω παραπάνω;
Αρχικα το προβλημα ήταν το σβησιμο των credits(ονοματα των δημιουργων). Μετα, εγινε προβλημα το σβησιμο του hosting στο οποιο τα παιδια προβαλουν τη δουλεια τους. Θεωρω πως αν σιγα το ενα προβλημα ψιλο λυθηκε, εε ρε διαολε θα λυθει και το αλλο. Και επαναλαμβανω, τα τελευταια χρονια οσους υποτιτλους εχει παρει το ματι μου, επειδη πανω κατω στη πιατσα εισαστε πολυ συγκεκριμενα παιδια με συγκεκριμενα nicknames, εγω θυμαμαι να τα βλεπω παντα μεσα στους υποτιτλους. Για το hosting δεν περνω ορκο οτι το εβλεπα ανεκαθεν, αλλα εξακολουθω να το βλεπω κι αυτο οταν υπαρχει.

Δεν πήρα μέρος στην δημιουργία του Add on, αν και προσωπικά στον Antonino το πρότεινα πριν 2 χρόνια.

Δεν
υπάρχει σύμπνοια μεταξύ των ομάδων, ενώ εγώ βλέπω μια σωστή και φιλότιμη προσπάθεια.

Το έκαναν, μόνοι τους, και μάλιστα πόσα τχτ; 2...και δες τι έγινε.

Όλοι αυτοί όμως είδαν και την σελίδα...και μπήκαν να βρίσουν και να κάνουν υποδείξεις....κανείς ένα ευχαριστώ...σε κάτι που διατίθεται δωρεάν.

Πίσω
Μπλουζα Κάτω μέρος