Λίγα λόγια για την ανίχνευση BPM.
Είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι που έχω ασχοληθεί. Δοκίμασα εργαλεία που κυκλοφορούν και έχουν καλή φήμη (π.χ. soundtouch). Δεν με ικανοποίησαν και προχώρησα σε δικό μου κώδικα. Η ανίχνευση του Beat γίνεται στην αρχή σκανάροντας όλο το τραγούδι, αλλά και live (παρακολουθήστε τα 4 πράσινα λαμπάκια, πάνω αριστερά) που είναι εξαρτημένη από την αρχική ανίχνευση και "χτυπάει" σε κάθε beat. Το beat είναι αυτό που δίνει τον ρυθμό σε ένα τραγούδι. Το πρόβλημα είναι ότι τον ρυθμό τον δίνουν διάφορα όργανα. Μπότα, πιατίνια, μπάσο, πιάνο κλπ. όπως σε κάποιες περιπτώσεις και η φωνή. Το καθένα ανιχνεύεται σε διαφορετική συχνότητα και υπάρχουν τουλάχιστον 2 αρμονικές που πρέπει να απομονωθούν (στη μισή και στη διπλή συχνότητα). Όπως καταλαβαίνετε, τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν είναι πολλά. Και οδηγούν σε λάθη. Πιστεύω πως η εφαρμογή έφτασε σε πολύ καλό επίπεδο (στην έκδοση που δουλεύω τώρα και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα), με έμφαση στα dance, clubbing τραγούδια, αφού αυτά είναι η βασική επιλογή για έναν dj. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να γίνει τέλεια η ανίχνευση ή δεν τα έχω καταφέρει ακόμα. Για όσους έχουν παράπονο, να ξέρετε ότι προσπαθώ να το βελτιώσω.
Ευχαριστώ για την προτίμηση κι αν υπάρχει κάποιος που θα ήθελε να βοηθήσει, πολύ ευχαρίστως.